Jonah Wright

Go down

Jonah Wright Empty Jonah Wright

Témanyitás by Tyranis Pént. 05 Okt. 2012, 17:01

Név: Guy Jonah Morgan Wright
Egyéb név(i): Jonah Wright (ezt használja), Overmind
Faj: mutáns, zseni
Nem: férfi
Jellem: lázadó, nagyképű, elkényeztetett, kreatív, némileg pszichopata
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 2006. június 12. Trenton, USA
Kor: 17 év
Család: egyedülálló
- Dr. Alexander Myer Wright – apa, él
- Dr. Meredith Laura Morgan, anya, él
Foglalkozás: elméletileg pap, gyakorlatilag hivatásos lázadó
Testmagassága: 180 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: zöldes barna
Haja színe: rózsaszín (eredetileg barna)
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: rózsaszín haj, a provokatív megjelenés
Repülési sebesség: nem tud róla, hogy lenne, csak az iskolából kifelé érik nagyon, de az gyors lesz
Egészségi állapot/ betegségek: jó néhány mentális betegséggel rendelkezik, de ezeket leszámítva fizikailag teljesen egészséges
- magatartás zavarok
- - hiperaktív
- - diszorientált (képtelen sokáig ugyanarra figyelni (valószínűleg a magas IQ-ja is közrejátszik))
- fitóma
- - a szabályokkal, utasításokkal szembeni ellenállás
- ezenfelül a hangulata labilis a sok telepatikus erő használatától is kiszámíthatatlan, őrület jegyei is mutatkoznak rajta

