Fajok, kasztok, ereklyék

6 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Csüt. 01 Május 2014, 15:33

Ok, kihuzva, ket topic, amit erintet atirva.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Csüt. 01 Május 2014, 16:51

Akkor Bishoppal a felreertesek tisztazasa utan a jelenlegi verzio:

Nanotechnologia I

A nanotechnologia gyujtonev az alkalmazott tudomany es technika szeles teruleteit fedi le. Ezek legfobb kozos vonasa az anyag tulajdonsagainak meghatarozasa, illetve eszkozok keszitese 100 nanometernel kisebb leptekben. Ezen belul a Marvel vilaganak legujabb es kiaknazhato terulete a nanorobotika. Mirol is szol ez? Nanorobotoknak vagy nanobotoknak hivunk minden olyan gepet vagy robotot, amelynek az elemei vagy teljes merete nanometerben merheto. Fontos eszbentartanunk, hogy mint altalaban a gepek, ezek sem kepesek reprodukalni magukat, igy esetleges elhasznalodasok, vagy lemerulesuk eseten a tovabbiakban nem lesznek hasznalhatok. Nanobotokon belul tobb kulonbozo tipusut hatarozunk meg.

Nanorobotok

Biochip
Bar tobb fajta biochiprol beszelhetunk egyik jellegzetes nanobot felhasznalasa a jelado nanobotok, melyek valojaban passziv jeladok amik a szervezeten belul kepesek megtapadni (maguk nem bocsajtanak ki jelet, am specifikus jelre valaszt adnak. Lasd modern RFID technologia). Elsodlegesen orvosi vagy megjelolesi feladatokra alkalmas.
Pelda: AIM ugy dont az erosebb regisztralt mutansokat egy biochippel latja el. Azon okbol, hogy ezt ne lehessen eltavolitani a nanotechnologiat hasznal. Az ez altal megjelolt mutansok maguk nem sugaroznak jelet, de a varosban elhelyezett megfigyelo allomasok jele alapjan kovetheto a mozgasuk, valamint megfelelo keszulek azonnal azonositja a adatlapjaval egyutt.

Nubots
Nevuk roviditese a “nukleinsav robot”-nak. Ebbol kovetkezoen elsodleges feladatuk a DNS modositasa vagy annak egyes reszenek aktivalasa/deaktivalasa. Nem kepes csak egyes reszeken hatni, hanem az egesz testben szep lassan elterjed, es beadas utan egy napon belul teljesen hat.
Pelda: Sinister probalja megalkotni a tokeletes mutanst. Ehhez eros mutansoktol kell genmintat szerezni, majd ezeket mas mutansokba beepiteni. Meg is szerzi az egyik mutans veret, amibol megfelelo technologiaval kepes az x-genjet kivonni. Ennek a beoltasahoz viszont szuksege van a Nubotsra, amit a testbe fecskendezve az beepiti a megfelelo reszre az X-gent, hogy a beoltott szemely ezen kepesseggel is rendelkezzen. (Itt jegyeznem meg hogy a nubotsok altali modositas nem egzakt tudomany. Vagyis van esely, hogy ketto vagy tobb kepessege lesz, de az is lehet, hogy felulirja vagy egy harmadik kepesseg alakul ki a ketto keveredesebol. Mellekhatasokkal pedig minden esetben szamolni kell.)

Feluletre tapado
Targyak feluletere tapado nanobotok, amik kepesek egyenletesen am csak nanometer vastagon befedni egy targyat. Ezek altalaban masodlagos funkcioval rendelkeznek, amit a teljes felulet elfedese, vagy egy adott jel hatasara aktivalnak.
Pelda: Mr Hammer kap egy igazan kulonleges idegen technologiat. Mivel minden aron meg akarja vedeni, igy rahelyez egy specialis, nagyon eros merget tartalmazo feluleti nanobotot, mely erintes hatasara oldja ki a merget. Hogy o ne legyen ennek aldozata, igy az oraja kibocsat egy specialis jelet, ami a nanobotokat deaktivalja 10 meteres korzetbe, igy ot biztos nem mergezik meg, de egy esetleges tolvaj mar mas tema.

Virus tipusu
Nevet virushoz hasonlo viselkedese miatt kapta. Megtapad valahol, megfelelo jelre kioldja tartajaban levo anyagot, ami gyogyszer, drog vagy mereg is lehet.
Pelda: Will sulyos betegseggel kuzkodik. Csak folyamatos, nagyon eros fajdalom csillapitokkal kepes egyaltalan letezni, am mivel egy multivallalat legfobb tulaja, es halala elott meg mindent el akar rendezni, igy nem er ra a korhazban fekudni. Megrendeli a fajdalom csillapitokat kioldo nanobotokatamit napi egyszer be kell maganak adni injekcio formajaban es a nanobotok gondoskodnak, hogy a megfelelo mennyisegu gyogyszer legyen mindig a szervezeteben.

Intelligens
Egyes nanobotok kepesek egymassal reakcioba lepni. Osszekapcsolodva nagyobb, komplexebb rendszereket hozva, mint a sejtek az emberi testet. Ez minden esetben egy elore megirt program alapjan csinaljak, amely kesobbi technologiakal akar utolag valtoztatni is lehet. Itt fontos megemliteni, hogy a kiber technologiat ilyen nanobotokkal nagyon egyszeru karbantartani, sot ugymond kiberregeneracioval ellatni is lehetseges. Az intelligens robotok kepesek gyarakat felepiteni magukbol, amely aztan a kesobbiekben gyujto es mas intelligens nanobotokat gyart, vagy energiatelepekke/generatorra allni ossze. Ezen kivul az agyi jel alapjan konkret format felvenni is eleg altalanos, ilyenek lehetnek karmok, pancelzat vagy akar bonusz vegtagok (minnel bonyorultabb egy dolog, agyi jel alapjan annal hosszabb ido megtanulni biztosra hasznalni). Ezek anyaga a nanobotok anyagatol is fugg, igy egy vibranium nanobotbol vibranium karmok lesznek, meg acel nanobotbol acel.
Pelda: Henry intelligens nanobotokat oltatt be magaba. Ezek titanium alapuak, es arra vannak programozva, hogy megfelelo agyi parancs hatasara a borere kivalva pancelkent vedjek. Igy mint testor biztonsagba erezheti magat, ha megprobaljak a vedett szemelyt megtamadni, hiszen o akar a testevel is vedheti, am nem kell a pancel hordasaval kellemetlen erzest kelteni az uzletpartnerekben egy esetleges targyalas alatt.
Kesobbiekben rajon, hogy neki szuksege lenne a pancel mellett egy a karjabol kijovo pengere, hogy a kozel kerult ellenfelett meg tudja lepni. Ehhez nem szukseges ujabb nanobotokat beoltatnia, ami hatalmas kiadas, hanem csak egy nanobot programozot kell felkeresnie, aki feltolti a nanobotokba az uj parancsra adott valaszt.

Rombolo
Az epito es hasznos technikak mellett vannak csupan pusztitasra kifejlesztet nanobotok. Ezek minden vagy csak egy meghatarozott anyagu dolgot szo szerint nano reszekre szednek. Minden ilyennel van egy funkciojat kikapcsolo elektromos jel, igy biztositva hogy a nem kivant dolgokba ne tegyen kart. Rombolo kategorianak egy specialis modusulata a gyujto nanobotok, amik nem csak lebontjak az adott anyagot, hanem azt egy adott helyre szallitjak is, ami akar a nanobotgyar is lehet. Ezekkel a mar hasznalhatatlan nanobotok a gyarba valo visszaszallitasa miatt sokkal kevesebb veszteseget okoznak, igy lecsokkentve vagy akar feleslegesse teve a pluszba bevivendo alapanyagokat.
Pelda: Mr Hammer egy majdnem sikeres lopasi kiserlet soran rajon, hogy neki a feluleti nanobotok vedelme keves, igy rendel nagy mennyisegbe rombolo nanobotot, ami az acelt leszamitva mindent lebont, majd ezzel vekony retegben bevonja a pancelterem acelpadlojat. Az egyszeruseg miatt ennek is a jele megegyezik a masik nanobot jelevel, igy az oraja most is 10 meteres vedelmet biztosit, igy akar latogatonak is meg tudja mutatni a technologiat, am mostmar biztosan nem tudjak ellopni.

Medibot
A Nanobotok orvosi alkalmazasa volt az elso, amit az emberiseg kihasznalt. A gyogyszerek adagolasa utan hamarosan az izom es ideg javito nanobotok is gyartasra kerultek. Fontos megjegyezni hogy ezek kulonbozo nanobotok, igy egy nanobot nem kepes egyszerre ideget es izomzatot fejleszteni, viszont lehet valakiben egyszerre akar mind a ket tipusu nanobot. Izom fejleszto, az izom tulajdonsagabol adodoan mind a rovid, mind a hosszu izmokat noveli, vagyis nem csak az erore, hanem a kitartasra is pozitiv hatassal van. Az ideg javito mind az agyi mind a reakcio teljesitmenyet noveli.

Tervezes:
Mikor tervezunk egy nanobotot a fo kategoriajan kivul meg nehany mas dolgot meg kell hataroznunk. Hasznalhatosag szempontjabol harom tipusba sorolhatoak a nanobotok. Egyszer hasznalhato, idohoz kotott vagy kornyezethez kotott. Egyszerhasznalhato egy megadott jelre var, barmennyi ideig, mikor az megtortenik, aktivalja magat, majd evvel tonkre is megy. Leggyakrabban a virus tipusu nanobotok ilyenek. Idohoz kotott nanobotok uzemidovel rendelkeznek. Legyartjak, aktivaljak, es onnantol 1 naptol kezdve 1 evig kepesek mukodni. Utana a energiatelepuk kimerulese miatt tovabbiakban hasztalanok. Az rombolo nanobotok egyresze ebbe a kategoriaba esik. A harmadik a kornyezethez kotott. Ezek valamilyen megujulo energiaforrashoz kototten mukodnek, vagyis, amikor az jelen van, akkor mukodnek, mikor az megszunik, akkor leallnak. Ilyen forras lehet a nap, az elektromos vagy eros magneses ter, de akar az emberi test melege.

