Cirkusz

Go down

Cirkusz             Empty Cirkusz

Témanyitás by Thorhalla Kedd 22 Feb. 2011, 15:53

Nagy négyszög alakú terület elkeritve fallal. Itt mindig vannak vendégek, gyerekek és családok. Szórakoztatásukat a Cirkuszukban mindig fellép egy-egy bohoc és artista társulat, ide külön jegyet kell váltani és az elmaradhatatlan dodjem. 200 féröhelyes és elöadás elött és szünetekben finomságot lehet vásárolni a gyalogos árusoktól.

Az eredeti topic.

Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Cirkusz             Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Cirkusz             Empty Re: Cirkusz

Témanyitás by Danny Long Szer. 26 Dec. 2012, 16:59

A mai előadás hatalmas siker volt. Caroline elégedetten nézhette, ahogy a közönség állva tapsolja meg őket. A végére már majdnem összeesett a fáradtságtól, de megérte. A műsor után egyedül indult haza, ám alighogy kilép a cirkuszból, egy mély hang szól hozzá:
- A Csodálatos Oroszlánlány. Tényleg ennyi vagy csupán? Egy látványosság, pénzért árult förtelem?
Az árnyakból egy körülbelül két méter magas alak lép elő. Fagypont körül lehet a hőmérséklet, de ő laza, feltűrt ujjú, fehér inget és farmert visel. Nem ez a legfurcsább rajta azonban, hanem az, hogy leginkább egy tigris és egy ember keverékére hasonlít. Arca a nagymacskáé, tartása és testfelépítése azonban egy izmos emberi férfiénak megfelelő. Egész testét (legalábbis ahol látszik a ruhától) vékony, csíkos bunda borítja, ujjai végén karmok látszanak. Kisugárzása is pont olyan felséges, mint az állaté.
- Az ember beteges módon vonzódik azokhoz a dolgokhoz, amik iszonyt keltenek benne. Talán azért, mert valahogy megnyugtató számára, hogy ő nem olyan. Nem gondolod, hogy több vagy annál, hogy egész életedben az emberek jóleső undorának tárgya légy?

Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Síkok:

Témanyitás by Cardas Szer. 26 Dec. 2012, 22:29

Jobban nem is zárhattuk volna a mai előadást. Az is megfordult a fejemben, hogy talán nekem köszönhető ez a siker. Á, inkább nem fújom nagyobbra az egómat...
Miután a műsornak vége, még az öltözőben maradok és lemosom magamról a fáradságot egy frissítő zuhannyal. Eztán alaposan bebugyolálom magam, mert, bár a bundám azért véd a hidegtől, fürdés után nem jó kitenni őt a hidegnek, könnyen megfázhatok. A levegő csípős, de nekem jól esik a cirkusz izzasztó órái után egy mély lélegzet belőle, és a séta is jót tesz majd. Az ajtót gondosan be kell magam után csuknom, mert már máskor is szóltak, hogy télen ne hagyjuk úgy, kihűl az egész sátor.
Egyszerre hallom, hogy valaki odaszól hozzám. Ijedten elrántom kezemet a kilincsről, az ajtó nyitva marad, és a hang felé fordulok. Huh, jól megijesztett, bárki is az. Lehet, csak egy újabb részeg, aki itt üldögél a közelben…
De nem, nem érzem rajta, hogy piált volna. Viszont valami mást igen… Elég nagydarab fickó, csak úgy emelnem kell a fejem, hogy az arcába nézzek. És jó lengén van öltözve, ahhoz képest, hogy december van. De valami furcsát érzek a fickóval kapcsolatban. Végig fut a hátamon a hideg.
- Esetleg meghallgatásra jött? Az igazgató ma már nem fogad – mondom, mert hát egy ekkora alak, biztos valami erőember vagy hasonló. Ám, ahogy az árnyékból előlép, már nem vagyok annyira biztos ebben az elképzelésemben. Megvonom a szemöldököm, és egy lépést teszek hátra. Mielőtt valami elképzelést alkothatnék róla, megint megszólal. A hangja olyan… felsőbbrendű erőként hat. Pár másodpercig csak rágom a hallottakat, nem tudom, mihez kezdjek velük. Közben felmérem a tigrisszerű alakot. Hm… azt be kell vallani, hogy nagyon… jó, ezt inkább rázzuk ki a fejemből.
- Szerintem… nincs sok jó tapasztalata az emberekről – felelem, leginkább csak hogy húzzam az időt, mert valami jó kis szöveggel szeretnék előrukkolni.
- Legalábbis, a hallottak alapján. Bevallom, még nem gondoltam bele így a dolgokba, ahogyan ön előadta. És… nem igazán értem, hogy hova kíván kilyukadni…
Közben begombolom a kabátomat, de a tekintetemet nem veszem le az ismeretlenről. Különös olyannal találkozni, aki hasonlít hozzám. Bár, meglehet, kissé zakkant odabent, vagy hasonló. Egy biztos: ügyesen bánik a szavakkal. Még egy két ilyen mondat, és ki tudja milyen filozófiát fog nekem eladni.

Végtelen Háború Világa: Amanda Cruz
Cirkusz             Alaacuteiacuteraacutes-_zpsuiynmyon
Cardas
Cardas
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 366

Karakteradatok
Főkarakter: Natalie Pezzini
Síkok:

Témanyitás by Danny Long Pént. 28 Dec. 2012, 02:15

A tigrisember keserűen elmosolyodik. Más valószínűleg nem tudná egyértelműen értelmezni az arckifejezését, de Caroline-nak nem okoz gondot.
- Nem érted, vagy csak nem akarod érteni. -mondja. - De nem baj, senki nem várja, hogy ennyi idősen megérts mindent. Viszont azt ajánlom, hogy nyisd ki a szemed. Akkor fel fogod ismerni az emberek valódi természetét. Nem élhetsz mindig naiv kislányként.
Itt vár egy kicsit, majd így folytatja:
- Egy nemes fajta képviselője vagy. Többet érdemelsz a mostani életednél. Én meg tudom ezt adni neked. Nem vagy egyedül. Ha velem tartasz, a hozzád hasonlók támogatását kaphatod az emberek viszolygó csodálata helyett. Nem ér ez sokkal többet?
Ezzel sarkon fordul, és elindul. Néhány lépés után hátranéz, egyértelműsítve, hogy azt várja, hogy a lány kövesse. Ha azt látja, hogy nem tart vele, így szól:
- Mondhatsz, nemet, de jól gondold meg. Nem lesz több lehetőséged.