Előtörténet:
Jonah Wright Trentonban született már jócskán Apokalipszis uralma alatt. A szülei mind a ketten a papság részébe tartoztak, így igencsak jó életük volt. A papi rangon felöl az apja egy nagyobb kutatókomplexumot vezetett és irányított hála a képességének, az anyja pedig egy nagyobb erejű telepata. A kisfiúnak mindene meglett volna ahhoz, hogy remek élete legyen, de a szülők elrontották a nevelést. Mivel mind a kettejüknek igencsak sok dolga volt, így a gyerekkel szinte semennyire sem törődtek és nem foglalkoztak, csak a nevelőnője. Amikor éppen időt szakítottak a fiúra, akkor mindennel elhalmozták, édesség, drága luxus holmik, mindent megadtak neki, hogy ezekkel pótolják azt, hogy nem tudnak vele nagyon foglalkozni. Ennek hála a kisfiú nagyképű és elkényeztetett már igen fiatalon. Kiderült viszont, hogy igencsak értelmes és szinte bármilyen helyzetben feltalálja magát, ami a dadusa dolgát nehezítette meg igencsak, mert a fiú már alig néhány évesen okosabb volt nála. Mivel roppant értelmes volt, így kevés dolog kötötte el igazán és minden iránt hamar elvesztette a figyelmet és érdeklődést. Szinte egyetlen percre sem állt le, mindig menni akart valahova, valamit csinálni. A szülők jobb híján orvoshoz vitték, hogy kiderítsék mi lehet a baja. Az orvos hiperaktívságot állapított meg a fiúnál, illetve diszorientáltságot, de itt hozzá tette, hogy valószínűleg a magas intelligencia az, ami miatt szétszórtnak tűnhet és semmi sem tudja lekötni. Ezek csak az első dolgok voltak a gondok végtelen sorában. Amikor megpróbálták óvodába tenni a fiú hisztizett és toporzékolt, hogy nem akar a többi gyerek közé menni és ő haza akar és fog menni. A szülők végül ráhagyták ezt és kivették az elit óvodából, ez volt a legvégső hiba, amit elkövethettek. Már igen fiatalon is nagy kedvet és tehetséget mutatott a rajzoláshoz és egyedi dolgok tervezéséhez, talán ez volt az egyetlen dolog, ami lekötötte őt.
Mivel a születésekor már kiderült, hogy a fiú is mutáns, így a papság gyermekeinek fenntartott iskolába járt. Nagyon hamar kiderült, hogy mi is a képessége, körülbelül hat éves lehetett, vagy talán még csak hét, amikor jelentkezett a telepata képessége. Ő pedig nem volt rest mindezt kihasználni. Szerencsére voltak a közelében olyanok, akik foglalkoztak azzal, hogy a képessége fejlődhessen, így igencsak hamar beletanult abba, hogy miként is tud élni a képességével. A korai képességjelentkezés is sejtette, hogy egyszer igencsak sokra fogja vinni a fiú a későbbiekben. Az iskolában tovább folytatta annak tanulását, amihez értett, remek rajzokat készített, műszakiakat már, ahogyan egyre idősebb lett. Itt megtanulta a lövészetet, annak ellenére, hogy ezt Apokalipszis lenézte, sport gyanánt pedig nem kevés sznobizmus miatt párbajtőrözést és golfot tanult. A magatartása semmit sem javult és folyamatosan minden szabálynak a szöges ellentétét tette, így saját magától tanulta a meg a jogot, a törvényeket és politológiát, hogy ezekkel érvelhessen és megtalálhassa a kibúvókat a büntetések alól. Mikor tíz éves volt a médiából értesült arról, hogy mi is történt, hogy az X-men megtámadta Apokalipszist és mi lett a vége. Az anyjáék részt vettek a küzdelemben és az anyja meg is sérült súlyosan. Egy évvel később Apokalipszis elvesztette birodalmát, miután a lovasai hátba döfték. A képességei eddigre már igencsak erősödtek és elérték a felnőtt telepatákét.
Ekkor jegyezte meg az egyik tanára, ha ilyen ütemben növekszik az ereje, akkor még főpap, vagy lovas is lehet egyszer, ha megéri, de egy biztos, hogy omega szintű mutáns lesz, mire betölti a nagykorúságot. Ez a lehetőség, mármint nem a lovasság, hanem az omega szint lehetősége felvillanyozta a fiút. Ettől kezdve Jonah még inkább tanult és fejlesztette képességeit. Az, hogy Fájdalom az őrületében miket művelt nem különösebben érdekelte, az már inkább, hogy 2020-ban, amikor kamaszodni kezdett az X-men békét hozott. Szerencsére a szülei olyan pozícióban voltak, hogy nem érte őket atrocitás és a jómódúkat is megőrizhették. Egy évre normális iskolába került, a régi megrögzött dolgok pedig nem múlnak el, ő abban a szellemben nőtt fel, hogy az emberek állatok, így a telepatikus képességeit is használta rajtuk előszeretettel. A botrány akkor robbant ki, amikor a fiú mentális párbajt hozott létre az egyikkel szemben. Révén mezei ember volt az osztálytársa, így nem tudott védekezni és Jonah könnyedén ölte ki a tudatát és tette a saját bábjává. Talán meg is lincselik és ölik, a tömeg, de ekkor olyasvalami történt, amire az X-men nem számított. Apokalipszis visszatért és újra elfoglalta Amerikát Attilan városával. A fiúnak, amit tett igencsak megtetszett, új nevet adott magának, Overmind. A világ ezúttal fenekestül változott meg, hamarosan újra mindenhol Apoaklipszis és a fia uralkodott, csak Genosha, azaz Utopia maradt meg. A fiú nem szándékozott a klasszikus pap lenni, így otthagyta a családi fészket, hogy saját magának szerezzen embereket. Lázadva nem volt hajlandó Apo-nak fejet hajtani, végül is eddig mindennek az ellenkezőjét tette, amit kellett volna, most miért ne tegye?
Tao elbukott, de Amerika megtartotta magát Jonah pedig még néhány bábot gyűjtött magának, egyelőre emberekből, de ezek nem voltak igazán nagy kihívások. Az ereje eddigre már túlhaladta az anyjáét is, de következett valami 2023-ban. Már tizenhét éves volt, New York utcáit járva hirtelen mintha valami átcsapott volna rajta. Látta a saját embereit, bábjait elhamvadni, majd feltámadni, hirtelen megannyi új hangot hallott a fejében, sokkal távolabbról érezte meg a tudatokat és még valamit. Közeledik! A fiú felordított, majd az egész elmúlt, a bábjai valóban megégve feküdtek előtte, még ő is füstölt némileg, már tudta, hogy mi jön, a Főnix. Az entitás hatalma és ereje átcsapott rajta pillanatokra felerősítve a telepatikus erejét, de ennek csak pillanatokig kellett volna tartania, de nem így történt, Jonah képességei ugyanolyan szinten maradtak, mint amikor a Főnix megérintette őt, az őrülete is ekkor kezdett jelentkezni, a hirtelen megnőtt telepatikus képességek miatt. Apokalipszis újra vesztett, a Főnix Hármas rendbe hozta a világot és békét hoztak. Ez számára már nem volt fontos, legalább tudott a saját ügyeivel foglalkozni.
Az első és legfontosabb célja az volt, hogy mivel elvesztette a bábjait újraépítse az Overmindot, de ezúttal már megvolt a hatalma ahhoz, hogy mindezt telepatákkal tegye. Így ez lett a fő célja, hogy magánál gyengébb telepatákat hajtson a saját uralma alá.

