Fajok, kasztok, ereklyék

3 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Jason Mandrake Kedd 17 Jan. 2012, 22:23

Ami valljuk be nem is ártott a fajnak Very Happy Mivel Sam itt az egyetlen és persze most jöhetnek a kommentek,,hogy ez a játék nem a vámpírokról szól mégis azt kell mondanom, hogy itt a vámpírok nem mások mint az emberi maximumot elért alakok.

Kellenek a vámpírok, persze nem az a célunk hogy elárasszuk az oldalt velük de 1 darabnál több jól esne szerintem.

_________________
Jason Mandrake- Démonológus és üzletember
Avalon: Alaistair Viharmágus és nőcsábász R.I.P
Zombivilág: Rex Thomson-Önjelölt Páncélos igazságosztó R.I.P.
Jason Mandrake
Jason Mandrake
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 62
Hozzászólások régi : 153
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 09.
Age : 35
Tartózkodási hely : Black Heaven bordély

Karakteradatok
Főkarakter: Jason Mandrake
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

http://damnednights.hungarianforum.net/ azaneal89

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Morsus Hétf. 19 Márc. 2012, 22:48

A képességekben vannak nem szimpik:
Villámgyors reflexek ez legalább 3 kredit
Sokaság, rakjuk hozzá, hogy szint*15 ilyen állat lehetsz.
Elrejtő lepel 5 kredites és szint/emberre hat.
Árnylépés, első +3nál az árnyék képes legyen apróbb dolgokat elmozdítani annak az árnyékát érintve. Húzni, tolni, lökni. Utána még +3ért (összesen kilenc) tudjon maga is árnyékká válni.
Nekrofil, nem vámpír erő, hanem szerepjátékosi.
Akaratgyenge , ugyanaz a gond.
Csúfság, nem kapsz kreditet mert ronda karaktert akarsz Very Happy
Múlthoz ragadt, max 3 kredites.
Kitaszított, nem-nem ez nem vampire.

_________________
"ha nem írtok, akkor én irtok" - Zspider/Morsus
Aktív kalandok: Kánaán Alfa
Apokalipszis Kora: Az Idő Kifut
Outsiders: 12. Ezüstkor - Új Mutánsok - Szuperhumánok
Alter: Gótika: Harmadik Évad - Ultron Kora - Eredeti Őrzők - Világ Vége
Morsus
Morsus
Főnök

Hozzászólások száma : 3218
Hozzászólások régi : 7460
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 20.szint - 70 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Morsus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Sam Kedd 20 Márc. 2012, 21:44

A leírás végső verziója, a kért változásokat eszközöltem, és a helyesírási hibákat is kijavítottam.


Vámpírok

Történelem:
Az első vámpírokat 15 ezer évvel ezelőtt készítették, egy kis csoportnyi Atlantiszi még a Kataklizma előtt. Amikor egy csoport Atlantiszi varázsló felfedezte Darkholdot és a rejtett tudást, amiket Chthon a démon írt le. Használták a démon egyik varázslatát az ellenségeiken, hogy azok visszatérjenek holtukból vámpír alakban. De ezek a vámpírok jóval erősebbek voltak, mint ahogyan mindezt a varázslók remélték. Megölték alaktóikat, és elszöktek Atlantiszról mielőtt az elsüllyedt volna. Az első vámpír valószínűleg Varnae volt, korábbi Atlantiszi varázsló, aki végül nagyon hosszú ideig uralta a Föld összes vámpírját. Egészen addig, amíg végül Vlad, a Drakula el nem mozdította őt ebből a pozícióból és át nem vette a címet tőle.
Idővel gyermekei lettek, olyanok, akik a harapásától maguk is hozzá hasonlóvá váltak. Vámpírok. A kor uralkodói voltak. Senki se állhatott az útjukba.
Mivel már nem voltak élők, de holtak sem, szinte semmi sem sebezte őket, csak a nap fénye égette fel a testüket. Így az éjszakába menekültek, és az emberek tudásával fejlődtek a módszereik. Rájöttek, hogy hogyan lehet legyűrni a vámpírokat, és elűzni őket. A vámpírok lassan eltűntek a föld színéről egészen a 18. század végéig, amikor mesterük újabb megjelenésével maguk is visszatértek, de már sokkal kevesebben vannak. Azóta a vérszívók köztünk élnek.

