Fajok, kasztok, ereklyék

7 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Vas. 07 Jan. 2018, 11:07

Elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adrian Sommerfield Vas. 02 Feb. 2020, 12:17

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Istene10
Miből állnak az istenek? A földön megannyi vallás létezik. Egyistenhit, több istenhit, jó istenek, rosszak… Sokféle fajtája van az isteneknek, akik a legváltozatosabb külsővel, képességgel, természettel tudnak rendelkezni. De mi a jellemzőjük és milyen általánosságokat lehet róluk megfogalmazni? Egyáltalán mik ők és honnan lettek? Mivel a jövőben több istencsaládot is szeretnék kidolgozni elsősorban ezeket a kérdéseket szeretném tisztázni.
Amit, általánosságokat meg lehet az istenekről fogalmazni, hogy fizikai tulajdonságaikban és/vagy mágikus képességeikben a halandók fölött állnak és nem veszélyezteti őket természetes halál. Képesek halandókkal gyermeket nemzeni, de az utód úgynevezett félisten lesz, aki egy átlagos halandónál erősebb lesz, de egy isten erejét ritkán éri el és képességeire jellemzőek lesznek, hogy a szülő mi felett birtokol hatalmat. A tűz istenének fia valószínűleg a tüzet lesz képes manipulálni, míg a természeté a növényeket.
Vannak istencsaládok, akikre elmondható, hogy általában egy azonos őstől származnak és van legalább egy saját síkjuk. Híveik haláluk után-e síkok valamelyikére kerülnek. Ilyen a Keresztény Mennyország, Asgard, Olimposz, Orun az afrikai istenek otthona vagy a hindu istenek síkja a Nirvána. Ezeken a síkokon bizonyos különleges fajok is megjelenhetnek.(óriások, tündérek, yōkaiok)
Időnként megesik, hogy egy-egy isten más családokban is felbukkan vagy más vallásokban, de ezekre az adott családok taglalásánál szeretnék majd kitérni.
Ezek a hatalmas lények persze nem felejtették kivenni jó vagy rossz értelemben részüket a halandók életéből. Szent szövegek és feljegyzések általában hosszan szokták taglalni tetteiket, de elmondható, hogy mikor beleavatkoztak a halandók életébe akkor általában:
- Mészárlásokat rendeztek.
- Megvédték híveiket valamilyen veszedelemtől.
- Küldetést adtak valamilyen hívüknek. (Áldozz fel száz csecsemőt, vezesd ki a népem egyiptomból…)
- Hatalmat adtak a hívüknek. Valamilyen szent harcosukká tették.(Manitu kiválasztottja a Vörös Harcos, a Vörös Úr kiválasztottja a Zöld Lovag… Azért nem mindegyik kiválasztott neve színekhez kötődik ez a kettő csak véletlen.)
- Mágikus tárgyakat adtak a népüknek.(Ahriman szíve, az Excalibur…)
- Esetleg segítették őket egy céljuk elérésében.(Megvédeni Franciaországot az Angoloktól, elnyerni egy nő szívét…)
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Njadaka2-809x1024
Voltak istenek, akik időközben elfelejtődtek és voltak, akik kívül vagy belül megváltoztak… Viszonyaik bonyolultak, ahogy sokszor a családfáik is. De honnan származnak? Hogyan lesznek istenek vagy lettek? Az egyik lehetőség, hogy csak úgy létrejönnek. A kozmikus energiák együttállása által. Ez általában egy világ teremtése vagy pusztulása során történik meg. Nagyon ritka alkalom. Pár milliárd évente esetleg. De létrejöhetnek a hit ereje által is. A leggyakoribb mégis az mikor két isten szerelméből születik egy újabb.
A földön többmilliárd évvel ezelőtt jött létre Demiurgosz, aki egy színtiszta energiából álló lény. Maga az élet esszenciája és belőle születtek az első, az úgynevezett ősi istenek. Köztük Set, Gaea, Oshtur, Chthon… Voltak, akik elhagyták a földet, voltak, akik testvéreik megölésével igyekeztek további hatalomra szert tenni (Belőlük démonok vagy sötét istenek lettek.) és voltak, akik a béke eljövetelén fáradoztak. A sötét istenek végül el lettek űzetve és a többmilliárd év alatt az isteneknek több generációja is kialakult. Ebben Gaea istennő igencsak kivette a részét. A föld szinte összes kontinensére voltak hatással. Népeket emeltek fel vagy tettek a földdel egyenlővé. Hősöket választottak maguknak, olyan mágikus tárgyakat ajándékoztak, amik megváltoztatták a történelmet… Jelenleg is tevékenykednek. A földön valamilyen álcával vagy saját síkjukon. Jó célból vagy sötét terveket szövögetve. A biztos, hogy bár nem a leghatalmasabbak az univerzumban, talán a földön se és nem is a legaktívabbak, de ebben a zavaros, kiszámíthatatlan világban érdemes róluk is pár szót szólni hisz ők is a részei.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 110
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adrian Sommerfield Vas. 02 Feb. 2020, 13:51

