Báró

Go down

Báró Empty Báró

Témanyitás by Morsus Hétf. 26 Május 2014, 03:05

Az eredeti előtörténet

Név: Balthazar Millvier
Egyéb név(i):
Faj: Ember
Nem: Férfi
Jellem: Semleges;
Személyazonosság: Nyílt.
Születési helye és idő: London, 1984. október 28.
Kor: 38 év
Család: -
Foglalkozás: Archeológus.
Testmagassága: 194 cm
Testsúlya: 89-90 kg.
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Bőre színe: Világos
Különleges ismertetőjel: Egy két centiméter átmérőjű égési sérülés nyoma a jobb kezének gyűrűsujján.
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Több mikroszkopikus sérülés van a testén. Ennek okai a belé épülő varázsgyűrű darabjai. A gyűrű apró darabjai a teste részévé váltak. Eltávolítása, mind Millvier mind a gyűrű pusztulásához vezetne.

Életrajza:

Gyermekkor:

1984. október 28.-án született Londonban. Születése után árvaházba került. Egészen egy éves koráig ott nevelkedett, de utána egy idős házaspár magához vette a fiút. Balthazar szépen cseperedett. Mikor már elég idős lett, hogy iskolába menjen egyre több és több probléma volt körülötte. Sokat járkált iskola utána. És volt, hogy késő délután keveredett csak haza. Szülei sokat aggodalmaskodtak érte, hiába nyugtatta Őket, hogy csak sétálni szokott. Mikor már elég idős lett, elkezdték érdekelni a történelmi események. Rengeteg történelmi eseményt tanulmányozott. Úgy tűnt jobban érdekli a történelem mint akármi más. Talán árvasága miatt volt ekkora hatással rá a múlt.

Tinédzser kor:

Tizenhét éves korában, éppen hazafelé tartott egy szórakozó helyről amikor furcsa dolog történt. Egy gyűrű került hirtelen a lába elé. Nem is vette volna észre, ha valami az agyában nem súgja azt, hogy le kell néznie. A földön heverő gyűrű kéken világított a sötétben, amely furcsának tűnt az ifjú számára. De ekkor eszébe jutottak a néhány éve feltűnt mutánsok, és rájött, hogy itt lenne az ideje, hogy az ilyeneken ne lepődjön meg. Mikor felvette a gyűrűt a talajról, és a tenyerébe tette, az rögtön életre kelt, és magától az újára csavarodott. Ebben a pillanatban egy idős nő lépett elő az egyik sikátorból és a fiú kezére nézett. Miután mind a ketten felocsúdtak a döbbenettől a nő elmondta a fiatal Balthazarnak, hogy varázsló. A fiú eleinte kételkedett a mágikus képességeiben, de a varázslónő bebizonyította azt néhány mágikus tettel. Ezek után Balthazar végighallgatta az idős asszonyt, aki felajánlotta a tudását neki, cserébe azt kérte, hogy feltétlen engedelmességgel tartsa be a szabályokat, amiket a nő megszab. Miután az ifjú elfogadta a feltételeket, a nő elmondta, hogy hol találkozzanak másnap, majd eltűnt. Másnap Balthazar elment a megadott helyre, amely egy régi raktárépület volt. A nő átadott neki egy könyvet, amelyben megtalálta a varázslatokat, és a varázslók történelmét. Ezek után megkezdődött az oktatás. A fiatal fiú szépen lassan tanult, mindenre odafigyelve. Elsőnek a tűzmágiát tanította meg neki a varázslónő. Balthazar keményen gyakorolta a varázslatot. Sok ideig nem sikerült a mágia ezen részének használata, még néhány héttel később már eléggé jól tudta használni azt. Miután már felügyelet nélkül is tudta gyakorolni a tűz mágiát a varázslónő egy újabb varázslatra kezdte el tanítani, amellyel ha eléggé sokat tanul képes lehet kivédeni a tűzet, pontosabban egy védőmezőt volt képes létrehozni maga körül. Ez már nehezebb dolognak bizonyult, sok ideig tanulta a fiatal fiú, mire sikerült elsajátítania az alapokat. Ezek után már könnyebben gyakorolták ezt a két varázslatot, több hónapig csak ezt gyakorolták, míg egy nap a varázslónő, akiről időközben kiderült, hogy Sarah Worikonsnak hívták, elmondta, hogy egy kis időre távoznia kell a városból, és megkérte Balthazart, hogy amíg távol van ne hagyja abba a gyakorlást. A fiú így is tett. Évekig gyakorolta a két megtanított varázslatot, míg már olyan szintre fejlődött, hogy pár perc alatt képes volt akár száz kilogrammos tárgyakat is felhevíteni.

