Bronx Zoo

Go down

Bronx Zoo    Empty Bronx Zoo

Témanyitás by Thorhalla Szer. 23 Feb. 2011, 16:58

A régi topic

Az 1899-ben alapított Bronx Zoo (Bronx-i Állatkert) A legnagyobb városi állatkert az Egyesült Államokban. Körülbelül 7200 állattal rendelkezik, amelyek 540 különböző fajt képviselnek itt, a természetes környezetüket utánzó körülmények között. A Park egyik legfontosabb feladatának tekinti a feszélyeztetett fajok, mint például a szőrös orrszarvú és a hópárduc tenyésztését. A 107 hektáros területén erdők, patakok és ligetek váltogatják egymást, van itt egy gyermekállatkert, pillangóház, s egy kisvasút is közlekedik itt: a látogatókat ez viszi körbe a hatalmas parkban, de lehet szabadon sétálgatni is. A park különböző területeit leginkább a Skyfari nevű drótkötélpályán közlekedő kabinokból lehet szemügyre venni.

Bronx Zoo    Bronxzoo

A park részei:

- Afrikai síkság: Zebrák, oroszlánok, gepárdok és gazellák barangolnak az afrikai síkságon. A ragadozókat és potenciális állatokat vizesárok választja el egymástól.
- Afrika: Nyársas antilopok találnak menedéket az afrikai kunyhó alatt.
- Bejárat Ázsiához
- Tevegelés: A gyerekek élvezik az állatkert kínálta szórakozásokat, mint például a tevegelést.
- A bengáli expressz egysínű vasút
- Dzsungelvilág: Agy üvegfallal elzárt trópusi esőerdőben dél- ázsiai emlősök, madarak és kígyók élnek. Az állatokat árkok, patakok és sziklék tartják távol a látogatóktól.
- Ázsiai vadvilág: A Bengáli Expressz egysínű vasút – ázsiai erdőkön és mezőkön halad át, ahol elefántok, orrszarvúk és szibériai tigrisek élnek szabadon.
- Himalájai fennsík: Itt veszélyeztetett állatfajokat tartanak, mit a hópárduc és a Kis panda.
- Madarak világa: Egzotikus madarak röpködnek esőerdő nyújtotta természetes környezetükben. Mesterséges vízesés zuhog alá 15 m magas, üvegszálakból készített sziklákról, a bejárható élőhelyeken.
- Vízimadarak háza
- Gyermekek állatkertje: A gyerekek átmászhatnak egy prérikutya alagúton, felmászhatnak egy pókhálón, megsimogathatják és etethetik is az állatokat.
- Az Állatkert központja: Elefántoknak, orrszarvúaknak és tapíroknak ad otthont.
- Pávián-rezervátum: A látogatók szabadon járkálhatnak egy kiszáradt patakmederben, hogy megfigyeljék az állatok életét, egy etiópiai hegyi környezetben.
- Csúszómászók világa
- Vadmadarak lápos területe
- Egérház
- Skyfari drótkötélvasút
- Sötétség világa
- Carter zsiráfház
- Kongói gorillaerdő: Ezen a díjat nyert, közép-afrikai esőerdőt idéző területen laknak a gorillák, majmok és sok más állat.

Bronx Zoo    Bronx-Zoo-Detail
Bronx Zoo    Bronxpark_map1
Bronx Zoo    Center

A régi topic


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 12 Szept. 2012, 13:08-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Bronx Zoo    Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Bronx Zoo    Empty Re: Bronx Zoo

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 26 Feb. 2011, 13:08

#2 2009-02-16 07:13:04

Paladin
Késő este van. 00 és 1 óra között lehet. Komor feketeség. Az állatkertbe veszem az irányt, egy csoda miatt, ami 15 évenként látható. Egy bolygó, mely talán a kutatásaim alapján, az amit a N.A.S.A. űthajójában pillantottunk meg. Ahonnan a képességeimet kaptam. Berepülök az állatkertbe. A levegőből csodálom az állatokat, kiket már oly rég nem láttam. Több 10 éves utazásom alatt az űrben.
Panda, medve, párduc, oroszlán .... az élet csodái ezek az állatok. Nem ölik saját fajukat. Tudják hol a határ és ki a falkavezér. Nincsen az állatok között gyilkosság, vagy kegyetlenség minden ok nélkűl, mint az embereknél.

Majd leszálok a majmok ketrece mellett. Hanyatt fekszek és felnézek az égre és várom a bolygó megjelenését.
Nem sokkal késöbb pillantom meg csupán, 3-4 másodpercre. Csodálatos. Fénye mint egy csillag. Eltünése után felálok és végigjárom az egész kertet, hisz olyan rég csodálhattam meg ezeket a teremtéseket.

Sokkal jobban érzem magam velük, mint az emberek társaságában, kikben csak a gyűlölet és a harag dúl fajtársaik iránt. De minden ember között van egy fény. Az anyák, kiket csodálok. Bennük a megnyugvás és gondoskodás tör ki.
Megpillantva egy majom család jutnak eszembe ezek a gondolatok.


