Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt)

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 Empty Re: Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt)

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 30 Ápr. 2012, 08:42

A cigarettás mondatának első fele még megnyugtatta Őrmit, de a második fele határozottan kellemetlen és kényelmetlen volt. Hogy másokban is felbukkanhat a látens gén. Már csak az nem volt világos számára, hogyha ez az egész nem fertőz és az X-fegyver alkotta a fajt, akkor ez hogyan lehetséges. Akkor másban nem lenne szabad, hogy mindez jelen legyen. Bucky tette fel a kérdést, amit ő is feltett volna, hogyan beszélhet többes számról, ha eddig csak egy személyt ismert be, hogy ennyivel kísérleteztek. A választól kirázta a hideg, hogy egyelőre. Őrmi már majdnem nekiállt hangoskodni, hogy bármilyen nemes célt is szolgál ez, ez nem teszi őket jobbá a náciknál és ezek emberiség ellen elkövetett bűntettek, amikor hirtelen teljesen sötét lett, csak kiáltozásokat lehetett hallani a távolból. Ez így kezdett igencsak kellemetlen lenni, ahogyan a lámpák fénye újra beborított a helységet Őrminek kellett néhányat pislognia, hogy megszokja a fényt, ám eddigre a „Logan” névre keresztelt alany felébredt. Még látta, hogy a cigarettás szájából is kiesett a cigaretta. A férfi könnyedén törte ki magát az üvegből, bámulatosnak találta a férfi, hogy mekkora ereje lehetett annak a mutánsnak. Eszébe jutott, hogy mit is mondott a férfi, hogy hihetetlen regenerációs képessége van, valószínűleg valami olyasmi, mint amit láttak a nácik gyilkosától, azaz ítéletnapig lőhetnék, akkor sem lenne különösebb baja. Néhány pillanatig ő is ledermedve nézte az esetet, majd megragadta a grabancánál az új főnökét és Bucky-t, majd az ajtó felé taszította őket, ha ez sikerült követte őket.
- Kifelé! – mondta.

Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 Empty Re: Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt)

Témanyitás by Ultimate Guru Hétf. 30 Ápr. 2012, 15:35

Résztvevő: Gregory Jonathan Miller.

„Bucky Barnes naplója, negyvenkettedik bejegyzés.

Ismét Őrmi gyors reakciója és hangja billentett ki a félelem és ámulat keverékéből létrejött dermedésemből. Greg a cigarettázó férfit és engem is a kijárat felé irányított, és nem is kellett sokat terelgetnie minket – féltettük az életünket, és gondolkodás nélkül szaladni kezdtünk.

Mögöttünk kiáltások és lövések hangja keveredett a vadállattá torzított Logan üvöltésével. A hangok alapján a katonáknak nem sok esélye volt, hiába voltak állig felfegyverkezve.

– Remélem, büszkék magukra! – kiáltottam a cigarettázó férfi felé. – Tényleg sikerült egy olyan szörnyet teremteniük, ami még a Chitaurinál is rosszabb!

A férfi nem válaszolt, csak halálsápadtan menekült, majd befordult egy sarkon. Jobban ismerte a helyet, mint mi, és pontosan tudta, melyik ajtón kell kimennie – ám amint átlépett rajta, valaki a túloldalon leütötte.

Megtorpantam, és hirtelen nem tudtam, menjek-e tovább, vagy forduljak vissza az őrjöngő Logan felé – de a cigarettázó férfi rejtélyes támadója egy pillanattal később már elő is lépett az ajtó mögül, és felénk nyújtotta a kezét.

– Jöjjenek velem! – mondta.

Egy színesbőrű férfi volt az, méghozzá egy katona itteni egyenruhában – de még egy katonához képest is jóval izmosabb és gyorsabb volt, mint bárki, akit eddig láttam, leszámítva persze Steve-et.

Őrmire néztem…”

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 1308

Moderátor

Hozzászólások száma : 4515
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Síkok: Ultimate / Újvilág

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 30 Ápr. 2012, 16:48

Szerencsére nem kellett a másik két férfit terelgetni, mert mentek azok maguktól. Végig hátra maradt, hogyha szükséges, akkor fedezze őket és ha szükséges, akkor Logant is feltartsa, fegyvertelenül, mivel az nem volt nála, semmilyen. A háta mögött hallotta a lövéseket és az ordibálásokat. Milyen más erőkkel tették még „szuperemberré” a mutánst, hogy ennyire könnyen végez ki embereket? Bucky szavaival teljesen egyet kellett értenie, valahogyan ő is így gondolta ebben a pillanatban. Amikor Barnes megtorpant, akkor érte be őt és látta meg a leütött cigarettást, szíve mélyén tudta, hogy megérdemelte az alak mindezt, de akkor is, igencsak kellemetlen volt, hogy így alakult. A kilépő afroamerikai férfira nézett meglepetten, amikor az magával invitálta őket. végignézett rajta, látott már fekete bőrűeket, de még azok között sem látott ilyen izmos alakot, mint azt, aki itt volt velük szemben. Igazából nem túl sok választásuk volt, vissza Logan irányába, vagy pedig elmennek ezzel az alakkal. Mindkettő végezhetett halállal, de Logan teljesen biztosan. Volt egy megérzése a fickóval kapcsolatban, közben Bucky-ra nézett és bólintott neki.
- Ha akarta volna, mi sem lennénk jobb állapotban – utalt a cigarettásra. – Menjünk.
A biztonság kedvéért előre lépett, hogyha szükséges, akkor a társát megvédhesse tőle, bár nem biztos, hogy lenne esélye.
- Miért van olyan érzésem, hogy nem „baleset” volt Logan kiszabadulása? – kérdezte.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 05 Május 2012, 11:08

„Bucky Barnes naplója, negyvenharmadik bejegyzés.