//Nyugodtan dönthetsz úgy, hogy nem mész vele, nem akarom a karaktered olyan döntésre kényszeríteni, ami esetleg távol állna tőle, mindkét esetben lesz kaland. Very Happy//

Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Cardas Pént. 28 Dec. 2012, 10:24

Figyelmesen végighallgatom, és megvárom, hogy szünetet tartson, aztán megpróbálom megemészteni a hallottakat. Szóval szerinte minden ember, aki eljön, hogy megnézzen a cirkuszban, csak azért teszi, mert iszonyodik tőlem, de mégis élvezi a látványt, valami mocskos élvezet hajtja őket be a műsorra? Amiket mondd ez az alak, eléggé megrendítenek, úgy érzem, hogy van igazságalapjuk, annak ellenére, hogy én teljesen más véleményen vagyok. Én nem feltételezek ilyet az emberekről - legalábbis nem mindről - mivel én is az voltam, és tudom, milyen annak lenni. Nem nevezném magam naivnak. Mégis olyan meggyőző… de lehet, hogy csak a köztünk lévő hasonlóság az oka, hogy ilyen erősen hat rám. De mit akarhat? Már kérdezni is szeretném, de ő ismét megszólal, és választ ad a kérdésemre. Sejthettem volna, be akar toborozni valahova. Vagy ilyesmi. „Nem vagy egyedül.” Ez a mondat valahogy erőteljesebbnek tűnik a többinél számomra. Szóval, lehet, hogy azoktól jött ez az alak, akik átváltoztattak olyanná, amilyen most vagyok. Mindig is tudni akartam, hogy kik ők. Lehet, hogy tényleg egy jobb életet kínál nekem…
Mikor elindul, valahogy ösztönösen és is megindulok, de az első lépés után megállok. Mi ütött belém? Teljesen megbabonázott. Csak pár szép mondat, és már követném is? Már azt hiszem, nem fog megállni, és ha nem megyek mindjárt utána, eltűnik. Kétségbeesetten utána kiáltok:
- Hogy várja el tőlem, hogy itt most ezt eldöntsem? Azt sem tudom, hova követném, ha követném! É-és ha nekem nem tetszene az, amit kínál, akkor mihez kezdenék? – hangom a kétségbeesettből a végére már valami könyörgésszerűbe megy át, de hogy miért, azt én sem tudom. Talán azt akarom, hogy érezze át a helyzetem.

Cardas
Cardas
5. szint - 12 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Danny Long Szomb. 29 Dec. 2012, 03:33

A férfi megfordul. Meglepően gyengéd hangon szólal meg. Valami atyai dorgálásra emlékeztet, ahogy beszél.
- Az oroszlán erős, büszke és határozott, légy hát te is az. Állati éned vezet el személyiséged legmélyéhez, ahhoz, ami igazán lényeges. Ez erőd forrása is, ezért fontos, hogy minél inkább a részeddé váljon. Válj olyanná, mint az oroszlán! Rázd le a láncaidat!
Kicsit közelebb lép Caroline-hoz, majd folytatja:
- A döntés felelősség, de egyszer mindenképp el kell jutnunk oda, hogy képesek legyünk vállalni. Ha követsz, jobban megismerheted állati énedet és megtanulhatod jobban irányítani. Olyan dolgokra lehetsz képes általa, amikről eddig nem is álmodtál. Hozzád hasonlók közé akarlak vinni. Olyan társaságba, amilyet megérdemelsz. Több vagy, mint különleges látványosság! A világ hasznára lehetnél!

Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Cardas Vas. 30 Dec. 2012, 00:05

Ahogy hozzám szól, valamiért elszégyellem magam az előbbi viselkedésemért, és lehajtom a fejem. Valahogy érzem, hogy igazat szól, vagy legalábbis úgy tűnik. Mintha mindent, amit mondana, azért mondja, mert törődne velem, és jót akarna nekem. Nem tudom honnan tudom ezt, egyszerűen csak érzem. Ez amolyan macskaféle dolog lehet. Mindenesetre bizalmat érzek ez iránt az alak iránt, és nem csilingel a vészjelző, hogy baj lenne.
Mikor közelebb lép, megint magasabbra kell emelnem a fejem, hogy az arcába nézzek, és teli szívom a tüdőmet, hogy megpróbáljak olyan benyomást kelteni, mint amilyet lefestett az oroszlánokról, bár nem tudom, hogy ez sikerül-e.
Ilyen ajánlatot ritkán kap az ember. Szinte az ölembe csöppen egy lehetőség... de hiszen akkor itt kéne hagynom a-- mit is kéne itt hagynom? Szinte semmit? Egy koszos kis albérletben lakom, és egy cirkuszban táncolgatok. Ennél az ő ajánlata sokkal... kívánatosabb, be kell vallanom.
Sóhajtok egyet, és megfordulok. A nyitott ajtóhoz megyek, amit nem csuktam be, és szép lassan behajtom. Mikor a kilincset elengedem, úgy érezem, mintha egy világot zárnék el magamtól, mintha becsuknék egy kaput az életemben. Valahogy szabadabb lettem ettől, és már könnyebb szívvel fordulok az idegen felé.
- Szeretnék veled menni - mondom bizonytalanul, és a tigris mellé lépek. Sietni akarok, mert egyáltalán nem vagyok biztos magamban. Minél távolabb akarok lenni bármitől is, ami eltántoríthat a döntésemtől, és hátra sem merek nézni, mert attól félek, hogy a cirkusz látványa már elég lenne ehhez.

Cardas
Cardas
5. szint - 12 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Danny Long Csüt. 03 Jan. 2013, 11:06

A tigris elmosolyodik, majd megfordul, és elindul arrafelé, amerre Caroline is ment volna, ha hazamegy. Nem messze onnan egy sötét furgon áll. A férfi kinyitja a raktér ajtaját, majd int a lánynak, hogy szálljon be. Ha az teljesíti a kérését, még nem csukja rá az ajtót, de a vezető oldalán előre megy. A raktérben nincs sok minden, mindössze két pad a két szélén. Furcsa még, hogy teljesen el van zárva a vezetőfülkétől. Néhány pillanattal később a tigrisember visszatér, beszáll hátra majd behúzza maga után az ajtót. Egy pillanatig teljes sötétség uralkodik bent, majd beindul a motor, és egy gyenge fényű lámpa gyullad meg. Caroline látatja, hogy a férfi már leült vele szemben. A jármű elindul, az pedig megszólal:
- Erre azért van szükség, hogy amíg nem tudjuk, hogy megbízhatunk-e benned, ne tudd, hol van pontosan a rejtekhelyünk. Remélem megérted.
Néhány másodperc szünet után folytatja:
- Nem vagyunk messze, de amíg odaérünk, felteheted a legsürgősebb kérdéseidet.

Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Cardas Csüt. 03 Jan. 2013, 15:33

Először, mikor elindulunk, megfordul a fejemben, hogy talán haza akar kísérni, de aztán belátom, hogy elég ostoba gondolat, és mikor meglátom a minden bizonnyal ránk várakozó furgont, már biztos vagyok benne, hogy nem a lakásom a cél.
A jármű sötét színe elbizonytalanít. Nem ilyennel szoktak az emberrablók is járni? A tigris kinyitja az ajtót nekem, hogy szálljak be. Először vonakodom tőle, de bízok ebben az alakban, még ha idegen is, úgy érzem, nem akar becsapni. Mégis, talán nem kéne ennyire óvatlannak lennem. Egy emberrabló is ilyen kedvesen és türelmesen viselkedne, mint ő...
Ez már a második ostoba feltételezésem, alig egy perc alatt. Ideges vagyok, nagyon; az miatt futnak át az agyamon ilyen hülyeségek. Még ha csak gondoltam is ezeket, elszégyellem magam miattunk. Úgy érzem, túl gyerekesen és félénken viselkedem.
Amikor beszállok, azt várom, hogy a tigris rám csukja az ajtót, de ő ehelyett inkább előre megy. Nem tudom, hogy ott mit csinál, mert el van választva a kocsi hátsó része, így hát türelmetlenül álldogálok, és az, hogy nem látom őt, kicsit idegesít, nyugtalanít, így, amint újra felbukkan, és kiderül, hogy velem fog utazni, megkönnyebbülök. Jó hogy nem egyedül kell itt üldögélnem az út alatt. Az olyan nyomasztó volna…
Válaszképp, hogy megértem-e ezt az óvintézkedést, csap bólintok egyet bizonytalanul. Vagy ezer kérdőjeles dolog jut egyszerre az eszembe, amikor azt mondja, hogy kérdezhetek, és hirtelenjében nem tudom eldönteni, most melyik is a legsürgősebb, mert mind annak tűnik. Szóval „találomra” kiválasztok egyet:
- Miért nem korábban jött el értem? Miért pont most? - csak ekkor tűnik fel, hogy ez már kettő kérdés volt.

Cardas
Cardas
5. szint - 12 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Danny Long Csüt. 03 Jan. 2013, 20:59

- Most éreztem megfelelőnek a pillanatot. -válaszolja. - Figyeltelek már egy ideje, de először látnom kellett, hogy mire vagy képes. Hidd el, hogy többre, mint amennyire tartod magad. Érzem rajtad, hogy még mindig félsz. Még nincs is okod bízni bennem, de önmagadban lenne. Ez az, ami hiányzik belőled. Ez az, ami meggátol abban, hogy elérd, amire képes vagy. Sokat kell még tanulnod, de meg van benned a potenciál, ebben biztos vagyok. Mi pedig segíthetünk neked rátalálni arra az útra, ami elvezet téged hatalmad teljes kihasználásához.
Miután elmondta, Oly-ra néz választ vagy újabb kérdést várva. A furgon időnként zökken egyet, de egyébként semmi információ nem jut be a külvilágból.

Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Cardas Csüt. 03 Jan. 2013, 22:36

Úgy érzem, hogy minden szava kincset ér ennek a macskaszerű idegennek. Még sosem beszélt hozzám senki így, és nem is mondott senki ilyeneket nekem ezelőtt. Persze, a cirkuszban biztattak és támogattak, és egyre jobb lettem, ügyesebb abban amit csináltam, de az más. Ők... azt akarták, hogy azt mesterséget és tudást sajátítsam el, ami az övék. Ez az alak - fajtárs, vagy nem is tudom, hogy minek hívjam - pedig azt akarja, hogy a saját adottságaimba teljesedjek ki. Vagy valami ilyesmi. Izgalom fog el. Bár még mindig bizonytalan vagyok ezzel az egész helyzettel és a döntésemmel kapcsolatban, mintha egy aprányit most jobban úgy érezném, hogy helyes lépés volt eljönni, bárhová is megyünk.
Mikor látom, hogy a kielégítő válasz után most arra vár, mit mondok vagy kérdezek, megint gondolkozok, mit lenne jó megtudni. Már majdnem azt kérdezem, hogy mi fog történni ott, ahova megyünk, de ez értelmetlennek tűnik, mert nemsokára úgyis kiderülne, így megpróbálok inkább valami más irányba indulni.
- Maga már tudja a nevem... de én nem tudom sehogy se szólítani. Megmondaná a nevét? - kérdezem bátortalanul.

Cardas
Cardas
5. szint - 12 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Danny Long Pént. 04 Jan. 2013, 22:53

- Bocsáss meg az udvariatlanságomért.- mondja a férfi, de a hangján semmiféle mentegetőzési szándék nem hallatszik. - A nevem Michael Yun.
Ebben a pillanatban meg is áll a furgon. Michael elővesz egy fekete zsákot az ülése alól.
- Még egy kellemetlenségért kell elnézést kérnem tőled. -mondja – Ezt kérlek húzd a fejedre, amíg beviszünk. Sajnos vannak ellenségeink, így védenünk kell a titkosságunkat. Legközelebb már nem lesz szükség ilyesmire.
Ha a lány teljesíti a kérést, a férfi kinyitja a raktér ajtaját, majd gyengéden kisegíti őt.

//Folytatás: Dover Street 53.//

A hozzászólást Danny Long összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 04 Jan. 2013, 23:11-kor.

Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Cardas Pént. 04 Jan. 2013, 23:11

A nevet hallva megpróbálom felidézni, találkoztam-e már vele korábban, de egyáltalán nem ismerős, mondjuk miért is volna az? Viszont legalább most már nevén tudom szólítani, ennek már örülök. Valahogy jobb érzés, ha az ember tudja a nevét annak, akivel egy sötét furgon hátuljában utazik, és nem "Névtelen Ismeretlennek" van elkeresztelve.
Mikor megáll a furgon, megdobban a szívem: megérkeztünk. Vajon hol lehetünk? Már várom, hogy kiszállhassunk, és körülnézhessek, de Yun ekkor megint elnézést kér. Ami miatt ezt teszi, nincs igazán az ínyemre, de megértem, és hát amúgy sincs mit tenni ellene. Úgy vélem, innen már nincs visszaút. Az egyetlen "pozitívum" a dologban, hogy hagyja, én húzzam a fejemre a zsákot, és nem ő teszi ezt meg. Szóval, tetszik nem tetszik, elsötétítem magam előtt a világot, és mivel így nehéz lenne kimenni a furgonból is akár, a tigris segítő kezet nyújt ebben.