Uzemido mellett az ellenallasukra is oda kell figyelni. Mint minden robot ok is erzekenyek az eros magnesre valamint az elektromossagra. Am, hogy ez milyen mertekben karositja vagy milyen szinttol karositja oket, azt meg kell tudni indokolni. Konkret peldat nezve egy defiblirator egy vedetlen nanobotot ami az emberi testbe van azonnal kisul, mig egy jol megepitett es vedett esetlegesen kepes a hatas elmulasa utan ujrainditani magat.

Vegul elertunk a vegso kenyes kerdeshez, a nanobotok utanpotlasa. A nanobotokat legolcsobban hatalmas gyarakban specialis technikaval lehet gyartani (mar ha ilyen specialise s draga eszkoznel beszelhetunk egyaltalan olcso megoldastol), am az ilyen tipusu adagolasnal ujra es ujra el kell latogatni a gyarba ujabb adag nanobotert potolni az elhasznaltakat. Masik megoldas sajat mikrogyarat telepiteni az adott helyre/szemelybe. Itt a nyersanyag utanpotlas a poblema, amit ket fele keppen lehet megoldani: a, egy ido utan lebontja magat, b, valamilyen modon a szukseges alapanyagokat bejuttatjuk a rendszerbe. Pelda: Emberunk nagyon gazdak, igy ugy gondolja nanobotokkal szeretne magat superhumanna felturbozni. Rendel is egy mikrogyarat, amely kepes mind a harom medibotot gyartani es amit sebeszi uton a gyomraba helyeznek. A nanobotok gyartasanak folyamatossaga vegett viszont ezert minden evben meg kell innia egy szilicium-vas-activ szen koktelt, hogy az utanpotlashoz szukseges alapanyagok potolva legyenek. Harmadik megoldast Apocalypsesnel lathatjuk. Neki az egyik specialis mutacioja az volt, hogy a teste kepes volt az akarata szerinti nanobotokat alkotni. Igy alkotta meg a Techno-organic virust, mellyel aztan sok mutanst megfertozott.

Beszerezhetoseg es ar
A nanobotok meg mindig nagyon titkos es a kormanyok altal kontrolalt technologiak. Pont ezert aki ilyent akar szerezni, annak magas korokben kell ismeroseinek lenni, vagy valami miatt az esetleges ilyen gyarak tulajonosainak kell valami miatt fontosnak lennie, esetleg maganak a kormanynak. ILYEN GYAR CSAK ALLAMI ENGEDELLYEL INDITHATO. Minden gyar csak egy fajta nanobotot gyart, illetve penzszerzes celjabol az egyszeru gyogyszeradagolo virus nanobotokat meg szoktak masodlagoskent gyartani, hiszen ilyennek megrendelhetoek akar korhazakban is. (1 adag ami 1 napra eleg 1.000$) Az ar a bonyorultsagnak megfeleloen novekszik. Vagyis: biochip < virus < rombolo < nubot < medibot < intelligens. Termeszetesen specialis anyag meg magasabb arat eredmenyez, es legtobbszor a megrendelonek kell az anyagrol gondoskodni. Az alap gyar acel, szen es uveg alapu nanobotokat gyart, a katonai gyaraknal meg a titanium is megtalalhato. A megrendelt nanobotok egy eloregyartott programmal jonnek ki, minden tovabbi programozast mar erre szakosodott programozo cegek vegeznek. Ezek mar nem minden esetben allamiak, pont ezert vallogatjak meg, hogy kik vehetnek nanobotot, hiszen azok aztan rossz kezekben atirva konnyen komoly problemat kepesek okozni.

Nanobotok es mas technologia
Nanobotok az elet nagyon sok teruleten felhasznalhatok. Alapvetoen a nanobotok ujraprobramozhatoak, vagy a probramjukat lehet boviteni, am a tipusukat es elerheto funkciojukat nem lehet modositani. Vagyis: egy gyogyer adagolo virus nanobot atprogramopzhato, hogy egyszerre adagoljak a bennuk levo osszes gyogyszert, igy gyogyszermergezest okozva, am arra nem hogy rombolo modjara szetszaggasak a testet. Pont igy egy rombolot at lehet programozni, hogy a lebontot anyagot egy helyre gyujtse, de arra nem, hogy epitsen is belole valamit.
Ezen kivul foleg az intelligens nanobotok multifunkcionalitasa miatt rengeteg mas technologiaval kambinalhato.

Nanobotok es a nem emberek
A nanobotok gepek. Pont ezen okbol kifolyolag minden olyan elony es hatrany jellemzi okat, ami a gepeket. Avagy mindennel es mindenkivel kompatibilisek, akik kepesek gepeket hasznalni, viszont nem kompatibilisek, akikkel nem. Ez jelen esetunkben sok mindent jelent.
Barki kerhet a testebe nanobotot aki nem hasznal magiat es rendelkezik testtel. Valami miatt a magia zavart okoz a nanobotoknal, igy azok magia hasznalnalat kozbe automatikusan kikapcsolnak. Ezen kivul nem birtokolhat olyan leny, akik szinten csak birtokol egy testet. Ilyenek lehetnek a demoni megszallottak, vagy a szimbiotak. Ilyenkor a gazda test megkapja a nanobotok pozitiv hatasait amit ugyan a megszallo is tud hasznalni, am a test elhagyasa vagy lecserelese eseten ezek nem mennek a megszalloval egyutt a kovetkezo testbe.
Ezen felul: a nanobot test idegen. Vagyis pont ezert a tul jo immunrendszerrel rendelkezo szemelyek teste kepes azonositani es kivetni magabol. (Ilyen eset volt amikor Rozsomakot Apocalipses megprobalta megfetozni a techno-organic virussal) Pont ezert barki, aki alap regeneracioval rendelkezik alkalmatlan nanobotok beoltasara hiszen a szervezete nagyon gyorsan megprobalja blockolni azt valamilyen modon, igy allando allergias reakciot mutat a teste, mig azok ki nem kerulnek. Ez orrfolyastol kezdve egeszen a teljes test megduzzadasaig tortenhet alacsonyabb regeneracio eseten, illetve a nanobotok teljes izolalasa es a testbol valo kilokese magas eseten. Ez fugg a beadott mennyisegtol, es annak a testre valo hatasatol is.

Legalis nanotechnologiak:
Ezen nanotechnologiak megfelelo kapcsolattal megszerezhetoek. Mind egy alap programmal jonnek ki, es a kiadasuknal a vevo felnek ala kell irni, hogy az alapprogramon kivul masra nem hasznalja, valamint az esetleges program upgradekrol a gyarat tajekoztatja.
Kibertechnologia/Pancelok
Ezek javitasi feladatait megfeleloen programozott intelligens nanobotok kepesek ellatni. Altalaban magaba a pancelba egy intelingens nanobot gyarat epitenek bele, mely megfelelo utanpotlassal gyartja a javito nanobotokat. Amit fontos itt megjegyezni, hogy ez egy 1-3 cm3es kics kocka, ami viszont serules eseten a tovabbiakban hasznalhatatlanna valik. A nanobotok minden serulest ami a pancelon keletkezik, vagy esetleges muszaki hibat, ami fellep javitanak. Egy golyonyi lyuk javitasa par masodperc, mig a teljes pancel felepitese egy nap. A pancel alatti serulest nem javitjak, de megfelelo ido eltelte utan mar ismet teljes ertekuen ved.
Multi jarmu.
Igazan draga jarmu, amely egy kontrolellel modosithato kinezetu es funkcioju. Igy a kocsi atalakithato teherjarmuve, vagy motorra is. Fontos megjegyeznunk hogy itt a atalakithatosag a strapabiras hatranyara valik, vagyis sokkal serulekenyebbek mint a normal autohoz/motorhoz/teherkocsihoz kepest. A magja szinten egy gyar, ami inteligens nanobotokat gyart.
Demonstralo asztal
Egy kor alaku asztal kozepen intelligens nanobotokkal toltve. Ezek csippek alapjan barmilyen format kepesek felvenni, igy akar modellek mutatasara vagy akar atrendezheto munkaasztalkent is funkcionalhatnak. (Megjegyeznem, hogy nagyon magas ara es a hologrammok ezen fukciora alkalmassaga miatt nem tul gyakori sokkal inkabb a multimilliomosok gazdagsaganak es hatalmi magamutogatasanak egyik peldaja)
Gyogyszeradagolo
Legaltalanosabb virus tipusu nanobot, majdnem minden korhazban rendelheto. A gyogyszert kulon kell venni hozza.
Regeneralo nanobot
A rozsomak (kesobbiekben masok) immunrendszerebol izolalt hatoanyaggal toltott virus tipusu nanobot. Gyartasa olcso, am minden regeneracional csokken a testben levo koncentracioja, igy egy ido utanpotlast igenyel.


Black Market
Itt jonnek azon technologiak, ami vagy be lettek tiltva, vagy nem hivatalos atprogramozasokbol szulettek.

