Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Go down

Alternatív Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Témanyitás by Ivan S. Pretyakov on Kedd 11 Jún. 2019, 00:22

----- Szavaktól való félelem -----
Következő körváltás: Június 14, 2019
Karakterek: Alethea Faust, Otrus, Lar’syee Eleina / Harcimadár, Levi Aschenwald, Edward Cahal O'Grady


Intro:
Valahol New York csatornarendszerének egy fel nem térképezett pontján elektromos áramtól nehézkes a levegő, ahogy a hibás szigetelés végén fel-fel csapó szikrák ózont fejlesztenek a majdnem hibátlanul csatornaszagmentesített termek egyikében. A Nagy Alma földalatti részein titkos városok, elfelejtett metrómegállok, nem dokumentált pincék szabdalják a sok szenvedést látott földet, hatalmasok a hatalmukat, a gyengék pedig a gyengeségeiket rejtik az ilyen helyeken. Néma egyezség ez a város lakói és a város parazitái között, drogok, illegális fegyverek, bizarr mutánsképességek birtokosai eme ásott mennyországban tengetik a mindennapjaikat, és innen járnak portyáikra, cserébe az egyszerű lakóknak nem kell állandóan elviselniük a törvény határaival ugrálókötelező emberek és egyéb lények terhét. Egy viszonylag frissebb bagázs is ide ette be magát, a föld alá, hosszú és kusza csatornahálózat, girbe-gurba labirintusszerű pincerendszer végére,talán egész mérföldekre a felszínre vezető bejáratoktól.

A több termes kis rejtett komplexum mintegy száz személynek ad otthont, többségében emberszabású lények, emberek, mutánsok, még egy-két robotot (kiborgot?) is lehet látni itt-ott. Zenét hallgatnak, beszélgetnek, várnak. Dolgoztak, most pihennek. A nagy terv, amin annyit ügyködtek, most már nem rajtuk múlik, már csak egy bő tucatnyian kallódnak a felszínen a tervükhöz szükséges eszközök utolsó példányait beszerezni. A kapu épül, s azon túl a megváltás várja őket. Gyanúsan méregetik egymást, és egymás eszközeit. Itt-ott kések, tőrök ékesítik az itt egybegyűlteket, máshol A.I.M. feliratú ládákat lehet látni. Nem, nem azt, amelyik adakozik, hanem azt, amelyik még a mutáns regisztrációs törvényt bevezette, és annyi kárt okozott New Yorknak. A ládák üresek, a technológia, amit oly sokáig hűen rejtettek már a legbelsőbb szobák egyikében vannak. Egy kriogenikus tartály próbálja hűtve, az oszlástól távoltartani lakóját, aki bár most itt van, bizonyára nem a földön született.

A legbelsőbb szobában épül a kapu. Nincs teljesen elzárva, akik a legközelebb állnak a terem ajtajához, lesifotókat készítenek a földi és máshonnan rekvirált technológia, és nevenincs mágia korcs keverékéről, a mennyország eme öszvér kapujáról, és azokról a fura szerzetekről, akik dolgoznak rajta. Egy fehér és méregzöld, arcot és egész testet eltakaró (valószínűleg férfi)alak a hátából kiálló négy, sok méter hosszú robotkarral igazgatja a kapu tonnás berendezéseinek egyikét. Mellette egy lila és takonyzöld kezeslábast viselő kopasz, látványosan beteg, égési sebekkel teli fickó becsmérli azt, amit lát. Egy nagyméretű TV képernyőn egy szintén páncélos alak arany színnel és vitriolos zölddel világít, a hangszórókból torzított, dörmögő mély hangon elégedetlenkedik, elégedetlenkedésére egy vászonkabátos, gézzel teljesen eltakart arcú ember teljes érdektelenséggel és hetykén válaszol. Már nem rajtuk múlik, a kiküldött ügynökök megbízhatóak, sallang sallang hátán. Egy bőrkabátos motoros mindezekkel mit sem törődve a makaó nevű kártyajáték szabályait magyarázza egy nőnek, aki termetével és öltözékével büszkén hirdeti, hogy Asgardról való. A türelmetlenség késsel vágható a levegőben. Közel, de mégis oly távol, a feszültség átitatja a falakat. Egyedül egy kopasz öregember a sarokban nyugodt, mosolyog, egy nagy ládában számolja a pénzét. Az ő része már kész van, sem a kapu, sem a mennyország, sem ez az őrültekháza nem érdekli, pakol és távozásra készül.