Biccentettem Őrmi kijelentésére. Igaza volt, az a férfi bármikor ránk támadhatott volna, de helyette inkább segítő kezet nyújtott. Mindketten utánamentünk, és közben kíváncsian vártam az ismeretlen válaszát.

– Maga éles eszű, őrmester – válaszolta a férfi Őrminek. – Vagy máris kapott egy magasabb rangot a szolgálataiért cserébe? Gyorsan, ide!

Hirtelen megálltunk, és befordultunk egy sarkon, majd onnan egy kisebb terembe, amelynek az ajtaját a férfi – miután befutottunk – belülről bezárta, bereteszelte, eltorlaszolta. Nem bízott semmit a véletlenre.

– Itt egy ideig szabadon beszélgethetünk – fordult felénk az ismeretlen. – A többi szobában még a falnak is füle van.

Ezzel felénk nyújtotta a kezét.

– A nevem Nicholas, de szólítsanak csak Nicknek – mutatkozott be. – Én lennék az X-Fegyver első kísérleti patkánya… Mielőtt belevágnának itt bármibe, tudniuk kell az igazságot.”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 05 Május 2012, 12:02

Őrmi megvonta kényszeredetten a vállát a kérdésre.
- Századosit – ismerte be végül. – De az közel sem hangzik olyan jól, mint az őrmester.
Végül megtorpantak és beértek egy ajtóhoz. Jobb híján Őrmi is bement a helységbe és ráncolt homlokkal figyelte, ahogyan a fiatal férfi eltorlaszolja az ajtót, nem is kevés dologgal. Úgy tűnt, hogy nagyon nem bízik abban, ami itt zajlik. És ki is derült, hogy miért nem. Szóval első kísérlet, akkor ezért tűnhetett fizikailag hasonlónak Amerika Kapitánnyal. Elfogadta Greg a kéznyújtást és kezet fogott az illetővel.
- Gregory Miller – mutatkozott be ő is.
Tudni az igazságot, ezt ma már talán túlságosan is sokszor hallotta és nem igen volt abban biztos, hogy a gyomra bevenné a folytatást. Oldalra sandított Bucky felé, de végül is itt voltak aktuálisan és ha már igent mondott erre a munkára nem ártott tudni mindent.
- Hallgatjuk Nick – mondta.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 05 Május 2012, 15:33

„Bucky Barnes naplója, negyvennegyedik bejegyzés.

Én is bemutatkoztam Nicknek, bár biztosra vettem, hogy már úgyis tudja a nevemet.

– Akkor tehát maga… – kezdtem bele –, maga lenne az a bizonyos első tesztalany, aki sikertelen volt…?

A férfi elmosolyodott.

– Sikertelen? – kérdezett vissza. – Ezt mondták volna? Talán inkább nem tudtak betörni. Rogersszel ellentétben én nem önként jelentkeztem a kísérletekre, hanem gyakorlatilag elraboltak. Egy egyedülálló színesbőrű férfinak nincs sok joga ebben a bátor, világmegváltó amerikai seregben, még akkor sem, ha kiváló katona. Tisztelet a kevés kivételnek, de a nagy többség még mindig alacsonyabb rendű szolgáknak néz minket a bőrünk színe miatt… Az akaratom ellenére pumpáltak tele azzal a szérummal, amivel a Kapitányt is kreálták. Félre ne értsenek, vele semmi bajom nem volt, de az X-Fegyver… nem jobb, mint Hitler és a horogkeresztes bagázsa.

Odakintről még mindig ordításokat hallottunk, de egyértelmű volt a hangok alapján, hogy egyre több az őr a Logan nevezetű férfi körül.

– Ott, kint… – bökött Nick a fejével az ajtó felé. – Tudják, ki valójában Logan? Egy szakaszban szolgáltunk. Nem ismertem nála bátrabb és keményebb harcost. Az eredeti neve James Howlett, és igen, volt pár kis stiklije, de kinek nem? Ezt a sorsot semmiképp sem érdemelte. Csak azért válogatták be őt is az X-Fegyver kísérleteibe, mert nem amerikai, és úgysem fog hiányozni senkinek… Majd azt mondják, elesett a frontvonalon! Lehet, hogy kanadai, de ezt tenni vele?! Mindig volt nála egy jegygyűrű, és bár sosem beszélt róla, szerintem visszavárta őt valaki az otthonában…

A zajok kezdtek csendesedni a folyosókon, de bennem egyre jobban háborgott a lelkiismeretem… Nem tudtam, kinek hihetek, de nem láttam okát annak, hogy Nick hazudjon nekünk.”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 05 Május 2012, 15:49

Eléggé mocskos részletek derültek ki máris, pedig Nick alig mondott néhány mondatot még. Igen, azt tudta, hogy a feketebőrűeknek mennyi joga van az országban, bár maga nem volt rasszista, de a legtöbbeket mélységesen zavarta a bőrszín. És végre meghallotta azt a mondatot is, amit már az elejétől kezdve gyanított. Hogy ez a társaság sem jobb, mint a nácik.
- Igen, ezt a cigarettás első néhány mondata után már gyanítottam – morgott.
Az ajtó felé kapta a fejét a kiabálásokra, még mindig Logannal küzdtek a katonák. Mikor Nick folytatta a beszédet újra ráfigyelt. Neve is volt az alanynak, egy kanadai. Megértően bólintott a stiklik miatt, saját maga sem volt kivétel ez alól, révén néha csak illegálisan tudott hozzájutni azokhoz a dolgokhoz, amit a társainak szerzett meg. És lehetséges, sőt valószínű, hogy még nős is volt a férfi. Kezdte Őrmi egyre rosszabbul érezni magát, hogy csak úgy igent mondott a cigarettásnak, persze lehetséges, hogy ez volt a hazugság és az az igaz, de lehet, hogy tényleg úgy volt, ahogyan Nick mondta. Megvakarta az állát, ez az egész dolog egyre jobban bűzlött neki.
- Mi van még itt, amiről úgy érzi, hogy feltétlen tudnunk kellene? – kérdezte.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Vas. 06 Május 2012, 12:58

„Bucky Barnes naplója, negyvenötödik bejegyzés.