Cardas
Cardas
5. szint - 12 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 22 Jún. 2019, 00:00

A kártyák titka

Coney Island, New York

Részvevők:Levi Aschenwald

Cirkusz             KjQ7nWj

Idő: 2030. június 21., késő esti órák
Helyszín: Coney Island, New York
Cél / Feladat: Megtudni, hogy is az egész
Többiek: -
Egyéb információk:

A Desmond Faust’s Traveling Carnival of Curiosities éppen New Yorkba érkezett cirkuszfesztiválra, ahova meghívást kaptak. Nem máshol léphettek fel ezen alkalommal, mint a híres Coney Island-i cirkuszban, ahol a legnagyobbak is tehetik. A cirkusz teljes személyzete - talán Levi is - lámpalázban égett, nagyon izgultak, nem sűrűn szoktak ekkora - több ezres - vendégsereg előtt fellépni. Szerencsére az első két este zavartalanul lezajlott és imádták a DFTCoC műsorát.

Mindkét nap vastapssal zárták az eseményt, ami egy egész héten át tartott, így minden nap felléphettek. Több interjút is készítettek a fellépőkkel, a TV-be is bekerültek, illetve internetre is felkerültek persze, youtube, Facebook, Instagram, influencerek is eljöttek streameltek, vagy épp videoblogokba került a társulat. Szóval eléggé felkapottak lettek így a harmadik napra már és ha a városban, vagy a környéken sétáltak, akkor felismerték őket, autogramot kértek, fotókat akartak.

Így az április elejei bombázások után kellett a szórakozás az embereknek, hogy elfelejtsék a mindennapi gondjaikat, ami sikerült is. A tulaj örült is a hírverésnek, mert így anyagilag elég jól megszedte magát a társaság, de aggódott is főleg a radikálisak miatt, akik mind a mai napig gyűlölik a mutánsokat, hogy emiatt könnyebben érheti a társaságot atrocitás. Szerencsére itt New Yorkban jó volt közbiztonság.

A harmadik este is remekül ment le, nem volt gond, újra vastaps és hasonlók. Mikor Levi kilépett a sátorból, hogy a lakókocsikhoz, vagy kijelölt sátorokhoz menjen, egy család állta el az útját. Bár az állta el nem túl helytálló, arra álltak, amerre a férfinak is mennie kellett. Külsőre jólszituált anyuka és apuka, apuka öltönyben, anyuka kosztümben és volt velük egy hét-nyolc éves kislány, aki a kezében egy képpel futott oda Levi elé.

- Tessék megnézni bácsi, itt tetszik lenni a képen az ük-ük-ük-ük… sok ük nagymamámmal! - mondta lelkesen.

Ezzel odanyújtotta a képet a férfinak úgy, hogy azonnal látható volt a kép és rajta levő felirat. A kép eléggé viseltes volt, de egy műanyag tokban volt, hogy védje. Erősen sárgult kép, két névvel, egy dátummal és New York felirattal. A nőt Levi soha sem látta korábban, de saját magát azonnal megismerhette rajta, még a ruha is egyezett az egyik fellépőruhájával.
Cirkusz             XNcjpTx

Cirkusz             7kMvp6c

Felszereléslistát írj kérlek, a 3 készített header meg a spoiler tagben.
tagek:

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Levi Aschenwald Hétf. 24 Jún. 2019, 23:27

Sokan meglepődnének, hogy máris kezd akklimatizálódni a New York-i miliőhöz a maga felhőkarcolóival, nyüzsgésével, modern zsúfoltságával és zajaival, de tulajdonképpen, ha belegondolunk, ez talán a folytonos utazás természetes velejárója. Egyik nap még egy mélyszegénységben tengődő, névtelen egyutcás falu mellett vernek tanyát, másik nap Staten Island-ből és az Upper East Side-i lakcímmel rendelnek online jegyet. Sőt, akár e kettő egyazon napra is eshet. Milyen érdekes, hogy ezen szürreális komplementerek létrehozásához nem kell egy elvont művész-alkotóelme sem, csak az egyszerű és tiszta valóság.
Nem mintha oka lenne panaszra, imádta a tévés szerepléseket, a rádiós podcastokat amelyekre meghívták a napokban, a rohanó 21. század meglepően kiéhezett erre a már-már antik műfajra, amelyet képviselnek. Valaki persze csak a „freak”-eket akarja látni, meggyőződni róla, hogy valóban olyan furcsák és visszataszítóak, mint eddig hitte, és hát azt kell mondania -mármint tényleg mindig ezt mondja-: nincs ezen mit tagadni. Ők tényleg furcsák. Gyönyörűen, rikítóan, színesen, lélegzetelállítóan, groteszkül, szörnyen, megmagyarázhatatlanul és emberfelettien furcsák. Pont ez a lényeg, nem? Szóval Levi, mint mindig, elmerült ebben a furcsaságban, megfürdőzött, majd pepita köpenyként beleburkolódva viselte: volt szó akár arról, hogy élő adásban vessen tarot-kártyát a rádiós műsorvezetőnek, vagy devil-like kinézetének ellentmondva (vagy épp pont azt igazolva) szenvtelenül flörtölni a piros ruhás, csinos riporternővel.
Nem volt meglepő az sem, hogy a sátorból kifelé jövet voltak még a környéken, minden nap maradtak néhányan – az ikrek kifejezetten népszerűnek bizonyultak New Yorkban, és Amadée, az alakváltó is egész tisztességes rajongótábort szedett össze magának. Levi sem „úszta” meg az előadás utáni látogatókat, így most is gyakorlottan hajolt le kissé, miközben a lányka közeledett hozzá, hogy mire odaér, kevésbé magasodjon fölé – időközben a szülőknek is odabiccentve természetesen.
- Helló szépség, miben segíthetek? – Baritonjában mint mindig, ha gyerekekkel beszélt, volt valami lágy, megnyugtató játékosság és kedvesség. Eleinte azt gondolta, csupán a szokásos autogram lesz a kérés tárgya, meg is lepődött, mikor aztán egy szokatlan felvezetést követően egy régi fényképet tolnak elé. Villás farka értetlenül lendült át egyik oldalról a másikra – már persze annak jelentett volna ez a mozdulat bármit, aki hozzászokott és ismeri ennek a szokatlan plusz testrésznek a gesztusrendszerét.
- Hm, ez bizony nagyon régi képés honnan a pokolból van? – kommentálta szóban és gondolatban is egyaránt, miközben a megsárgult lapon lejátszódó jelenet szereplőit fürkészte vörös szemeivel. Az egyik nyilvánvalóan ő, még ez a fellépőruha is ott pihen valahol szekrényében és messze nem 140 éves. Arról azonban a leghalványabb sejtése sem volt, hogy ki lehet ez a Sarah. Az évszám pedig még annál is nagyobb rejtély volt számára.
- És milyen gondosan vigyázol rá ebben a tartóban. Régóta nálad van? – Lássuk, honnan van egyáltalán maga a fénykép, talán az adhat valami támpontot, miről is lehet szó. Netán a szülei akarják low-key zavarba hozni? Feléjük sandít futólag, majd vissza a képre. Nem lenne túl sok értelme.