Játéktechnikailag:
A vámpírok élőholtak. Sokban hasonlítanak az asgardiakra és a természetfelettiekre, de nem teljesen ugyanolyanok. Ők is az emberi lét felett állnak, de az ő elpusztításuk sokkal bonyolultabb. A vámpír egyetlen gyenge pontja a szíve, ha az megsemmisül, akkor a vámpír is, a másik módszer a test teljes elpusztítása. A vámpír nem vehet képességeket, mint az emberek, de vannak előnyei és hátrányai, amiket maga választhat ki minden szinten, ezzel bővítve a képességei listáját. Az előnyök kreditet vesznek el a játékostól, de a hátrányok kreditet adnak. Viszont fontos megjegyezni, hogy nem csak képességekről van szó, mivel a vámpírnak közben a kreditből kell vásárolnia személyes tárgyakat, fegyvereket és egyebeket. Csak képességeket nem vehet, mindössze azokból az előnyökből választhat, amit lejjebb olvashattok.

Faji alapképességek:
- A napfény-érzékenység. A vámpírt a napfény leghalványabb sugara is égeti. Pár pillanat alatt nyílt napfényen egészen elég.
- A vámpír nem élő így csak vér ivására van szüksége, se ételt, se italt nem kell magához vennie, de legalább heti egy kupányi vérre (1,2-1,4 liter) szüksége van mindenképpen.
- A vámpír számára a vér a legízletesebb ital, minden vámpír saját szájíze szerint érzi édesnek vagy sósnak, de tudatukban mindig tökéletes az íze.
- A vámpírok uralkodnak elhunyt testük felett. Maguk döntenek, hogy legyen-e pulzusuk, testhőmérsékletük vagy más hasonló fizikai tünetük.
- A vámpírok két felső szemfoga nagyobb és élesebb, mint az emberé.
- Képesek a regenerációra is, de minimálisan. Zúzódások apróbb sebek perceken belül eltűnnek, akár harc közben is, de a tűz, a napfény és a mágikus tárgyak okozta sebek csak pihenéssel és koncentrálással gyógyíthatóak.
- A vámpír úgy tanulhat varázsolni, mint más fajok.

Emberfeletti erő: Testük az emberénél sokkal erősebb, izomzatilag nem különböznek az embertől mégis képesek hatalmas erő kifejtésére. Fizikailag nem számít, hogy egy vámpír mennyire izmos, a testi erőt a vámpír esszenciája és vére fűti, hogy elérje célját. Egy átlagos vámpír könnyedén képes 250-300 kg sújt megemelni.

Természetellenes kitartás: A vámpírok holt lények, ez azt jelenti, hogy egy átlagos embernél nagyobb fizikai kitartással rendelkeznek. Képesek órákon át futni ha kell, mivel testük nem termel tejsavat, ahogy az embereké. Viszont egy idő után előtérbe kerül a tejsav kérdése, amit testük vérrel pótol. Ha egy vámpír intenzíven igénybe veszi testét vértartalékai gyorsabban kiürülnek, de még így is jóval ember feletti kitartásról beszélhetünk. Mivel akár ötször tovább képes fenntartani a mozgási sebességét a fáradás legkisebb jele nélkül.

Éles érzékek: A vámpírok már leginkább vadállatok, mintsem emberek. Érzékei sokkal kifinomultabbak, az emberi érzékelés határát átlépve hallása vetélkedhet egy denevérével, szaglása akár a vadászkutyáké és látása olyan éles akár a sasé. Emellett lévén, hogy a vámpír az örök sötétség fogja nem meglepő, hogy képessé vált a sötétségben való szinte tökéletes látásra. Ennek nagy használ is veszi, hisz a fény számára örök tabu.


Előnyök (Avagy misztikus képességek, vámpírhatalmak)

Embertelen fizikum: A vámpírok sem élők, sem holtak. Testük képes emberek számára hihetetlen erők kifejtésére. Első ránézésre egy vámpír izomzata nem különbözik egy átlagos ember izomzatától, viszont az ősi átok miatt misztikus úton képesek elképzelhetetlen súlyokat megemelni.

Minden szint megvásárlása kötelező! (Összesen 13 kredit)
Első szint: 1 kredit – 500 kg felemelése
Második szint: 2 kredit – 1 tonna felemelése
Harmadik szint: 4 kredit – 5 tonna felemelése
Negyedik szint: 6 kredit – 10 tonna felemelése

Emberfeletti sebesség /3 kredit/: Egy vámpír alap sebessége megegyezik az emberek maximális futási sebességével. (Ez körülbelül 40-45 km/h.) Ezt tovább fejleszthetve a vámpír sebessége körülbelül megduplázódik. Ekkor egy olimpiai bajnok sebességének kétszeresével bír. (Ez körülbelül 80-90 km/h.)