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 2987111h700
Keresztény Isten:
Titokzatos entitás. Több vallásban is megjelenik hozzá hasonlatos lény(Ábrahámi vallások) és sokszor a szolgái se különböznek a bibliai angyaloktól. Hogy egy adott entitásról van-e szó, aki több vallásban is megjelenik vagy több hasonló lény is van arról egyházi személyek, történészek és neves teológusok már nagyon régóta vitatkoznak. Magától az Úrtól vagy annak szolgáitól egyelőre nem érkezett még választ.
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Latest?cb=20160228174935
Mint a többi istennek a Keresztény Istennek is van egy saját síkja az úgynevezett Mennyország. Ott található az Aranyváros vagy Szent város, ahol Isten, az angyalai és a szentek is élnek. De idetartoznak az egyéb keresztény mitológiában megtalálható helyszínek is. Mint az Édenkert, Havila gazdag országa és a négy folyót körülvevő vidék többi része.
A kereszténység szent könyve a Biblia. Jelenleg is az egyik legelterjedtebb vallás a földön. Bár több állítása is meg lett cáfolva a történelem során de, az úr és szolgái tetteinek megismeréséhez és a hívei által elvárt viselkedéshez ez nyújtja a legtöbb támpontot jelenleg is. Mint a többi isten a keresztény Úr is többször beleszólt a halandók életébe. Hatalmára csak következtetni lehet. Állítólag képes volt özönvízzel elpusztítani az egész emberiséget, természeti katasztrófákat előidézni és uralni állatokat. Prófétái, Szentjei és fia Jézus Krisztus az ő hatalmából több különféle csodát tettek. Állatokkal beszéltek, szétválasztottak egy tengert, szavaikkal képesek voltak túlvilági lényeket elűzni… Ezeket a történeteket az egyházi ereklyék mágikus hatalma és a manapság is néha létrejövő isteni csodák igazolják. Ilyen ereklyék, Longinus Lándzsája, a Szent Kereszt néhány darabja és Szentek csontjai. Arról, hogy Isten személyesen megjelent volna a hívei előtt, csak a Bibliai történetekben lehet olvasni. A földre érkező angyalainak eddigi beszámolói alapján is az Úr, csak a szavakkal kommunikál a híveivel, de nem jelenik meg előttük.
Hogy személyisége milyen lehet, arra se lehet biztosat mondani. Tanításai hol szigorúak, hol kegyesebbek. Van, hogy ártatlanokat öl, van, hogy megbocsátó. Viszont angyalai és egyháza a démonok legfőbb ellenségei és a harmadik világháború alatt mikor lázadó angyalai az embereket mészárolták nem személyesen, de Isten megakadályozta őket.
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Photo-1458593140930-1f9049c952c1?ixlib=rb-1.2
A keresztény egyház a világ legelterjedtebb vallási irányzata. A történelem során több ága is kialakult. Ezek úgy csoportosíthatók, mint ókeleti, ortodox, katolikus, ókatolikus, illetve a protestáns egyházak. Ami, általánosságban elmondható róluk, hogy hitük szerint az ember elfordult Istentől, bűnbe esett és ez által jött létre a halál és a szenvedés a világban. Az ember önmaga nem tud a bűntől megszabadulni, de Isten leküldte a földre egyszülött fiát, Jézus Krisztust, hogy kereszthalált halljon az emberiségért és magára vállalja az Isten akarata szerint élők bűneit. Az is megegyezik a legtöbb keresztény vallásban, hogy eljön majd a világvége. A végső elszámolás mikor a halottak feltámadnak és vagy a mennybe vagy a pokolba jutnak az örökkévalóságig. Hogy a bűnöktől és a pokoltól Isten megmentse az embereket, a Szentlélekben velük van, hogy megadja nekik a lehetőséget arra, hogy megtérjenek Jézus Krisztus tanításaihoz és megtalálják az igaz utat az üdvözülés felé. Ez viszont a saját döntésükön múlik hisz az ember képes önálló döntéseket hozni és magának kell követnie Isten akaratát.
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 St_Peters_Basilica_Credit_vvo_Shutterstock_CNA