Egyre inkább undorodtam az X-Fegyvertől, és úgy láttam, Őrmi is egy véleményen volt velem. Egyelőre hittünk Nicknek.

– Egy pillanatig sem kétlem, hogy az X-Fegyver célja a nemzetbiztonság – folytatta a férfi. – Tény, hogy Roosevelt azért hívta életre ezt a szervezetet, hogy megfelelő fegyvereket teremtsenek a Chitauri és a Harmadik Birodalom ellen. De a módszereik… azok embertelenek. Gondoljanak bele, mi lesz majd most, hogy Hitler lassan elbukik. Mi lesz, ha már nem lesz hozzánk mérhető ellenfelünk? Vajon mennyi idő, amíg az itt teremtett szuperkatonák és mutánsok felett elveszítik az irányítást, vagy egy zakkant tudós az ártatlan civilekre ereszti őket? Sokkal komolyabb és szigorúbb kontroll kell, ha azt akarjuk, hogy egy ilyen szervezet hatékonyan és biztonságosan működjön…

Nick itt pár pillanatra elmerengett. Igen… Talán már ekkor a fejében volt a terv, hogy hogyan kerüljön majd évtizedek múlva a világot behálózó katonai kémszervezet élére… A nagy Nick Fury.

De mi persze még mit sem sejtettünk ebből.

– Nézzenek csak rám – mosolyodott el. – Ők teremtettek, mégsem kellett több, mint egy itteni egyenruha, a megfelelő jelszavak, és könnyedén besétálhattam ide! Amióta elszöktem előlük, mindenhol kerestek, csak az orruk előtt nem. A biztonság ebben a komplexumban kész vicc! Tudják, milyen erőkkel játszanak itt? Mit mondtak, hogyan teremtették a szuperkatonákat és a mutánsokat?”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Vas. 06 Május 2012, 14:06

Az valamilyen szinten „megnyugtató” volt, hogy az X-fegyvert tényleg a nemzetbiztonságra ügyel és ez a legfontosabb nekik, de a többi résszel már voltak gondjai. Abban tényleg pontosan ugyanolyanok voltak, mint ami ellen harcoltak. Már kezdte tényleg megbánni, hogy olyan hirtelen és gyorsan mondott igent nekik és, hogy kíváncsi volt arra, ami itt ment a háttérben. Be kellett látnia, hogy Nicknek igaza van, tényleg nem fogják tudni kordában tartani a „rabjaikat”, ahogyan már Logannal sem voltak képesek bánni. Ez pedig egy ilyen szervezettők igencsak kétségbeejtő volt, főleg, hogy elméletileg pontosan erre hívták őket össze. Igen, azzal Őrmi is egyetértett, hogy sokkal nagyobb kontroll és szigorítás kell.
- Mégis hogyan gondolja, hogy miként lehet szorosabbá összefogni ezeket? – kérdezte. – Ahhoz olyan személyek is kellenek, akik komolyan tudják ezt venni… komolyabban, mint a mostaniak.
A szavai igazolást nyertek, hogy senki sem jött rá, hogy ő az, pedig itt volt végig a szemük előtt. Persze lehetséges, hogy tudták és csak megfigyelték és ehhez hasonló. De nem tudhatta Őrmi mindezt. A kérdésre megvonta fanyarul a vállát.
- Megfigyelték az idegeneket, vizsgálták őket, keresték a gyenge pontjaikat, majd ezekre építkezve hozták létre a saját projektjeiket. Mindenféle genetikai és hasonló kísérleteket említett a cigarettás, de a legtöbbet fel sem fogtam, hogy mit jelent. Katona vagyok… nem tudós.
Ismerte ezt be végül.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Vas. 13 Május 2012, 10:54

„Bucky Barnes naplója, negyvenhatodik bejegyzés.

Nick nem válaszolt Őrmi első kérdésére, de láttuk az arcán, hogy komoly tervei vannak – sokkal komolyabbak, mint hogy lekapcsolja az áramot, hogy velünk beszélni tudjon. Ez az ember mesteri manipulátor volt. Talán a szuperkatona-szérum miatt lett az, talán már korábban is ilyen kiváló stratéga volt, nem tudom. És akkor még mi sem tudtuk, de sejtettük.

Amikor viszont Őrmi elmondta, mit tudunk az X-Fegyverről, ismét megszólalt.

– Igen – kezdett bele. – Megfigyelték az idegeneket. Már egy ideje tudnak a létezésükről, de azóta tanulmányozzák őket ilyen aktívan, amióta miattuk ilyen hatalomra tettek szert a nácik. A lényeg annyi, hogy… hogy is magyarázzam érthetően… A Chitauri olyan, mint egy vírus, az X-Fegyver pedig ellenanyagot keresett rá. Ám ahhoz, hogy megfelelő ellenszert gyártsanak, szükségük volt magára a vírusra. Élő, használható Skrull-mintákra. Gondolom, arról nem meséltek maguknak, hogy itt, a bázison is vannak jelenleg Skrullok. Foglyok és kísérleti alanyok. A legtöbbjüket az izlandi akciójuknak köszönhetően hozták be. Amikor megkezdték az emberi-Skrull DNS keverését, az X-Fegyver is hozzálátott ugyanehhez. Értik már? A szuperkatona-szérum és a mutáns gén véletlen felfedezése… A kísérletek alapját a Chitauri DNS szolgáltatta. Nem olyan nagy mértékben, mint a nácik, de az X-Fegyver is ezzel a DNS-sel keverte a kotyvalékait.

