Új-Atlantisz (Atlanti-óceán)

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Új-Atlantisz (Atlanti-óceán) - Page 2 Empty Re: Új-Atlantisz (Atlanti-óceán)

Témanyitás by Bishop Pént. 02 Nov. 2012, 18:46

Végig haladunk egy-két folyosón és hamarosan megérkezünk egy hangárba, közben kiderül egy két dolog a Supremekről, érdekes, hogy nem értenek a mágiához de ezen nem töröm a fejem, meg azon se hogy akikkel beszéltünk házasok voltak. Mégis csak Homo Sapiensek, mindenhez nem érthetnek és szociális létformák szóval szükségük van egymásra. A felszerelés és maga a jármű annál jobban érdekel, főleg, hogy az a búvárruha milyen modern és mennyi mindent tud, nyomásellenállás és hőállóság az azért nem semmi meg az oxigén kiszűrés se.
~ Na ez már valami, szép kis technológia, először tartottam a búvárkodástól főleg a nyomás meg az elfogyó oxigén miatt, de most már nem lesz baj. És a jármű is nagyon jól néz ki, éljen a technológiai fejlődés! Kivéve ha találkozunk azzal a párossal, huh, az csúnya lesz ismét.
Szemügyre veszem a járművet és aztán elgondolkozom a vezetési tudásomon, hát, gyorsan kifejtem ezt szóba és akkor a válasz is megvan.
- A táblák felét nem ismerem, de attól még egész jól tudok vezetni. Ha ez neked megfelel David.

XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3706
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, FSK, Litttle SW, VH, AoA, Outsiders, Ultimate

bisur13

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Sarah Szomb. 03 Nov. 2012, 01:24

- Ó értem, érdekes... Akkor gondolom ezért nem tudták elpusztítani sem ezeket az akármiket is, amik a dobozban vannak. Ez esetben azt tudjátok, hogy ki volt az a bizonyos, aki ezeket így elcsomagolta? - Kíváncsiság, ó igen, sosem lehet belőle elég, ha meg már itt vagyok akkor szeretnék minél több információt összegyűjteni, mert hát az nem fájhat, legalább is most még úgy néz ki, hogy nem fájhat de persze tudom, hogy mennyire súlyos lehet néhány dolog akár csak hallás alapján is. Egy kis gyaloglás után egy hangárba érünk ahol már elő is van állítva a hintó, na meg persze a hozzá járó, ránézésre is könnyedén megállapíthatóan egyszerű, de nagyszerű ruházat, ami eleinte nem tűnik különösebbnek de Aurora alaposabb magyarázatot is ad hozzá, avagy hogy ez gondoskodik róla, egyértelműen, hogy a nyomás ne csináljon ki minket és ráadásul még a vízből is nyeri az oxigént, frankó, ja és még mozogni is könnyű benne, igencsak tetszik ez a ruha, persze ezt nem teszem szóvá, nem annyira fontos ez, hogy most megemlítsem, vagy bármikor máskor, ó igen és még elhangzik egy kérdés is, amire részemről eléggé egyértelmű a válasz.
- Nos Andrew... Nem hiszem, hogy bármilyen táblával, vagy egyáltalán forgalmi helyzettel találkozni fogunk az óceán mélyén, szóval nekem oké. - Had vezessen ha akar, nekem nincs vele problémám amíg nem hajt bele egy sziklakupacba, nekem meg valószínűleg annyi tapasztalatom sincs, mint neki, már ha van vezetési tapasztalata, nekem aztán semmi sincs, ügynöknek képeztek nem sofőrnek és így, hogy a világ egyik számkivetettje vagyok a saját időnkben, ugye a vírus kellemetlenségei miatt, így alkalmam sincs és jó ideje nem is volt alkalmam próbálkozni a jogosítvány megszerzésére.

x-diák: Gulyás Csilla
Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1524
Hozzászólások régi : 149
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Sarah Storm
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 03 Nov. 2012, 09:12

Helyszín: Új-Atlantisz (Atlanti-óceán)
Résztvevők: David Ethan és Andrew Ramirez

A páros végül eldöntötte, hogy Andrew fogja vezetni a járművet. Beérve a kompba, annak igazából valószínűleg teljesen más volt az irányítófülkéje, mint gondolhatta volna bárki. Ha valamelyik fiatal nézte az ő korukban ősréginek számító Csillagkapu – Atlantisz sorozatot, nos, akkor ennek a kezelőfelülete pontosan olyan volt, mint abban az ugróké. Ahogyan azokat, ezt sem kellett tulajdonképpen fizikailag vezetni, mert igaz kellett néhány dologban, de leginkább gondolatokra reagált és azoknak megfelelően cselekedett. Így, ahogyan a páros beszállt és Aurora hátrébb lépett a komptól, annak a hátsó ajtaja magától be is csukódott. Itt elől az úgymond „pilótafülkében” négy szék volt, kettő a paneleknél, kettő hátrébb. Volt egy rekeszfal, majd hátul egy hosszabb rész, ami leválasztható volt légmentesen is az elülső részektől.
Néhány perc így is kellett igaz, hogy ki lehessen nagyjából ismerni a rendszert, de amint ez megtörtént, Andrew és David készen is álltak arra, hogy kivigyék a városból a kompot és nekiálljanak megkeresni, amit kell.

Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Új-Atlantisz (Atlanti-óceán) - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Bishop Vas. 04 Nov. 2012, 02:05

David beleegyezik, hogy én vezethessek, hiszen lássuk be egyértelmű amit mond ezt én is tudtam mielőtt a szavakat kiejtettem volna, csupán a tisztánlátás kedvéért jegyeztem meg, hogy azért tudja mégis mennyire tudok vezetni. Beszállunk a járműbe, aminek felépítése nagyon tetszik, főleg hogy a hátsó rész is lezárható. De az irányító fülke hát nem olyan amire számítottam el is gondolkodom mi köze van ennek a kocsivezetéshez, beletelik egy kis időbe mire rájövök, hogy a jármű a gondolataimra reagál és így lehet azt vezetni.
~ Hihetetlenül modern, nem is találkoztam én ilyesmikkel csak talán sci-fi filmekben vagy hasonlókban ahol csak gondolattól irányítva mozognak a hatalmas járművek. Csoda, hogy ez harminc év múlva már valóság.
Mikor már úgy érzem nem lesz gond a jármű irányításával és David is megszokta a helyzetet lassan a városon kívülre irányítom a járművet.
- Merre kezdjük a kutatást? Én igazából egy roncsra vagy vízalatti romra, esetleg hasadékra vagy barlangra tippelnék. Persze nagyobb az esélyes hogy csak valahol a tengerfenék alján hever, de azt átkutatni sokkal több idő.
Amint társam válaszol az ő döntése szerint próbálok irányt változtatni és folytatni a vízalatti utat.

XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Sarah Vas. 04 Nov. 2012, 03:39

Belépek a kompba és nem pont az fogad, mint amire számítottam, úgy értem tényleg nem, még csak a belső elrendezés sem olyan, mint amilyenre számítottam és hát úgy tűnik, hogy vezetni sem igazán úgy kell majd, mint egy átlagos járművet, viszont akkor nem igazán értem, hogy miért is volt lényeges, hogy tud-e valamelyikünk vezetni, mert hát ha bármelyikünk is mondjuk akár profi sofőr lenne, ez akkor sem az a vezetési mód, amit mi megszoktunk, tehát nem értem, hogy mit változtatna azon, mert így se meg valószínűleg úgy se lenne könnyebb vezetni. Mindenesetre is az ajtó záródik, én pedig nem hiszem el, hogy tényleg senki sem kíván sok szerencsét, úgy értem tényleg, jó lehet, hogy annyira nem lesz necces, de akkor is, lehet én vagyok túlzottan régimódi itt, már ha ez régimódiságnak számít, de azért jó lenne, például ha megfelelő hangnemben mondja valaki, hogy sok sikert, az még biztatóan is tud hatni, de így.... Meh, valahogy hiányzik az alapvető csapatszemmel mostanában, lehet, hogy csak én érzem így, de eléggé irritál is, de nem teszem szóvá, csak másokat is idegessé tennék vele, főleg azért, mert valószínűleg nem nagyon értenének egyet velem, szóval lényegében magam ellen, meg mások ellen is tennék vele, amit meg nem akarok. Szóval csendesen helyet foglalok, majd pedig... Nos, figyelek? Lövésem sincs, hogy mi a francot kéne ezzel csinálni, hogy miként működik, ha pedig Andrewnak sincs, akkor van egy olyan érzésem, hogy marad a robotpilóta.... Ó várjunk csak! Úgy néz ki, hogy valószínűleg tudja irányítani, bízván benne, mert szeretek bizakodni, válaszolok a kérdésére.
- Tulajdonképpen... Fogalmam sincs, eddig is csak megérzés alapján találtuk meg, amit kerestünk... Szóval javasolnám, hogy arra... - Mutatok egy irányba. - ... kezdjük a keresést, jobb ötletem nincs, reméljük, hogy hamar rábukkanunk..

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Vas. 04 Nov. 2012, 11:42

Abban a pillanatban, ahogyan Andrew kimondta, hogy merre is keressék azt, amit a holografikus monitoron megjelent a Föld térképe és kijelölt egy területet rajta. A Bermuda-háromszög volt a hely, ami legalább olyan kétezer kilométerre volt a páros jelenlegi helyzetétől. Még egy rövidke leírás is megjelent, hogy a meglévő adatok és legendák alapján ott kellett lennie ennek a dolognak. A számítógép még a legrövidebb útvonalat is kiszámolta a párosnak, és az úgy egy óra öt perc volt ettől a helytől. Azaz a gép, amiben voltak még víz alatt is gyorsabban közlekedett, mint hangsebesség, ami elképesztően gyorsnak volt mondható. Valószínűleg így sem volt jobb ötletük, sem pedig útvonaluk a helyszínhez, így a páros arra vette az irányt. Abban az egy órában, amíg úton voltak át tudtak öltözni a ruhába, amivel a tengerbe tudnak majd menni, illetve még egymással is tudtak beszélni, vagy éppen pihenni, ha azt akarták tenni.
Az út végén pedig végül megérkeztek a Bermuda-háromszög határához, és egy jó New Yorknyi terület várt arra, hogy az átvizsgálva megtalálják a tárgyat, amiért jöttek.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Bishop Vas. 11 Nov. 2012, 22:21