Villámgyors reflexek /3 kredit/: Misztikum övezi a vámpírok azon képességét, mely segítségével egy átlagembernél gyorsabban képesek reagálni, cselekedni és mozogni. A gyors reflexeknek köszönhetően a vámpírok képesek akár elhajolni töltények elől is, még akkor is, ha közvetlen előttük sütik el a fegyvert. (Érzékelés szempontjából és nem folyamatos mozgás miatt.)

Gyorsaság /3 kredit/: A vámpír gyorsabb lesz, mint mások, de nem futásban vagy harcban, hanem mozgásban. Nagyban hasonlít ez a teleportálásra, mivel a képesség egyetlen előnye, hogy a vámpír az egyik helyszínről a másikra jut pillanatokon belül, de ezek a helyszínek maximum 30 méter távolságban lehetnek egymástól. Harcolni ebben a gyors állapotban nem lehet. A legtöbb vámpír inkább áldozatainak megrémítésére használja. Az erősebbek 5 használat után kifáradnak.

Falon járás /4 kredit/: A vámpír képes járni a falakon, akár a kezével akár a lábával érinti meg a falakat, egyszerűen felsétál rajtuk a gravitációtól függetlenül, de ha elveszti az egyensúlyát, ugyanúgy lezuhan.

Szentségtelen test: A vámpírok leginkább legendába illő képessége, miszerint nem lehet őket egykönnyen megölni. A vámpírok alapjában véve is szívós és kitartó lények, viszont testük korlátok közé van szorítva. Viszont ahogy a vér a szervezetükben öregszik úgy mélyül el ez a képesség is a vérszívóban. De még ez a képesség sem mentesíti a vámpírt az egyik legnagyobb átkától, miszerint a nap felperzseli, elégeti, és végül elpusztítja testüket. E képesség minden szintje plusz 5 percet ad pajzsként a nap gyilkos sugarai ellen. (FONTOS! Ez a képesség nem csökkenti a mágikus támadások sebzését!)

Minden szint megvásárlása kötelező! (Összesen 20 kredit)
Első szint: 2 kredit – kések, tőrök már nem sebzik testük
Második szint: 3 kredit – kardoknak és egyéb közelharci fegyvereknek való ellenállás
Harmadik szint: 4 kredit – kisebb pisztolyoknak való ellenállás
Negyedik szint: 5 kredit – komolyabb fegyverek (puskák, gépfegyverek, Asgardi fegyverek) elleni ellenállás
Ötödik szint: 6 kredit – savaknak, ágyúknak és bombáknak való ellenállás

Mágia immunitás /3 kredit/: A vámpír ugyanolyan gyorsan gyógyítja mágikus eredetű (mágia, vagy mágikus tárgy okozta) sérüléseit, mint a normális tárgyak, fegyverek által okozott sérüléseket.

Erős csontozat /3 kredit/: A vámpír csontszerkezete sokkal ellenállóbb, mint egy emberé. Ami egy ember combcsontját szilánkosra zúzná, a vámpír csontjait rosszabb esetben megrepeszti.

Erősebb regeneráció /3 kredit/: A vámpírok alap képessége a sejtregeneráció, ezzel kisebb zúzódásokat és kisebb sebeket képesek percek alatt begyógyítani illetve súlyosabb sérüléseket pihenéssel és koncentrációval gyógyítani. Ez a képesség ennek mértékét növeli, egy bizonyos vértartalék mozgósításának segítségével. Vágások és egykezes lőfegyverek okozta sebek negyed órán belül begyógyulnak.

Állattá alakulás: A vámpírokban ott van mélyen belül a vad, mely néha kitör, ha szomjúságuk eléri a kritikus szintet, ekkor bestiákként morognak és földöntúli üvöltéssel kapnak vér után. Egyes vámpírokon ebben az öntudatlan állapotban önkéntelenül állatias jegyek jelennek meg. Ha képesek ezt a belső vadat megszelídíteni és irányítani, képesekké válnak formába önteni is.

Minden szint megvásárlása kötelező! (Összesen 21 kredit)
Első szint: 1 kredit – Csak és kizárólag denevér formát képes felvenni
Második szint: 2 kredit – Kisebb állatok alakját képes felvenni (pl.: macska, jól megtermett patkány)
Harmadik szint: 4 kredit – Közepes állatok alakja (pl.: farkas, nagyobb kutya)
Negyedik szint: 6 kredit – Nagyobb állatok (pl.: medve, oroszlán)
Ötödik szint: 8 kredit – Misztikus lények (pl.: sárkánygyík, vérfarkas)

Sokaság /4 kredit/: Az állattá alakulás képesség második szintjének ismeretével rendelkező vámpírok képesek a testüket nagyobb változásra kényszeríteni. A mélyen belül szunnyadó bestia parancsára a vámpír teste képessé válik, hogy egy seregnyi kisebb állattá alakuljon. (Az állatok mennyisége szint*15 darab.) Például egy sereg denevérré, vagy egy patkányhaddá. Igazán hasznos képesség menekülésre vagy megfélemlítésre. Fontos, hogy ez a képesség szigorúan csak kis állatok esetében működik, tehát denevér, vagy kisebb méretű patkányok. NEM lehetséges nagyobb állatok csapatává változni, mint a macska, vagy a jól megtermett patkány.