Szakértelmek:
Mesteri fokon ért ahhoz, hogy miként ne tartsa be, amit mondanak neki, mindig szándékosan a szöges ellentét teszi a szabályoknak és parancsoknak. Egészen járatos a törvények ismeretében és a politológiában. Jól ért a számítógépekhez és a történelmi tudása igencsak magas. Szereti a régi fegyvereket, repülőket és jó készsége van a dolgok tervezéséhez, így rajzolni is jól tud. Mivel politológiára és jogra készült, majd középfokon beszéli a latint is. Tud repülőautót vezetni, van is hozzá jogosítványa, valamint ért a párbajtőrözéshez, golfhoz és a lövészethez. Egészen jól szerencsejátékozik és csal benne, főleg kártyajátékokban.

Képességek:
Jonah igencsak járatos és képzett telepata. Az ereje a fiatal kora ellenére igencsak erős, megérezte a Főnix közeledését és amikor az entitás hatalma rajta is átcsapott, mint a többi telepatán az ereje pillanatokra felerősödött, de neki nem múlt el ez azóta sem. Ez az oka, hogy fiatal kora ellenére már-már omega szinten van.
Képes tőle nagyjából 500 méter sugarú (1000 méter átmérőjű) gömbben tartózkodó személyekkel teleppatikus kapcsolatot létesíteni. Maximum 50 fővel tudott ezen szinten kapcsolatot (telepatikus hálót/csatornát) fenn tartani ennél több embernél már elájult. A lére jövő csatorna segítségével képeket és illúziókat tud más ember fejébe vetíteni, a gondolataikat kiolvasni, telepatikusan beszélni vele, fájdalmat és sérülést okozni az agy bizonyos részeinek irányításával, illetve képes bonyolult parancsokat ültetni a másik elméjébe, már olyat is, amit az illető nem hajtana végre egyébként.
Amiben különösen járatos, hogy végleges csatornát tudjon létrehozni más elméjével és így az áldozatot képes a saját szolgájává tenni véglegesen. Ez jó néhány perces/órás műveletet igényel, mert mentális párbajban kell legyőznie az ellenfelét, aki felett át akarja venni az irányítást. Ezen mentális párbaj alatt nem tud a fizikai testéről egyik fél sem és teljesen tehetetlenek a külső hatásokra. Ha telepata volt az illető, akkor ettől kezdve az erejük összeadódik. Az áldozat önálló akarata teljesen megszűnik, lényegében agy halott lesz és ettől kezdve csak arra képes, amit a karakter utasít neki.
Ezen felül természetesen, mind minden telepata falakat emelhet mások elméje köré, vagy ható területén megkereshet embereket.

Megjegyzés:
A színek és a hajszín ellenére, mielőtt félreértés lenne a karakter teljesen heteró. És vegyétek úgy, hogy mind a 21 kreditemet, ami a karinál van beleöltem a fejlesztésekbe.