Lar'syee Eleina:
Ugyanolyan napnak indult ez, mint a többi. A Földnek idegesítően sárga napja csúnya színekre festi az eget, a szmogtól nehézkes levegő próbálja meg az UV sugárzást megszűrni, mert ezek a majmok még a saját bolygólyukra se tudnak igazán vigyázni. Mégis, New York zsibog az élettől, eklektikusan kevert építészete meg ügyenesen hirdeti erről a kisvárosról, hogy óriási. Aki itt lakik, úgy érezheti, hogy valami nagyobbnak a részese. Galaktikus szempontból ez a bolygó maximum a "jobbára ártalmatlan" kifejezést érdemelhetné meg, de ez nem sokat könnyít az itt lakók helyzetén. A Kree Stelláris Birodalom bombázásai effektívebb méregnek bizonyultak mint az UV sugárzás, a szmog, és a mindenhol ott henyélő mutánsok, az emberiség zseléként alakítható genetikájának vadhajtásai. Rövid éltű, csökönyös népség ez, álmaikkal és vágyaikkal mégis rendre ellentmondanak minden józan észnek, és akik eme bolygón igazán kiválóak, azok még olykor-olykor sikeresen is. Nehéz velük barátkozni, de legalább ezen a bolygón lehet csokit kapni. Egy piszkos zug ez csupán, egy mágikus szeméttároló, egy intergalaktikus pöcegödör, semennyire sem fogható ahhoz a gyönyörűséghez, amit Chandilar képviselt. De a mágia! A mágia. Itt valami egészen fenomenális. Kaotikus elmére vall, hogy ezek a népek a nem is olyan rég még kétszáznál is több államra osztott bolygójukon, a mai napig nem létező egységes kultúrájukkal hányféle mágikus tradíciót is hoztak létre. A hatalom egy elfelejtett fókuszpontja a Föld, és azon belül is New York. Lelkendezésedet kevesen osztják, még az Aromata et Commeatusban is. A legtöbben pénzért csalni jönnek ide. Szerelmi bájitalok, olcsó rontások, titkokat ígérő grimoire-ok között még eme sárgolyó misztikusainak nagy része is csak a közvetlen problémáit akarja megoldani csupán.

Nem úgy Lidia. Ő barátnak, barátnőnek tart, bármit is értsen ez alatt, benne a gyermeki kíváncsiság és a katonás fegyelmezettség valamiféle ideális elegyet alkot, hosszú délutánokat beszéltetek át munka után amik nem egyszer késő estébe nyúltak, és egyre gyakrabban frekventálja a boltotokat is, ahol komprehenzív kutatásra, értő elmére vallanak a vásárolt tételei. Egy kissebb vagyont hagyott ott, gyakran már inkább hagytad, sőt forszíroztad, hogy csak olvassa el azt a három oldalt ami kell neki egy adott könyvből, ne dobjon rá ki egy kissebb vagyont, hiszen a szerencsejátékfüggők obszessziójával járt vissza-vissza hozzátok. Azt is észrevetted, hogy megváltozott. Láttál már ilyet, van, akinek a hatalom az eszét veszi, mégis ő nem olyan. Legalábbis két perccel ezelőttig így gondoltad. Egy rövid és feszültséggel teli telefonváltás, egy gyors videófelvétel megtekintése után bizonyosságot nyer valami, aminek első látásra szinte semmi értelme sincsen. Lidia lopott a boltból. Látták a kamerák, és a varázslatok is. Átjutott a lopásgátló mágián, de mégis, kollégáid és kolleganőid ragaszkodnak hozzá, hogy menj oda, és rúgd szét a seggét. Nem, nem volt megszállás alatt, nem, az asztrális és mentális teste érintetlen volt, mikor mindezt csinálta. Nem, sem ők, sem te nem tudtok arról, hogy bárki zsarolná. Biztos elfogyott a pénze, és képtelen felhagyni a varázsaddikciójával. És, hogy mit lopott el? A "Meg nem írt könyv"-et. Egyszerű fikció csupán, első blikkre komolyabb jelentés nélkül, amitől mégis különleges, hogy sem múltba sem jövőbe tekintő mágia nem tudja felfedni, hogy ki a szerzője. Ezt a könyvet nem írták meg, mégis ott van, földi nyelven írva, amolyan bugyuta kuriózumként. El is kérhette volna. De ellopta. Rossz fényt vetne a boltra, ha rendőrségi ügy lenne belőle, így egyelőre nem tettek feljelentést a többiek. De dühösek. "Rúgd picsán!" - mondják. Tudod, hogy főleg a frissebb kollégák közül félnek is tőle, és tudják rólad, hogy minden más mellett képzett katona is vagy. "Zsoldos. Mi van, ha van fegyvere?" Civilek. Emberek. Csakis az ő kaotikus elméjük képes ekkora bugyutaságot elkövetni.