Beszéd az állatokkal /2 kredit/: A vámpír képessé válik az állatokkal való kommunikációra. Azok úgy tekintenek rá, akár a falkavezérre, így teljesítik a kéréseit. De ezek csak egyszerű egyszavas kérések lehetnek, pl.: védelem, támadás, futás, követés, stb.. A képesség többször megvásárolható és egyszeri megvásárlása egy állatfajjal való társalgást teszi lehetővé. Ezen kívül a KM ítélheti úgy, hogy az állatok valamiért nem teljesítik azt, amit a vámpír kér.

Testalakítás: A vámpír ura teste minden porcikájának, ha elér egy bizonyos szintre, nem csak a szívét indíthatja újra vagy állíthatja meg. Nem csak a hőmérsékletét képes szabályozni, hanem a vérét, húsát és csontjait is képessé válik befolyásolni.
Ragadozó fogazat /2 kredit + 1 kredit/: A vámpír állkapcsa átalakul, fogai borotvaélesekké vállnak. Plusz egy kreditért akár a fémet is képesek átharapni.
Karmok /2 kredit + 2 kredit/: A vámpír éles karmokat növeszt, melyeket fegyverként is képes használni, plusz két kreditért ezekkel már a fémet is átvághatják.
Szárnyak növesztése /4 kredit/: A vámpír képessé válik szárnyak növesztésére, és így a repülésre is, mely sebessége maximum 60 km/h.

/Ezen kívül a vámpír képes testét egyéb változásra is rábírni, de ezt csak szigorúan mesélői engedélyhez kötve! Minden újabb változtatási képesség külön krediteket vesz el!/

Szépség /1 kredit/: Szebb, mint egy halandó. Ez a képességet akár emberfeletti szépségnek is nevezhető. Ez segíti a vámpírt a zsákmányának elkápráztatásában, így könnyítve a vadászatot. De az erős akaratú emberek figyelmen kívül hagyhatják ezt a csodás szépséget.

Véremlék /3 kredit/: A vérszívó eme természetfeletti képessége akkor jelentkezik, amikor táplálkozik áldozata véréből. Emlékek, történések és néha érzelmeket és villózó képeket lát a vámpír, miközben elveszi a kellő vérmennyiséget. De vannak tiszta pillanatok, amikor az egész életen átívelő dolgokat lát, lepereg előtte áldozata eddigi élete.

Vérlátás /1 kredit/: A vér az élet, így ennek nyoma marad a létezésben. A vámpír képes érzékelni és látni, kiemelkedőbb módon, mint bármi mást. Eme képesség lehetővé teszi, hogy a vért, mint valami jelzőfényt érzékelje. A karakter látása ekkor elszürkül, teljesen sötét lesz. A véren kívül semmi sem kivehető, viszont azt tökéletesen érzékelni fogja. Átláthat akár a falon is, ha a másik oldalon élő személyek vannak. Látni fogja az alakot, de igazából az érhálózatot érzékeli és a vér áramlásának útját. Használat alatt a vámpír szeme vérvörössé válik és látása erősen leromlik, amíg aktív a képesség. (Olcsó képesség, mert amellett, hogy előny hátrányt is jelent a használata.)

Hipnózis /4 kredit/: Ha az áldozata a vámpír szemébe néz, az képes elbűvölni őt. Ez csak élőben, szemtől szembe működik. A vámpír a célpontja szemébe néz, ezzel az hatása alá kerül (harc alatt ez egy játékbeli kör). Ha a szemkontaktust semmi sem szakítja meg, akkor a hipnózis sikeres. A következő körben a szemkontaktust fenntartva a vámpír parancsot adhat ki az áldozatának, de annak nagyon egyszerűnek kell lennie, és egy szavasnak (pl. aludj, támadj, csókolj, stb.). Parancs nélkül maradt áldozat általában dermedten marad addig, ameddig valaki meg nem szólítja, vagy meg nem löki – ezzel kilökve a koncentrációból.