#3 2009-02-17 12:07:27
Peter Castle
Éjfél múlt. Semmi kedvem aludni inkább sétálgatok. Bronx veszélyes hely, de sok emberrel találkozhatok itt. Alig ismerem ezt a városrészt. A banditáktól, gengszterektől kezdve mindenki megtalálható itt. Persze az biztos, hogy New York büntetlen előéletű polgárai is itt élnek. Először őket kellene megismerni. Az állatkert bejáratánál a története is le van írva. Több mint száz éve áll itt Bronx központjában és érdekes módon a vandálok munkái ide nem hatottak ki. Talán a sok térfigyelőkamerának köszönhető, talán a bűnözők is állatszerető emberek. Mintha az egész világ itt lenne előttem. Minden állatfajból van itt. Akár egy napba is beletelhet az egészet átjárni. Hirtelen síneket látok. Talán egy vonatállomás is van itt? Hamar megtudom mit keresnek itt sínpárok. Az egyik ,,magyarázó" táblához közeledvén a telefonommal rávilágítok és a következő írást olvasom: A kisvasút a látogatókat viszi körbe a parkban, de természetesen lehet sétálni is. Hát ilyen későn szerintem a sétánál maradok, nem is nagyon látom a mozdonyvezetőt. Alszik...alszik mint mindenki. Nincs már egy ember se talpon e vidéken. Kinn az utcán persze bandák masíroznak, de nem foglalkozok velük. Talán ha mutánsok lennének...de ők emberek és mutánsgyűlölők. Talán kisebb-nagyobb neonáci szervezetek. Vagy kitudja. A ketrecek egy kicsit kivannak világítva. De csak egy kicsit épp annyira, hogy lehessen látni az állatokról szóló leírásokat. Az egyik ketrechez közeledvén a leírást nézem majd hirtelen fölpillantok. Mintha nem lennék egyedül. És valóban Valaki áll mögöttem. Udvariasan köszönök neki, legalább mi ,,alvajárók" dumáljunk.

-Jó estét. Nagyon megijesztettél. Nem valami sokan vannak most itt az állatkertben. Téged mi szél hozott?


#4 2009-02-17 13:18:54
Paladin
Elég volt... haz megyek van jobb dolgom is mint itt lebzselni. Talán valami biztonsági őr elkap és becipel az rendőrségre. Semmi kedvem hozzá, amúgy is csak a blygóm feltünését vártam.
Kifelé vezető utamon egy férfit pillantok meg. Nem biztonsági őr, hisz nem egyenruha van rajta. Ha meg igen jól leplezi. De nem érdekel odalépek hozzá, hátha nem egy fegyvert fog a fejemhez, hogy mit keresek itt ilyen későn. Ha meg igen akkor lesz egy jó estém mikor menekűlhetek.

-Jó estét. Nagyon megijesztettél. Nem valami sokan vannak most itt az állatkertben. Téged mi szél hozott?
Szavaiból nem úgy veszem ki, mintha egy őr lenne. Illedelmes és jó kedélyű. Nem is tudom. Kezdjek el beszélgetni vele vagy hagyam ott a csudába. Nem leszek pofátlan, hisz nem olyan vagyok és ő is udvaria volt.

-Jó estét! Nem állt szándékomban megijeszteni, csak az esetleges biztonsági őrök elől bújkálok, ha vannak.
Nem sokan vannak itt, az tény. Én azt hittem egyedűl vagyok de még is itt van uram. Akkor még is gyűlünk az éjjszaka közepén. -válaszolok a férfinak.
-Mi szél hozott engem? A tudomány és a csillagászat. Nem tudom magát mennyire érdekli ez de egy igen ritka bolygó az elmúlt percekben jelent meg az égen. -nem mondom neki, hogy talán onnan jöttem mert esetleg valami mutáns ellenes ember párti tüntető. Nem akarok túl titokzatos lenni, esetlge magamra vonom túlságosan a figyelmet és gyanakodni kezd.
- Érdekes bolygó volt. Talán magát is a tudomány hozta erre? Vagy csak ide keveredett álmatlanságában? - kérdezem kissé bizalmatlanúl és tartoszkodóan a férfitől.


#5 2009-02-17 20:56:40
Peter Castle
Értelmes egyénnek tűnik, valami okos ember az biztos. Doktor, tudós ilyesmi aki épp itt filozofál. Vagy egyszerűen csak szereti a csendet. Szinte hallani lehet a csendet. Idáig. Egy szirénázó rendőrautót hallok amitől alig értem a szavait ennek az embernek, de azért a naggyát lehetett érteni. Biztonsági örök elől bújkál...az meg se fordult a fejemben ,hogy előlük bújkálni kéne.

-Biztonsági őrök elől bújkálsz? Miért köröznek, Betörtél ide vagy mi?

Mert, hogy van oka a félelemre az tuti, ha meg nem akkor kicsit elmebeteggel állok szembe bár nem hiszem...