Külső:
Jonah Wright Aoazone0192
Jonah Wright Aoazone0142
Jonah Wright Aoazone019
Jonah Wright Aoazone014
Jonah Wright Aoazone012
Jonah Wright Aoazone004
Jonah Wright Aoazone003

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jonah Wright CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jonah Wright Empty Re: Jonah Wright

Témanyitás by Tyranis Hétf. 06 Május 2013, 13:39

Egy éves bővítés Danny kalandja és A jövendő múlt napjai közötti idő:
Jonah szerencsétlenül járt és a vadászata közben a káosz ideje alatt egy embercsapat kapcsolta le. Egy börtönbe került, ahonnan végül Hood, azaz korábbi Éhség és egy doki segítségével sikerült megszöknie. Nem igazán törődött itt a környezetével, de Holocaust is ott volt a börtönben így Apo fia ismét életben volt és szabad. Hooddal végül sikerült eljutniuk New Yorkba, vissza oda, ahol a páros egy ideig még együtt maradt. De mivel Jonah olyan, hogy mindig a rendszer ellen van, így otthagyta a társát és csatlakozott egy olyan csoporthoz, akik Apo visszatértét akarták előresiettetni. Ez az állapot csak addig tartott, amíg Apo újra hatalomra nem került, akkor ez túl átlagos lett neki és mivel ismét főpap lett az ereje szerint kezdte unni a dolgokat. Persze azt sem akarta kivárni, hogy az agya egy üvegcsében végezze az egyik templomban így megpattant. Lelépett és átállt a lázadók oldalára, mert éppen ez volt a menő, ennek következményeképpen jutott el Utópiára is, amikor ez megtörtént a leigázott bábjait kénytelen volt elengedni, mert kételkedett benne, hogy a jó gyerekek el tudnák viselni azt, hogy ártatlan más telepatákat ölt meg és csatolt a saját tudatához. Így jelenleg éppen Utópián ücsörög és várja az X-men oldalán, hogy mi is fog történni.

//Danny kalandlezárásának fényében módosítás elképzelhető.//

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jonah Wright CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jonah Wright Empty Re: Jonah Wright

Témanyitás by Tyranis Csüt. 06 Feb. 2014, 13:59

Jonah miután otthagyta az X-ment, révén már gáz volt hozzájuk tartozni New Jersey felé vette az irányt, itt volt az ideje annak, hogy végre annak szentelje életét, aminek mindig is akarta, főleg, hogy most már ebben senki sem akadályozhatta meg. Felkereste New Jersey legnagyobb templomát, ahol megannyi telepata agyát tartották és azt foglalta el, ha agyak már nem is voltak ott, akkor is ez igencsak jó volt központnak, révén mindene megvolt, amit csak akart, földalatti bázissal együtt. Majd nekikezdett annak, hogy a telepatákat és empatákat összegyűjtse szerte a világon, hasonló törzset és csoportosulást kiépítve mint mindenki más. Hála a Főnixnek a világ egyik legerősebb telepatája volt és mire az egy hónapnak vége volt már igazából senki sem vetekedhetett vele. Amiben a legjobb volt azt tette a mentális képességekkel rendelkezőkkel, mindenkit legyalult és egy egy hatalmas kaptártudatba csatolta őket, lényegében bábokat csinált minden telepatából. A saját régi mivoltukat elvesztették, csak a motoritikus funkciók maradtak meg, azaz önállóan végezték és elégítették ki testük szükségleteit, mint alvás, evés, anyagcsere folyamatok, de többre nem voltak képesek, nem voltak személyek már. Ő maga is kénye-kedve szerint a megalkotott kaptártudat részévé tudott válni és ő irányította azt, hihetetlen mértékekig felerősítve a telaptikus erejét. Ha a tudatot használta az ereje sokszorosára hatványozódott. Manapság a világ legtöbb telepatája már agy halott volt és mind őt szolgálták, a még szabadon levőkre vadászott, főleg Slade-re, aki noha csak empata volt, de mégis mentális eredetű képességgel és hozzá hasonlóan talán a világ utolsó omega szintű olyan mutáns, mint ő. Tudta, hogy Holocausttal van odakint, de ez számára nem igazán volt megengedhető és amiatt, hogy őt levadássza akár a többi kicsi telepata vadászatát is képes lenne egy időre felfüggeszteni.

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jonah Wright CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jonah Wright Empty Re: Jonah Wright

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.