Mutans gyilkos
Az AIM fejlesztette ki ezt a nubot tipust, mely egyetlen funkcioja az X-gen blockolasa. Injekcio lovedekbe toltottek, am kesobbiekben a X-gen blokolo mutansok verevel toltott virus nanobot felvaltotta oket olcsobb gyartasi koltsege miatt. Mind a ketto utanpotlas hijan kiurul a szervezetbol, elobbi 1 ev alatt, utobbi negyed ev alatt.
Rejtett fegyver
Intelligens nanobotok a szervezetbe fegykendezve, es idegi parancsra annak bizonyos pontjain penget alkotnak. Mivel ezekkel nem lefegyverezhetoek lesznek a szemelyek, valamint lehetetlen kiszurni, igy a fegyverviselesi torveny ertelmeben minden ilyen nanobot illegalisnak minosul. Egyik legkeresettebb aru a testpancelt alkoto nanobotok mellett. A vasarlo mind ket esetben egy bor ala beloheto nanbot gyarat kap, a belovo pisztollyal egyutt.
(testpancel ezen topic alatt talalhato)
Szefnyito (konzerv nyito)
Rombolo tipusu nanobot, amely specialisan fem tipusu anyagot eszik. Betoresnel hasznaljak massziv femajtok vagy szefek kinyitasahoz.
Pancelolo
Egy specialis lovedek tele rombolo nanobottal, mely kepes a pancelt szetszedni darabjaira csupan 10-20mp alatt. Nagyon draga, igy csak egyes lovesu fegyver kaliberben gyarjak (pisztoly, mesterlovesz puska, vadasz puska, etc), sorozatlovobe nem.
Szuper katona szerum
Ez egy 3 lepesben beadando szet, mely a harom medibot tipusbol all. Elso lepesben a izomnovelo medibotot adja be aszervezetbe, mely nagy dozisban elkezdi fejleszteni az izmokat, masodik lepesben kovetkezo nap az idegstimulalo medibotok jonnek, melyek szinten elkezdik fejleszteni az idegrendszert, majd vegul egy regeneralo medibotok jonnek, melyek igy szinte halhatatlanna teszik a hasznalojat. Eredetileg katonai celokra fejlesztettek, am szamos mellekhatasa miatt vegul a sulyesztoben landolt, am a raktar a feketepiacon kotott ki a sulyeszto helyett. Mellekhatasok: Izomnoveles, mivel nem behatarolhato mennyiseg, igy voltak esetek, mikor az illeto csontjait a sajat izma torte el, illetve rengeteg esetben maga a fejlesztes alatt allt be halal foleg szivelegtelensegek miatt. Idegi stimulacio is kepes mellekhatasokkal jarni, legtobb esetben valamilyen elmebajt okoz az agyat ert sok inger, vagy szimplan katatoniaba zuhan tole az illeto.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Sandman Csüt. 01 Május 2014, 19:38

Átfutottam és úgy láttam, még vannak benne olyan dolgok, amik megváltoztatását kértük. Még ma írok neked róla.
Sandman
Sandman
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 802
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 43
Join date : 2012. Jan. 22.

Karakteradatok
Főkarakter: Sandman
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Csüt. 01 Május 2014, 20:09

Minden ami tudomasom szerint kerve volt benne van, csak a legtobb nem egymas utan, hanem max 3 reszre szet szedve. De elore is koszonom leveled, nekem se a regi a memoriam, lehet valami kimaradt.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Peregrin Csüt. 07 Május 2015, 18:37

Exolon - Névtelenek -

Történet:
Az ezoterikus szélességben található a Névtelenek lakta űr.
Még nagyon régen a Kree-k elutaztak az ezoterikus szélességre, szándékosan, vagy véletlenül, ez rejtély marad. Ott az Exolonok várták őket, és megszállták a Kree-k testét, olyan paraziták, amik az élőlények halhatatlan lelkén élősködnek. A velük kialakult szimbiózis miatt váltak azok a Kree-k a Névtelenekké.
Az érkezőket egyből megölik, és amikor magukba fogadták az Exolonokat, így az megszállja a haldokló Kree-t. Nem tudni, hogy más fajú lényt is megszállnának e, még nem volt rá példa.
Ilyenkor a megszálló csapdába ejti annak lelkét, amint az elhagyta testét. Utána megkapta a fekete membránt, amit a Névtelenek viselnek. Exolon plazmát, ami beborítja egész testét kivéve a fejét.
Egyesülés végeztével erős fizikai erő járja át, gyorsan gyógyul, halhatatlan lett, és képessé vált rajzásra kényszeríteni az exolont. Ez kelt félelmet sokakban, még a gépekben is.  Egy élőlény fedetlen lelkének a látványa. Ám mint minden hatalomnak, ennek is ára van. A lelküktől megszabadulván a gazdatestek elvesztik az időérzéküket, az ép eszüket. Az ezoterikus szélességen az ősi kree-k ódon hajóinak fedélzetén a Névtelenek azzal töltik az idejüket, hogy kínozzák önmagukat. Az örök élet tétlenségében csakis az önkézzel ejtett sebek képesek elég erős érzeteket kelteni ahhoz, hogy megnyissák az emlékek kapuját. Az egyetlen kapcsolatot, ami a névteleket a lékükhöz köti. Az egyetlen ablakot ahhoz, az élő, érző lényekhez, akik egykoron voltak.
Elme, lélek megszállás, uralás érzése járhatja át őket életük minden percében, mintha nem lennének önmaguk. Így kiszolgáltatott exolon rabszolgáknak minősülnek, minősülhetnek.  Viszont a kiválasztottak birtokolhatják tudatukat, vagy külső hívás érzete miatt, vagy egy felsőbb tudat irányítása más gondviselése miatt. Esetleg egyéb olyan berögzült dolog miatt, ami vezérli őket, ezáltal nem lesznek rabszolgák, vagy kevésbé. Gyakorivá válhat a kiválasztottak számára az évek múlása ellenére, névtelenné válásuk után továbbra is emlékeznek a tragédiára vagy örömre korábbi életükből, ez is lehet egy kiváltságos mozgatórúgó.

Különleges, és régi Kree tárgyakat birtokolhatnak a Névtelenek, amiket a hosszú idők óta megszállt exolon átformálhatott a használóik mintájára. A Névtelenek vezére birtokolt nem egy különleges tárgyat, ami nem lett az enyészeté, kitudja milyen okból jutott hozzájuk. Feltehetőleg ő volt az első közülük,(akit noha legyőzött egy éber, kiválasztott Névtelen, nem halt meg, és még mindig rejteget pár értékes régi találmányt. – Ez akkor kell, ha a Lidérc nevű Névtelen hivatalosan is létezik az oldalon, ha nem akkor a Névtelen vezért még nem győzték le. )

A tárgyak (kreditekért): hajók (szükséges a kijutáshoz ), űrrobogó, fegyverek, és ruhák lehetnek, amik védelmet is nyújtanak, nyújthatnak.  
A Névtelenek vezérénél volt egy ősi Kree talizmán, ismeri a hordozója gondolatait, és azok alapján következtet. Ezt fegyvernek is lehet használni, lehet: lőfegyver, ostor, kötél, tőr, kard, hosszú kard, rövid kard, kés. További fegyver lehetőség, és alakról nincs adat!

Hajuk színe általában fehér. Nyakuktól lefelé a testük fekete. Szemük fekete, és a szem szivárvány hártyája vörös színű. A bőrük halvány kék.
Élnek is meg nem is, halhatatlan eltévelyedettek.
Kábító, vagy idegméreg gáz rájuk is hatással van. Ezáltal minden kábítás, vagy idegeket blokkoló hatás is kifejti hatását, rajtuk is, ám nem szenvednek tőlük különösebb károsodást, mindössze ezzel a módszerrel eltudják fogni őket. Kínzással nem igazán lehet elérni náluk semmit, mert életük arról szólt. Ha komoly sérülést okoznak, rajtuk az begyógyul (például hasba szúrás egy olyan tárgyal, ami maga után hagy harmincszor harminc centiméteres lyukat.). Nagyja részüket megsemmisítő támadásból való regenerálás még nem tesztelt!

Miként kerülhetnek kapcsolatba a világgal:

A Névtelenek közül a kiválasztottak azok a személyek akik nem lettek az exolon paraziták bábjai. Bennük egy bizonyos emlék, tudás, vagy érzés, készteti őket arra, hogy az Kree ódon hajói egyikével útra kelljenek, és elhagyják az Ezoterikus szélességet. Egyből a Kree űrben találják magukat, és hogy onnan merre tartanak, az-az emlékei, erős érzeteitől függ. Náluk csakis ez az egy a mozgatórugó. Csakis ezek a motiváló dolgok miatt hagyták el börtöneiket, és addig nem nyugszanak amíg be nem teljesítik azt, bármi áron. Ehhez szövetségest keresnek ha muszáj,  vagy csatlakoznak egy csapathoz, csoporthoz, hátsó szándékkal. Ezért is nem tudnak egy helyen sokáig megmaradni, mindig hajtja őket a cselekvés.
Amiért igen ritka látvány egy Névtelent - és igen nagy időközönként ismétlődik meg. -, ezért általában mindig fura fogadtatásban részesülnek. Lévén beazonosítatlanságuk miatt, viselkedésük miatt, és néha, fegyvereik miatt.
Tehát egy, maximum két, számukra fontos dolog, tett elvégzése céljából bukkanhatnak fől az ismertebb szélességeken, bolygókon.
Rejtély az, hogyha beteljesítik sorsukat, mihez kezdenek életükkel.
( Ötlet: Kreditekért vehető emlékek. )

Képességek:
- Exolon plazma(fekete membrán) beborítja testük 95%-át, ez biztosít nekik különféle adottságokat.
- Hallhatatlanság - Nem öregednek, és gyorsan gyógyulnak.
- Kiemelkedő fájdalom tűrés, és fájdalom küszöb.
- Érzéketlenség.
- Időérzék probléma.
- Lehetséges tébolyodás.
- Múlt emlékei elvesztése.
(kérdéses mi hasson a "kiválasztottakra", és mi nem, a tébolyult kínzó sorstársaikhoz képest. )
- Oxigén nélkül, űrben is tudnak létezni, egy darabig.