Nick erre lehajtotta a fejét, és ökölbe szorult a keze.

– Bennem is… – itt elcsuklott a hangja, majd folytatta. – Bennem is ilyen DNS van. Idegen DNS keverve az X-Fegyver tudósainak saját szérumaival. Ugyanazt a bűnt követték el az emberi genom megfertőzésével, mint Hitler!

Hányingerem lett. Ezek szerint… Steve-be is idegen vért kevertek a szérummal. Benne is ezeknek a szörnyeknek a DNS-e keringett. Innen kapta az erőt és a hatalmat. Az X-Fegyver talált egy nálunk erősebb fajt, és vegyítette velük a vérünket. Akárcsak a nácik tették.

Míg ezen gondolkoztam, és csaknem elájultam a rosszulléttől, Nick két megkopott, régi fényképet vett elő.

– Nézzék – mutatta meg a képeket. – Ez a két férfi kezdte ezt az egészet. Mindenáron meg kell találnom őket. Az első neve Heinrich Zémó báró, a német hadsereg egyik legvagyonosabb és legnagyobb befolyással bíró tisztje. Nincs róla feljegyzésem, hogy valaha bárki látta volna az arcát, mindig maszkban mutatkozott. 1939-ben veszett nyoma, de biztosra veszem, hogy még él. A másik egy bizonyos Kleiser, aki szintén nagy hatalomra tett szert a Harmadik Birodalomban. Beépült közéjük… mert valójában ő is Chitauri. Alakváltó, mint minden Skrull. Tavaly egy lengyelországi bevetése során a Kapitány állítólag végzett vele, de én ezt is nehezen tudom elhinni. Szívós kis dögök ezek a Skrullok…”

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 249

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 1335

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 14 Május 2012, 09:12

Az első kérdésére ugyan nem kapott választ, de már ismerte ezt a tekintetet, amivel Nick rájuk nézett, ez a férfi már most hosszútávra tervezett és valószínűleg van benne kellő akarat ahhoz is, hogy végigvigye mindazt. A válasza után azonban magyarázkodni kezdett, szerencsére viszonylag érthető módon kezdett a skrullokról beszélni, így még Őrmi is megértette a nem túl sok tudományos ismeretével. Más kérdés, hogy egy gyereknek magyaráztak volna így, de ezúttal a férfi nem bánta, legalább megérti, hogy mi is megy valójában a háttérben. Megcsóválta a fejét, nem mondták, amikor rákérdezett, hogy vannak-e idegenek itt, a holttesteken kívül, amiket nekik hála hoztak be azt mondták, hogy nincsenek idegenek itt. Se közöttük, se egyébként. Őrmi kezdett rosszul lenni, szóval a szuperkatona szérum és a mutánsok is annak köszönhetőek, hogy a skrullok itt voltak. Amit a cigarettás mondott, hogy az evolúció felgyorsul és lehet, hogy a mutánsok… egy teljesen új faj… ezek már emberek sem voltak, hogyan is hívták őket a tudományos fantasztikus könyvekben, amiket Őrmi is olvasott, hibridek? Úgy emlékezett, hogy igen. Lassanként sikerült leküzdenie a rosszullétét és a fényképekre nézett. Nick jóval többet mondott el nekik, mint amit az új munkaadójuk és már Greg is érezte, hogy véget kellene ennek vetni, az egésznek, sem a náciknak, sem nekik nem volt ehhez joguk, hogy ezt tegyék. Újra Bucky-ra sandított, majd újra Nickre nézett.
- Hogyan tudnánk segíteni? – kérdezte végül.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 19 Május 2012, 17:45

„Bucky Barnes naplója, negyvenhetedik bejegyzés.

Úgy láttam, Őrmi hitt Nicknek, és egyelőre én sem láttam okát, hogy ne tegyem – csak épp nehéz volt feldolgoznom ezt a rengeteg információt.

– Legyenek a szemem és a fülem – folytatta Nick Őrmi kérdésére. – Csak ennyit kérek. Nem állítom, hogy az X-Fegyverre nincs szükség, de a vezetőséget le kell cserélnünk, valamint a módszereiken is változtatnunk kell. Igazi hazafi vagyok, és meg akarom védeni ezt a nemzetet az idegen hódítóktól. De kell lennie más megoldásnak, mint a Skrull DNS felhasználása! Ha igaz, hogy a mutáns gén elterjedhet… akkor odakint, a nagyvilágban egyre több és több emberben lesz Chitauri vérrel fertőzött génállomány.

Csak ekkor tűnt fel, hogy a folyosókon ekkor már nem a Logan nevezetű mutáns miatt kiáltoztak – minket kerestek. Nick is aggódni kezdett, így lassan befejezte mondandóját, pedig még számtalan kérdésem lett volna.

– Vissza kell menniük – hadarta gyorsan. – Épüljenek be… és tudják meg a cigarettázó alaktól, mi történt Niebüllben ’39-ben. Jelen pillanatban ez az egyetlen nyomom…

Majd minden további nélkül ellökte a torlaszokat, kinyitotta az ajtót, kilépett, és hozzánk irányította a minket kereső őröket.