Aletheia Faust:
Ugyanolyan napnak indult ez, mint a többi. A házifeladatod elkészült, a képességeidet gyakoroltad. Messze még a valódi áttörés, amire számítasz, meg talán egy picit lusta is vagy hibátlanul szorgalmasnak lenni tanáraid nagy bánatára, de hát istenem. Talán még boldog is vagy. Ugyan nem magad miatt, de nah, bentlakásos iskola, komoly vagyon, veled született szuperképesség, nehéz lenne bárkinek is azonosulnia a problémáiddal, még néha neked is. Tudod, hogy az iskolából nem mindenki olyan szerencsés, mint te. Mindenki különleges, meg a belső érték számít, de azt is tudod, hogy ez sokaknál - főleg a tanárok részéről - pusztán a diáktársaid gyógyítási folyamatának a része. A mutánsok jogi és szociális értelemben is szürke zóna, sokuk a társadalom szélén, szégyenben tengeti mindennapjait. Páran bűnözésre adják a fejüket jobb opció híján. De nem te. Te a másik hobbidnak élsz, a mágiának. Büszke is lehetsz rá, hiszen a mutánsképesség a véletlen műve, a sors akarata, Isten kockajátéka, ki minek hívja. De a varázslataid! A hatalmad a tűz felett, ami lassan bimbódzik, az más. Azt kiérdemelted. Nehéz elmondani, hogy milyen érzés, ahogy az akaratod alá hajlik a fizika egy-némely törvénye. Ezzel a névvel persze, hogy Aletheia Faust, talán nem is lehettél volna más. Az első tételek egyike, hogy a névnek hatalma van, és az Aletheia azt jelenti, hogy igazság. Filozófiai igazság, annak a megnyilvánulása, varázslók által kedvelt szó. A Faust-ot meg errefelé úgyis sokan olvassák középiskolában. Jó-jó, ezt is a kocka dobta, de lehettél volna Daenerys is, vagy Khaleesi, az ikerbátyád meg Nintendo vagy Marlon-Brando. Nem, nem bátyád, öcséd. Néha már magadat is ki kell javítanod fejben. Az öcséd persze azzal poénkodik, hogy ez a valóság feletti igazi hatalom, hiszen a te elméd kontollálja a valóságot, ő pedig egyszerű szavakkal képes tolni a te elmédet abba az irányba, amerre ő szeretné. "Meme magic is real", visszatérő belső poénotok mindkettőtöknek.

Neki talán mégjobbat dobott a kocka. Képes többfelé osztódni, így egyszerre elmenni koncertre és házi feladatot írni. Egyszerre résztvenni az óráról, és lógni róla. Ez lehettél volna te is. Mégis, a viszonyotok jó, nem mintha bugyuta humoron túl valami kegyetlenség lenne benne. Sőt! Az egyik legszeretettelibb ember akit ismersz, és ezt mások is látják. A lányok is. Volt neki már barátnője, bizonyos hogy már évek óta nem szűz, de most először valami megváltozott benne. Izgul a külseje miatt, divatos helyett elegáns ruhákban jár, és rendet rak. Nem csak dezodort "sziszegős szappant" használ, hanem rendesen odafigyel arra, hogy szimmetrikusra borotválkozzon, és ne valami strandpapucs illatú aftershave-el ápolja le az arcát. Szerelmes, ebben biztos vagy. Viszont a bátyád valahol hirtelen is, és nincs reális érzéke a következményekhez.Arrgh! Öcséd! Nem bátyád. Az elkényeztetett gyerekek sorsa. Először viccesnek is tartottad, mikor kaptad az sms-t tőle. "Megszöktek Sylviával. Köszönök mindent." Persze, a hosszú hétvégére időzítette mindezt, pár nap múlva elő fog kerülni. Fel akartad hívni telefonon, hogy gratulálj neki, még vicceket is előkészítettél, amikkel hergelheted, szórakoztatóan édes, mikor dühös. De a telefonja nem elérhető. Ráírni sem tudsz, hiszen a szociális média accountjait deaktiválta. Eltűnt. Eltűnt az öcséd. Eltűnt! Te meg vicceket gyártottál róla meg az új barátnőjére, és a plázában fagyizol. Már nem is finom.

Adrian Sommerfield:
Ősi civilizációd házai között bóklászol. A nevenincs anyagból formált épületek hirdetik a dicsőséget ami te vagy és a családod, éljenzik a tömeg, aztán magadhoz térsz. A New Yorki metró ránt egyet rajtad, ahogy megint nem sikerült elegánsan fékeznie. Az emlék és a jelen között talán többmillió év a különbség. Nem rossz ez a bolygó, ez a nép. Semmi sem fogható ahhoz a dicsőséghez, ami anno a ti, a TE civilizációd volt, amit elvettek tőled, ami elől Odin bebörtönzött. De nem rossz hely ez a Föld, ez a "Midgard". Álmokkal, fantáziával teli nép ez, kreatív arra, hogy hatalmat kérjen, és hatalmat adjon. Csak mégegy perc, csak mégegy nap, csak mégegy korty, csak mégegy szex. Ha elég hatalmad lesz, mindet meg tudod majd nekik adni, és uralkodni felettük, császárként, istenként. És ezek a Kree-ktől meg Dormammutól rettegnek. Nem láttak még semmit. De addig még sok a teendő. Szerencsére te nem csak a sziklák közt születtél, hanem örökölted a sziklák kitartását, állandóságát, türelmét. Nem fogod csakúgy berúgni Asgard kapuit, Odin lelkét követelve, Egyelőre elszórakozol itt az emberekkel. A cigaretta félig jó, az import borok meg egészen. Az embereknek van humorérzéke, és nem befásultak. Bár nem akarsz lealacsonyodni a kultúrájuk barbár szintjére, mégis időnként adnak egy-egy szórakoztató napot, egy-egy örömteli pillanatot, már amikor szabadnapot adsz magadnak.  Ölni is lehetnek, még szeretnek is. Imádják az erőszakot. Kerülhettél volna olyan korba olyan fajhoz, ahol teljes társadalmi pánik és filozófiai válság ha valaki valakinek a vérét ontja, de a véletlen nem volt ilyen kegyetlen hozzád. Itt temérdek lehetőséged van, ráadásul háború közeleg. Akár százakat is el tudsz majd tűntetni a zavargásokban! Ezreket! Csak még egy kis türelem, még egy pár hónap talán. A Kree-k lelke is ehető, neked mindegy, hogy nyernek, vagy kikapnak.