Elrejtő lepel /3 kredit/: A vámpírok hatalmas mentális erejüknek köszönhetően hipnotizálni a lényeket és felhasználni őket saját céljaik érdekében. Ez a hipnózis egyszerűbb változata, a vámpír behatol egy lény elméjébe és elhiteti vele, hogy nincs ott, vagy más személyként tűnteti fel magát. Használat közben folyamatos koncentrációt igényel. Egy személy esetében maximum negyed órán át tartható fenn, több személy (egy kisebb csoport, maximum szintnyi ember) esetében csak tíz percig tartható fenn. A használatot követően ismét a használat előtti állapotok lépnek életbe. Legtöbbször menekülésre használják.

Köd forma /5 kredit/: Ez a képesség lehetővé teszi a vámpír számára, hogy sűrű ködfelhőként közlekedjen. Viszont ebben a formában nem támadhat és semmiféle más képességet sem képes használni. Mozgási sebessége maximum 25 km/h. Hangja légiesen könnyeddé válik, áldozatát a köd magához ölelheti majd egy jól időzített pillanatban képes felvenni eredeti formáját és célpontja háta mögött teremni. Az erősebb vámpírok naponta maximum 2-3x képesek használni.

Árnylépés (Minden szint megvásárlása kötelező, összesen 9 kredit!)
Első szint /3 kredit/: Ez a képesség nagyon ritka a fiatal vámpírok között, de az aggastyánok előszeretettel használják. A képesség lényege, hogy a vámpír kedve szerint mozgathatja az árnyékát, ha úgy tetszik képes azt életre kelteni. Bárhogy is mozdul a fény az árnyéka maradhat a helyén, vagy esetleg táncolhat is, míg a vámpír mozdulatlanul áll.
Második szint /+3 kredit/: A képesség ezen szintjén a használó árnyéka képes tárgyak mozgatására, ha érinti azok árnyékát. Persze ezek a tárgyak nem lehetnek túl nagyok, de hasznos képesség, ha észrevétlenül kell elcsenni például egy kulcsot, vagy pénztárcát.
Harmadik szint /+3 kredit/: Plusz három kreditért a vámpír képessé válik az árnyékával való egyesülésre. Az árnyékvilágban való lét nagy előnye a gyors és biztonságos közlekedés. Viszont míg beleolvas az árnyékába nem képes semmi másra, csak mozogni. Az „árnyék vámpírt” fizikailag nem lehet megsebesíteni, de a tűz, a napfény és a mágia ebben az alakban különösen erősen sebzi.


Hátrányok (Avagy faji gyengeségek)

Hagyma undor /1 kredit/: A vámpír gyűlöli a hagymát, a szaga meggyengíti, és az érintése marja a bőrét. Ezt a benne lévő kéntartalmú vegyület okozza az allilszulfid. Ez a vöröshagymában és a fokhagymában található meg magas koncentrációban.

Csomómánia /3 kredit/: A vámpír mániákusan ki akar bogozni minden csomót, nem képes semmi mással foglalkozni egészen addig, amíg meg nem oldotta ezt a „problémát”.

Termésszámolás /2 kredit/: Az előző képességhez hasonlóan a vámpír figyelmét elterelik a szemes termések, mint a bab, a borsó, stb. Nem képes semmi másra koncentrálni, míg meg nem tudja a pontos darabszámot.

Maradandó harapás /2 kredit/:
A vámpír szervezete nem termel egy bizonyos enzimet, melyet a vámpírok arra használnak, hogy nyálukkal elkeverve beforrasszák a táplálkozás utáni sebet, melyet okoznak. Ez általában ösztönös cselekedet, de nálad ez nem működik. Az áldozataid legtöbbször elvéreznek, ha nem állítod el a vérzést más módon. Ez nagyban lassítja a táplálkozásod, nehezíti a rejtőzködést, illetve könnyen felfedezhetnek az áldozataid vonalát követve.

Vallási üldözés /4 kredit/: A vámpírokat szinte a kezdetek óta üldözik a vallások, szó szerint és átvitt értelemben is. Sok vámpírvadász került ki a papok soraiból. A vámpírok legnagyobb ellenségei ezért az igazhívők és az ő eszközeik. Így a például a kereszt, a szentelt víz és a az efféle vallási szimbólumok ártanak nekik. De a kereszt csak az igazhívők kezében fegyver, és a szentelt víz is csak akkor használ, ha igaz hitű pap szentelte meg. A hit itt az igazi fegyver a szimbólum pedig csak eszköz. Így például egy vámpír akár élhet is temetőben, vagy templomban, hacsak a püspök meg nem szentelte a területet, vagy egy pap ki nem üldözi onnan az éjszaka teremtményét.