Ahogy megszólalok a gép rögtön reagál, értelmezi amit mondtam és máris cselekszik, egy térkép jelenik meg és beméri a tárgy körül-belüli helyét, ami a világ másik végén van valahol, megtervezi a legrövidebb útvonalat és kiírja az időt is. A szám is kicsit tátva marad.
~ Na igen, ezt nevezem én technológiának! És csak egy óra... én ötöt mondtam volna így hasból de nem, csak egy óra... akkor nagyon nagyon gyors ez a jármű...
Természetesen a megtervezett úti terv szerint haladunk, úgy a legcélravezetőbb. Egy óra nem is olyan hosszú idő ha utazásról van szó, de azért érezni, hogy nem reppen csak úgy el. Út közben ha van lehetőségem és helyem, valamint a környezet is megfelelő stabilitással rendelkezik csinálok jó pár fekvőtámaszt, nehogy elzsibbadjak, meg átveszem a ruhát a búváröltözetre. Magam részéről ha David nem kérdez vagy kezd beszélgetést, én csöndben maradok és a gondolataimmal elfoglalom magam. Amint oda érünk, újra felvetődik a kérdés, hogyan is kezdjük a keresést egy ilyen nagy területen.
- Mit szólnál ahhoz, ha körkörösen haladnánk, örvény szerűen. Először megkerüljük a területet, majd csökkentjük a kör sugarát és folyamatosan haladunk befelé. Egy kicsit lassabb mint a normál módszer, de egy hely mellett többször is elhaladhatunk, így alaposan átfésülünk mindent, semmi nem maradhat ki. Sőt mivel nagy területet járunk be, akkor ha lesz megint megérzésünk valószínű előbb vezet célra... mintha elindulnánk ezen a végén és utána kiderülne egész végig, pont a másik oldalon volt.
Ez az én ötletem, szépen kifejtettem úgy érzem, ha társam más tervet vet fel, akkor aszerint igyekszem vezetni a gépet inkább.

XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Sarah Vas. 11 Nov. 2012, 23:50

- Hűha... - Ennél többet nem tudok hozzáfűzni a szituációhoz, beszédre kihozott egy világtérképet és be is van tájolva rajta, hogy hova kéne mennünk, már ha jól értelmezem, ami nagyon valószínű, mivel eléggé egyértelmű… Ja és nem mellékesen még az utazási időt is kiírja mellé, ami egy óra, ergó nyersen fogalmazva meglehetősen gyorsan fogunk menni, ki tudja, hogy mennyire… A helyemen ücsörögve figyelem, ahogyan haladunk, egy darabig csendben, csak lesek kifelé, hátha elcsapunk egy cápát, annak a fejét szívesen megtartanám a szobám falán… De mivel egy jó ideig semmi ilyesmi nem történik, ezért végül inkább visszaterelem a figyelmemet Andrewra, mert hát egy óra az mégiscsak egy óra, én pedig tárasági lény vagyok, szóval alap, hogy egy ilyen helyzetben beszélgetést kezdeményezek vele, mondjuk amúgy is megtenném, az eddigi tapasztalataim alapján ítélve eléggé szimpatikus, kicsit feszült de nincs vele problémám, szóval tudok vele normálisan beszélgetni is. Mondjuk az edzést nem látom túlzottan jó ötletnek mivel úszni fogunk de had csinálja, ő érzi, hogy mikor a legmegfelelőbb ez számára, neki most, nekem meg amikor a szabadidőm engedi. Ahogyan megérkezünk a célterületre, ami sajnos egyáltalán nem kicsi, ráadásul nem is olyan hely, ahova szívesen betenném a lábamat… Mert ez mégiscsak a Bermuda-háromszög, de ugye dolog van szóval nincs választás, a lényeg, hogy az érkezéssel magamra öltöm a ruhát és abban figyelek tovább.
- Jónak hangzik, csináljuk. - Válaszolok röviden Andrewnak, majd pedig tovább figyelek, készülve arra, hogy bármikor megérezhetjük azt a valamit, mert feltételezem, hogy meg fogjuk érezni, ha pedig ez megtörténik, akkor utána csobbanhatunk is a vízbe, remélhetőleg pedig nem fog ránk mosolyogni a kraken, vagy mondjuk ennyi erővel a leviatán, bár különösebben nem hiszek ezeknek a lényeknek a létezésében, de annyira furcsa világban élünk, hogy ugye ki tudja, jobb mindig a legrosszabbra készülni, mert hát nekem mondhatják, oké, hogy kutakodnak a vízben, meg a többi, de ki tudja, hogy mit találhatunk még itt.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 12 Nov. 2012, 10:26