- Nincs kivétel: Idegmérges - kábító hatású gázok rájuk is hatnak, elkábulnak tőlük, de komolyabb károsodást nem szenvednek hatásától.

- Hallhatatlanság érintése (gyógyulás): Komoly sejtregenerációval bírnak, ezzel kisebb zúzódásokat, és kisebb sebeket képesek másod percek alatt begyógyítani illetve súlyosabb sérüléseket pihenéssel és koncentrációval gyógyítani. Ez a képesség ennek mértékét növeli, egy bizonyos exolon plazma mozgatás segítségével. Vágások és egykezes lőfegyverek okozta sebek öt percen belül begyógyulnak.
( Változhat, változnia is kell, ugyanis ahogy a képregényben is lehetett látni, félelmetesen gyorsan gyógyulnak, egy perc alatt egy halálos harmincszor harminc centis lyukat beregenerált. Mondhatni ettől is hallhatatlan, kijátszása kérdéses, így is a leírtak alapján butítottam, amit valószínűleg tovább kell, és szintekre bontani, amit tapasztalatlanság miatt nem tettem meg!)

- Exolon rajzás: A névtelen rajzásra késztetheti az exolont. Ez kelt félelmet sokakban, még a gépekben is.  Egy élőlény fedetlen lelkének a látványa. Ilyenkor fekete füstszerű anyagot bocsájt ki magából, ami aztán eltűnik, de a hatása még tart. Egy percig. ( Ha sok akkor kevesebb ) ( amiért magában a képregényben is úgy volt, hogy az alkalmazás után sietésre sarkalta társait, így rövid hatóidőre lehet következtetni. )

- Emberfeletti erő: A fekete membrán jelzi az exolonnal való kapcsolatot, egyik hatása a fizikai erő megnövekedése, 250-300 kilót képes megemelni, felemelni.

(Nem tudni, hogy esznek e, nem tudni, hogy alszanak e. Vagy mivel táplálkoznak, noha se élők se holtak.)
(Szintlépésük kérdéses, hiszen alapból erősek, de ez is csak egy feltevés, ez is szintlépés nélküli faj lesz? )

/ Ennyit tudtam csak összeszedni róluk. Ezért, mint látni, kiegészítést igényel majd. /
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Szer. 13 Május 2015, 20:09

A staff jelenleg megbeszéli a teendőket a fajjal kapcsolatban, hamarosan kapsz visszajelzést.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Az Álnok penge

Témanyitás by Timofei Szomb. 29 Aug. 2015, 17:11

Lenne egy ereklyejavaslatom:
Az Álnok penge

Egy hosszú, kétkezes kard, amit a legálnokabb, leggonoszabb fekete mágusok készítettek.
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 23wsxj

A kard törhetetlen, semmi és senki nem bírja elpusztítani és annál kevesebben tudják használni. A kard folyamatosan "alszik" amíg egy megfelelő gazdát nem talál és az megmártja a pengét az Álnokság vérében (meg kell vele ölni valakit, aki megbízott a használóban vagy a barátja/rokona/szerelme, vagyis olyasvalaki akit ezzel elárul). Amíg a penge nem fürdött az álnokság vérében, addig az ereje olyan, mint egy szimpla kardnak(csak éppen ez törhetetlen). A áruló gyilkosság után "ébred fel" a penge és akkor válik elérhetővé az igazi ereje.
- A kard nagyon erős és éles lesz, könnyedén átvágja az acélt is (a vibránium, adamantium meg az ilyenek kivételt képeznek)
- Ha a kard megsebez valakit, akkor az a sebesült testrésznél legyengül és az elszívott erőt a kard a hordozójának adja. (például, ha valakinek megvágják vele a karját, akkor annak a karja elgyengül, közben pedig a hordozó megerősödik, a sebei gyorsabban gyógyulnak)
- Minden egyes áruló gyilkosság után a kard egyre erősebb és erősebb lesz.
- A kard képes kis mértékben elszívni a mutáns erőket is és azokat egy rövid időre a gazdájának adja. Az erőhasználót persze rendesen meg kell sebezni, egy kisebb vágás nem elég.

Az Álnok pengének viszont megvannak a maga hátrányai is, amik a penge felébredését követően jelentkeznek:
- A kard kívánja az álnokság vérét, így a hordozónak muszáj olyanokat ölnie, akik megbíznak benne. (minél többet használja a kardot, annál több áruló gyilkosság kell neki)
- Ha a kard észleli, hogy a hordozója túlzottan jóra használja a pengét, vagy éppen már hosszú ideje nem kapott vért, akkor a kard képességei megszűnnek. Ilyenkor a kard ólomsúlyú lesz és a használójából szívja el az életerőt. [KIVÉTEL: 1.Ha a hordozó egy elvetemült, gonosz, kegyetlen gyilkos, akkor a kard se kíván olyan gyakran vért. 2. Ha a hordozója folyamatosan, gonosz szándékból gyilkol vele, akkor a kard nem kívánja annyira gyakran az álnokság vérét]
- Ha a kard hosszú ideig nincs használatban, akkor elalszik, és ha ezután újra használni akarják, akkor újból meg kell mártani az álnokság vérében.
- Ha a kard felébredt állapotban van, akkor csak a gazdája használhatja. Az "illetékteleneket" a kard rövidtávon megöli (elég ehhez 10 másodpercig érintkezni vele). [KIVÉTEL: Ha egy olyan fogja meg, aki a jelenlegi gazdájánál is álnokabb, gonoszabb és erősebb. Ilyenkor a kard gazdát vált.)

Hogy jelenleg hol van és hogy ki fogja megtalálni, azt a staffra bízom, szívesen látom bárkinek a kezében (persze, csak ha elfogadtátok Very Happy)

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 6s6fic
Néha a legkisebb dolgok a legerősebbek.

"String up the razors... sharpen the blades
Tighten the skins up... no one escapes"

"You depent on our protection
yet, you feed us lies from the tablecloth"

"Kívülről talán nyugodt vagyok, de eddig 139 módon képzeltem el a halálodat."
Timofei
Timofei
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 289
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2015. Jul. 27.
Age : 25
Tartózkodási hely : Hát azt magam se tudom

Karakteradatok
Főkarakter: Timofei
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 02 Ápr. 2016, 20:32

Mivel elég gyakran fordultok a staffhoz kérdéssel, hogy mi a megengedett erő első szinten. Sajnos nagyon nehéz összeírni, mivel annyi féle/fajta erő lehetséges. Azért próbálok egy egységes átlagot írni, ami remélhetőleg a segítségetekre lesz. A legtöbbet említetteket szedem össze:
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3090-segitseg-kepessegekhez

Ha van valami, amit még beleírnátok, akkor itt jeleztétek Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adrian Sommerfield Kedd 26 Ápr. 2016, 13:00

Heló. Szóval lenne egy ereklye javaslatom.

A szűzanya könnyei.
Sok legenda szól már arról, hogy egy templomban mikor egy édesanya leborult a szűzanya szobra előtt és a beteg gyermekéért könyörgött akkor néha még a szobor is könnyeket hullatott. Hát ez nem is akkora legenda. Nem egy kimondott templomról van szó hanem bármelyik templomban megtörténhet ilyesmi viszont nagyon, nagyon ritkán. Nem is csak ez veheti rá a szobrokat a sírásra viszont az tény, hogy az anyai fájdalom amikor elveszíti a gyerekét egy nő könnyebben megsirathatja egy szűzanya szobrát. A szobor szeméből kifolyó víz olyan tíz perc alatt igazgyöngyökké válik melyeknek szépségükön kívül varázserejük is van. Képesek akár egy haldoklót is visszahozni az életbe. Nem kell mást tenni mint lenyelni a gyöngyöt. Mindenféle betegséget gyógyít még a természetes vakságot, süketséget és hasonlókat is. Viszont egy démon vagy hasonló sötét lény számára a legveszélyesebb fegyver egy szűzanyakönnye. Akár a gyöngyök érintése is elpusztíthatja őket. Jelenleg a világon maximum tíz könny lehet.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 110
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 28 Ápr. 2016, 20:29

Tolmácsolom Tao szavait, mert éppen a netje rossz és kb semmit sem hoz be, és nem engedi h írjon az oldalra...

Tao írta:Az alapötlet nem rossz, de a kivitelezésen még csiszolhatnál kicsit. Egyrészt elég „sejtelmesen” lett megfogalmazva az ereklye hatása, tudni kéne, hogy pontosan mit csinál. Értem, hogy a vakság, süketség, elmúlik, és a haldokló, is túléli. De a haldokló természetes úton gyógyul meg, vagy pl. visszanő a karja? A végső stádiumos rákbetegből eltűnik a rák, vagy a szétroncsolt tüdeje újra ép lesz? Ilyesmire gondolok. A másik dolog, hogy a „démonok vagy hasonló sötét lények” elég tág megfogalmazás, szerintem jobb vagy a démonokra szűkíteni a kört, vagy tételesen felsorolni, hogy milyen sötét lényekre hat még (vámpír, élőholt, sötét mágiával létrehozott lények, tudomisén). És persze itt is pontosítani kéne, azt írod „elpusztíthatja”, ami nem egyértelmű. Fáj nekik, taszítja őket, égeti őket, rögtön megöli őket, és mitől függ, hogy ténylegesen elpusztítja vagy sem. Ha ezzel a pár dologgal pontosítod a leírást, akkor szerintem menő lesz.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adrian Sommerfield Szomb. 30 Ápr. 2016, 16:50

Értem. Igyekszek pontosítani.