Felszerelés lista:
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 55

Karakteradatok
Főkarakter: Levi Aschenwald
Síkok: Reneszánsz

Témanyitás by Thorhalla Szer. 26 Jún. 2019, 00:00

A kártyák titka

Coney Island, New York

Részvevők: Levi Aschenwald

Egyéb információk:

A szülők is biccentettek Levi irányába, amikor megtette mindezt és közelebb is jöttek valamivel, hogy mégis a gyerek közelében legyenek. Nem azért, mert a férfitól féltették, hanem azért még elég sokan mászkáltak és attól aggódhattak, hogy a gyereket elsodorják. Éppen ezért hol az elhaladó embereket, hol pedig a kislányukat figyelték.

Ahogyan Levi a farkával lendített egyik oldalról a másikra egyet, valóban senki sem vette észre, vagy éppen nem tulajdonítottak ennek különösebb figyelmet. A kislány lelkesen és büszkén mosolygott és bólogatott arra, hogy igen, nagyon ügyesen vigyázott a képre. A következő kérdésre pedig már nem ő felelt, hanem az anyuka lépett közelebb.

- Örvendek, Rachel Simmons vagyok, ő a kislányom Anne - mutatkozott be és nyújtotta a kezét.

Ha Levi viszonozta a kézfogást, akkor a nő határozottan, de nem durván szorította meg a férfi kezét. A kézfogás után ismét megszólalt.

- Anne szeretett volna eljönni, amikor látta önt az interneten. Mondtuk neki, hogy bizonyára nem ön van a képen, hanem valamelyik őse - mosolyodott le kissé zavartan. - De a gyerekek hajthatatlanok. Ami a képet illeti a múlt héten találtuk meg az egyik ük felmenőm házában. De az ügynek nem ez a legfurcsább része, és van, ami azt hiszem, hogy önt is illeti. Tudnánk most beszélni? Nem tartanám fel csak pár perc erejéig, de persze megértem, ha őrültnek gondol és nem is akar velünk beszélni.

Lehet, hogy a szülők is zavarba akarták hozni, de a nő is roppant zavarban volt az egésztől. Persze hagyott a szavaival „menekülési útvonalat”, hogyha nem akarta meghallgatni őt Levi, akkor természetesen nem zaklatja tovább, csak megköszöni az eddigi türelmét és távozik a férjével és a kislánnyal együtt.

Ha azonban Levi meghallgatná, hogy mit is szeretne mondani, akkor akár itt is elmondja, vagy ha keresnek valami nyugodtabb helyet, akkor majd ott kezd el beszélni.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Levi Aschenwald Pént. 28 Jún. 2019, 13:26

Érdeklődve sandított fel a kislány mellől, mikor a beszélgetésbe annak édesanyja is bekapcsolódott, láthatóan egészen konkrét szándékkal. Ez végülis jó hír, őszintén érdekelte, honnan juthattak hozzá ehhez a képhez – és egyáltalán hogyan jöhetett létre. Akármennyire is bájosnak tartotta a gyermeket maga előtt, tőle néhány kezdésnek elég információn túl aligha tudott volna meg valamit. Egyik térdére támaszkodva felegyenesedett görnyedt tartásából, és elfogadta Rachel gesztusát a kézfogással.
- Meglehetősen rendhagyó valóban, már maga a tény is, hogy az érkezésünk előtt alig pár nappal kerüljön elő egy ilyen antik kép, de… – Ügyesen elmaszatolta más témával a dolgot, továbbra is kerülte szóban elismerni, hogy nem ő van a képen, illetve hát hogy ő van rajta, de mégsem egészen érti, hogyan lehet ez. Mielőtt bármi konkrét beismeréssel adózna, tervei szerint inkább meghallgatta volna Rachel mondandóját. Arra, hogy őrültnek gondolná a kis családot, csak szélesen elmosolyodott, majd a két karjával színpadiasan maga köré intett.
- A furcsa és különös jelenségek hordozható bölcsőjében állunk, ne érezze magát zavarban egy pillanatig sem. Jöjjenek csak, míg beszélünk, Anne megnézheti a lakókocsim. Mondd csak, Anne, akarsz látni színes jelmezeket? Nagyon szépek.
Amennyiben beleegyeztek az új helyszínbe, az előadói sátrak és lakókocsik felé terelgette őket, majd kinyitotta előttük az ajtót. Bár nem csinált ilyet gyakran, de fordult már elő, hogy egy lelkesebb rajongónak megmutatta, esetleg itt vetett neki kártyát. Maga az élettér nem volt hatalmas, ugyanakkor nem is volt élhetetlenül kicsi. Még úgy is maradt mozgástér, hogy négyen telepedtek be. Főleg a meleg színek domináltak, viszont azok közül is az élénkebb, erősebb árnyalatok a szokásos visszafogott pasztell helyett. Egyik oldalon egy nagyobb, mélyvöröses heverő állt, rajta kényelmes párnákkal ciklámen, sárga, zöld színben –, előtte alacsony dohányzóasztal, melyen egy egyelőre meggyújtatlan füstölő árválkozott és egy random magazin, az alsó polcán számtalan aroma és illat a füstölő számára. Másik oldalon végig a fal mentén szekrényeket helyettesítő ruhatartó fogasok sorakoztak, azok a fajták, amelyeket a kerekeik miatt könnyedén ide-oda tologathat az ember. Formák, minták, anyagok sokasága, hosszú köpenyek, tunikák, még valahol egy skót szoknya is függött a fátylak, kendők, szalagok, súlyos brokátok, bonyolult csipkeszabások mellett. Egyszóval egy tisztességes jelmeztár volt, amelyek közt elvétve azért, de felbukkantak hagyományos öltözékek (még egy öltöny is, bár nem a drágább árkategóriából). A falat kézzel festett képek, olaj- és vízfestékkel készített alkotások díszítették, más-más stílusban. Volt, ami Levit ábrázolta, valószínűleg egy rajongói alkotás lehetett, megint más csupán egy békés sakuraerdő életképét merevítette ki az örökkévalóság számára. Vagy legalábbis addig, míg a vászon és a festék fel nem adja a küzdelmet az idővel szemben. Még egy-két zárható falipolc és szekrény szolgált arra, hogy legyen hol tárolni az egyéb holmijait, illetve volt egy széf is ugyan, de az a kíváncsi szemek elől rejtve, nyilvánvaló okokból. A túlvégen egy ajtót lehetett még kiszúrni, amely valószínűleg a kis fürdőhelyiségbe vezetett. A kanapé mellett egy hűtő kapott helyett. A padlót orientális mintázatú, mélylila-piros-barna színekkel operáló hatalmas szőnyeg fedte, nem a bolyhoz fajta, de az anyaga is elég lágy volt ahhoz, hogy gazdája előszeretette mászkáljon rajta mezítláb. Egy nagy, padlóhoz rögzített vázából hatalmas pávatollak csokra egészítette ki teljesen a látképet.
Tehát az biztos, hogy volt mit vizuálisan befogadnia a belépőknek, míg a kanapéhoz irányította őket, hogy leüljenek.
- Foglaljanak helyet, ha szeretnének, Anne nézz csak szét nyugodtan, ha érdekel valami, nem sokan látnak ám egy igazi cirkuszi jelmeztárat. – Közben a dohányzóasztal másik oldalához húzott egy párnázott hokedlit, arra ült le, és tekintett érdeklődve Rachelre most, hogy csendesebb helyen, nyugodtan tudtak beszélni.
- Tehát milyen furcsaság lehet kapcsolatos ezzel a képpel, ami engem is érinthet? – Hogy nem hagyja hidegen a téma, és maga is igencsak kíváncsi volt az üggyel kapcsolatban arról, enyhén előre hajoló testtartása is gazdagon árulkodott.