Andrew el is indította az örvényszerű keresést, vagyis a jármű ilyen pályán indult el, hogy megkeressék, amit keresnek. Szerencsére a szenzorok kellően nagyok voltak, így jó nagy területet be lehetett látni. Úgy tűnt, hogy a Bermuda-háromszögről mesélt legendák igazak, a jármű megannyi roncs mellett haladt el, volt itt repülő, még a második világháborúból is, utasszállító, modernebb gépek. Kisebb és nagyobb hajók, ezek hadi és utasszállítók is voltak. Még egy szovjet tengeralattjáró maradványait is fel lehetett fedezni. A következő furcsaság még ezen a helyen a következő volt, minden sötét volt és a radarok nélkül alig 1-2 méterre lehetett volna ellátni úgy is, hogy a komp használt lámpákat. A sötétség egyszerűen elnyelt minden fényt. Szerencsére a hajója a párosnak gyorsan haladt, így nagy területet lehetett átfésülni rövid idő alatt, míg végül meg nem érezték azt, amit már korábban Wakandában és a Városban is. Egy újabb furcsa jelenség volt az érzéshez köthető, amint a komp megérkezett arra a helyre, ahonnan ezt érezték, egészen eddig csak sötétséget láttak a háromszögben és életnek nyomát sem, de itt világos volt az óceán és még élet is volt ezen a részen.
Új-Atlantisz (Atlanti-óceán) - Page 2 3

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Sarah Hétf. 12 Nov. 2012, 14:28

Hát... Itt vagyunk és körözünk, szerencsére eléggé gyors ez a masina, meg a radar is ami benne van eléggé nagy hatótávval rendelkezik, különben nem tudom, hogy meddig is tartana mindez, persze én türelmes vagyok, főleg, hogy erre jómagam is rábólintottam, szóval " élvezem " az utat, már ha lehet azt élvezetesnek mondani, hogy az orrunkig sem látunk, avagy legalább is néhány méternél nem tovább.
- Nem szeretem ezt... - Fűzöm hozzá kissé kényszeresen ehhez a helyzethez a véleményemet, mert tényleg nem, bár ha lenne bármi előttünk akkor a radar miatt észrevennénk, de akkor is nagyon kellemetlen. Mondjuk lenyűgöz az a tény, hogy a legendák ténylegesen igaznak bizonyultak, mivel tele van roncsokkal ez a hely, mindenfélével, kíváncsi vagyok, hogy mégis mi lehet itt, ami ezt okozza, mert biztosra veszem, hogy nem csak valami gravitáció teres humbug, ahogyan azt sokszor hallani lehet, de az is eléggé kizártnak tűnik, hogy ufók voltak mert hát... Ismerünk már egy csomó fajtát, persze szemétkedhettek, de arról már csak tudnánk... Nem? Jó, nem számít, főleg azért nem, mert most csap meg, ismételten az a bizonyos érzés, amit a mindig is, ha valami ilyen tárgynak a közelébe érünk, még mindig furcsa ez, de már nem töröm rajta a fejemet, hogy miért van ez úgy, ahogy. Megindulunk az irányába, ahogyan pedig oda érünk... Meglepő látvány fogad, legalább is engem meglep, itt fény van és tisztaság... Tuti, hogy az a valami csinálja, kizárt dolog, hogy véletlen legyen.
- Oké ez már sokkal jobb. - Állapítom meg elmosolyodva, majd pedig beszélek tovább, természetesen. - Azt hiszem innentől nyugodtan úszhatunk is tovább. - Ha pedig nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel, akkor, mivel már magamra öltöttem korábban a ruhát, megindulok a zsilip, vagy mi az isten felé, hogy el tudjam, vagy tudjuk hagyni a hajót, vagy az is lehet, hogy csak egyvalaki megy, a másik pedig marad a gépben? Nem, annyira csak nem lehet majd vészes a helyzet.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Bishop Hétf. 12 Nov. 2012, 21:01

David beleegyezik a keresési módszerbe, viszonylag gyorsan haladunk, és rengeteg mindent látunk, vagyis relatívan semmit csak pár méter a látótávolság és csak a radar tájékoztat, viszont minden tele van roncsokkal. Én már több dokumentum filmet is láttam erről, elvileg van itt egy hatalmas nagy náci repülőgép flotta, amit anno USA ellen küldtek, azt megnézném ha lenne időm. Egyébként a hely nagyon nyomasztó és engem már zavar, a hideg is végig fut rajtam, már azt figyelem hol fog valami felrobbanni, vagy valamit mondjuk pont Goblin ránk robbantani. Kis keresés után reményeim szerint ismét jön a megérzés merre kell menni és hamarosan egy nagyon látványos és szép helyen kötünk ki. Igen, ezt a tárgy idézi elő, már mint, hogy itt ilyen a környezet, de azon se lepődnék meg ha a háromszögben történt összes különös incidenst is lehetne a tárggyal magyarázni. David úgy dönt, hogy ő kiszáll és úgy folytatja a keresést, ami logikus de nem tudom mennyire biztonságos. Már mint ha valami történik akkor kellene lennie valakinek a hajóban. De lehet jobb, ha ott vagyok vele és nem itt a hajóban, mert akkor rögtön tudok cselekedni. Kis gondolkozás után arra jutok, jobb ha leparkolom valahova ezt a járművet, igaz nagyon óvatosnak kell lennem, nehogy itt ragadjunk mert véletlenül megsérül.
- Várj egy kicsit. Leteszem előtte.
Ezután szépen egy kiálló szikla síkra igyekszem leparkolni a gépet azután a hátsó zsilipnél távozok Davidel együtt.

XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Thorhalla Kedd 13 Nov. 2012, 11:24

A páros mindkét tagja úgy dönt, hogy kimegy körülnézni. A hátsó zsiliprészt manuálisan lehetett irányítani a hátsó részből, mivel a telepatikus utasítás csak a pilótafülkéből működött. A ruhához járó maszkrészben volt még egy rádió is, hogy a páros idelent tudjon egymással beszélgetni, ez, ahogyan felvették a maszkot azonnal aktiválódott, így odakint majd a kommunikációval sem lesz semmi gond. Amikor aktiválták azt, hogy kinyíljon a hátsó rész, először azt érezték meg, hogy a nyomás kezdett nőni a hajó hátsó részében. Mindez csak egy-két pillanatig tartott, mert a ruha azonnal alkalmazkodott ehhez, csak a fülük csengett és pattogott ennek hála néhány pillanatig. Amikor a nyomáskiegyenlítés megvolt a hátsó részt lassan töltötte fel vízzel a jármű, ez néhány percbe beletelt, hogy ne legyen a párosnak gondja és sérülése belőle és ne szippantsa ki őket a járműből az, ha kinyílt a zsilip ajtaja. Mikor minden készen volt, akkor nyílt csak ki az és most már a páros tényleg elhagyhatja a járművet.
Azonban most nem volt olyan könnyű dolguk, mint korábban. a hely legalább egy kilométer széles és ugyanilyen hosszú is volt, és mint múltkor pontosan érezték, hogy hova is kell menni, most talán a mélytengeri nyomásnak hála, de nem tudják behatárolni mindezt. Valahol ezen a négyzetkilométernyi területen van, amit keresnek, de hogy hol, azt nem érzik.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Sarah Szer. 14 Nov. 2012, 16:41

A zsilipet manuálisan kell kapcsolgatni, ami viszont nem igazán bonyolult, én is képes vagyok megnyomni azt a néhány gombot, amire szükség van, aztán pedig máris élvezhetem, illetve érezhetjük, ahogyan a ruházat illetve maga a zsilip elintézi a többit, bár a fülpattogás annyira nem kellemes, de ez a pár pillanatnyi nagy nyomás és az egyenlítés valamiért eléggé jól esett. Közben ellenőrzöm a felszerelést, már amit ezen ellenőrözni lehet, csak ilyen röpke felmérések, például amint eléggé magas hozzá a víz, tesztelem, hogy ténylegesen működik-e a maszk, a rádiót is tesztelem, majd pedig amint biztos, hogy minden rendben, csak nyugodtan várom, hogy készen legyenek a dolgok és végre "kiléphessek" a vízbe... Ami nem is tart már sokáig és mint mondtam így is cselekszem, elhagyom a kompot, majd pedig körülnézek, nem igazán tudom, hogy merre is kezdhetnénk, így végül is csak egy dolog jut az eszembe, valószínűleg ugyan az lenne tanácsos, amit Andrew kitalált még a kompban, igaz így most már ténylegesen sokkal időigényesebbé válik az egész, de ettől függetlenül még mindig tanácsosabbnak tűnik, mint véletlenszerűen bolyongani... Illetve talán egy kis módosítással jobb lenne.
- Logikusnak tűnik, hogy az, amit keresünk, ennek az egész tiszta területnek a közepén van, megnézzük ott, aztán pedig az általad korábban javasolt módszerrel, bentről kifelé haladva keresünk tovább? - Remélem, hogy neki is megfelel és rábólint.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Bishop Csüt. 15 Nov. 2012, 21:16

A gépet sikerül leparkolni ezután felvesszük a maszkot és a hátsó zsiliphez megyünk, pár gomb megnyomása után beindulnak a folyamatok. Először megnő a nyomás és ehhez a ruha is alkalmazkodik, kellemetlen érzés, de hamarosan elmúlik azután vízáramlik lassan be a kabinba és végül pedig az ajtó is kinyílik.
~ Nagyon jó módszer, szinte bármilyen mélységben lehet ezt alkalmazni, nincs nagy nyomás változás vagy beömlő víz.
Miután David előre ment én is követem őt, ha lehet akkor becsukom magam után a zsilipet vagy legalább megnézem minden rendben van-e a zsilippel, aztán körbeúszom a járművet is, hogy megnézzem minden rendben van-e vele, biztos ami biztos, nem akarok innen visszaúszni. Ha ez megvan akkor válaszolok társamnak.
- Persze, kezdjük középről kifelé. Egyébként valami nagy kincsesládára számítok egy roncsba.
Először búvárkodom életemben, nem is olyan rossz kellemetlen mint amilyenre számítottam vagy amiket hallottam róla, a fejemet meg a fülemet se zavarja a nyomás, testemet a hideg, így egész kényelmes a vízben mozogni. Még élvezem is a környezet miatt.

XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Thorhalla Kedd 04 Dec. 2012, 10:53

Az, hogy nagyobb igénybevétel kell idelent az úszáshoz még mindig megmaradt, hiszen a víznek elég nagy az ellenállása, de mivel David edzett és Andrew pedig nemrég sok plusz izomzatra tett szert nem volt túl megterhelő az úszás idelent. Helyenként egy-egy mélytengeri áramlatot is érezni lehetett, amik megnehezítették az úszást, mert elsodorták kissé a céltól a párost. Jó néhány percnek el kellett telnie, hogy megérkezzenek a középpontba, ahol továbbra is ugyanúgy érezték a helyzetét a tárgynak, mint korábban. Azaz minden irányból, még mindig bárhol lehetett. Itt a középső részen egy nagyobb épület fogadta őket, a kinézete alapján régen valamiféle templom lehetett, nem emberi, sokkal inkább atlantiszi. Legalább kétszintes épület volt, félig romokban, ennek ellenére több helyen be lehetett úszni, hogy odabent is körbenézhessen a két fiú.

//Bocsi, hogy eddig kellett várnotok.//

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Sarah Kedd 04 Dec. 2012, 18:28

Az úszás nem olyan egyszerű, mint ahogyan elsőre gondoltam, oké tény, hogy először mivel nem is igazán mozogtam sokat még, nem tűnt fel, de azért így, folyamatosan haladva már inkább érezhető, hogy egy medencében azért mégiscsak sokkal könnyebb lenne úszni... Hmm, medence, milyen régen voltam én utoljára bármifélében is, az viszont jó volt, hiányoznak a társasági élet alapelemei, úgy értem van egy alap társaság akivel valamilyen szinten el lehet lenni de azért kicsit mégiscsak problémás, hogy az egész világ minket kerget, legalább is otthon. A lényeg most, hogy nehezebb az úszás mint elsőre tűnt, de nem vészes, én bírom a tempót és Andrew is, bár néha kissé rombolja a morálomat, amikor az áramlatok arrébb visznek, de egy szájhúzással úszok tovább, mert hát mi mást tehetnék ebben a helyzetben? Az áramlatra megsértődve visszafordulok? Náh. Mondjuk nem kell sokat haladnunk ahhoz, hogy végül egy épülethez érjünk, ami egy kicsit lepukkantnak tűnik, talán valamiféle templom, ami egészen biztosan nem emberi, be is ütne, ha ide régen emberek építkeztek volna, úgy értem ha most itt állna egy templom, akkor az valószínűleg egy város közepén lenne, nem pedig csak így elhagyva a semmi közepén, vagy legalább is akkor karban lenne tartva egy kicsit jobban.
- Örülök, hogy nem futottunk bele semmiféle "zavaró" tengeri herkentyűbe... Remélem odabent sincs hasonló. Mindenesetre is lehet, hogy ezzel az épülettel most megspórolunk magunknak pár órányi úszást. - Nem szívesen szkandereznék egy polippal például, ez az épület viszont egy eléggé jó lehetőségnek tűnik a... Keresett tárgy megtalálásához, akármi is legyen az, szóval odabent lehet, ha pedig így van, akkor remélhetőleg már nem sokáig leszünk itt. Andrewre nézek, majd pedig a fejemmel az objektum felé bökök és ha pozitív visszajelzést ad akkor úszok is tovább, be az egyik tengerfenékszinti bejáraton, ha van ott, ha nincs akkor valamelyik másik emeleten.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Bishop Kedd 04 Dec. 2012, 18:41

Igaz az úszás a víz sűrűsége miatt ugyanolyan nehéz volt, szerencsére nem volt sem jéghideg sem sötét és még a hatalmas nyomás sem terhelt le, így igaz fáradságos de elég jól sikerül a mozgás, társam is bírja a tempót. A hely közepére érkezve egy nagyobb idegen templomot találunk, remek, jó ötlet volt idejönni, bár nem érzem a tárgy pontos hollétét, elvégre minden irányból azt érzem, hogy ott van, gyanítom köze van a templomhoz. David szövegére nem sokat reagálok, amit elmondott az úgy van, válasz nem szükséges, csak elkezdek befelé úszni, abból már tudja, hogy mi a helyzet.
Persze az említett tengeri herkentyűkre most már fokozottan odafigyelek, nehogy egy résből vagy egy rejtett helyről egy kar vagy egy fogakkal teli száj kapjon el, esetleg valamilyen templomot védő csapdába fussak bele. Veszélyes hely a tenger feneke, nem jó itt bajba kerülni ezzel én is tisztában vagyok emiatt stresszelek is egy kicsit.
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Thorhalla Szer. 05 Dec. 2012, 10:13

A páros úgy dönt, hogy az épületet veszi először is szemügyre, ha már annyira ott volt az orruk előtt. Beúszva az első gyanú beigazolódhatott, ez valóban egy templom lehetett egykor, a falakon gyönyörű domborműves faragások, amik Atlantisz fénykorát mutatták, a földön szobrok álltak, görög stílusúak, de mégsem teljesen, a legtöbb mára összetört és darabokban volt, de volt néhány, amik még egyben. Harcosokat ábrázoltak, akiknél szigony, kardok és lándzsák voltak. Óriási teknősökön lovagoló nők és férfiak. A helységbe eléggé jól bevilágított az a természetellenes mégis természetesnek ható fény, ami odakint is volt, így jól lehetett látni, hogy az úszkáló állatokon, halak, medúzák és ráják, illetve a földön járkáló rákokon kívül semmi más nem volt itt, teljesen háborítatlan volt a hely. Ennek köszönhetően szinte azonnal meg is látja a két fiú, amit igazából kerestek. Hasonló jelzéstelen ládát látnak a helység központi oltárán, mint amit a Városban is láttak, vagyis amit megkaptak az Anyától. Az érzés továbbra sem koncentrál rá konkrétan a tárgyra, valószínűleg a Bermuda-háromszög és a hatalmas víztömeg az oka, de a tárgy az tényleg az, amit kerestek.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Sarah Szer. 05 Dec. 2012, 14:21