Tedre vársz, ahogy lebaktatsz New York külső területeinek egyikén a mocskos metrómegálló lépcsőin. Ted Mosby. Vagy Brofslovsky. Valamilyen ipszilonos végű, a fene se tudja, embernevek. Késik, könyvelted el magadban, persze mire is számíthatnál egy lojalitás nélküli ostoba embertől. A pontosság sose volt az ismérvük. De sokáig már nem kell Tedre hagyatkoznod, ha minden igaz, több tucatnyi, akár több száz lehetséges hívő adataival tér vissza, és nekiállhatsz az igazi munkának, a hatalmad igazi megerősítésének. De mégis, késik, hogy merészeli egyáltalán?! Ostoba halandó, te pedig az istene. Egyszerre kezdesz el azon gondolkodni, hogy milyen büntetést szabsz ki neki azért a blaszfémiáért, amit éppen a késésével követ el, és tárcsázni, hogy mindezt közöld is vele. Meg is hallod nem messze a csengőhangját, meg is fordulsz, előveszed a szigorú arcodat, de a hang egy kukából jön. Megölte valaki más? Az Asgardiak szórakoznak veled, keresztülhúzzák a számításaidat? De a kuka váratlanul elkezd mocorogni, és nyögések hangzanak ki belőle. Ted hangja, de mintha valaki bekötötte volna a száját.

Edward Cahal O'Grady:
"Minden föld bevetve, minden nő rendbe" - mondta régen édesapád, mikor úgy érezte, hogy nyeregben vannak a dolgok, és letudta a napi teendőket. Most te is így érzed magad. Volt pár megpróbáltatás, de igazából erősebb és gazdagabb vagy, mint valaha. Erica szépen fejlődik, és egyre többen tudják, hogy kicsoda és micsoda az a "DoubleCharlie" és hogy kurvára nem érdemes ujjat húzni vele, de jobb vele jóban lenni. A kocsma is szépen fejlődik, a törzsvendégek biztonságban érzik magukat. Még hallottad is a személyzettől, hogy többen már peddzegetik, hogy mennyi pénzt hagynának itt, ha a Kree-k elfoglalják New Yorkot - vannak ugye azok az őrültek, akik bunkert ásnak a kertjükben és hónapokra elég konzervet halmoznak fel benne, és vannak azok, akik ezt az egész kört pénzzel, szívességekkel akarják megspórolni, és ez utóbbi fajtából jól meg lehet gazdagodni még azelőtt, hogy a kékbőrűekből akár egynek is tapodná a lába a Földet. A bombázás beindította a bombabizniszt, az ügyfelek persze nem tudják, hogy a legjobb rejtekhelyet persze magadnak és a srácoknak alakítottad ki, nameg Ericának. Erica jó befektetés, ügyes tanonc és ha már hónapikig kell a föld alatt élni egy esetleges tényleges ufóinvázió esetén, na, nem hátrány, hogy egy képzett prostituált a társad.

Ő persze csinálja az önálló kis ügyleteit is, elvégre te sem agyhalott droidokat akarsz magad mellé, másrészt meg úgyis veled osztja meg a pénzét és sikerét. Te épp csöndes óráidat töltöd egy savanykásabb barna sör társaságában, amikor a csaposod egy mobiltelefont tol eléd, rövid magyarázattal, hogy egy neked címzett boritékban érkezett pár perce, de nyugi, nincs benne bomba. Hívás nem érkezik rajta, rövid átnézés után egy videófájl található benne. Alig látszik rajta valami, talán pont ezzel a mobillal rögzíthették. Egy páncélozott teherautó látható rajta, valamint hogy pár fegyveres éppen igyekszik megfújni, sikertelenül. A videófájl félbe van vágva, nem látszik rajta a rajtaütés eredménye, konklúziója. Meg sem kell kérdezned, megnyugtatnak, hogy a "postás" aki hozta, még itt van, kiment a mosdóba csupán.