A kereszténység legősibb és máig legnagyobb vallási intézménye a Római Katolikus Egyház melynek vezetője Róma püspöke, a pápa, aki az egész katolikus egyház legfőbb pásztora címet viseli és ez által a hit béli, erkölcs béli, engedelmességi kérdésekben illetve az egyház kormányzásában egyetemes hatalma van. Az egyházi közösség a világi hívekből, a felszentelt klérikusokból illetve a szerzetesi közösségekből áll. A katolikus egyház küldetése az evangélium hirdetése, a szentségek kiszolgáltatása valamint a felebaráti szeretet gyakorlása.

A katolikus egyház hierarchiája:

- Pápa. Az egyház vezetője.

- Püspökök. Pápai engedéllyel felszentelt, egyházi területek vezetői. Közülük választják a bíborosokat, akik tanácsokkal látják el a pápát és az új pápa választásában szavazójoggal rendelkeznek. Náluk kisebb befolyásúak a metropoliták, akik a megyéspüspökök (érsekek) felett állnak, majd az érsekek, akik egy egyházmegye vezetői és a pátriárkák, ami a keleti katolikus egyházakban létező cím.

- Papok. A püspök szenteli fel őket. Hirdetőik az evangéliumnak, kezelőjük az öt szentségnek és ők mutatják be a miseáldozatot. Lehetnek plébánosok, vagyis egy egyházmegye területi egységének vezetői a püspök szolgálatában vagy káplánok, akik a plébánosok segédjei esetleg helyettesei.

- Diakónusok. Nem misézhetnek és nem gyóntathatnak. Feladataik a papok, a püspökök és a közösség segítsége adminisztratív, szociális vagy karitatív munkákban. Prédikálhatnak, taníthatnak, keresztelhetnek, áldozhatnak és vezethetik a házasságkötés vagy a temetés szertartását. Általában felszentelés előtt álló papok, de létezik az állandó diakónátus intézménye is.
A szerzetesrendek nem sorolhatók ide. Bármelyik világi vagy klerikus hívő csatlakozhat egy megszentelt élet intézményéhez. Ehhez meg kell esküdniük az evangéliumi tanácsokra (tisztaság, szegénység, engedelmesség), valamint az adott rend regulája által annak közösségében kell élniük. A szerzetesrendek közt vannak úgynevezett szemlélődő (monasztikus) és aktívabb (betegápoló, tanító, missziós) rendek.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Eastern-orthodox-church-5690

Az Ortodox Keresztény egyház más néven Pravoszláv Egyház a Keleti Keresztény Egyházak fő irányzata. Jellemzője, hogy hitük szerint ők az egyetemes kereszténység egyetlen legitim örökösei és egyedül ők őrizték meg Jézus és a tizenkét apostol tanításait változtatások nélkül. Az első hét egyetemes zsinat után megfogalmazott dogmákat az ortodox egyház nem fogadja el, ahogy a Katolikus pápa feljebbvalóságát se. Komolyabb jelentőséget tulajdonítanak az egyházatyák és a szentek írásainak és hiszik, hogy az isteni természet radikálisan átalakítja a hívő ember természetét. A szentekben pedig magának az Istennek a dicsősége ragyog. Így mind a szentek írásai mind az ábrázolásaik az isteni jelenlét hordozói. Az ikonok tisztelete is ezért olyan erős az ortodox egyházaknál. Hiszik ezeken kívül, hogy a Szentatyák tanításainak hasonlósága a Szentlélek útmutatásának köszönhető. Ezért van, hogy az úgynevezett atyák konszenzusa, számukra a Szentlélektől származó kollektív bölcsesség bizonyítéka, ez által, azok a hitélet, teológia és egyházi gyakorlatok forrásai lehetnek. Az Ortodox egyháznak nincs központosított egyházszervezete. Jelenleg négy ősi patriarchátus és számos önálló nemzeti egyház adja az ortodoxiát. Ezek közt a tiszteletbeli elsőbbséget a Konstantinápolyi Ortodox Egyház pátriárkája élvezi, de ez annyiban merül ki, hogy az összortodox konferenciákon ő elnököl, illetve joga van azok a területek hívei felett, amelyek nem állnak más püspök joghatósága alatt.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Web3-chi-rho-symbol-mercy-mcnab