Andrew beleegyezik és már úszunk is az építmény felé, ahova könnyű bejutni, odabent pedig továbbra is kellemes fény fogad, semmi veszélyesnek tűnő hely, csak átlagos tengeri állatok, amik egészen kellemessé teszik az egész placc hangulatát, pöpec. Az is nyilvánvalóvá válik már bent, hogy ez valóban egy templom, a minták miatt egyértelmű főképpen, amik külön érdekesek, mert hát mégiscsak teknősháton lovagló atlantisziak vannak rajta, ami nekem valahogy nem passzol, úgy értem oké, teknősök de... Na nem lényeg, tudom, hogy csak a szárazföldön iszonyatosan lassúak, de a vízben sem gondolnám hű de gyorsnak őket, szóval nem igazán értem, hogy miért pont az volt a választásuk, a fegyverzetük viszont tetszik, igaz nekem a fegyverek legtöbbje alapból tetszik, a legtöbb eléggé ötletes... Mondhatni. Mindenesetre is egy kis idő után kiszúrom azt, amit keresünk, vagyis amit nagy valószínűséggel keresünk, egy újabb jelöletlen láda képében... Ki a fene pakolta ezeket ilyen ládákba? Az atlantisziak? Lehetséges lenne? Vagy esetleg azoknak az egyik külön kis csoportja akik azóta már eltűntek, vagy beolvadtak? Hmm, ki tudja. Mindenesetre is az első dolog, amit reflexerűen rávágok egy elégedett:
- Jackpot. - Megszólalás, majd pedig nyugodt tempóban folytatom az úszást a láda irányába, azért ügyelve még mindig arra, hogy lehetőleg ne nagyon ússzak bele valami kellemetlenségbe, ha pedig oda érek, akkor óvatosan először megmozdítom a ládát, ha pedig semmi kellemetlen nem történik akkor fel is emelem a helyéről és azt hiszem mehetünk is innen, remélem.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Bishop Szer. 05 Dec. 2012, 16:15

Beúszunk a templomban, szerencsére bent nincs fenyegetés, így még arra is van lehetőségem hogy körülnézzek és megcsodáljam a romokat, szobrok, domborművek és egyéb templomba illő dolgok, nekem kifejezetten tetszenek, egy letűnt hely volt fényének maradványai, ez a téma mindig is érdekelt. De van itt sokkal érdekesebb is, egy ugyanolyan doboz mint amilyen a Supremeknél is volt, rögtön megakad rajta a szemem. Mikor meglátom, hogy a társam a tárgy felé indul akkor használom a kommunikátort és gyorsan szólok neki.
- David állj, majd én elveszem, ha aktiválódna valamilyen csapda akkor az engem érintsen te meg ússz egy kicsit távolabb.
Remélem hallgat rám és hagyja, hogy én vegyem el a tárgyat, ha nem akkor csak távolabbról figyelem és remélem nem lesz semmi gond.
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 06 Dec. 2012, 11:16

//Sarah írj még egyet kérlek, hogy átengeded-e Bishop-nak a tárgy érintését, vagy sem. Mivel jelenleg nem mindegy, hogy ki is ér a ládikóhoz.//

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Sarah Pént. 07 Dec. 2012, 16:28

Andrew szavaira megtorpanok, vagy legalább is abbahagyom az úszást és rátekintve kissé hosszasan elgondolkodom. Valószínűleg több esélye van kijutni egy csapdából, ugyanakkor ha itt valóban van csapda, akkor nem akarom beleküldeni, úgy értem az milyen már? Eléggé pocsékul érezném magam tőle, ha itt feldobná nekem a talpát emiatt, bár mondjuk eddig is kikerültünk egy, vagy talán több eléggé necces helyzetből... Igen, kettőből, szóval igen... A kérdés az, hogy érzelmi alapon akarok dönteni, vagy logikai alapon? Ez bizony egy nagy kérdés egy férfi életében, mert az érzelmi alapon való döntés általában problémába kavar, papuccsá tesz, avagy sok negatívum származik belőle, a logikai pedig általában a helyes ösvényen vezet, ugyanakkor eléggé elidegeníthet az emberektől, legalább is a nőktől, ami itt viszont nem igazán áll fenn. Számomra jelenleg helyesebb döntésnek inkább az tűnik, hogy ne adjam át Andrewnak, de mégis a logikára hallgatok, valószínűleg jelenleg sokkal szívósabb, mint én, szóval...
- Rendben, legyen, de ha meghalsz én megöllek. - Ezzel pedig kissé eltávolodok a ládától, nem túlzottan, csak egy közepes távra, hogy ha bármi van akkor közbe tudjak lépni, vagy legalább is gyorsabban oda tudjak érni és esetleg segíteni.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 08 Dec. 2012, 03:46