Szóval a gyöngyök holtakat már nem hoznak vissza az életbe, de akármilyen halálos sérültet igen amennyiben le tudja nyelni őket. Betegség eltűnik és ha okozott bármi kárt a testben akkor az is. Mérgeket szintén megszüntet. Kezet is visszanöveszt még akkor is ha a heg már begyógyult és csak a csonk van ott. Fogyatékosságokat nem gyógyít csak abban az esetben ha azoknak a kiváltó oka valami agyi sérülés. Szóval a gyöngyök a testet teljesen éppé teszik, de a háborúban megzakkant vietnámi veterán nem lesz tőle újra normális ember. Az emberfarkas is újra normálissá válik.
A démonokat, vámpírokat, élőholtakat, sötét mágiával létrehozott lényeket, ördögöket pedig érintés útján pusztítja el. A sötét isteneket és hasonló gonosz bármilyen vallások istenét csak súlyosan megsebzi mintha egy tenyérnyi területen III fokú égési sérülés keletkezett volna rajta. Ezt a regenerációs képességek persze gyorsan eltüntethetik. Ja és igen a démonokat nem csak juj hozzámért most majd visszamegyek a síkomra előzi hanem elpusztítja. Remélem így pontos lett és nem túl BFG.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 110
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Aegis Szomb. 30 Ápr. 2016, 20:49

Kontárkodok mert szeretek: Szerintem az elmebajt is gyógyíthatná, végülis isteni eredetű gyógyító mágia ami azért meredek dolgokat tud produkáli és a szentek is gyógyították őket a bibliában. A démonoknál meg azért egy kis skálázódást is bele lehetne írni mert egy alap kari és egy hell lord között azért ég és föld az erőkülönbség tehát egy Mephistó szintű démonban vagy egy bukott ősistenben nem hiszem, hogy bármi kárt tenne. De ez csak egy személyes vélemény.

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Iron-man-3-fb-banner
Aegis
Aegis
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 317
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 8
Join date : 2013. Feb. 06.
Age : 27

Karakteradatok
Főkarakter: Aegis
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 30 Ápr. 2016, 20:53

Igen van egy "pici". Meg vannak olyan démonok is, amik nem "keresztények", azaz nem Mephisto poklába tartoznak, és őket sem feltétlen hatja meg egy keresztény ereklye, legalább is én így kezelem a természetfelettieket. De majd úgyis Tao mond hétfőn ítéletet Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Hétf. 02 Május 2016, 13:49

No, ezekkel a kiegészítésekkel már jó a helyzet.
Hogy az elmebajt gyógyítja-e, ez döntés kérdése, ha Adrian így gondolta ki, szerintem nincs gond vele.
Amit Nefi mond, az helytálló, ha valaminek nincs köze a sötét mágiához, vagy keresztény hitvilági démonokhoz, akkor nem fog hatni rajta.
A skálázódás szerintem annyira nem magyarázandó, nyilván egy nagyon gyenge démon azonnal meghal, egy nagyon erős démon még egy ideig szenvedhet. Mephisto szerintem inkább van a "vallás istene" szinten, mint démon szinten.


Összességében:
Adrian, rakd össze ezt a leírást így egybe, helyesírási hibákat javítgasd, aztán adj egy végleges verziót, amit kipakolunk az ereklyék közé. Én elsőre azt mondanám, hogy 2 kredit legyen az ára, mert hogy eléggé fogyóeszköz, egyszer használható. Nefi, vélemény?

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 02 Május 2016, 15:07

Jaja fogyóeszköz, mint a 2 kredites regenszuri Smile
Mondjuk a démonurak/úrnők ők tényleg más kategóriába tartoznak, pl Dormammu is démonúr. Szóval a minél erősebb a démon annál kisebb az esélye, hogy megölje. Persze még nekik is nagy fájdalmat okoz, de nem hiszem, hogy egyéb sérülés érné őket a fizikai, vagy inkább lelki kínon kívül. Úgy képzelem, hogy amint le van írva a gyenge démont tényleg megöli, az erősebbeknek sérülést okoz, de a már nagyon erősnek, akit mágikus dolgok is alig sebeznek, azoknak meg lelki eredetű kínokat okoz, az is roppant kellemetlen tud lenni.

Ami a vérfarkasokat, farkasembereket illeti, azt nem hiszem, hogy gyógyítaná, révén az itt nem úgy néz ki, hogy hamm megharaplak és az leszel. Hanem vagy "ereklye" által leszel az, vagy családi örökségként Smile

A gonosz vallást még specifikálnám, mert a keresztényeknek minden gonosz vallás, ami nem keresztény és máshogy gondolkodik, mint ők, vagy nem Istent imádja.
Pl, hogy csak olyan vallás istenére hat, ami emberáldozatot kíván.
Mert ugye még Thor-nak is kecskéket és efféléket áldoztak és ő aztán tényleg soha sem volt gonosz és mégis élőt áldoz fel, ami a vérszomj... khm keresztény Isten szemében már bűn, mert az ő teremtménye a vallásuk szerint...

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adrian Sommerfield Kedd 17 Május 2016, 01:10

Oké akkor újra próbálom.


A szűzanya könnyei.
Sok legenda szól már arról, hogy egy templomban mikor egy édesanya leborult a szűzanya szobra előtt és a beteg gyermekéért könyörgött akkor néha még a szobor is könnyeket hullatott. Hát ez nem is akkora legenda. Nem egy kimondott templomról van szó hanem bármelyik templomban megtörténhet ilyesmi viszont nagyon, nagyon ritkán. Nem is csak ez veheti rá a szobrokat a sírásra viszont az tény, hogy az anyai fájdalom amikor elveszíti a gyerekét egy nő könnyebben megsirathatja egy szűzanya szobrát. A szobor szeméből kifolyó víz olyan tíz perc alatt igazgyöngyökké válik melyeknek szépségükön kívül varázserejük is van.


A gyöngyök holtakat már nem hoznak vissza az életbe, de akármilyen halálos sérültet igen amennyiben le tudja nyelni őket. Betegség eltűnik és ha okozott bármi kárt a testben akkor az is. Mérgeket szintén megszüntet. Kezet is visszanöveszt még akkor is ha a heg már begyógyult és csak a csonk van ott. Fogyatékosságokat nem gyógyít csak abban az esetben ha azoknak a kiváltó oka valami agyi sérülés. Szóval a gyöngyök a testet teljesen éppé teszik, de a háborúban megzakkant vietnámi veterán nem lesz tőle újra normális ember. Mindenféle betegséget gyógyít még a természetes vakságot, süketséget és hasonlókat is.
Vámpírokat, élőholtakat, sötét mágiával létrehozott lényeket, ördögöket érintés útján pusztítja el. A gyenge démonokat megöli, az erősebbeknek sérülést okoz, de a már nagyon erősnek, akit mágikus dolgok is alig sebeznek, azoknak meg lelki eredetű kínokat okoz. A gyenge démonokat nem csak visszaűzi a síkjára hanem el is pusztítja. A sötét isteneket és emberáldozó vallások istenét(akkor is ha a hívek csak a múltban áldoztak embereket neki) csak súlyosan megsebzi mintha egy tenyérnyi területen III fokú égési sérülés keletkezett volna rajta. Ezt a regenerációs képességek persze gyorsan eltüntethetik. Ha valaminek nincs köze a sötét mágiához, vagy keresztény hitvilági démonokhoz, akkor nem fog hatni rajta.


Jelenleg a világon maximum tíz könny lehet. Egy könny 2 kreditbe kerül.


Remélem nem hagytam ki semmit.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 110
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Szer. 18 Május 2016, 12:05

Pöpec, hamarosan kipakolom az ereklyék közé.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Phobia Szomb. 10 Szept. 2016, 21:33

Death Gun

A legendák, mesék, szóbeszédek, történetek mind azt állítják, hogy a démonoknak, a Halálnak vagy akármilyen gonosz teremtménynek karmai, kardja, kése, baltája, kaszája vagy valami közelharci, régimódi fegyvere van. De mi van, ha létezik egy olyan pisztoly, ami gonoszabb, sötétebb és veszedelmesebb ezeknél?
A Death Gun egy, a sötét démonok lélekfaló ereklyéi közül.

A fegyver tulajdonságai
A Death Gun első ránézésre egy átlagos pisztolynak néz ki, ami mindig olyan típusúnak néz ki, amilyennek a használója szeretné( egyszerű Glock-tól a D50.-ig bármilyen, de csak pisztoly lehet), a kinézete azonban nem befolyásolja az erejét. A fegyver folyamatosan "alszik" ameddig nem talál rá valaki és fel nem tölti egy halandó lelkével, aminek a módja viszonylag egyszerű. Saját kezüleg meg kell ölni egy embert, majd mikor meghal, a fegyvert a vérébe kell mártani és így töltődik fel.
A Death Gun-t lelkekkel lehet feltölteni úgy, hogy embert ölnek vele, akinek így a lelke sose jut semmiféle túlvilágra, hanem "töltény" lesz. Egy lélek öt lövéssel ér fel és 1lövés/másodpercre képes.