Levi Aschenwald:
Sokan úgy gondolják, hogy a cirkuszi élet csupa móka és kacagás, és bár ti igyekeztek ezt nemcsak látszatként fenntartani, hanem ténylegesen megélni, azért néha adódnak gondok. Néha nem kel el elég jegy, de az óriásira növő gyíknak ennie kell. A fiatalabb tagok játszani akarnak, a cirkusz szigorú menetrendje néha nem elég szórakozás nekik. Ha a teleportáló ugrók összevesznek, akkor abból a világ legkiismerhetetlenebb teleportálós-hajtépős-ordibálós verekedése tud kialakulni. Ezeket mind rendeznie kell, mert a műsor nem állhat meg, akkor se és most se. Te már fejből tudod a számaidat, pénzt is raktál félre, igazából valahol önmagát jutalmazza ez az élet, a nehézségek ellenére is vállalható. A legszomorúbb napjaidat is képes feldobni egy zúgó szőrgombóc, akinek te a mana nevet adtad. A mai estéd is ilyen. A te számod már lement, megtapsoltak, és ugyan itt-ott foghíjas a nézőtér, azért lesz mit a tejbe aprítani, szép lassan emelkedik a cirkusz hírneve, nomeg talán még olcsóbb szórakozás is vagytok, mint a Nagy Alma legtöbb alternatívája. És nem vagytok unalmasak, szenzációsak vagytok. Oké, le kellett fizetni két újságírót, hogy írjanak rólatok, de a reklám megtette a hatását, és bőven behozta az árát.

Azonban probléma akad. Már terelnéd fel Svetlánát és Karinát a színpadra, hiszen az ő számuk jön, de csak Svetlánát találod meg, teljes műsorfelszerelésben. Pityeregve. Karina eltűnt, pontosabban elsétált. Azt mondja Svetlana, hogy énekelt, és elsétált. Senki sem zaklatta föl magát, mindenki nyugodtan vette tudomásul a történteket. A kis rafinált, pedig sem túl boldogtalannak, sem túl kalandvágyónak nem tűnt. Oké, tegnap este nem evett és magába fordult volt, de hogy elszökjön? Elszökött. Nincs meg. A gyors zavarban másik műsorszámmal folytatódik az előadás. A műsor nem állhat meg, de Karina sem tűnhet csak úgy el, hisz a lányod. Legalábbis olyan, mintha a lányod lenne.  


Ivan S. Pretyakov
Ivan S. Pretyakov
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 16
Hozzászólások régi : 1079
Korábbi szint/kredit : 11. szint - 25 kredit
Aktuális szint/kredit : 11. szint - 25 kredit
Reputation : 2
Join date : 2011. Aug. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Marlboro Man
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Alternatív Re: Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Témanyitás by Adrian Sommerfield on Kedd 11 Jún. 2019, 04:05

Kellemes emlékképből ébred. Ismét ott volt népének bolygóján és istenítették őt. Érezte, azt a párás meleg levegőt és látta a kőfalakon megmunkált képét amint kitárja a szárnyait és az égnek emeli a fegyverét. A nép felszabadítója. Most pedig ismét itt van ezen a fejlettebb, de bizonyos részt hasonlatos bolygón. Egyszerű halandók ezek is csak rosszabbak. Erősebbek, hatalmasabbak, önállóbbak. A gondolat, hogy uralná őket csábító, de nem több mint egy puszta vágy. Szövetségesekre volna ahhoz szükség. Sokra. Odin-nak annak az ostoba halandópárti baromnak, aki képtelen volt az igaz hatalmat felismerni itt az unokája. Az asgardi férgeket sajnálatos módon nem törölte még el semmi a föld színéről. Bár ha Odin még élne akkor Otrus-t hajthatná a bosszú vágya is a hatalomhoz. Hogy a saját kezével tépje le a fejét annak a féregnek. Még ebbe belegondolni is felizzítja benne a tüzet. Tenni kell valami. Hatalmat szerezni. Uralkodni. Amire született. Az idő pedig neki dolgozik. Ha szép lassan is, de hatalmát vissza fogja szerezni és ismét elfoglalja méltó helyét a világban. Türelmes. Most csak pár száz használhatatlan, gyenge lelkű barom nevét várja kik még katonának se lennének jók, de egy szektába tömöríteni őket már igen. A sziklák közt született ismeri mi kell a gyenge halandóknak akik befolyásolhatók. Hogyan kell a vágyaikat  úgy formálni, hogy  a saját céljaid kövessék. Ehhez ért a legjobban. De az a Ted nem jön. Ő is csak egy szerencsétlen akinek ahhoz se lett volna joga egykoron, hogy Otrus cipőjének a talpát megcsókolja. Most is az egyetlen haszna, hogy képes kocsit vezetni és nem olyan hülye, hogy kikürtölje a világnak, hogy mi a célja. Meg kéne már érkeznie. Mihaszna halandó nincs tisztában vele, hogy mégis kit várakoztat meg? Nem tanult annak az ostoba kölyöknek a példájából akit az isten azért ölt meg mert parancsolni próbált neki? A sziklák közt született nem szereti a terror módszerét. Ha hűségből szolgálják őt akár az életükkel is, az sokkal többet ér a félelemnél. De a tiszteletlenséget meg kell torolni méghozzá kegyetlenül. Ted-ből majd valamiképp ellenséget kell csinálni a többiek számára akinek a megbüntetése csak megerősíti a tudatot, hogy mindenkit, aki A sziklák közt született ellensége gyűlölni kell és azoknak esélye se lehet, hogy dacoljanak egy isten és a híveinek haragjával. Körülményes, de a fanatikus hívek nevelése már csak ilyen. A várakozást megunva elővette a telefonját, milyen elavult földi szerkezet és felhívta rendetlen szolgáját. Meg is hallotta, azt az undorító pop számot amit Ted csengőhangként használ és a kérdéses irányba fordult ahol egy kuka látványa fogadta. Kirabolták volna? Akkor minek dobják el a telefonját? Megölték volna? Azt, meg mégis minek? Még a halandók közt is csak egy féreg. Arra se méltó, hogy megöljék. Mikor a kuka elkezd mocorogni és nyögések hangja jön ki belőle Otrus tekintete ismét szigorúvá válik.
~Ez az alak szánalmasabb mint gondoltam volna. A támadói, hogy verték át a biztonsági rendszert? Talán a kree támadás meggyengítette. Ha így van akkor, azt ki lehet majd használnom. Vagy már elkapták a támadókat és jönnek a zsaruk idefelé.~
Ő azért odasétál a kukához, figyelve a környezetére és a legszánakozóbb arckifejezéssel, ami csak van leveszi a tetejét.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1419
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 104
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Alternatív Re: Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Témanyitás by Levi Aschenwald on Kedd 11 Jún. 2019, 10:34