Felnőtt kor:

Teltek az évek. Balthazar Millvier felnőtté vált. Archeológus lett, és komolyan dolgozott azon, hogy minél jobb tudós legyen. A férfi a Londoni Egyetemen dolgozott tanárként. Több expedíción is részt vett az évek során, és rengeteget tanult a régi kultúrákról. Bár keményen dolgozott az élete stabilitásán nem feledkezett meg igazi mivoltáról. Nem hagyta abba a varázslást, minden nap gyakorolta az eddig megtanult varázslatokat, és néha újakkal próbálkozott, igaz semelyik sem sikerült neki. Egy napon miközben egy új varázslatot próbált ki, baleset történt. Hirtelen elveszítette a gyűrűje felett az irányítást, és hamarosan a gyűrű olyan varázslatot hozott elő, amelyet még egyetlen mágus sem látott. A gyűrű hirtelen meggyulladt, beleégetve nyomát a harmincöt éves férfi ujjába, majd felrobbant, a mikroszkopikus darabjai pedig Balthazar testébe szállt. A gyűrű darabok apró sérülések ezreit hagyták a mellkasán. A gyűrű beleolvadt a szervezetébe. A férfi súlyos sérülései miatt rengeteg vért veszített a baleset miatt, és már majdnem meghalt, de ekkor régi mestere tűnt fel a gyakorló helyszínen, és egy nagyon bonyolult gyógyító varázslattal megmentette a fiatal mágus életét. Ezek után a fiú napokig csak dolgozni járt be, ugyanis vissza kellett nyernie az erejét. Pár héttel később mestere, Sarah elment hozzá, és megkérte, hogy próbálkozzon meg a varázslattal. Bár a gyűrűje elpusztult, a nő úgy vélte, hogy mivel beépült a szervezetébe talán képes így is varázsolni. A próbálkozások sokáig tartottak, de idővel rájöttek, hogy Balthazar képes a mágiára. A varázslónő tovább tanította a férfit, aki évek alatt elsajátította a Fagy varázslatot is, amellyel idővel képes volt percek alatt lehűteni bármit/bárkit, aki száz kilogrammnál nem volt nehezebb.