A Protestantizmus több keresztény egyház gyűjtőfogalma melyek a reformáció következtében váltak le a Római Katolikus Egyházról, de később más olyan egyházak is a csatlakoztak, akik elfogadták azokat a tanokat, hogy a keresztény egyház egyedüli alapja a Szentírás, hogy az üdvözülés a hit által érhető el és hogy nincs szükség hozzá más közvetítőre. Rítusokra vagy papra. A reformátorok öt alapvető teológiai hite:

- sola scriptura (Csak az írás): A keresztény tanításnak csak a Biblia az alapja.

- solus Christus (Csak Krisztus): Csak Krisztus áldozata miatt van üdvösségünk. Nincsenek más utak, rítusok.

- sola fide (Csak hit): Csak a hit által tudja az ember megragadni Krisztus áldozatának a lényegét és így az üdvösséget.

-sola gratia (Csak kegyelem): Csak Isten kegyelme által van az embernek megváltása, üdvössége. Nem érdemei alapján.

- soli Deo gloria (Csak Istené a dicsőség): A keresztényként tett tetteink nem tulajdoníthatjuk magunkénak hisz Isten vezetett rá.

 

Protestáns felekezetek:

- Evangélikus Egyház: Isten kegyelme az egyedüli, ami miatt üdvözölünk. Nem saját tetteink, erkölcseink és hitünk által. A hit ebből a felismerésből származik.

- Kálvinizmus: Több református egyház gyűjtőfogalma. Jellemzőik a református hittételek elfogadása, vagyis többek közt a két szentség, a szentek helyett Krisztus tisztelete, Szentképek, Isteni díszek és a kenyér és bor az úrvacsora szentségekor létrejövő átlényegülésének tagadása. Hitükben utóbbiak pusztán jelképek és nem vállnak a ceremónia alatt ténylegesen Krisztus testévé és vérévé. A legtöbb református közösséget magába foglaló szervezet a Református Egyházak Világszövetsége

- Anglikán Egyház: Több anglikán egyház nemzetközi társulása. Vezetőjük a Canterbury érsek. Összetartó erejük a hasonló hierarchia, hitvallás és erkölcsök.

- Baptizmus: Náluk csak felnőtt ember részesülhet a keresztség szentségében. Amerikában a legnagyobb táborral rendelkező vallási felekezet.

- Metodizmus: Az anglikán egyházról váltak le és az ő hittételeikben hisznek. Viszont ellene vannak az intézményes egyháznak.

- Adventizmus: Jézus Krisztus második eljövetelét váró több felekezetből álló vallási ág.

- Kvékerek: Papság és szertartások nélküli vallási közösségek. Az igazság és az őszinteség nagyon fontos számukra az életben is. Egy kvéker kereskedő például nem alkuszik az árujára. Istentiszteleteiket fél órás néma magukba tekintéssel és várakozással kezdik, majd akiket isten megszólított elmondják élményeiket.

- Pünkösdizmus: Fontos számukra a szentlélekben való keresztség mely által képesek olyan nyelveken szólni melyet csak Isten ért meg és hitük szerint képesek a szentlélek erejével gyógyítani.
- Calvary Chapel: Istentiszteleteiken a hívek hétköznapi ruhát viselnek és a Bibliát fejezetenként szokták végig venni. Ahol az előző istentiszteleten abbahagyták ott folytatják a következőn. A nyelveken szólásban ők is hisznek, de inkább személyes vallásgyakorlásban fordul náluk elő.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Latest?cb=20180118033707