A nagyvárosoknak mindig van valami modern bája, mikor megérkeznek és felverik a sátrukat, jellemzően valamelyik nagyobb parkban, ahova engedélyt sikerül szerezniük. A vándorcirkusz antik hangulata üveggel és vasbetonnal körbeölelve, akár egy díszes zenedoboz a modern okoskészülékek gyűrűjében. Az emberek is ezért az élményért veszik meg a jegyeiket – mintha egy másik világba vásárolnának belépőt az előadás két és fél órája erejéig.
Zsibongó gyerekek, érdeklődve szemlélődő felnőttek tódulnak be a hatalmas sátorba, görnyedt hátú nagyszülők anekdotáznak az unokáiknak azokról a régi cirkuszokról, amelyeket ők ismertek, elefántokkal, oroszlánokkal, tigrisekkel. Popcorn és vattacukor illatától nehéz a levegő, csak az állati ürülék kellemetlen avas aromája hiányzik az autentikus cirkusz-légkörből, ám ezt talán senki nem is nehezményezi igazán.
Aztán a fények kihunynak. Izgatottan fészkelődő csend. És a műsor elkezdődik.
És az apró csodák, amelyek a sátor falai közt történnek, mostanra már tudja mindenki, hogy valós mind. “Nem csalás, nem ámítás.”

Hiába a megszámlalhatatlanul sokadik előadás, mélyen letüdőzi a pillanatot, annak illataival, hangjaival, félhomályos sátorpanorámájával, a tagjain átfutó bizsergéssel. A backstage súlyos brokátfüggönye mögött várakozik keresztbefont karokkal, hogy megérkezzenek a lányok, lábánál két palack ízesített víz – mert mindenki tudja, hogy hiába végzett a színpadon, még ezer kisegítő feladat és tennivaló van a háttérben. Jelmezváltás, ad hoc feladatok, a soron következők felkészítése: most sincs ez másként.

Már akkor rossz előérzete van, mikor a feltűnő, gyönyörű fehér tülljelmezből csupán egyet pillant meg a fordulóban, s hiába várja, nem követi a párja. Svetlana természetéből adódó sápatag arcán gyanúsan fénylő csíkocska árulkodik könnyeiről, amelyet aztán újabb és újabb cseppek szántanak fel. Eleinte nem gondola semmi igazán rosszra, talán csak némi tudatának hátsó szegmensében ágaskodó balsejtelem ver tanyát a gondolataiban, de nem enged ennek az alattomos pesszimizmusnak teret. Lehet, csak összevesztek, az előadás szempontjából ugyan az sem jó, de nem az első eset lenne. Genetikailag bár nem – vagy nem teljesen emberek, a mégis az emberi érzelem tényezője ugyanúgy szerepet játszik a társulat életében, mint máshol.
Kérdezni sem kell igazán, a kislány rögtön kiönti e lelkét, nem csoda, igazán aggódhat a testvéréért; és minél több részletet árul el Levinek és a környéken állóknak, annál rosszabbnak tűnik a helyzet. Hogy a képességét használja ilyesmire.. ez precedens nélküli.

Ha nemrég indult el, még könnyen utolérheti, de muszáj előtte kikérdeznie a testvérét, hátha tud valamit – effektívebb célzottan elindulni valamerre, mint a vakvilágba, még akkor is, ha hirtelen felindulásból tényleg csak kifutna a főbejáraton, hátha még elcsípi a lány távolodó alakját. Ehelyett leguggol a szipogó kislány elé, zsebéből egy sötétlila kendőt vesz elő, amivel letörli az albínó szeme sarkából induló kövér cseppet.
- Svietlanka, nyugodj meg, semmi baj. Csak azt mondd meg, mikor láttad elsétálni. Még együtt készülődtetek, már a jelmezében volt? Vagy még azelőtt? Shhh.. – A hangszíne nyugodt és egyenletes, de nem vontatott, ugyanakkor a dallamos bariton amellyel a gyerekekkel beszél, tagadhatatlanul rejt magában valami megnyugtató lágyságot. Most arra van leginkább szükségük, hogy Svetlana átlásson a saját könnyein és össze tudja szedni a gondolatait. Megsimogatja a lány haját.
- Mondott valamit előtte hova megy? Az is nagy segítség, ha láttad, merre indult, onnantól seperc alatt megtalálom, meglátod.
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 55
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 46
Join date : 2019. May. 16.