Felszerelés lista:
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Vas. 30 Jún. 2019, 00:00

A kártyák titka

Coney Island, New York

Egyéb információk:

- Ez New York, az utóbbi tizenöt év történései után én már nem csodálkozom efféle „véletleneken” - mosolyodott el a nő.

A testbeszédéből egyértelműen látszott, hogy itt élte le az életét, azaz lényegében mindenen keresztül ment, ami ezt a várost sújtotta, ami pedig nem volt éppen kevés. Ha Levi ezt a mostanit leszámítva járt az utóbbi években errefelé, akkor már saját maga is tapasztalhatta, hogy a helyieket tényleg nagyon nehéz meglepni. A démoninvázió közben is ugyanúgy dolgoztak, metróztak, mintha azaz egy év minden napja egy átlagos napon volna. És ehhez hasonlók.

Rachel Levi nyugtatására, hogy ne érezze magát rosszul hálásan mosolyodott el és bólintott. A felajánlásra a kislány roppant lelkes lett és a nő hálásan fogadta a meghívást. A férfi azonban csak annyit tett hozzá, hogy megvárja a többieket a kocsinál, nem akar zavarni. A testbeszéde arról árulkodott, hogy baromságnak tartja az egészet. Így csak a hármas ment Levi lakókocsijához.

Bent értelemszerűen Anne volt az, aki jobban le lett nyűgözve, de azért az anyja is gyönyörködve nézett körbe. A hellyel kínálás után hálásan ült le oda, amíg a kislány nekilátott annak, hogy körbenézzen. Látható volt, hogy jól volt nevelve, mert semmit sem fogott meg, csak nézelődött. Az anyja pedig ezek után szólalt meg.

- Köszönöm! - mondta a hellyel kínálásra. - Szóval az egész ott kezdődött, hogy Sarah ünagyi a saját korában cigányjósnő volt. Nem az a fajta, akikről manapság olyan rossz hír van, hanem a tényleges, aki az önök köreiben szokott előfordulni. A családi legendák szerint nem volt csaló, hanem tényleg tudott jósolni, amivel elég szépen megszedte magát, így már fiatalon visszavonulhatott az országjárástól.

- Itt New Yorkban vett egy kúriát magának, ahova nem csak az ország, de amennyire akkoriban lehetséges volt a világ minden tájáról érkeztek kuncsaftok. Meglehetősen fiatalon a húszas évei végén halt meg gyermekágyi lázban a negyedik gyermekével. Furcsa módon nem a gyerekei, vagy a férje örökölt mindent, hanem szép hosszan listába vette, hogy ki mit kapjon.

- Ez még nem is lenne meglepő, de az ügyvédünk szerint 2050ig vezette mindezt és minden borítékot pontosan úgy címzett fel dátummal, hogy melyik nap kell eljuttatni a leszármazottakhoz. Így kaptuk kézhez két nappal az önök felső fellépése előtt a kúriájának kulcsát. Két napja pedig megtaláltuk a fényképet, aminek nem is tulajdonítottunk volna nagy fontosságot, ha az interneten nem látjuk meg önt.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Levi Aschenwald Szer. 03 Júl. 2019, 23:52

Na igen, mielőtt megérkeztek a városba, a társulat tagjaival, csak úgy maguk között beszélgettek a város lakóiról, és arról hogy ha túlélnek még néhány évszázadot, az evolúció gondoskodik majd a vastagabb bőrről. Valamilyen szinten tisztelték is őket ezért, elvégre a folyton mozgásba lévő cirkusznak más nehézségekkel kellett ugyan a mindennapjai során szembenézni, de annak legalább kevesebb köze volt idegen inváziókhoz, közvetlen életveszélyes támadásokhoz, népirtási kísérlethez – valljuk be, New Yorkhoz képest az ő kis társulatuk és mozgó otthonaik maguk voltak a paradicsomi béke földi tartománya.
Épp ezért tartotta azt a bizalmas udvariasságot a nővel, továbbra is fenn, még akkor is, ha amúgy kíváncsisága egyre inkább tolakodásra sarkallta. Nos, Levi az önuralom embere, pardon, nephayemje volt. (Valahol talán recsegve leszakadt valamelyik sátor tetőszerkezete e feltételezés hatására.)
- Tiszteletre méltó pozíció, és nagy felelősség terhével is jár – hümmentett egyet a képen látható nő kilétéről szóló magyarázatra. Bár a világért sem vallotta volna be a nő előtt, de egy jelentős különbség máris adódott közte és Sarah közt, amennyiben Rachel igazat mondott: Sarah jövendölései valódiak voltak, szemben az övéivel. Levi többnyire csak reménykedett és ami lényegesebb – hitt abban, hogy a kártyái jelentéssel bírnak, s a jövő egy szeletét mutatják. Összességében viszont ezen hitén kívül nem volt mása. Ez olyan tény volt, amit sosem mondott volna ki hangosan, ahogyan a bűvészek sem vallják be minden alkalommal, hogy trükkjeik mögött mechanikák, érzéki csalódásokra apellálló, ügyes módszerek lapulnak, s nem valódi mágia. Attól még, hogy a jövendölései nem származnak tényleges mágiából, sem természetfeletti képességből, nem jelenti azt, hogy az egyszerű ember számára nem rejt semmi varázslatot. Neki, mint alázatos előadónak egyszerűen nincs, nem volt és nem is lesz joga ezt elvenni a nézőtől. Ők mindig is azért voltak, hogy ezt a varázslatot az emberek életébe csempésszék, nem fogja hát megrabolni őket.
- Amennyire szokatlan módja a végrendelkezésnek, épp annyira illik egy jósnőhöz – mosolyodott el szórakozottan a gondolaton. Kreatív, tetszett neki ez az unortodox viszonyulás a halál utáni javak sorsához.
- Tényleg majdhogynem szándékoltnak tűnik, bár továbbra sem értem, hogy mi lett volna a célja, már ha valóban nem egy rendkívüli módon jól időzített véletlen. Őszinte leszek, fogalmam sincs, ki Sarah, és ha volt is rám ily módon megszólalásig hasonlító felmenőm (amit kétlek, de sosem lehet tudni), az öltözék, amit visel, jelenleg is azok között a darabok közt lapul, amelyet a kislánya nézeget. Így talán érthető, miért ülök tanácstalanul ön előtt. – Enyhén széttárta a kezeit, nem olyan színpadiasan, mint korábban, ez jóval őszintébb és természetesebb gesztusnak hatott tőle.
- Gondolja, lenne értelme szétnéznem a kúriában, ahol találták, hátha észreveszek valami mást is, ami talán maguknak természetes, nekem viszont személyesebb? – Egyrészt kérdés, mert valóban választ vár rá, érdekli, hogy azon kívül, hogy megmutatták neki a képet, volt-e tényleges további cél és szándék e látogatás mögött; ha viszont nem, egyúttal egy implicit felvetés anélkül, hogy igazán tolakodóan meghívatná magát az épp csak megörökölt ingatlanba.