-Sokan szeretik az éjszakát. Persze nem épp jó emberek, de tény akadnak köztük ők is ,de ők ilyenkor inkább alszanak. Az igazság az, hogy az éjszakát általában a legsötétebb emberek kedvelik igazán. Főleg itt Bronxban. Ha kicsit kinyitod a szemedet az utcán , és persze fülelsz is könnyen rájöhetsz ,hogy ez a hely prostik, stricik, bandák, dílerek melegágya. Minnél többen vannak annál nehezebb elfogni őket.

Majd ezek után hosszan gondolkodok nehogy valami hülyeséget mondjak ami nem igaz.

-Ha viszont belegondolsz nekünk nincs mitől tartanunk. Ha nem vagyunk drogosok vagy bandatagok és nincsenek ellenségeink akkor az éjszaka számunkra ugyanolyan biztonságos mint a nappal.

Az álmatlanság engem nem hoz ide az biztos akkor inkább valami szórakozóhelyre megyek.

-Nem, nem az álmatlanság hozott erre, akkor inkább szórakozóhelyre megyek és nem az állatkertbe. A tudomány...hát igen érdekes. Még el se gondolkodtam azon mi lett volna, ha az a sok tudós, filozófus ,fizikus,doktor nem élt volna. Vajon most hol tartanánk akkor? A középkorban?

Mert valóban elgondolkodtató, hogy ha nem volna tudomány most nem lenne kivilágítva ez az állatkert se és akkor talán be se jöhetnénk.


#6 2009-02-18 07:52:58
Paladin
-Biztonsági őrök... mint már említetted te is a rendes emberek ilyenkor alszanak. Tehát a sötét alakok mászkálnak ilyenkor az utcákon. Ki tudja mért jön be két férfi egy állatkertbe az éjszaka kellős közepén.

A férfi szavaiból úgy veszem ki, mintha egy volt rendőr, nyomozó esetleg bandatag vagy hasonló lenne, vagy volt. Nem igazán tudom, hogy tartsak-e tőle, ezen még mindig vacilálok.

-Szórakozó hely? Disco, Kocsma és a hasonlók igaz? Nem sértenélek meg de belőled a Kocsmát nézme ki. Javíts ki ha tévednék.
- Tudósok és feltalálók. Nem kell egekig emelni, mert ők is csak emberek. A dolguk, hogy tudásukkal szolgálják az emberiséget. Jómagamat nem tartom tudósnak, bár mások igen. Csupán értem azt amit csinálok. De ennyit rólam. Maga mivel foglalkozik?

A férfi válasza után az égbolton ismét meglátom a bolygót, ami az imént jelent meg. Amiért eredetileg kijöttem az állatkertbe. De most egyenesen olyan érzésem van, mintha rám ragyogna a fénye, ami persze lehetetlen, de a hátamon és a fejem tetején érzem a melegséget, amit a bolygó áraszt rám.


#7 2009-02-18 21:01:11
Peter Castle
Az éjszaka csendjében beszélgetünk ketten ,már nem szirénázik a rendőrautó. Biztonsági őr se jön, nem háborgat minket senki.

-Ilyenkor a legtöbb szórakozóhely valóban nyitva áll előttünk. Jól látod ,valóban kocsmás vagyok, de azért néha szeretek bemenni egy bárba is ahol nyugodt körülmények közt lehetek. Kocsma jó éjjel-nappal is, de egy bárnak megvan a sajátos hangulata ami miatt csak éjjel jó. Fáradtan betérek és leülök majd nézem a műsort. Én általában így szoktam.

Talán azért nézhetek ki kocsmásnak mert nem borotválkozom rendszeresen...valószínű ez az ok amiért alkoholistának nézett engem.

-Végülis igaza van a tudósokkal kapcsolatban ,de ahány ember annyi vélemény. Szerintem. A foglalkozásom...hát jelenleg csak tervezgetek a jövővel kapcsolatban. Egy panziót szeretnék majd üzemeltetni, de kellenének majd hozzá emberek akikkel megvalósíthatnám.

Ezek után a férfivel együtt én is a végtelen univerzumba pillantok és várom a hullócsillagokat.


#8 2009-02-19 07:24:36
Paladin
A csillag/ bolygó megjelenik és valami különös hatást gyakoról rám. Nem tudom mért de felveszem az idegen alakomat. Fehér fém szerü bőröm felcsúszik rám, olyan gyorsan, hogy szinte észre se veszem. NEm értem mi folyik itt.
A férfire nézek és hátra lépek párat.

-Ké..ké..kérem ne féljen... nem akarok bajt. -mondom rémülten a férfinek, hisz nem tudom, hogy miféle alak valójában. Talán egy fajgyülölő mutáns ellenes.
- Nem vagyok ... mutáns. De ha bármi gondja van velem akkor megharcolhatunk. -majd ismét hátra lépek és folytatom. -Hagyon el menni! Nem akarok bajt. - majd lassan hátat fordítva elrugaszkodom a földtől és feljebb repülök pár métert.


#9 2009-02-24 05:46:32
Paladin
Elrepülök és nem akadályoz meg senki. Úgy tűnik nem akart semmi féle problémát.
Kirepülök az állatkertből és már a férfit nem is látom. Ma estére elég volt ennyi izgalom. Hazafelé veszem az irányt.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Bronx Zoo    Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.