Karakteradatok
Főkarakter: Levi Aschenwald
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Alternatív Re: Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 12 Jún. 2019, 09:24
Előtörténet:
LINK

Kaland:
Elengedni a múltat
Lar’syee Eleina / Harcimadár / Csőrike
Harcimadár, testőr, X-men, mágiahasználó, bolti eladó


Játékostárs(ak) neve: -

Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem HMgiPZS

Idő: Kora este, 2030. június 11.
Helyszín: New York
Cél / Feladat: Utána járni a lopásnak
Többiek: -
egyéb információk:
Kapcsolodó személy: Lidia Brown, zsoldos és gyakorló wicca. Az Aromata et commeatus-ban ismerkedtek meg, mert Lidia oda jár be alapanyagokat vásárolni, Csőrike meg ugyebár ott dolgozik, amikor épp nem Salemben vigyáz Lilandra-ra.
Választott szó: A Mágia

Tény és való, hogy Harcimadár már jó ideje itt volt a bolygón, de a környezetszennyezés még mindig olyan volt, amit nem tudott megszokni és időnként emiatt majomnak tartotta a helyieket. Szerencsére azonban volt lehetősége Attilan-on a saját kultúrköréből származókkal tartani a kapcsolatot. Attilan-t szerette, a pajzsuk maitt nem volt környezetszennyezés és változatosak voltak az idegen fajokat illetően. Itt New Yorkban csak kree-kkel és egy félig kree, félig örökkévalóval tudott beszélgetni, ott azonban voltak kree-k, badoon-ok, shi’arok és még lehetett volna sorolni. A kree-kből is az értelmesebbik fel, aki nem akarta ezt a teljes mértékben jelentéktelen sárgolyót elpusztítani. Annyira semmilyen volt, hogy még azt az egy hajót is sajnálta, amivel a kree-k bombáztak. Egyetlen egy kivételes dolog volt itt ezen a bolygón, legalább is Csőrike így vélte.
Az pedig a mágia volt. Amikor még odahaza élt, sehol sem érezte olyan élőnek a manahálót, mint itt ezen a helyen. Sem a Chandilar-on sem pedig azokon a helyeken, ahol szolgált. Mivel mindenki itt élt és itt született, így hiába próbálta mondani bárkinek, mindenki csak leintette. Nekik ez volt a természetes, ritkán fordult elő, hogy valaki meghallgatta és el tudott minderről beszélni vele. Kaylyn-nel szinte semmiről sem lehetett, ami nem Star Wars, az pedig nem igazán érdekelte Csőrikét, számtalan jobb holofilmet látott annál a mesénél. A főnöknője meg olyan keveset van bent, hogy vele csak a bolt ügyeiről lehetett beszélni. Aztán más már nem is dolgozott itt hármukon kívül. Így maradtak a vevők, akik közül a legtöbben csak azért jöttek, mert varázslatot akartak látni és kevés volt a tényleges mágiahasználó. Köztük kevés, akikkel tényleg lehet beszélni, ilyen volt például Lidia.
A nő, aki olyan gyakran jött a boltba, mintha itt lakna, sokszor zárásig maradt és beszélgetett Csőrikével, volt, hogy lebeszélte valamiről, mert felesleges lett volna megvenni, mert három oldal kellett neki, vagy annyi sem. Próbálta rávenni, hogy inkább üljön le a könyvtárban - ami a boltban volt - és olvassa el vásárlás helyett ott, ami kell neki. ugyan feltűnt a shi’arnak, hogy a másik nő megváltozott, de igazából tűzbe ment volna érte, hogy nem gonosz, nem tudná megkárosítani a boltot, vagy ártani másoknak. Legalább is a videófelvétel megnézéséig így gondolta, utána már fogalma sem volt, hogy mit hitt. Tudta, mindenki traktálta neki, hogy az emberek megbízhatatlanok, csak magukkal törődnek és senki mással sem törődnek magukon kívül. Úgy tűnt, hogy ez a mondás talán mégiscsak igaz lenne?
Mivel saját maga főleg csak a védőmágiákhoz értett, így Mrs. Miller volt az, aki alaposabban megvizsgálta a felvételeket és Lidia-t is távolról, nem úgy tűnt, hogy valami megszállta volna, vagy irányította volna a könyv ellopásánál, hanem pusztán saját mag a cselekedett. Nem ilyennek ismerte meg a nőt az utóbbi hónapokban, vagy években, amióta bejárt ide. Egy Wicca volt, egy fehérboszorkány, ők nem követnek el effélét! Mrs. Miller nem csak a rossz hír miatt nem akarta a rendőrségen jelenteni, hanem esélyt akart adni a nőnek is, hogy megmagyarázza, hogy miért tette, amit tett. A beszállítók közül senki sem mert elmenni Lidiához, mert egyrészt katona és fegyvere van. Ezen Csőrike a szemeit forgatta és a tollai is égnek álltak volna, ha tudnak. Elvállalta, hogy elmegy a nőhöz és megtudja, hogy miért tette, amit tett. Kapott instrukciókat, hogy mit kéne tennie. Egészen pontosan Kaylyn volt az, aki azt mondta, hogy rúgja szét a seggét a másiknak, Mrs. Miller ennél sokkal barokkosabban és nőiesebben fogalmazott, ahogyan szokott.