Pozitívumok
- A fegyvert nem lehet sehogyan se eltörni, szétszerelni, kárt tenni benne.
- Mivel a fegyvert lelkekkel lehet feltölteni, így számtalan gyilkosság után rengeteg lövés lehet leadni, akár egymás után bármennyit.
- A fegyver minél több lélekkel van megtöltve, annál erősebbet lő. (Pl: ha egy lelket tartalmaz, akkor a lövések átviszik a gyengébb golyóálló mellényt, de ötven léleknél már a vastag acéllemezt is átüti)
- A fegyver kommunikál a tulajdonosával és szörnyű tettekre sarkalhatja. (Emberfüggő, hogy ez most jó vagy sem)

Hátrányok
- A fegyver igényli a gyakori gyilkolást és ha a tulajdonosa huzamosabb ideig nem öl(elég két hét is), elkezdi falni a tárolt lelkeket, ezzel csökkentve a lövések számát.
- Ha üres a fegyver, de a tulajdonosa mégis lőne vele, akkor ezzel a saját lelkét károsítja és max háromszor tud így lőni, utána meghal, a lelke pedig elvész.
- A fegyvert a tulajdonosán kívül senki nem veheti kézbe, az illetékteleneknek felfalja a lelkét másodpercek alatt(ez nem növeli a lövések számát). Csak akkor veheti egy másik személy a kezébe, ha az megölte az előző tulajt.


Röviden ennyi, remélem elfogadható. Very Happy

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 EFhBZnX
Phobia
Phobia
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 415
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 11
Join date : 2016. Aug. 29.
Tartózkodási hely : Somewhere in the middle of nowhere

Karakteradatok
Főkarakter: Phobia
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate, Little SW

https://youtu.be/8KEcpz0IE3M

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Szer. 14 Szept. 2016, 15:37

Szia, ötletes felvetés, a staff részéről rendben van, két kiegészítéssel.
-Az egyik, hogy a fegyvert nem kifejezetten a Halál vagy az ismert démonok nevéhez kéne kötni, mert számukra nem sok haszna van, mivel a rögtön elemészti a lelkeket a pisztoly. Valami egyéb misztikus erő vagy más túlvilág lehet a forrás.
-A másik kiegészítés, hogy a fegyver nem csak azé lehet, aki megölte az előző tulajdonost, hiszen így a leírásban szereplő "alvási" időszak nem létezhetne onnantól kezdve, hogy valaki valaha is használta a pisztoly. Ráadásul ha a tulajt nem meggyilkolják, akkor megintcsak értelmetlenné válik az "öröklés". Szóval erre mondanám, hogy csak akkor vehetik el a korábbi tulajdonostól, ha az meghalt (akárki keze által, akármilyen módon), vagy ha épp nincs töltés egyáltalán a fegyverben. Természetesen játéktechnikailag ilyenkor az új tulajnak meg kell vennie az ereklyét ugyan úgy.

Ezekkel kérlek egészítsd ki a leírást, aztán kipakolom az ereklyék közé, az áráról még gondolkodunk, valószínűleg kb. 4 kredit környékén fog elhelyezkedni.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 16 Szept. 2016, 08:41

A megbeszélt kiegészítésekkel kikerült a fegyver az ereklyék közé.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Phobia Szer. 26 Okt. 2016, 14:46

Üdv újra,

Nefivel való beszélgetés után összeírtam pár dolgot az oldalon szereplő zöld energiákról:


Zöld energia

Energiaellátás

A technológia fejlődésével a környezetkímélő energiafejlesztés módja is rengeteget javult. A Föld által nyújtott, megújúló energiaforrásokat immár jobban ki lehet használni, és több energiát lehet belőlük kinyerni a környezet károsítása nélkül.

A.R.G. reaktor

Az A.I.M. áltak kifejlesztett reaktor, aminek a segítségével az eddig ismert Napelemek energiatermelésénél jóval nagyobb mennyiségű energiát lehet létrehozni.
A szerkezet ugyancsak napelemek segítségével gyűjt energiát, azonban az így gyűjtött energia egy részét arra használja, hogy a teljesítményt fokozza és még több erőt tudjon kinyerni a napsugárzásból. Számos A.I.M. intézet fel van szerelve ilyen reaktorokkal, amiknek köszönhetően nem csak a saját teljes energiaszükségletüket tudják le, hanem a környező területeket is el tudják látni.
Sok helyen fejlesztett reaktorok vannak, amiknek a mérete és az ára jóval magasabb, azonban képesek oxigént termelni és tisztítani a meglévő levegőt.

Szélturbinák

A szélturbinák annak idején rengeteg hasznos energiát termeltek a világnak, számos helyen létesítettek ún. "farmokat" a turbináknak. Azonban ezen szerkezetek nagy helyigényűek és madarakra károsak voltak, így nem tudtak tiszta hasznot hozni.
Az A.I.M. gyártmánya, az A.R.G. reaktorhoz hasonlóképpen működő szélturbinák, amik több energiát termelnek és a kis mérerüknek köszönhetően a légi életre veszélytelenek. Az elterjedésüknek hála rengeteg épületen megtalálhatóak, így a farmok létesítése feleslegessé vált.

Vízerőmű

Leginkább a tengerpartokon bukkannak fel az ún. Hullámerőművek, amik a környezet szennyezése nélkül fejlesztenek energiát, méghozzá nagy mennyiségben.

Bio üzemanyag

Az A.I.M. tudósai által piacra dobott környezetkímélő üzemanyag, ami 100%-ban természetes anyagokból(főként a felfejlesztett biomasszából) készült, így egyáltalán nem károsítja a környezetet.
A kőolaj/földgáz származékokat mára teljesen kiszorította, szinte már mindenhol, minden motortípushoz kapható, ráadásul az ára is kedvezőbb.

Környezettisztítás

Az emberiség feljlődésének hála a környezetet számtalan módon szennyezzük, mind víz, föld, vagy levegő szennyezéssel. Szerencsére az utóbbi időkben az A.I.M. tudósai találtak egy megoldást a problémára.

"Tisztító baktérium"

Ezek a mikroorganizmusok a jövő megmentőiként bukkantak fel az A.I.M. laborjaiban és számtalan teszt után ezek a teljesen kontrollálható baktériumok használatba kerültek.
Hála a különböző reagens vegyületeknek, ezek a baktériumok számtalan területen használhatóak.

Növények:

A baktériumok felhasználhatóak bármilyen növény táplálásához.
- A baktériumok bekebelezik a növényre ártalmas dolgokat, mint fertőzések, gombák és hasonlók
- A baktériumok saját magukat használják fel a növény víz és tápanyagszükségletének kielégítésére, így kevesebb vízzel és kevésbé tápanyagdús talajban is túléli
- A baktérium "feltuningolja" az adott növényt, így az jóval ellenállóbb lesz, több oxigént termel, a terméshozama bő és gyors(az eredeti idő fele)
- A megfelelő dózist adva csak havonta kell újra "meglocsolni" őket a baktériummal
- A baktériumnak hála más típusú növények is meg tudnak élni számukra szélsőségesebb környezetekben is(lehetővé teszi például szőlő termesztését a sivatagban, ha kellő talaj, víz és baktériumellátásban részesül)

Szennyeződés eltávolítás

- A vízbe juttatva képes felkutatni és bekebelezni a káros anyagokat, mint olaj és tengeri hulladékok
- A baktérium a vízbe kerülve ezen kívül még tápanyagként is szolgál a vízi növények/kisebb halak számára, amik így jobban nőnek, szaporodnak
- Földbe juttatva képes a talaj szennyezettségét is megtisztítani, valamint levegőbe kerülve a légszennyezéssel is elbánik

Oltóanyag
- Emberi/állati szervezetbe juttatva erősíteni tudja az immunrendszert
- Hátránya, hogy a szervezetben nem termelődik újra, így a védettség érdekében gyakori(évi) oltások kellenek

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 EFhBZnX
Phobia
Phobia
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 415
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 11
Join date : 2016. Aug. 29.
Tartózkodási hely : Somewhere in the middle of nowhere

Karakteradatok
Főkarakter: Phobia
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate, Little SW

https://youtu.be/8KEcpz0IE3M

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 27 Okt. 2016, 09:56

Elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Phobia Csüt. 06 Ápr. 2017, 17:11

A Duplikátor

Külsőre a Duplikátor csak egy egyszerű, 1,2m magas, 1m széles, 90cm hosszú páncélszéfnek néz ki, hétköznapi zárral, benne pedig két polccal. Valójában viszont egy nagyhatalmú ereklye, amiért bárki ölni tudna. A Duplikátor ugyanis bármilyen tárgyat lemásol.

Származása

A Duplikátor eredetéről rengeteg elmélet létezik, miszerint ez a tárgy a Chernobyl-i atomkatasztrófa során elszabadult sugárzás miatt jött létre, egyesek szerint titkos kísérletezés során jött létre a korábban említett atomerőmű alatt, közvetlenül a robbanás után, de van, aki ezt egy, a semmiből felbukkanó jelenségnek tudja be. Rengeteg elmélet van, azonban mindegyik egyetért egy dologban: a Duplikátor az atomkatasztrófa okán jöhetett létre.
A széfet 2000-környékén fedezték fel a sugárzó zóna mélyén, de a jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

Működése

A Duplikátor működéséhez további két ereklye szükséges, a Rágó, és a Kötőtű. Ezen két tárgy a széf megtalálási helyénél nagy számban voltak felfedezhetőek, de állítólag a Duplikátor működése során is felbukkanhatnak.
A Rágó egy szürke, gumis, lyukacsos golyóbis, golflabdányi mérettel. A Kötőtű egy vörösen izzó, nos, kötőtű.
A Duplikátor használatához a Rágót a felső polc fölé, a "plafonra" kell nyomni, a Kötőtűt pedig a felső polc jobb hátsó sarkába támasztani. Ezután a felső polcra el lehet helyezni a másolni kívánt tárgya(ka)t, majd az ajtót bezárni és egy órát várni. Az idő lejártával a széf alsó polcán ott fog heverni a másolat, az eredeti pedig a felsőn.