Ezüst allergia /3 kredit/: Az ezüst a tisztaság és a szentség jelképe, ezért a vámpírok érzékenyek rá. Testükben az átlagosnál nagyobb kárt okoznak az ezüstfegyverek. Egy ezüst fegyverrel okozott vágás égett sebet eredményez, egy ezüst golyó általi lövés szintén égett húst hagy maga után. Ez pedig hosszabb gyógyulási folyamatot okoz. Az anyag érintése akár az izzó vas, ezért ösztönösen félnek is az ezüsttől.

Folyóiszony /2 kredit/: A folyóvíz az ezüsthöz hasonlóan természetfeletti jelentéssel rendelkezik, egyes kultúrákban a Föld vérereit jelképezi. Ezért rettegnek tőle. Nem képes áthaladni a nagyobb sodrással rendelkező vizeken. Amit képes egy lépéssel átszelni, az még nem okoz neki problémát, tehát a legszélesebben átszelhető maximum egy méter. Az ennél nagyobb szélességű folyókon nem képesek önerőből áthaladni. (Hídon sem!)

Vámpír szag /2 kredit/: A vámpír személyazonosságáról azonnal lehull a lepel minden természetfeletti, vagy mágikus lény előtt. Ők egyszerűen megérzik azt, hogy mivel van dolguk. Ezt a „szagot” nem képes elrejteni, bárhogy is próbálkozik, sikertelen lesz. (Akikre ez vonatkozik: asgardiak, angyalok, démonok, mágikus erővel rendelkező karakterek, illetve a többi vámpír.)

Csillogó szemek /1 kredit/: A vámpír szeme úgy csillog, akár az éjjeli állatoknak (macskáknak, baglyoknak), vagy a lázas embernek. Ezt nem képes természetes úton befolyásolni. (Kontaktlencsével sem!)

Hullaszag /1 kredit/:
Olyan a szagod, akár a frissen kiásott nyirkos földé. Nincs az a dezodor vagy parfüm, ami képes lenne ezt a szagot teljesen elnyomni. A karaktered közelében mindenki kényelmetlenül érzi magát.

Tükörkép nélküli /1 kredit/:
Akár a legendák vámpírjainak a te tükörképed is eltűnik, és ezért a csillogó felületekről többé nem néz vissza rád arcképed. Többé nem láthatod magad. Ezen kívül komoly problémákat okozhat, ha a társaságodból valakinek feltűnik a tükörkép hiánya.

Állandó szemfog /2 kredit/:
Szemfogaid nem húzódnak vissza teljesen, ezért lehetetlen teljesen eltitkolnod kiléted. Egyes halandók ugyan azt hihetik, csupán fogkoronát viselsz, mégis állandó veszélyben vagy és veszélyt jelentesz a környezetedben élő vámpírokra is. Nehezen tudod eltitkolni azt, hogy mi is vagy.

Fényérzékenység /4 kredit/: A vámpírt nem csak a nap fénye perzseli, hanem minden egyéb fény is. A mesterséges fényeket beleértve. Ettől kezdve a vámpír a teljes sötétség rabjává válik, teste egyedül a Hold fényének ellenáll. Lehet az egy gyufa, egy zseblámpa, vagy egyéb gyengébb fénykibocsátó eszköz, ugyanúgy perzselik a bőrét. Persze, a mérték számít! Egy zseblámpa természetesen nem égeti annyira, mint a nap fénye.

Álmatlanság /3 kredit/:
A vámpír képtelen kialudni magát, még nem sikerült megtanulnia teljesen kikapcsolni halott testét. Így bármit tesz, az kihat rá, ugyan egy vámpírnak nem annyira szükséges az alvás, mint egy embernek, de számára is életszükséglet a nappali pihenés. A fáradtság következtében a vámpír lassul és képességei is nehezebben alkalmazhatóak. Egy kicsivel több vér fogyasztása esetén némiképp kompenzálható.

Múlthoz ragadt /3 kredit/: Nem képes használni az új kor eszközeit. Idegenkedik tőlük, nem bízik bennük, vagy nem képes felfogni a működésük elvét. Így csak azokkal az eszközökkel képes bánni, amik már az ő életében is léteztek. Ezért sem jelenkori fegyvereket, sem számítógépet, sem telefont, vagy egyéb, modernkori találmányt nem képes használni.

Visszatartó küszöb /5 kredit/: Nem képes hívatlanul belépni, egy halandó házába. Csak akkor képes rá, ha ajtót nyitnak neki, vagy előre meghívják, beinvitálják. Máskülönben a küszöbnél megtorpan és képtelen beljebb menni. Ha mégis megpróbálna bejutni rosszullét fogja el, végső esetben eszméletvesztés is előfordulhat. Ugyanez történik, ha az ablakon, szellőzőn, vagy az épület egyéb nyílásán próbálna behatolni.