Rendes emberi ruhát, pólót vett fel a páncélja fölé, a nadrág nem számított, az itt sem volt feltűnő, a térdvédő sem, lehet, hogy motoros, vagy sportolni volt és nem öltözött át különösebben. Nem a félelem miatt, hanem megszokásból, mert saját maga is katona és képzett harcos volt vitte magával a két kardját és a lézerpisztolyát. Iratok, igazolványok és effélék is nála, meg a kommunikátora. Mivel még nem járt Lidiánál korábban, így igyekezett kikeresni a nő elérhetőségét a cég adatbázisában. Ha megvolt, akkor annak a fényében, hogy ez mennyire messze volt döntött a gyalog, a repülés, a tömegközelkedés, vagy éppen a taxi használatba vétele mellett. Ha elég közel volt, akkor simán gyalogolt, ha nem volt túl messze, akkor a repülést választotta. Ha már időt és elég energiát vett volna igénybe mindez, akkor jöhetett a tömegközlekedés, a nagyon távol, vagy épp New Jersey a cím, akkor maradt a taxi.
Legyen bármelyik is, nem hívta fel a nőt előre, mert nem akarta, hogy lelépjen otthonról - már ha otthon van egyáltalán - így meglepetésnek szánta az érkezését. Ha pedig nem lesz otthon, akkor maximum átkutatja a lakást, hogy nyomokat találjon. Legyen bármelyik is, ha megérkezik Lidia lakására, akkor attól függően, hogy kaputelefon van-e, vagy bejut a házba, lent a kapunál, vagy épp a nő lakásának ajtaján csönget be.

felszerelés/egyebek:

Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem X64DQbt Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem Qbp0WUl Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem LyD5YA8 Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem Nupol4f Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem OTZ3pZt Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem 6R4ifv8


_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14910
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 48
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Alternatív Re: Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Témanyitás by Edward Cahal O'Grady on Pént. 14 Jún. 2019, 22:34

Edward csak nézte a sörét és nagyon fontos dolgokon járt az agya. ~ Ki kell rúgnom ezt a pcsöt. ~ Bal mutatóujjával rányomott a korsója oldalára. Élvezte kicsit az érintés hideg visszajelzését, majd a csaposra pillatn. ~ Tiszta korsó. Pohár zuhany. A csapból kiengedni a visszamaradt sört. Negyvenöt fokos korsótartás. Finom húzás, címkre a vendég felé, háromnegyedik töltjük. Egyenesbe állítjuk, jöhet a többi. Pohár alátét és kirakjuk a vendég elé....olyan nagy kérés ez?! ~ Teszi fel magában a költői kérdést. ~ Az egyetlen bűne, hogy nem engedte ki a csapban maradt sört...és azt is én vettem észre. ~ Válaszolt a Herceg egy olyan kérdésre, amit Cahal valójában fel sem akart tenni. Néha elfelejtette, hogy nincs egyedül. Sosincs egyedül. Úgy dönt, hogy ad még egy utolsó esélyt a csaposnak. Továbbá mielőtt a kis hang a fejében megszólalna, eldöntötte azt is, hogy megtanítja csapolni a srácot. Nem lesz egyszerű dolga, mert a legtöbbet kéri amit kérhet. Odafigyelést.
-
He? - Tette fel a nem túl udvarias kérdést, látván a telefont. Szemöldökei annál beszédesebben húzódtak kérdésre. Végighallgatta a választ majd bólintott. A srác ment a dolgára, Cahal pedig kortyolt egy nagyot a söréből. Nézte a telefont. Nem nagyon érdekelte éppen a világ. Egy világháború is tombolhatott odakint, mégis minden nap adott magának néhány órát, amikor visszavonult békébe. Történjen bármi is. Aztán még egy komolyabb korty után megvizsgálta a telefon tartalmát. Egyre több kérdés kezdte foglalkoztatni, de hamar megnyugtatták. Még itt a futár.
-
Akkor most kitakarítom a budit. - Felállt, elindult a mosdó felé, miközben magához vett egy vödröt, meg egy felmosó fát. A vödörben hideg volt már a víz és feketéllet a mocsoktól. ~ Még egy rossz pont. ~ Gondolja, de időt sem ad a Hercegnek. Belép a mosdóba.
-
Hello. Nekem telefonom van madárka, te meg dalolj. - Nem finomkodik, a nyugi órájában zavarják.
Edward Cahal O'Grady
Edward Cahal O'Grady
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 136
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 10
Join date : 2015. Sep. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Patrick Hale Brandt
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Little SW

Vissza az elejére Go down

Alternatív Re: Lenyűgöző Kaland: Szavaktól való félelem

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.