Egy napon furcsa dolog történt. A mestere berontott lakásába, és menekülésre kérte a férfit. Üldözték Őket. Más mágusok a halálukat akarták. Balthazar nem akart elmenni. Meg akarta tartani az életét, de kiderült, hogy nem volt választása. Ugyanis mágusok egy csoportja jelent meg a ház kertjében. Sarah és Balthazar, kimentek, és amint elhagyták a házat a kint várakozó négy varázsló megtámadta Őket. A varázslók sorra küldték egymásra a tűz és jég gömböket. Mester és tanítványa vált válnak vetve harcoltak, de nem volt elég. Egy eltéved tűzgolyó áthatolt a védelmen, és eltalálta a varázslónőt. Aki ott helyben meghalt. A többi varázsló pedig hirtelen eltűnt. Úgy tűnt, hogy csak Sarah érdekelte Őket. A boszorkánynő halála előtt előtte elmondta Balthazarnak, hogy meneküljön a városból, és átadta neki a gyűrűjét, hogy őrizze meg, és idővel adja át a tanítványának.
Balthazar Millvier villámgyorsan összepakolta holmiját. Odaadta a ház kulcsát legjobb barátjának, felmondta állását, és elindult, hogy lehagyja a Londont. A férfi nagyon sok várost megjárt, több információt is szerzett a mágusokról, hátha hall valami fontos dolgot. Évekig menekült, tanult, és fejlődött. Egy napon kitört a III. Világháború, amely komolyan befolyásolta útját. Egyszer csak hallott valamit egy varázslótól, aki megpróbálta megölni. A mágus elmondta, hogy New Yorkban leli azokat, akik megölték mesterét. Ezen hír hallatán Balthazar elindult, hogy megkeresse a merénylőket. Rejtve álnévvel utazott el New York Citybe, hogy megtalálja a gyilkosokat. Első sorban viszont új életet akart kezdeni, legalábbis bizonyos mértékben, egy kicsit meg akart pihenni. Már több éve menekült, és harminc nyolc évesen itt volt az ideje, hogy végre megálljon. A városba érve mágikus jelek után kutatott, de nem sokra jutott, nem volt még elég tanult, hogy megtalálja, akit keres. Talált néhány varázslót, de egyik sem az volt akiket keresett, így hát tovább kutatott, és tanult, hogy szembe tudjon szállni a mestere gyilkosaival.

Képességei: Varázserővel született ember, így rengeteg mindenre képes, ha tanul. Eddigi élete során elsajátította a Tűz és a Fagy mágiát, amellyel a környezetében, lehűthet, vagy felmelegíthet szinte bármilyen tárgyat. A sok éves gyakorlásnak hála, akár 100 kilogramm súlyú személyeket/tárgyakat is képes lehűteni, felmelegíteni, viszont ez a művelet több percig is eltarthat, és csak addig működik a varázslat, amíg legalább minimálisan koncentrál annak elvégzésére. Ha megszakad az összpontosítás, akkor mind a két féle varázslattal célba vett tárgynak/élőlénynek néhány perc kell a felolvadáshoz, lehűléshez. Ezen kívül képes a tűz mágiának hála egy olyan védőmezőt vonni maga köré, amellyel védekezni tud a tűz ellen.

Szakértelmei: Leginkább a történelemben jártas. Legfőképpen a varázslók történelmét ismeri, de szakmája miatt több régi kultúrát is megismert.

Megjegyzések: Millvier a gyűrűje nélkül nem képes varázslatokat használni. De mivel a varázsgyűrűje mikroszkopikus darabokban beleépült a szervezetébe, így már élni sem képes nélküle.

_________________
"ha nem írtok, akkor én irtok" - Zspider/Morsus
Aktív kalandok: Kánaán Alfa
Apokalipszis Kora: Az Idő Kifut
Outsiders: 12. Ezüstkor - Új Mutánsok - Szuperhumánok
Alter: Gótika: Harmadik Évad - Ultron Kora - Eredeti Őrzők - Világ Vége
Morsus
Morsus
Főnök

Hozzászólások száma : 3218
Hozzászólások régi : 7460
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 20.szint - 70 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Morsus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Báró Empty Re: Báró

Témanyitás by Morsus Hétf. 26 Május 2014, 03:07

Kiegészítés:

Balthazar hatalomvágytól ittasan felkereste az általa ismert mágus mestereket, de mind megtagadták, hogy képezzék. Pontosan ezért fordult Lokihoz, aki szolgálatért cserébe hatalmat és új nevet adott neki: Báró.
Báró 2019984-countnefaria01

_________________
"ha nem írtok, akkor én irtok" - Zspider/Morsus
Aktív kalandok: Kánaán Alfa
Apokalipszis Kora: Az Idő Kifut
Outsiders: 12. Ezüstkor - Új Mutánsok - Szuperhumánok
Alter: Gótika: Harmadik Évad - Ultron Kora - Eredeti Őrzők - Világ Vége
Morsus
Morsus
Főnök

Hozzászólások száma : 3218
Hozzászólások régi : 7460
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 20.szint - 70 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Morsus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.