Felszerelés lista:
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Pént. 05 Júl. 2019, 00:00

A kártyák titka

Coney Island, New York

Egyéb információk:

- Nos valóban - mosolyodott el a nő.

Mindezek után most Rachel-en volt a sor, hogy figyelmesen hallgassa végig Levit, miközben azért, igyekezett láthatóan nem túl udvariatlanul a lányára is rá-rá pillantani, ilyenkor megszakította a szemkontaktust, de utána újra teljes tekintetével a férfira figyelt. Akkor ismét a ruhák felé pillantott, amikor Levi említette, hogy ott van a ruha.

- Nos, hogy mi célja lehetett, azt nem tudom, de az időzítésben biztos vagyok, hogy szándékosan most kaptuk meg a végrendeletet és a kúria kulcsát. Ugyanis volt még valami, csak előbb szerettem volna felvezetni az egészet és nem rögtön letámadni önt.

Itt megköszörülte egy picit a torkát és elővette a telefonját, hogy egy nagyobb doboz fényképét mutassa meg a férfinak. Maga a doboz kissé kopottnak és eléggé réginek tűnhetett Levi számára. Ami a rúnákat illette ilyeneket egyszer-kétszer már láthatott korábban életében, mindig olyan személynél, akiről azt mondták, hogy tud jósolni.

- A végrendelete szerint ezt a ládát önre hagyta, az igazat megvallva el is hoztuk volna önnek már most…

- De senki más nem tudja megfogni, csak állítólag a bácsi! - szólt közbe a kislány. - Apa próbálta és megfagyott a keze, anyát megrázta az áram, nekem pedig túl forró volt!

Magyarázta roppant lelkesen, Rachel pedig egyetértően bólintott.

- Szóval igen, bármilyen módon próbáltuk elhozni, gépi, vagy emberi formában, a gépek tönkrementek, ha ruhával próbáltuk emelni, elszakadt, a zacskó, táska szétszakadt és sorolhatnám. Mi pedig úgy jártunk, ahogyan Anne mondta. Gyanítom, hogy csak ön lehet az, aki eltudja hozni.

- Így a kérdésére a válasz igen, örömmel vennénk, hogyha valamikor megtudna minket látogatni és eltudná vinni azt, amit Sarah önre hagyott - mosolyodott el a végén kedvesen. - Ezen felül körülnézhet majd, van még jó pár efféle holmija, amit szeretne, elhozhat majd.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Levi Aschenwald Pént. 05 Júl. 2019, 13:30

Tompa egyenletes dobolás hallatszódott a helyiségben, miközben Levi a dobozt nézegette. Az ember talán először nem is értette, honnan érkezik, ám hamar kiszúrhatta, hogy izgatottságában farkával dobolt úgy a puha szőnyeggel fedett padlón, mint ahogy más mondjuk a körmér rágja vagy az ujjaival dobol az asztalon. Nem meglepő módon sosem látta még a dobozt, amit Rachel mutatott neki a képernyőn keresztül, de egyre biztosabb volt abban, hogy tudni akarja, mi lapult benne. Ha ugyan tényleg neki szánták. Talán nem jó ötlet, egyértelműen mágia van a dologban vagy legalábbis valami félreértelmezhetetlenül természetfeletti – de erre sosem jön rá, ha legalább nem próbálja meg. A macska is csupán akkor kezd ódzkodni a forró sütőlapon való heverészésről, ha egyszer már megégette magát.
- Ó. Hogy szerepelek a végrendeletben is. – Kije neki ez a Sarah? Vagy kije volt, kije lesz, ki tudja, hogy mikor az idő ilyen ismeretlen utakon kanyarog, megfordul, vissza magába, mint egy hatalmas, kozmikus labirintus szerteágazik, új utak nyílnak és találkoznak vagy szakadnak el egymástól - tulajdonképpen nem lepődne meg semmin. Azon sem, ha valamilyen úton-módon, saját szavaival élve “egy másik életben” találkozott már Sarah-val.
- Nem tudjuk meg, ha nem teszünk rá legalább egy kísérletet, nem igaz? Átgondoltan levédett varázstárgynak hangzik ez a kis doboz, meglátjuk, hogy valóban kivételt képezek-e a hatása alól. – Egy kicsit, sőt, nem is kicsit szerette volna, ha igen. Túl érdekesnek tűnt ez ahhoz, hogy ne jelentsen majd halvány csalódottságot számára, ha mégsem tudná felnyitni ő sem a dobozt.
- Pár napig még itt leszünk, ha mond egy időpontot, hogy önöknek mikor felel meg a látogatásom, az aznapi teendőimet majd aszerint idézem.

Felszerelés lista:
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 06 Júl. 2019, 00:00

A kártyák titka

Coney Island, New York

Egyéb információk:

Rachel türelmesen és kedvesen mosolyogva várta, hogy Levi megeméssze a hallottakat, amiket mondott neki. A „visszakérdezésre” megerősítően bólintott, hogy igen, valóban szerepel a férfi a végrendeletben. Ezáltal a külső szemlélők számára minden bizonnyal teljesen bizarra beszélgetés méginkább azzá válhatott. De talán még a résztvevők számára is.