– Itt vannak! – kiáltotta el magát. – Jól vannak! Ide!”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 19 Május 2012, 18:07

Őrmi bólintott Nick-nek, igen igaza volt a férfinak, hogy a fenyegetés valós és valamit kell ellene tenni, de a hogyan igencsak jó kérdés volt. Még mindig nehéz volt, mármint az egészet felfogni, feldolgozni és Nick sem hagyta abba, hanem beszélt tovább, Őrmi pedig jobb híján csak bólogatott tovább. Félig földönkívüliek odakint, akik emberek között élnek, félelmetes volt belegondolva. Amikor a fekete bőrű férfi éppen pár pillanat szünetet tartott, akkor már kérdezett volna, neki is nagyon sok kérdése lett volna, amiket fel akart tenni Fury-nak, de nem maradt ideje, ugyanis már őket keresték. Úgy tűnt, hogy ez újdonsült szövetségesüknek is feltűnt, mert igencsak rövidre zárta a beszélgetést. Niebüll, 1939.
- Rendben van – mondta Greg.
Volt egy támpontjuk, amit meg kellett tudni, ez máris jó alapnak volt nevezhető. Bucky-ra sandított, most már nem akarta ennyire félben hagyni az egészet, tudni akarta az igazat, a teljes igazat. Már csak a jó kérdés, hogy mennyit is fog elárulni a férfi ebből és mennyi haszna lesz mindennek. Ha az őrök megérkeznek, akkor kilép a folyosóra, kissé zavartan, mintha nem tudná, hogy mi történt.
- Mi jól vagyunk, a Főnökkel mi van? – kérdezte. – És Logannal?
Próbálta elterelni azonnal arról a témát, nehogy rákérdezzenek, hogy miként kerültek ide és mi történt.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 26 Május 2012, 12:45

„Bucky Barnes naplója, negyvennyolcadik bejegyzés.

Az őrök hamar körülvettek minket, és bekísértek a gyengélkedőre, ahol a biztonság kedvéért alaposan átnéztek minket, nincs-e rajtunk bármilyen sérülés. Mellettünk láttunk pár komoly sebből vérző katonát és tudóst is – kétségünk sem fért hozzá, hogy Logan bánt el velük.

Mint megtudtuk, Logant végül sikerült telenyugtatózva visszazárniuk egy tartályba, és nem történt haláleset az incidens során, amelynek az okát azonban nem sikerült megfejteniük. Nick értette a dolgát a nyomainak eltakarításában…

Sajnos egy pillanatra sem hagytak minket egyedül Őrmivel, így nem igazán tudtuk megbeszélni a történteket és a véleményünket Nickről, de a szeméből azt olvastam ki, hisz neki. Én is hittem, de nem tudtam, egyelőre mit tehetnék.

Úgy pár óra telhetett el, amikor aztán végre felbukkant ő is – a cigarettázó férfi. Mindenki mást kiküldött a teremből, ahol ideiglenesen elhelyeztek minket, majd, mikor egyedül maradtunk, a szokásosnál is gyorsabban és idegesebben kezdte szívni az éppen aktuális cigijét.

– Van valami mondanivalójuk? – kérdezte gyanakvó hangszínnel.”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 26 Május 2012, 13:38

Az őrök hamarosan megjelentek és Őrmi Bucky-val együtt a gyengélkedőn találta magát. Nem voltak egyedül, megannyi sérült volt itt és hamarosan az is kiderült, hogy Logant vissza tudták vinni a tartályba és senki sem halt meg. Szerencsére. Nem tudta, hogy miként sikerült ezt összehozni, de a sérülések alapján kész csoda volt, hogy így történt. Őrmi nagy bánatára azonban az őrök nem hagyták őket magukra, pedig igazán lett volna mit megbeszélnie a társával, többek között Nickkel kapcsolatban, illetve úgy az egész helyzettel együtt. Örült volna, ha legalább egy percre eltűntek volna az őrök, de ez nem történt meg. Hosszú és unalmas várakozás következett, mire végül a cigarettás is újra megjelent. Ezúttal már jól volt, azonban idegesebbnek tűnt a szokásosnál, vagyis, amit eddig a férfi látott belőle. És jött a kérdés, amihez választ kitalálni igencsak sok ideje volt a férfinak. Csak remélni tudta, hogy Bucky is belemegy a játékba, amit nem tudtak előre megbeszélni.
- Amikor magát leütötték követtük az illetőt – mondta. – Nem láttuk, hogy ki lehetett, egy szobához értünk, ahol rajta akartunk ütni, de csapda volt és amikor beléptünk a helységbe bezárta mögöttünk az ajtót. Az őrség talált meg minket, mást nem tudunk mondani uram.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Pént. 01 Jún. 2012, 21:40

„Bucky Barnes naplója, negyvenkilencedik bejegyzés.

A cigarettázó férfi láthatóan izzadt. Ideges volt. Ide-oda kapkodta a tekintetét, és nem nyugtatta meg Őrmi válasza.

– Csapda! – kiáltott fel. – Megint az áruló… Már régóta gyanítom, hogy valaki ellenünk dolgozik a bázison. Javasoltam a vezetőségnek a teljes átvilágítást egyesével minden katonán és tudóson… A francba! Hát nem értik, hogy az ellenségeink alakváltók? Bárki lehet Skrull! BÁRKI!

Úgy tűnik, a hirtelen krízishelyzet kihozta a lappangó paranoiát a férfiból. Oldalra sandítottam Őrmi felé, mert én egyelőre nem tudtam, mit gondoljak róla. Nem bíztam benne, ez holtbiztos volt.

– Most csak magukban bízhatok – folytatta. – Az imént töviről-hegyire átvizsgálták magukat, a vérük teljesen tiszta. Hrrm… De vajon mit akart ezzel az akcióval az áruló? Talán ellopott valamit? Vagy… kapcsolatba lépett a társaival?

Mintha magában beszélt volna perceken át, míg végül a férfi elindult kifelé a szobából.