Szaporodás

Érthető módon JK csak egyszerű vámpírt indíthat, nem indíthat olyan karaktert, akinek már van képessége és még vámpír is. Még érthetőbb, hogy a vámpírok tényleges nemzésre képtelenek De szervezetük egy enzimet választ ki, melyet akaratuk szerint képesek az áldozatuk testébe fecskendezni táplálkozás közben, ez a folyamat nem túl időigényes, de eléggé veszélyes az alany számára. Ha túl nagy dózist kap az enzimből akár bele is halhat. Ezzel az anyaggal képesek vámpírt csinálni valaki másból, akár játékosból is. Ha a megmart mesterét megölik a következő éjjelig, akkor a megmart visszaalakul, más visszaút nincsen (csak mítoszok mesélnek bonyolult varázslatokról, amik újra emberré tehetnek egy vámpírt). A többi fajra másképp hat a marás:
- Az asgardiakat a marás csak emberi formában képes átalakítani vámpírrá, de ha felveszik az asgardi formájukat, újra normálissá válnak.
- A szimbionták immúnisak a marásra anyagtalan testük miatt, és egyesülni se tudnak egy vámpírral, mert a vámpír teste nem termeli azokat az anyagokat, amiket a szimbionta használ a túléléshez.
- A természetfelettiekre nem hat a vámpírmarás.
- A kree és shiar ugyanúgy vámpírrá válik megtartva az eddig képességeit.
- A szuperhumán és mutáns is megtartja az eddigi képességeit, és megkapja az új vámpírokat is. Életében szerzett képességeit már nem tudja fejleszteni (csak ha mágikusak, de azokat lásd mágia tanulásánál).

Írta: Zack
Lektorálta: Tao
Kiegészítés: Sam

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 29

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 24 Márc. 2012, 15:55

Vámpírokat kitettem a fajokhoz, most már ez a rendszer él.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Lance Harris Hétf. 02 Ápr. 2012, 17:37

A Marvel világában feltűnt néhány szuperpáncélos alak. Természetesen most mindenki bizonyára Iron Man-re, vagy War Machine-re gondol. De ne felejtsük el a Civil War beli Pókemberes ruhát, és az Iron Man sorozatban megismert nem egy robotikus szereplőt. No meg Dr. Doom-ot sem. Kevés az ezzel a felszereléssel rendelkező hős. Egyrészt drága kis holmi, más részt pedig nehéz használni, és egyensúlyba kerülni a viselőnek felszerelésével. Összetett mechanikai műszerek, komoly harmóniában. Szóval nem gyerek játék.
Ha egy újdonsült karakterrel egy ilyen személyt akarsz indítani, tudnod kell, a ruhának vannak hátrányai, és előnyei. Kezdés képen, 15 pontot kap a felhasználó, amit tetszőlegesen eloszthat magán. De, nem lehet egyik előny sem 3-as szintnél nagyobb 1.szinten, illetve figyeld a követelményeit egyes fejlesztéseknek.

Magyarázat:
Minden értéket egy skálán határozunk meg. Ez a skála 1-5-ig terjed. A páncél minden értéke kap egy számot. A tulajdonságok magyarázatánál található az, hogy ezek a számok az adott tulajdonság esetében mit jelentenek. Az értékek nagyon sok helyen szorosan összefüggnek egymással, mivel az egyik értékből adódik a másik. Egy szuperszonikus sebességgel repülő páncélnak pl. megfelelő erősségű anyagból kell épülnie, megfelelő ellenálló képességgel.


Leírás

Páncél neve:
Egyértelműen a páncél neve. Minden páncélnak van. Még akkor is ha az a következő: SP - 01. A név változhat a fejlesztések alatt. Így az újabb verziók más nevet kaphatnak. SP - 01.5, SP - 02 ... SP - 03.45, SP - 04, stb. Az egyik tulajdonság, ami nem kap számértéket.

Program:
A páncélok többségében található egy program, ami lényegében, az egész kényes rendszert irányítja. Ez a program magas szinten képes kommunikálni, vagy parancs szavakra cselekedni, ha a viselő esetleg mozgásképtelenné válik.
A legtöbb ilyen program, egy keresztnévvel van ellátva (pl: H.O.M.E.R.O.S., vagy lásd az enyémet, V.I.K.I.). Többnyire a név, egy rövidítést tartalmaz. Értsd.: T.E.D.= Telepatikus Enregiaforrás Deffiniáló = vagyis egy gondolati úton működő program, aki az agy hullámait érti. Telepatikusan társalog a páncél viselővel, valamilyen oknál fogva.