Mivel sokat nem lehet magáról az Úrról tudni inkább szolgáiról az angyalokról beszélek. Általában emberszerű lények. A szentírásokban említett megkülönböztető jegyeik: glória, fényesség, szárnyak, tüzes kard, kerekek… Háromféleképp jöhetnek létre. Az egyik, hogy isten teremti őket. A másik, hogy halandók válnak angyalokká a haláluk után. Végül pedig, hogy angyali szülőktől fogannak. Bár az angeológia szerint nemtelenek a valóság erre rácáfol. Lehet gyermekük más angyaloktól vagy akár halandóktól is. Feladataik, hogy az úr akaratának engedelmeskedjenek, az ő imádata, parancsolatainak követése, isteni üzenetek továbbítása, hívő emberek szolgálata, védelme és közreműködés isten terveinek és ígéretének megvalósításában. Ide tartozik a démonokkal való küzdelem, isteni ítéletek végrehajtása, és szent küldetések.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 1200px-Francesco_Botticini_-_The_Assumption_of_the_Virgin


Az angyaloknak hierarchiája is van. Rangjukat és feladataikat ezek határozzák meg. Az első körben lévő angyalok állnak a legközelebb az istenhez és a harmadik kör az, akik nem is a mennyben, hanem a földön tevékenykednek.

A keresztény és a zsidó vallás másképp osztályozza őket. Itt csak a keresztény lesz kifejtve. Náluk úgynevezett körökbe vannak osztva.

Első kör: Szeráfok, Kerubok, Trónusok.

Második kör: Uralmak, Erősségek, Hatalmasságok

Harmadik kör: Fejedelemségek, Arkangyalok, Angyalok

 

Szeráf: A legmagasabb rangú angyalok. Úgy mondják ők állnak a legközelebb az úrhoz. A biblia is úgy utal rájuk, hogy ők Isten trónusának őrzői. Ők, akik figyelnek rá, hogy a legkisebb ártó energia se juthasson a Szent városba.

Kerub: A bölcsesség angyalai. A keresztény mennyország legfontosabb tárgyainak és helyeinek őrzői. Ők őrzik az Édentől keletre az élet fájához vezető utat vagy a frigy ládáját. Köztük vannak helytartók, mennyei városok vezetői is.

Trónus: Ők azok, akiknél összefutnak a hírek a fontos dolgokról, melyek a mennyben történnek és akik a leghamarabb továbbadják őket azoknak a keruboknak vagy szeráfoknak akiknek szükséges.

 

Uradalmak: Parancsnokok kik az alattuk lévő angyalokat irányítják. Értenek a hadászathoz. Taktikusok és stratégák. Hadvezérek. A mennyek biztonságáért felelősek. A mennyekben található városok és utak védelme hozzájuk tartozik.

Erősségek: Csodák és áldások angyalai. Nagyhatalmú angyalok. Őket küldik a démoni síkokba, ha valami szent küldetés megköveteli, hogy oda szálljanak alá.

Hatalmasságok: Katonák kik első sorban védik a mennyek falait. Az uradalmak belőlük álló seregeket vezetnek, ha támadás éri a mennyet.

 

Fejedelemség: Ők azok, akik a halandók közt járnak. Informátorok és futárok. A trónusokéhoz hasonló feladatköröket látnak el csak a halandók közt járva. Időnként igyekszenek országok sorsába is beleszólni.

Arkangyal: Az angyalok vezetői. Irányítják őket és a földön a legnagyobb tetteket ők viszik végbe. Nem csoda, hogy a legismertebbeknek is számítanak. Az ő neveiket ismerik a legjobban. Mint Mihály, Ráfáel, Uriel és Gábriel arkangyalok.

Angyal: Az angyalok legalacsonyabb osztálya. Ők azok, akik a legkisebb volumenű, akár csak egy ember életét befolyásoló küldetéssel érkeznek a földre. Szokták őket őrangyalként is nevezni.

 

 

Ezen osztályokon kívül is vannak kisebb speciális alakulatok az angyalok közt:

Grigori – Ősi angyalok, akiket a földre küldtek, hogy vigyázzák az embereket, de bűnbe estek és a földön maradtak. Vezetőjük: Sariel.

Asura: Az angyalok bérgyilkosai. Ők voltak, akiknek le kellett szállniuk Egyiptomba mikor minden elsőszülött fiúgyermeket meg kellett ölni.