Ez valóban nagyon jó kérdés volt, hogy kicsodája volt Sarah, hiszen még nem találkoztak és láthatóan a leszármazottai sem tudtak sokkalta többet Levinél, így ez az egész egyelőre remélhetőleg jótékony homályba burkolózott, egy rejtély, ami megfejtésre vár. Vagy a nagy finálé, ahogyan talán cirkuszi berkekben mondanák.

- Valóban - értett egyet. - A férjem azt javasolta, hogy a WAND-ot értesítsük, szerencsére megtudtam győzni, hogy először jöjjünk el önhöz, hiszen „Levi Aschenwald” szerepel az okmányokban. Interneten pedig rövidebb nyomozás után meg lehetett tudni, hogy az ön neve és ott a kép is ugyebár.

A WAND-ról természetesen Levi is hallott, a SHIELD mágiaügyi részlege, így tényleg megtehette volna a házaspár, hogy nekik szólnak és akkor ő maga valószínűleg soha sem hall erről az egész dologról. De szerencsére nem így lett és most itt beszélgetnek. A látogatáson elgondolkodott a nő pár pillanatra.

- Amikor önnek jó, én egész héten szabad vagyok és ott leszek a kúriában, ha éppen ráér, akkor csörögjön rám - mondta.

Itt a tárcájából gyorsan elővett egy névjegykártyát és annak a hátára még fel is írta a kúria címét, ami mellé még oda is írta, hogy Bronx északi részén van, nehogy eltévessze a férfi, révén nem helyi. A nő egyébként ügyvéd volt, és az ország legnagyobb ügyvédi irodájának, a Wright & Morgan ügyvédi irodának dolgozott.

- Lehet, hogy célszerű lenne azok után jönnie, ha már vége van itt a fellépéseknek, csak a biztonság kedvéért - jegyezte meg óvatosan még Rachel.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Levi Aschenwald Szer. 10 Júl. 2019, 21:27

Valóban logikusabb lett hivatalos szervekhez fordulni, ámde másrészt érthető volt a család kíváncsisága. Legalábbis Levi meg tudta érteni most, hogy őt is kifejezetten érdekelni kezdte ez a ismeretlen asszonytól ráhagyott örökség. Azt ugyan nem érezte, hogy a jussa lenne, ahhoz több alázat szorult belé, azonban mégis csak az ő neve szerepel a hagyatékban, őt jelölték meg mint örökös. Annyira naiv azért nem volt, hogy úgy gondolja "mi baj történhet?" A világ történései újra és újra megmutatják, hogy a legmerészebb pesszimizmust is képesek a maguk valóságával túlszárnyalni, s hát Levi sem tartozott már a naiv zöldfülű kamaszok táborába, még ha gondtalan, derűs-vidám viselkedése ilyesmi léhaságot is sugallt sokszor.
- Köszönöm. Szabaddá teszek egy napot akkor a hét végefelé, addigra lemegy a tervezett program - közölte, miközben kinyújtotta a kezét és átvette a felé nyújtott névjegykártyát, megforgatva kezében a vékonyka lapot. A névjegykártyákról mindig az a régi-régi film jutott eszébe, arról a lenyalt hajú sorozatgyilkosról, amint arról társalogtak a munkatársaival, hogy törtfehér vagy tojásfehér a lap színe. Elragadóan frusztráló volt nézni.
- Csak nem tart ez el napokig. Mindössze vetünk a dobozra egy pillantást, és kész - tárta szét a kezeit egy apró vállvonással megtoldva. Ettől függetlenül értékelte a nő óvatosságát és nem is kerülte el a figyelmét, de nem ismerte különösebben, hogy ennek a hangsúlynak jelentőséget tulajdonítson. Maga a figyelmeztetés logikus volt és előrelátó, ki tudja, mit rejt az öröksége, lehet olyasmit, amin valóban jópár napig rágódni fog még. Akkor jobb is, ha nem tereli el semmi a figyelmét.
Ahogy aztán a beszélgetés végére érnek - mert amúgy szívesen elcseveg még akár Rachellel akár a kislánnyal, ha van igény, kikíséri a párost egész a cirkusz területének széléig.
- Örvendtem, hölgyeim. - Hajol meg az anya-lánya páros felé mosolyogva, majd még biccent a valószínűleg közelben várakozó férjnek is. Ahogy a kis család távozik, maga is visszafelé veszi az irányt. Séta közben még előhúzza a zsebéből a képet és csak elnézegeti magát és Saraht rajta, amin bizalmas kedélyességgel ülnek a tarot pakli fölött. De tényleg, mi a pokol? - fut át a fején megint, és megvakarja a tarkóját, mielőtt ismét eltűnne a lakókocsijának ajtaja mögött.

[néhány nappal később]

Betartotta az ígéretét és a tervezett előadások után szabaddá tette rögtön az első napját ehhez a látogatáshoz. Desmondék tárgyalnak a maradásról, általános, hogy egy-két ráadás estet játszanak, de az legfeljebb jövő héten lesz, és hát sosem biztos. Az igazgatójuk szeszélyes jellem. Szóval eljött idáig, Bronxba, taxival. Ha akarna sem nagyon tudna rongyrázni, de ezt inkább meghagyja azoknak, akiknek van tehetsége ebben. Az utcán sorakozó épületek házszámait olvassa séta közben, míg eljut addig a számig, amely őt érdekli.

Felszerelés lista:
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 11 Júl. 2019, 07:59

A kártyák titka

Coney Island, New York

Egyéb információk:

Érezhetően a nő is maradt volna még beszélgetni, de a kislány már kezdett fáradt lenni a kései órán, így emiatt úgy döntött, hogy amikor a beszélgetés végére érnek, akkor nem is marad az illedelmes időnél tovább. Azaz a beszélgetés végén illedelmesen kimenti magát. A kislány is eddigre nagyokat ásítva jött vissza az anyjához, aki felemelte őt, hogy a karjaiban vigye ki. Mire a cirkusz határához értek a kislány már el is aludt.

- Akkor várni fogom Mr. Aschenwald és örülök, hogy megismertem! - köszönt el.

Egy pillanatra még elgondolkodott láthatóan, hogy kinyújtsa-e a kezét Levi felé, de úgy döntött, hogy a kislány miatt nem fogja megtenni, így egy szabadkozó mosolyt küldött az elköszönő biccentés mellé. itt megfordult, majd a nem messze levő autóhoz sietett, ahol a férje már várta őket. Levi pedig vissza tudott térni a saját lakókocsijába.

Akkor, ahogyan beszéltük a néhány nappal később szerdán folytatódik immáron a korszakkaland részeként.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.