Tulajdonságok/Szabályok

- A Duplikátor az eredeti tárgy(ak) tökéletes másolatát készíti el, a két tárgy lényegében megkülönbözhetetlen.(De! A lemásolt tárgy ugyanolyan állapotban is lesz, mint az eredeti)
- A Duplikátor majdnem mindent le tud másolni, kivéve: Élőlényeket, halott lények darabjait.(Érdekes módon pl: egy disznó lábát nem másolja le, de egy adag sonkát már igen)
- Ha a Duplikátor egy mágikus tárgyat másol, akkor a másolat ereje az eredeti szintjétől függ(pl: egy alacsony mágiájú tárgynál a másolat képességei ugyanolyanok, de egy ereklye másolásánál a replika jóval gyengébb lesz)
- A másoláshoz szükséges egy órát ki kell várni, különben semmi se történik.
- Másolás után a Duplikátornak kell 5-6 óra "töltődés", csak utána lehet használni

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 EFhBZnX
Phobia
Phobia
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 415
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 11
Join date : 2016. Aug. 29.
Tartózkodási hely : Somewhere in the middle of nowhere

Karakteradatok
Főkarakter: Phobia
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate, Little SW

https://youtu.be/8KEcpz0IE3M

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adrian Sommerfield Szomb. 05 Aug. 2017, 01:41

Az Askrike kristályok.

Egy ősi mára már teljesen kihalt nép ereklyéi. Egykoron királyi ékszerek voltak vagy hadurak fegyverei. A keletkezésükről nem maradt fenn szinte semmilyen adat, de azt minden róluk szóló írás megemlíti, hogy akár csak két kristály egyszerre történő használata szörnyű katasztrófához vezethet. Így mindig figyeltek arra, hogy egy ember egyszerre csak egy kristályt birtokoljon. Az idők folyamán el is távolodtak egymástól és mára a galaxis legkülönbözőbb pontján található meg a három ékszer.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 6830c4656bc472644095025474099ef9--big-rings-gold-rings
Pokoltűz gyűrűje
A legendák szerint egy isten készítette ezt a gyűrűt, mások szerint maga az isten van a gyűrűben, többek szerint nem isten hanem démon, de olyat is mondanak, hogy egy varázsló készítette aki vagy szövetséget kötött vagy elzárt egy túlvilági lényt a gyűrűben.

Használata egyszerű. Az ujjadra húzod a gyűrűt és gondolatban vagy akár szóban kéred a hatalmát. A tested átalakul. Szürke lesz és néhány helyen felrepedezik, hogy látszódjanak az alatta folyamatosan lobogó lángok és a fejed két oldalára kétarasznyi szürke szarvak nőnek. Az arcod pedig koponyára lesz hasonlatos. Ha megsérülsz akkor a seb egyből el is lesz égetve így nem vérezhetsz el. Az erőd egy tonnásra nő és képes leszel két méterre tüzet köpni. Szintén gondolati paranccsal visszatérhetsz a normális testedbe. A kapott sérüléseid megmaradnak, de a repedések a testeden összezárulnak. Viszont ha hat körnél tovább ebben az alakban maradsz akkor a repedések nemcsak, hogy megmaradnak visszaváltozva is, de súlyos fájdalommal tovább repednek. A kilencedik körre pedig a használó a benne feszülő energiáktól szétrobban egy egyméteres átmérőjű tűzrobbanással.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Green%2Bgem%2Belfin%2Btiara%2Bdiadem%2Bcrown%2Bgold%2Bglass%2Bceltic%2Bprincess
Zephyr koronája
Erről az ereklyéről is legalább annyi legenda szól mint a másik kettőről.Sokan a szél istennőjének erejét kapcsolják hozzá, míg mások inkább legendás varázslókat a történelemből kik ezzel kívánták hatalmukat növelni. Annyi biztos, hogy sok uralkodó fején megfordult és hatalma veszélyessé teszi hordozóját főleg ha bölcsen használja erejét.
A három ékszer közül ez az ami a legtöbb gyakorlást igényli. Olyanoknak kik egyébként is képesek a telekinézisre csak azt kell megszokniuk, hogy a megerősödött tudatuk milyen használni. Annak pedig aki nem rendelkezik és nem is rendelkezett ilyen képességekkel meg kell tanulnia az elméjét használni. Sokan segítségként a kezükkel is mutogattak, hogy megkönnyítsék maguknak a tárgy használatát, de aki elég ügyes annak nem muszáj. A tárgy használója egy tonnát tud megmozgatni a tízméteres közelében. Ez magában foglalja a lebegést, hogy védőfalat idéz maga köré, mozgat tárgyakat vagy hogy szétszakít tárgyakat vagy akár személyeket. A tárgy használata nem időkorláthoz van kötve hanem az adott illető elméjének erejéhez. Ha valaki túl sokat használja migrénes fejfájások kezdhetik gyötörni és ezek ha nem áll le az eszköz használatával akár ájuláshoz is vezethet. Gyakorlás után egyre tovább tudja használni az eszközt.
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Saturn_Red_Front__90318.1385489582
Az öröklét nyakéke
Sokan a legértékesebbnek tartják a három ereklye közül. Nemcsoda, hogy erre a legnehezebb rátalálni ha keresné az ember. Birtokosai általában nem dicsekednek vele sőt egyenesen titkolják, hogy birtokukban lenne. Képessége az ami a neve is. Örök életet ad viselőjének. Mindenfajta betegségtől véd és a már rajtunk lévőket megszünteti. Sérüléseink nem gyógyítja, de ha halálosak is amíg nyakunkban van az ékszer vagy hozzá vagyunk érve addig nem halhatunk meg mindegy milyen állapotban is vagyunk. Szól legenda arról, hogy valakinek levágták a kezét amiben az ékszert szorongatta és bár az illető teste meghalt a keze nem akarta adni a nyakéket. Ha már elhunytak nyakába teszik fel azon illetőn nem tud segíteni, de haldoklókat életben tart. Létszükségletet nem szüntet meg, de nem lesznek halálosak. Vagyis valaki megteheti, hogy ezzel a nyakában hónapokig nem eszik és nem hal meg, de az éhséget érzi és az ezzel járó biológiai problémák is kialakulhatnak.(lassuló reflexek, izomsorvadás, szervek romlása) Szóval ha olyan helyzetbe kerül az illető ezzel az ereklyével örökké tartó szenvedésre is kárhoztathatjuk. Az öregedést sem állítja meg viszont állítólag harminc év után átformálja a hordozóját. Az illető bőre falfehér lesz, a szemei pedig vörösek. Az idősödése pedig akkor áll meg. Vagyis ha valaki nyolcvan évesen vette a nyakába harminc évig még öregszik majd megmarad abban az állapotban. Ha ilyenkor kiveszik az illető nyakából akkor az elporlad. Ez az eszköz ekképpen kéri vissza az ajándékot amit adott.Nagy hatalmú eszközök ezek. Az igazi erő nem is a foglalatokban hanem a kövekben vannak. Azok adják a hatásokat a többi csak díszítés és kényelmesebbé teszi a viselésüket. Szólnak legendák arról, hogy a múltban nagy királyok hordták ezeket, hogy hatalmukat szimbolizálják. Sokan pont az erejükkel váltak legendás királyokká. Viszont egyszerre történű használatuk veszélyes bárki számára. Akár még egy isten számára is.
Aki Pokoltűz gyűrűjét és Zephyr koronáját egyszerre használja felveszi a démonformát és egy tízméteres sugarú tűzgömb veszi körbe. A testén lévő repedések pedig folyamatosan továbbrepednek szörnyű fájdalmak közepette míg három kör múlva szét nem robban az illető egy ötven méter sugarú tűzgömbben. Talán ötödik szintű gyógyulással túl lehet élni.
Aki Pokoltűz gyűrűjét és az öröklét nyakékét hordja felveszi a démonformát, de lángjai kékek lesznek és a nyakék mélyen beleolvad az illető mellkasába. Elméje megbomlik és mindenkit megöl maga körül akit csak talál. Ebben az is segítségére van, hogy akihez hozzáér attól éveket vesz el az életéből. Minden körben ötöt. Ha öt körig nem ér senkihez akkor a démon felrobban és egy méter sugarú körben mindenki égési sérüléseket szerez. Legyőzéséhez a nyakéket ki kell tépni a mellkasából.(Hozzáért a démonhoz, úgyhogy öt évet öregszik az illető.) Ha ez túléli és még nem hordja a démonformát kilenc kör óta akkor visszaváltozhat. Ellenkező esetben a gyűrű leírásánál található végkifejlet valósul meg.
Aki pedig Zephyr koronáját és az Öröklét nyakékét egyszerre használja az egyre nagyobb nyomást kezdd érezni a fejében és közben minden közelében lévő dolgot elkezd vonzani magához. Az ékszereket meg körönként egy erőkategóriával erősebben kell próbálnia levenni magáról, hogy megmeneküljön. Ha nem sikerül a nyomás és a vonzás tovább erősödnek. Előbb az illető feje robban szét és már nem szenved hacsak nem másutt volt a fájdalomközpontja. A nyomás pedig addig passzírozza az illetőt míg vagy a koronához vagy a nyakékhez már nem ér hozzá.
Az pedig aki egyszerre próbálná mindhárom ereklyét használni azt sem tudja megérteni milyen ostobaságot követett el. Az energiáktól abban a pillanatban ezer méter átmérőjű kör alakú robbanásban semmisül meg. Ötödik szintű ellenállású karakterek súlyos sérülésekkel, de túlélhetik ha egy ilyen robbanás hatósugarán belül tartózkodnak.