– Kövessenek! – szólt hátra nekünk.”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Pént. 01 Jún. 2012, 21:59

A férfi láthatóan egyre idegesebb lett attól, amit Őrmi mondott neki a végén már-már kiabálni kezdett. Paranoia, határozottan üldözési mániában szenvedett, bár abban nem tévedett, hogy tényleg volt közöttük egy áruló, de abban viszont igen, hogy ki is az. Nem volt skrull az illető, hanem egy belső emberük. Bucky-ra nézett a szeme sarkából és elkapta a másik tekintetét. Ő sem tudta, hogy mit gondoljon, egyelőre Nick története és mondandója sokkalta hihetőbb volt, mint ez, amit itt hallott és inkább Nicknek hitt, mint ennek az alaknak. Mondjuk volt egy meglepő, ám kihasználható mondata a férfinak, hogy csak kettejükben bízik, a vérük tiszta. Ezek szerint lehetséges, hogy a Loganben levő skrull DNS fertőzött meg másokat? Ennek a lehetőségére megborzongott, még szerencse, hogy őket nem érte ilyesmi.
- Nem tudom uram – mondta.
Persze tökéletesen tudta, hogy miért is volt mindez, de egyelőre nem állt szándékában az, hogy elmondjon bármit is ebből. Érdeklődve figyelte az ideges férfit, próbálva kivenni a motyogását, majd ahogyan az elindult kifelé Őrmi is felkelt a helyéről, hogy a parancsnak engedelmeskedve kövesse a férfit.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 09 Jún. 2012, 14:32

„Bucky Barnes naplója, ötvenedik bejegyzés.

A cigarettázó férfi hitt nekünk – legalábbis úgy tűnt. Ekkor már nehéz volt bármit leolvasni az arcáról, még nehezebb, mint korábban.

Őrmivel együtt indultam meg a férfi után, aki kivezetett minket a teremből, majd szinte futólépésben haladtunk végig pár folyosón, jobbra-balra kanyarogva. Én már el is vesztettem a tájékozódásomat a labirintusszerű objektumban, de a cigarettázó férfi úgy lépdelt előre, mintha csak otthon lenne.

Aztán újabb ajtóhoz érkeztünk. Mielőtt beléptünk volna, a férfi jelzett a minket követő őröknek, hogy ne jöjjenek tovább, majd kinyitotta az ajtót, és beléptünk. Egy rövid folyosó, majd újabb ajtó következett – ám ez már sokkal komolyabb volt, mint az előzőek. Fémből készült, és áttörhetetlennek tűnt, mellette pedig egy különös panelt láttunk számokkal. A cigarettázó férfi beütött rajta egy kódot, mire az ajtó kinyílt.

– Erre! – szólt végre ismét a férfi, majd belépett az ajtón egy kicsi, pár személyes kabinba.”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 09 Jún. 2012, 14:58

A férfi nem szólt semmit sem, csak vezette kettejüket, úgy tűnt, hogy megbízik bennük. Persze az is lehetséges volt, hogy mindjárt feladja őket valahol, vagy éppen a börtönbe kíséri őket. De Őrmi nem tehette meg, hogy menekülni kezd most, vagy most akarja az egész megbízatást visszamondani, volt egy olyan érzése, hogy úgysem hagyták volna már. Túlságosan is sokat tudtak ahhoz, hogy csak úgy engedjék őket innen kisétálni. Ahogyan követték a cigarettás férfit szinte futva értek el valahova. Az elején még Őrmi próbálta követni és megjegyezni, hogy merre mennek, de nagyon hamar elvesztette a fonalat, de legalább a vezetőjük tudta, hogy merre mennek. Végül elérkeztek egy ajtóhoz, egy rövid folyosó következett, majd egy igencsak szép biztonsági ajtó, furcsa szerkezettel a szélén. A technológia jócskán fejlettebb volt, mint amit eddig valaha is látott Őrmi. Tovább kellett volna egy kis helységbe, a férfi gyanakodva nézett Bucky-ra, de mint amire előbb is jutott, már nem menekülhettek.
- Hova megyünk uram? – kérdezte végül miközben belépett a helységbe és körbenézett odabent, hogy tudja mire számítson.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 09 Jún. 2012, 16:54

„Bucky Barnes naplója, ötvenegyedik bejegyzés.

A cigarettázó férfi nem szólt semmit Őrmi kérdésére, csak várta, hogy csatlakozzunk hozzá a kis helyiségben… majd az ajtó becsukódott, és mi megindultunk lefelé.

Aggódó pillantást vetettem Őrmire, miközben láttam, hogy a férfi magában motyog és folyamatosan izzad. Kezdtem attól tartani, hogy Nick túl erős ütést mért rá, és teljesen elvesztette a józan eszét.

Úgy egy perccel később megérkeztünk. Kinyílt az ajtó, és valahol a komplexum alatt, egy újabb labirintusban találtuk magunkat. Alig világított meg valamit pár halovány lámpa a magas plafonon, a levegő pedig hideg és nyirkos volt. Még több őr masírozott a folyosókon, és sokkal komolyabb fegyverekkel, mint fent. Megborzongtam.

– Íme az X-Fegyver börtönrészlege, uraim! – mutatta be a helyet nagy büszkén a cigarettázó férfi.

Vad, nem emberi kiáltásokat hallottunk. Arra a zöld bőrű lényre, arra a Skrullra emlékeztettek a hangok, amellyel még Izlandon futottunk össze. Semmi kétségem nem volt már afelől, hogy az X-Fegyver valóban tart itt fogva Chitaurikat.

Ahogy lépdeltünk előre, a cigarettázó férfi egyszer csak megállt, majd jobbra mutatott. Sötét volt odalent, nem sokat láttunk.

– Nézzék! – szólt a férfi, de hiába, még nem szokta meg a szemünk a félhomályt.

Már épp kérni akartam valakit, hogy kapcsolják fel a villanyokat, amikor onnan, ahová a cigarettázó mutatott, egy jókora, legalább 3 méter magas, izomtól duzzadó, zöld rémség ugrott elő… de a férfi csak nevetett.