David megtorpant a szavakra és így Andrew volt az, aki közelebb tudott menni az emelvényhez. Körbenézve semmilyen csapda nem volt látható, ami fenyegette volna őket. Addig semmilyen baj nem is volt, amíg oda nem ért a fiú, és még akkor sem, amikor megérintette a dobozt. Ahogyan az a filmekben is lenni szokott, az egész akkor kezdődött, amikor levette a ládát a helyéről. Egy pillanatra az egész rom megremegett, mintha valamilyen földrengés rázta volna meg. A hely mivolta miatt annyira nem volt látványos, ahogyan a por, jelen esetben iszap fodrozódva kezdett alászállni a plafonból. Csak ennyi volt, semmi több a baljós előjel. Mikor már a páros megnyugodhatott volna, hogy semmi gond sem lesz ebből az egészből, bár a teleportálás késett, mint az utolsó két esetben a falon mozdult meg valami. Az egyik dombormű kezdett mozogni, majd a falból valami lény dugta ki a fejét, a szobor volt az, de ahogyan elvált a faltól rendes alakot vett fel, nem kellett sok idő és egy sokfejű kígyó „állt” pár méterre a két fiútól.
Új-Atlantisz (Atlanti-óceán) - Page 2 Father_Set_(Marvel_Universe)
- Ki meri megzavarni a holtak álmát? – kérdezte sziszegve minden fej egyszerre.

//Ha Sarah nyúlt volna hozzá, csak sima atlantisziak szellemeit kaptátok volna, nem pedig Seth úgymond avatarját//

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Bishop Szomb. 08 Dec. 2012, 20:56

David átadja a helyet így én megyek oda a tárgyhoz, gyanús nekem a hely, de hiába nézem csapdának nyoma sincs. Lassan előre nyújtottam a kezem és először csak megérintettem a tárgyat, nem történt semmi, majd megfogtam és egy kicsit felemeltem, ekkor már egy enyhe rengés futott végig az épületen, tudtam ez azt jelenti, hogy valami megmozdult. A dobozt gyorsan magamhoz húztam és erősen megfogtam, nehogy kikerüljön a kezem közül ha mondjuk valami leomlik felrobban vagy hasonló, szerencsére ilyen nem történt. Mire megnyugodnék az egyik szobor igencsak érdekes változáson megy át, életre kell és hamarosan már egy hétfejű szörnyeteg van előttünk.
~ Éreztem, hogy valami ehhez hasonló lesz, de még mindig jobb egy ezerkarú polipszerűnél, főleg, hogy beszél is és nem csak egyből nekünk támad. Csak semmi hirtelen mozdulat, a pánik nem jó még megérzi. Mit is kellene most válaszolnom, mit lehet egyáltalán egy ilyen kérdésre válaszolni?
- Fogadja bocsánatkérésünk, nem volt szándékunkban a holtak nyugalmát megzavarni. -mondom a kommunikátorba, bár nem tudom mennyire hallja- A én nevem Andrew Ramirez, és csak ezt a tárgyat akartam elvinni, hogy ennek segítségével jobb lehessen a jövő.
Közben végig figyelem a lényt, ha nagyon gyanúsan mozog vagy agresszívnak mutatkozik akkor hátrálok és amint támadó jellegű mozdulatot tesz már úszok is el az irányából.
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Karakteradatok

bisur13

Témanyitás by Sarah Vas. 09 Dec. 2012, 03:32

Elsőre úgy tűnik, hogy nincs gond, nem történik semmi sem, ahogyan hozzáér, viszont amint leemeli a ládát a helyéről megremeg az egész hely, ami mondjuk így a víz alatt annyira nem kellemetlen és nem is tart igazán sokáig, de a fodrozódva alászálló iszap látványa most valahogy egészen... Szépnek mondható, pedig általában nem szoktam megfigyelni az ilyen dolgokat, de ez most szép. Mindennek ellenére, bár számítottam valami rosszra, egy csapda aktiválására, vagy bármi egyébre, mégsem történik semmi, ennek köszönhetően pedig már kezdek is megnyugodni és csak csodálkozok, hogy miért is nem teleportáltak még el innen minket, ám ez nem tart sokáig. Amint előmászik a falból az a több fejű kígyó, valahogy elszállnak a teleportálásról szóló gondolataim, eléggé... Kellemetlen helyzet ez, bár ez nem igazán a megfelelő kifejezés, de jó hír, hogy nem esik egyből nekünk, előbb kérdez, majd csak ezután fog széttépni minket, már ha nem tudjuk leúszni... Nem fogjuk tudni leúszni. Bár talán ha eléggé illedelmesek leszünk, akkor megúszhatjuk, talán. Andrew szavaiba nem vágok bele, csak némán figyelek amíg magyaráz, elfojtva a feszültséget, rohadtul nehezen, bár inkább a fájdalom az, ami miatt most ideges vagyok, nem igazán akarom megtudni, hogy milyen az, amikor egy kígyó foga áll bele az oldaladba... Mindenesetre is azért miután befejezte, az egészhez hozzáfűzök még annyit, hogy:
- David Ethan... - Csak bemutatkozás semmi egyéb, jelenleg úgy érzem, hogy ez sem különösebben fontos.

Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.