_________________
Reneszánsz:
Adrian Sommerfield, Samuel McShuibhne, George Turner, Srir Gur, Leon Gross,  Augustus Graves,Otrus  Vubalh Fass, Tristan Winkelhock, Lisa Kaur
Végtelen háború:
Gustav Simonsen
Little SW
Claye Jaro, Chuhk G'vaamnohrk, Rhirt Trakk, Jivi Ako

Összes karim
Adrian Sommerfield
Adrian Sommerfield
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 110
Join date : 2014. Dec. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Adrian Sommerfield
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Little SW, VH

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2531-adrian-sommerfield https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#73048

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Foxiai

Témanyitás by Bíbor Kísértet Szomb. 06 Jan. 2018, 22:30

A bolygó és történelme

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Planet_Reach
A Foxia bolygó a Tejút rendszer (az ő nyelvükön Shrikka galaxis) hatodik spiráljában van. A bolygó kellően közel kering a Napjához, hogy az annyira meleg legyen, de elég távol, hogy a nedvesség megmaradjon rajta. Az így kialakult párás időjárás hatására hatalmas esőerdők jelentek meg rajta, amely a bolygó pólusaira is kiterjed. A felszínét kisebb-nagyobb szigetek borítják, amelyek lehetővé teszik a víz áramlását.
A bolygó fái között mindenféle ragadozó él, amelyek elsődleges táplálékforrásai annak idején a foxiaiak ősei a rókalemurok voltak. Ezek a fejlődésük folyamán megtanultak erődszerű fészkeket építeni, ez pedig serkentőleg hatott az agyuk fejlődésére. A hímek közül azok lettek a legsikeresebbek, amelyek a legstrapabíróbb fészket építették. Évezredekkel később ezekből kunyhók lettek, amelyek fallal körülvett falvak alakultak ki.Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Latest?cb=20140312065140
A képen egy zorkaron látható, a Foxia egyik ritka, de veszélyes csúcsragadozója. Bizonyos idegen fajok szinte a kihalásig vadászták őket. A foxiaiak titkolják a kevés megmaradt tenyészpéldány helyét.

Az első vadászó és gyűjtögető, majd primitív gazdálkodást folytató foxiaiak lassan bolyszerű településeket hoztak létre. Ezekből hatalmas, többszíntű bolyvárosok lettek. Amelyeknek a szívében óriási gyárak és összeszerelő üzemek működtek, mikor elindult az iparosods kora.  A foxiaiaknak hihetetlenül fejlett a kombinatorikai és problémamegoldó képessége. Ez hihetetlen fejlődést eredményezett a mérnöki tudományokban épp úgy, mint az informatika területén.
A csillagközi hajtóművet Yalosh, a Reewoo harmadik szintjéről származó foxiai tudós találta fel. Az első csillagrepülésre a kétezer évvel ezelőtt került sor. A foxiai felfedezők számtalan fejletlen civilizációval találkoztak, amiknek később fejlett számítógép technológiát adtak el cserébe bolygójuk erőforrásaiért. Ezen korszak kezdetén több más faj vállalatával is versengeni kezdtek a technológiai fejlesztések terén, komputerrendszerek mellett robotokat is kifejlesztettek és eladtak egyre fejlettebben.
A foxiaiak elsősorban a Tejútrendszerben találtak ügyfeleket. Nincsenek shi’ar vagy kree értelembe vett kolóniáik. A Foxiával kereskedelmi kapcsolatban álló bolygókon lévő kirendeltségeik vannak az egyes bolyvárosoknak. Ezek az épületek egyszerre gyárak, tervezőműhelyek és lakóhelyek, egyfajta kisebb bolyvárosok, ahol a kirendeltségeken dolgozók és azok családtagjaik élnek.


Testfelépítésük és biológiájuk

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 5e_kitsune_by_novadragon1000-d9blls2

A foxiaiak ősi öltözetébe öltözött művész késtáncot add elő. Ezen tánc mozdulatai bemutatják az őseik menekülésre és gyors támadásokra kihegyezett ösztönös mozdulatsorait. Ez az egyetlen harchoz köthető rituáléjuk.

A foxiak 90-100 centiméteres teremtmények, amelyek küllemben a Földön élő rókákra emlékeztetnek. Azonban földi értelemben véve nem kutyafélék, hanem főemlősök. Az agyuk bár kisebb kiterjedésű, mint egy emberé jobban barázdált, és a felépítése lehetővé teszi a magasabb rendű geometriai és matematikai számítások elvégzését. Ebből eredeztethető magasan fejlett mérnöki és technikai tudásuk. A foxiak érzékszervei közül elsősorban a szaglás és az ízlelés fejlett. A színeknél látják a három alapszínt, és mivel az őseik fán élő teremtmények voltak, ezért jó mélységérzékeléssel és hallással bírnak. Roppant ügyes famászók és akrobaták hála hosszú és lompos farkuknak és az üreges csontjaikból fakadó kis súlyuknak. Persze ebből is fakad sérülékenységük, de az erős izomzatuk megvédi őket az esetleges ütközésektől. Bundájuk színe alapvetően vörös, de előfordulnak homokszínű, vörösesbarna, ritkán fekete, ezüstkék, elvétve albinó egyedek is.
Elevenszülő, kétnemű teremtmények. Persze a külső szemlélő nem tudja megkülönböztetni a két nemet. A pletykák szerint a foxiak klónozótartályokban születnek, vagy a nőstényeiket már régen biológiai szülőgépeké alakították (bár ez utóbbi rémhíreket csak az üzleti riválisaik terjesztik). Valójában egymás között feromonokkal és a hangjukban lévő árnyalatokkal tudatják, hogy ki a hím és ki a nőstény. A nőstények általában 3-7 kölyköt hoznak a világra, akiknek a nevelésében mindenki részt vesz aztán.


Kultúra és társadalom

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 AnkiregaVaultHeader_zps103433f6
Ügyességük és egyensúly érzékük miatt a foxiaiak keresett artisták, táncosok. Fajuknak
egyes renitens tagjai azonban ezt a képességet használják ki betöröként vagy harcművészként.


A Foxia politikájának alapja a bolyvárosok. Ezek a települések egyszerre a városok, államok és vállalatok, amelyeknek a falai mögött kasztrendszer van. Három részre tagolható: munkások, összeszerelők és tervezők. Ez a kasztrendszer azonban mobilis, a különféle kasztok között lehetséges az átjárás tanulás által, és a bolyvárosokat vezető legfőbb tanácsban mindegyik ilyen kaszt képviselteti magát.
A foxiai művészetekben kedveltek az áramkörökre emlékeztető, szögletes formák. Bár ateisták, és erre büszkék, azt vallják, hogy az univerzum valójában egy természetes úton létrejött kvantumkomputer, aminek tökéletességét kötelességük elérni. A bolyvárosok között bár hallgatólagos szövetség van, ennek ellenére a felszín alatt gazdasági és kereskedelmi háború megy, amiben a legfontosabb harcosok különféle komputerbűnözők, ipari kémek és szabotázsokra felbérelhető külhoni zsoldosok.
Egy ilyen közösen felbérelt zsoldoshaderő és flotta adja amúgy a bolygó védelmi erejét, mivel a foxiaiak nem szeretnek harcolni, túl otrombának és primitívnek tartják. Ezeket a legfejlettebb foxiai tervezésű fegyverekkel és űrhajókkal látják el, és egy szerződésellenőrző chippel, ami az árulás esetén kisüti a zsoldosok agyát.
Kapcsolat a galaxis többi részével
Gyakran látni a foxiai kirendeltségeket a Tejút civilizált, űrutazással rendelkező bolygóin, ahogy ezeknek az utcáin és bazárjaiban ezen vörösbundás teremtményeket, akik a felbérelt testőrükkel vagy robotjaikkal sétálnak. Vannak azonban renitens foxiaiak, akik nem akarnak betagozódni a bolyvárosok rendszereibe. Ő bennük a rókalemurok ősi, a többi foxiai számára rendellenes ösztönei törnek felszínre, a lopásra, a vándorlásra és az agresszív kalandok keresésére. Ezeket a lényeket bár a foxiai társadalom nem tagadja ki – hivatalosan -, de viszolygást kelt ezekben a lényekben. Főleg az, hogy ezek a foxiaiak lézerpisztolyt, és más fegyvereket is hordanak.

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Fox_mccloud_by_kenket-dax1305

Faji előnyök:
Fejlett ügyesség: A foxiaiak ügyes akrobaták és zártörők.
Technománia: Egy foxiai képes hosszabb-rövidebb vizsgálat után bármely elektromos rendszert vagy programkódot átlátni, esetleg megtervezni vagy írni egyet.
Kifinomult szaglás
Faji hátrányok:
Sérülékenység: Üreges csontjaik könnyen törnek, egy erősebb becsapódás súlyos sérülésekkel járhat.

_________________
Bíbor Kísértet
Ez nem csak holmi játék! Ha a valóvilágban betörsz valahova, ott lepuffantanak.

Rozsda (Zoé)

Nem senyvedek a hús izzadtságszagú börtönében, a testemet információk alkotják. Ha nem is borulsz le előttem, akkor legalább add meg tiszteletet, jó?
Bíbor Kísértet
Bíbor Kísértet
Bannolt

Hozzászólások száma : 154
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 2
Join date : 2014. Aug. 18.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 6 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

6 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.