Fekete Légió: Titkos küldetéseket végeznek a mennyek irányítása alatt. Vezetőjük: Zadkiel
A Vallás Mint a Gondolkodás Helyettesítése Társaság (VMGHT): Több elhunyt nagy keresztény tudós került már ide, hogy tudásuk, haláluk után a mennyeket szolgálja. Kutatásaik közt megtalálható, az angyalok és démonok anatómiája, a mennyei sík anyagainak újféle felhasználása, de ugyan úgy jelen van a szent fegyverek kutatása vagy új mérnöki megoldások kifejlesztése.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 5c4ca07fb4fb648c3c890b8323730f3a
Menny - Pokol történelme: Mint már mondva volt az Úr teremtette az angyalokat, hogy a halandókra vigyázzanak gonosz entitásoktól, démonoktól és egyéb ártalmas lényektől. Szolgálatra teremtett lények, akiknek célja, hogy náluk gyengébbekért munkálkodjanak. Sokáig működött ez a rendszer, de kitört a mennyek háborúja. A háború oka nem más volt, mint a féltékenység. Féltékenység az emberekre. A lázadók vezetője Lucifer Morningstar volt ki korábban az N’Garai démonoktól védte a halandókat. A Hajnal és Fénysugár Fia, a legerősebb angyal, lázadást szított Isten ellen. Az ő otthonában, a Mennyekben. Lázadásához csatlakozó főhadnagyainak nevei: Asmodeus, Lillith, Samael, Pazuzu, Xaphan, Micah, Beelzeboul és Oliver. Zadkiel az Irgalom és a Jóindulat angyala is csatlakozott Lucifer seregeihez csapatával, a Fekete Légióval. Végül ő okozta a Hajnal és Fénysugár Fiának bukását árulás útján.
Miután Lucifer elbukott, hadnagyaival együtt Isten a pokolba száműzte őket, ahogy az angyalok egyharmada is kiűzetett a mennyből lázadásuk miatt. Az ilyen bukott angyalokból lettek később a démonok. Zadkiel és követői pedig a mennyek egy olyan részére száműzettek ahol nem hallhatták Istent és nem is szólíthatták meg. Innentől, szolgálják ők a mennyeket titkos küldetésekkel.
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 5499335-hell


Lucifer a pokolban nem tétlenkedett. Hadnagyait és a hozzá hűséges angyalokat összeszedte majd nekiállt a bűnös lelkek toborzásának. Sereget szerzett és hamar uralkodó lett ott lent. Viszont ettől még nem békélt meg. Háborúra készült. Zadkiel árulása fájó sebet ejtett rajta. Bizalma és az úr törvényeihez való töretlen hűsége teljesen odalett. Addig csak egy katona volt, aki sokáig szolgálta a halandókért, túl sokat látott és hatalomra, elismerésre vágyott. De a bosszúvágy és a gyűlölet gyökeresen megváltoztatta. Minden korábbi eszméjét eldobta. Szinte belevetette magát a bűnbe és abba az élvhajhász életbe, ami korábban fontos feladatai miatt távol állt tőle. Orgiák, mészárlások, akár ok nélkül is, csak a rend elleni lázadás érdekében és élvezetből. A démonok és bűnös lelkek társasága még jobban elrontotta őt. Az se segített, hogy teljesen nem tudott már ezek után megbízni a hadnagyaiban, ha tehette kerülte a társaságukat. Igyekezett a személyes találkozók alól kibújni. Ők ellenben hűségesen szolgálták Lucifert. Már csak azért is, mert elvesztették mindenüket és csak ő maradt nekik. Mikor a Hajnal és Fénysugár Fiának alakuló seregeit támadás érte az N’Garai démonok által, akkor is kiálltak mellette. Vezették az ekkora harcra felkészületlen csapataikat és súlyos áldozatok árán, de visszaverték a támadásokat. El is kezdték tervezgetni a stratégiát, hogy miképp úszhatnák meg minél kevesebb áldozattal ezt a helyzetet. Milyen szövetségeseket kereshetnének mikor újabb támadás érte őket. Immár belülről. Egy újabb angyaltársuk Mephistopheles árulta el őket, aki velük lett kiűzetve a paradicsomból. Titkokat árult el az N’Garai démonoknak, akik így súlyos csapást mértek rájuk. Az áruló eltűnt. Lucifer eszét vesztve tajtékzott. Komoly erőforrásokat fordított a megtalálására és hadnagyaival teljesen megszüntette a kapcsolatot. Csak a parancsait továbbíttatta meg nekik. Felelőtlen életmódja, rossz döntései és a háború komolyan megviselték a poklot. Mindenki tudta, hogy ha ez így folytatódik nekik végük lesz. A démonok és már az egykori angyalok is morgolódni kezdtek Lucifer seregében. Ekkor bukkant fel egy új démonúr a sakktáblán. A neve meglepő módon Mephisto volt. Nem egyenlő az áruló bukott angyallal. A szálakat ügyesen mozgatva, szinte semmiből felbukkanó seregével rajtaütött Luciferen. Gyors győzelem volt. A hajnal és fénysugár fia életét vesztette. A vezetést hamar átvette és gyorsan békét kötött az N’Garai démonokkal. Mintha már előre el lett volna ez az egész rendezve. Lucifer hadnagyai szétszéledtek. Sokukból szintén démonúr lett, voltak akik Mephisto szolgálatába álltak és van, akiről az óta se tudni semmit.
Ezek után a menny és a pokol igyekezett ott ártani a másiknak ahol tudott. Mephisto is szövögette a terveit és a mennyeknek is megvolt a maga küldetése. Ez persze kihatással volt a földön élőkre is. Időnként egy-egy angyal vagy démon megjelent szent vagy szentségtelen küldetésben járva. Komolyabb hatással viszont a mennyek nagyon sokáig nem voltak a földre. Mikor pedig igen az nem volt a bibliai történetekhez hasonló.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Comics-dormammu-dormammu-marvel-comics-wallpaper-preview