– Hah! Ne aggódjanak! – próbált megnyugtatni minket. – Erőtér véd minket. Nem látnak semmit, de ha előrenyúlnának, egy láthatatlan energiamezőbe ütköznének, amely elválaszt minket a foglyunktól. Skrull technológia, amelyet sikeresen megszereztünk… Rajta! Próbálják csak ki!”

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 1368

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 09 Jún. 2012, 20:19

A férfi nem válaszolt Őrmi számára a kérdésre, csak haladtak lefelé még onnan is lejjebb, ahol most voltak. Igaz nem tudta Őrmi, hogy merre vannak, csak abból tippelte meg azt, hogy a föld alatt vannak, hogy nem igen láttak még egyetlen ablakot sem. A férfi motyogott valamit, Őrmi hiába is próbálta kifülelni, hogy mi lehet az, nem sikerült. Bucky-ra nézett és megvonta a vállát, fogalma sem volt, hogy hova mennek, vagy mit lehetne tenni az igencsak paranoiás és a mostanra lehet, hogy is megőrült. Leérve egy igencsak barátságtalan helyre értek, ahogyan a cigarettás kimondta, hogy börtönrészleg Őrmi gyomra összerándult. Jó megérzés volt, hogy oda fognak menni, nem tagadhatta, amikor megkönnyebbült amiatt, hogy nem mondták ki, hogy őket zárják be ide. Abba az irányba nézett, amerre a férfi mondta, semmit sem látott, majd valami eléjük ugrott, egy olyan volt, mint amit láttak, egy skrull. Az ugrásra kettőt lépett hátrébb, de a rémség nem szabadult ki. Nem volt ott semmi, mégis falba ütközött a másik. Kérdőn nézett a cigarettásra, aki már magyarázta is. nem nagyon akarta elhinni, így kinyúlt távolabb a zöld lénytől és próbált átnyúlni abba a részlegbe, ahol az volt.
- Nem azt mondta korábban, hogy nincs semmilyen ilyen a bázison, semmi idegen, csak az a tetem, amit Izlandról hoztak vissza? – kérdezte kissé idegesen és szemrehányóan.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Kedd 29 Jan. 2013, 21:17

„Bucky Barnes naplója, ötvenkettedik bejegyzés.

A következő pár percben felgyorsultak az események, és bevallom, a mai napig sok mindent nem értek abból, ami akkor és ott történt. Őrmi azonban végig a tudatánál volt, és később mindent elmesélt nekem. Talán azért, mert úgy érezte, csak bennem bízhat… vagy egyszerűen mert valakinek ki kellett beszélnie azt a sok rémséget, amit látott és hallott, és én épp kéznél voltam. Akárhogy is, rám bízta ezt a titkot, de – Isten bocsássa meg! – tovább már én sem tudom magamban tartani… hát papírra vetem.

Nem volt ott semmiféle erőtér. Vagy ha volt is, ki volt kapcsolva, mert amint Greg közelebb lépett, a zöld bőrű rémség kinyúlt hatalmas karjával, és elkapta Őrmit. Engem a másik karjával arrébb lökött, akár egy rongybabát, és pár pillanatra talán az eszméletemet is elvesztettem… Minden olyan homályos és zavaros volt.

De Greg elmesélte, mi történt. Elmondott mindent.

Esélye sem volt kijutni az idegen lény szorításából, tehetett bármit. A karjai szorosan a testéhez lapultak, ahogy a rémség szorította, és bizonyára lepergett előtte az élete is. Milyen kegyetlen és váratlan halál lett volna… Belegondolni is szörnyű.

A Skrull azonban… hogy is fogalmazott Greg? Talán meglátott benne valamit? Vagy megérzett valamit? Mintha… a tudatuk összekapcsolódott volna. Igen, így mondta. Összekapcsolódott. Nagy hatalmú lény volt olyan képességekkel, amelyeket mi még akkor semmiképp sem érthettünk volna meg.

Igazi szörnyeteg volt… de nem ostoba. Tudta, érezte, hogy nem jut ki a bázisról élve – és már Greg is érezte, hogy a szorongatója tisztában van a helyzetével. Ahogy azzal is, hogy Őrmi nem közéjük tartozik… Nem az X-Fegyver embere. Talán ezért gondolta, hogy ő más lesz? Talán ezért bízott meg benne?

– Tudnod kell az igazságot, ember – nem evilági, borzongató, nyirkos hangot hallott a fejében Greg, és minden egyes szava szinte beleégett a memóriájába.

– Tudnod kell az igazságot… Engem megölnek, de a titkukat felfedem… és te majd felfeded a világotok előtt. Akkor pedig ők… elbuknak.

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Szer. 30 Jan. 2013, 09:36

A kíváncsisága majdnem a saját vesztét okozta, mert amikor az erőtérhez nyúlt volna rá kellett Őrminek döbbennie, hogy nincs semmiféle erőtér ott. A lény pedig már ki is nyúlt felé. Próbált volna félreugrani, de lassú volt és az a másik már el is kapta. Felkiáltott meglepetten, próbálta magát kitépni a skrull karmaiból, de ez kevés volt, páros lábbal igyekezett mellkason rúgni ellenfelét, de a mozgás is nehézkes volt. A szívverése felgyorsult és a pupillái is kitágultak félelmében, már csak egyetlen dolgot akart, kijutni innen élve, hogy hazamehessen a fiához és a feleségéhez. Néhány másodperc múlva feladta a küzdelmet és lehet, hogy nem volt túl vallásos most az égiekhez fohászkodott magában, hogy azok mentsék meg és kíméljék meg az életét. Mégsem azt érezte, hogy a másik megöli őt, hanem valami furcsát, a félelem még ott volt a szemében és az arcán, de amit érzett amiatt meglepetten nézett a lényre. Érezte annak a megérzését, hogy tudja, hogy nem jut ki innen élve. Greg nem értett ebből semmit, csak annyit tudott érzett nem tudta, hogy honnan, hogy a másik tudja, amit ő tud és ő maga is érzi azt, amit a másik. Mintha valamilyen kapcsolat lett volna, megremegett és kiverte a hideg, amikor a másik hangját a fejében halotta. Miféle szentségtelen és ördögi dolog volt ez?
~ Miféle igazság? ~ futott át a gondolat a fején, nem is remélve, vagy gondolva arra, hogy a másik eselteg meghallja, vagy felfogja ezt. ~ Istenem, én csak haza akarok menni a feleségemhez és a fiamhoz. Csak haza… ~

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ultimate Guru Szer. 30 Jan. 2013, 21:06

„Bucky Barnes naplója, ötvenharmadik bejegyzés.

Túl apró és jelentéktelen ember vagyok én ahhoz, hogy az egyszerű észjárásommal fel bírjam fogni azt, amit ezekben a pillanatokban Greg láthatott. Talán e sorok olvasóinak elég nagy a fantáziájuk, vagy sokkal inkább a hitük, hogy maguk elé képzeljék azokat a dolgokat, melyek Őrmi elméjén suhantak át a Skrullon keresztül.

Ő maga is alig bírta szavakba önteni, amikor nekem mesélte.

Látott… Látott olyan dolgokat, amelyeket élő ember valószínűleg soha nem látott és tán nem is fog. Lángban álló hadihajókat túl az éjszakai égen látható csillagképeken, idegen sugarakat csillogni a sötétben az idegen bolygók körül…

Látta a Skrullok birodalmát idegen világokon. Látta a zöld bőrű lények civilizációját, amely a mienknél sokkal, de sokkal régibb és fejlettebb. Látta a fejlődésüket, az evolúciójukat, a felemelkedésüket… Látta és érezte, ahogy a nép félte és tisztelte uralkodóikat…

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 0182

És látta, ahogy hódítani indultak. Emberi ésszel felfoghatatlan méretű és gyorsaságú csillaghajókkal szelték át az űrt, és minden bolygót meghódítottak, amelyen életet találtak. Mert buzgott az élet a bolygókon… Beleborzongok még most is, ha elgondolom, hány és hány értelmes faj élhet odakint az űr távoli szegleteiben… és Greg látta mindet egy-egy pillanatra.

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 0223

Majd megváltozott benne a kezdeti ámulat… és rettegésbe csapott át.

Látta, ahogy a bolygók, amelyeken élet volt… eltűnnek. Felizzanak a sötét űrben, majd por és hamu sem marad utánuk. Látta, hogy a Skrullok olyan erővel találták magukat szembe, amellyel szemben még ők is jelentéktelenek és tehetetlenek voltak. Sorra vesztették el a meghódított égitesteket, a hajóikat, a leigázott népeket…

Az ellenfelük maga volt a Halál. Kérlelhetetlen. Legyőzhetetlen.

Ha egy bolygó az útjába került, azt végérvényesen eltörölte annak minden lakójával együtt.

Az X-Fegyver központi bázisa (megszűnt) - Page 2 0315

És Őrmi látta, hogy nemcsak a Skrullok rettegtek tőle, hanem minden értelmes idegen lény. Összefogást sürgettek. Minden civilizáció népe egyként állt össze, hogy közös erővel találjanak megoldást a Pusztító ellen.

De nem minden Skrull értett egyet azzal, hogy más, számukra alantas fajokkal együtt harcoljanak. Hogy egy hódító nép ilyenekkel közösködjön. Akik ellene voltak a népek szövetségének, azok kiváltak a hatalmas Skrull Birodalomból, és elhagyták az anyabolygójukat.

Ez a csoport lett a Chitauri.

De ez még csak a kezdet volt Greg látomásában…”

Moderátor

Karakteradatok

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 31 Jan. 2013, 10:38

Őrmi elsőre el sem akarta hinni, hogy mit lát, mintha egy remek tudományos fantasztikus történet képeit látta volna maga előtt. Csak ez sokkal jobb volt, mint amit valaha is olvasott H.G. Wellstől, vagy éppen a Flash Gordon képregényekben. A férfi a végtelenségig meg volt győződve arról, hogy elvesztette az eszméletét és csak álmodja ezeket a dolgokat. Talán még az is megfordult a fejében, hogy tényleg el kell mondania, meg kell írnia egy történetben, még ha nem is ért hozzá. Vagy majd elmondja Bucky-nak és ő megírja, ő volt az újság és történetíró. A lelkesedése ellenére megborzongott és már a feje is fájni kezdett a sok dologtól, amit látott, más bolygók, olyan hajók, amik nem a vízben, vagy az égben repülnek, hanem odakint a bolygón túl, ami lehetetlen volt! Ahogyan a sok információt látta még hányinger is kezdte kerülgetni a rengeteg információ miatt, ő ehhez túlságosan is egyszerű volt, hogy mindezt felfogja és megeméssze.
A kezdeti lelkesedése és csodálata hirtelen csapott át rémületbe. Már valamelyest megnyugodott a lény karmaiban, de most a pupillái hirtelen tágultak ki és nézett szinte rettegve a másikra. A légzése is felgyorsult, valószínűleg mindenki hallotta, hogy újra zihálni is kezdett. Olyasmit látott, amit nem akart, a korábbi kellemes dolgok után harc, szenvedés és halál, pusztulás, maga a káosz következett. Azt hitte, hogy megjárta a fronton a poklot, főleg nemrég Izlandon, de ez mindent felülmúlt, ilyen szörnyűséget és káoszt nem látott még soha. A feje már lüktetett és a hányingere is nagyobb lett, öklendezve fordította el a fejét és minden kijött belőle, amit aznap evett és ivott. Az a valami, minden félt tőle, és a csontjaiban érezte ő maga is ezt a félelmet a felől, legyen bármi is az.
- Elég volt, elég! – hörögte.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.