A történet az 1500-as években kezdődött mikor is Dormammu démonúr megszállt egy szerzetest. Miután őt elűzték erről a síkról azon a testen keresztül folytatta szentségtelen tevékenységét. Többször megpróbált visszatérni a földre, de nagyon sokáig sikertelenül. Mígnem… A 2021.-edik évet írtuk. Egy démon kezdett randalírozni New York-ban. Több hősnek csak nehezen sikerült megállítania és amint legyőzték emberré változott. Az a szerzetes volt az és mindent elmondott, ami történt vele. Úgy tűnt sikerült megölni Dormammu démonurat. De mint kiderült nem. Ez csak egy elterelés volt, amivel a démon valójában csak nagyobb hatalomra tett szert és közelebb került a földre való visszatéréséhez. Ezt kívánta megakadályozni a mennyek serege. Pár hónappal ezek után az égből véres eső kezdett hullani és a föld embereinek egyharmada begubózott és különböző zavaros, logikai próbák elé került. Majd kijutott onnan és a következő harmad és végül az utolsó került ilyen csapdába. Azok az emberek, akik ilyen gubókba kerültek valójában a menny különböző síkjaira kerültek. A próbák célja pedig nem más volt, minthogy lázadó angyalok csoportja új vezetőt válasszon maguknak a démonúr ellen, de nem voltak benne biztosak, hogy az emberiség érdemes arra, hogy küzdjenek értük. Egy kiválasztottat kerestek, aki képes az új vezetőjüket felébreszteni. Ez meg is történt egy halandó Rustin Parr személyében. Később ezek az angyalok-e tettükért el lettek zárva hisz túl nagy hatással voltak a halandókra és életeket veszélyeztettek.

A következő alkalommal se a kegyes és jó arcukat mutatták a mennyek lakói. Hogy a Vatikánnak mennyi gondot okozhat, hogy ne veszítsék a híveiket, ha az angyalok vannak olyan veszedelmesek, mint a démonok ki tudja? A démoninvázió végén történt, hogy a korábban bebörtönzött angyalok kiszabadultak és elkezdték a halandókat mészárolni haragjukban. A halandók és a mennyek serege, élén Jeanne d’Arc-al maguk szálltak szembe a lázadókkal. Végül győzelmet arattak, de az uradalom olyan kegyetlen mészárlást rendezett a lázadók soraiban, amitől ismét véreső hullott az égből.

Azóta a mennyek szolgái nem avatkoztak a halandók életébe komolyabban. Jelenleg is vannak túlvilági küldötteik a földön, de nem mészárolnak halandókat és nem vonják őket bele komolyabban a harcaikba.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 110
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Vas. 23 Feb. 2020, 00:01

Miért nem szóltál, totál kiment a fejemből.
Elfogadva, köszi! Holnap ki is teszem majd, és George megkapta a jutalmát.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 7 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

7 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.