-1: Egy egyszerű program, aki csak az alapfrissítéseket végzi. Fegyverújítás, Páncélfrissítés és hasonló, alap szükséges dolgok. Nincs beszéd szoftvere, hanem egy írásos módon közli a hordozóval. Pl: Szemi kontaktlencse segítségével, kivetítéssel, vagy hasonló módon.
-2: Egy már beszédszoftverrel ellátott program, aki válaszol a feltett kérdésre, de csak címszavakban.
-3: Egy akár több nyelven is tudó program, aki fordítani is tudja azt, választékos szavakkal beszél. (Csak 2.szinten használható!)
-4: Mesterséges intelligenciával rendelkező program. Képes felmérni a veszélyhelyzetet, és cselekedni rá. Ha úgy adódik, akár a páncél irányítását is átveheti, de csak egyszerre maximum 2 parancsot tud végrehajtani. Értsd: Nem fog neked repülni, közben taszító sugarakat lőni, kerülgetni a támadást, és még a kért koordinátákat is követni. (Csak 4.szinten használható!)
-5: Egy tökéletesen önálló program. Képes akár egyszerre több parancsot alkalmazni, választékosan beszél, és bármely idegen nyelvet tolmácsolni. Magas fokú intelligenciával rendelkezik. Telepatikus módon is képes társalogni, de csak ha meg van teremtve a szükséges feltétel (pl: agyi idegdróták, agyba épített chip, agyi hullámok érzékelése. (Csak 5.szinten használható!)

Súlya:
A páncél súlya folyamatosan nő, ha bővítik. Fegyverek, műszerek, és egyéb frissítések, amik pár kilónyi terhet jelentenek a viselőre. Ha egy páncél túl súlyos, az azt jelenti, hogy a hordozója a tets-test elleni harcban korábban kifárad, darabosabban mozog, és hamar elfárad. Így ne pakoljuk agyon a felszerelésünket. Ha a birtokló nem eléggé erős fizikailag, akkor hiába puszító a páncél, de nem tud vele egy lépést se tenni. De erre van néhány segítség.

-1 : A páncél az energiatartály használatával, könnyít a viselőn. Mechanikus karok erősödnek a hordozóra, akinek így könnyebb lesz cipelnie a tömeget. +40kg-os teherbírás
-2 : Több energia használatával, és erősebb fém karokkal, mik a viselővel együtt mozognak, már képes a 100kg könnyítésére. A mechanikus karok itt már acélból készűlnek.
-3 : Jelentősen nagy mennyiségű energia használatával, és erős mechanikus titánium karral, akár egy 300 kg-os páncél mozgatására is képes a viselő. Ám ez elég sok elktromosságot igényel.


Páncél anyaga:
Azt írja le, hogy miből készült a páncél. Ezáltal, hogy mennyire nehéz, mennyire jól bírja a sérüléseket.

- 1 : Egyszerű acélból készült páncél. Általában kis kaliberig golyó-álló, de AK - 47, .50 -es kaliber, Desert Eagle, rakéták áthatolnak az anyagán. Természetesen azt sem biztos, hogy túléli az illető, ha elüti egy kamion, vagy vonat. Esetleg hozzávágnak egy autót. Ez a becsapódás erejétől is függ (maximálisan 7tonna. Azt követően súlyos sérülések a páncélon, agyrázkódás, kóma rosszabb esetben halál).
- 2 : Különlegesen kezelt, erősített acél-ötvözet. A fent említett fegyverek közül, csak a közvetlen közelről leadott, ismételt lövések sértik fel a páncél felületét. Ezen kívül nagyobb esélye van túlélni egy alacsony sebességgel (30-40 km/h) közlekedő, 12 tonnás kamionnal való ütközést is. Abban az esetben, ha az illető nem teljes sebességgel száll a kamion felé, hanem csak áll és várja a becsapódást.
- 3 : Titánium ötvözet. Már a közvetlen közelről leadott, sorozatos .50-es kaliberű géppuska tűz is csak lassítani tudja a viselőt, de megállítani nem. Egy-két rakétabecsapódást még ez a páncél is kibír, de sorozattűz alól már nem kerül ki élve a használó.
- 4 : Verbánium ötvözet. Szinte teljességgel törhetetlen anyagú páncél. Minden lövedék sértetlenül hagyja a felületét. Rakétazápor esetén is képes a használó harcolni, de azért még érzi, hogy nem bírja sokáig elviselni a páncélzat az ilyen erejű terhelést. Ebben a páncélban már egy gyorsvonat becsapódása sem tesz különösebb kárt. A használó természetesen a páncél belsejében agyrázkódást kaphat a lökéstől, akár meg is hallhat, ha nem megfelelő kiépítésű a ruházata, de a páncél sértetlen marad.
- 5 : Adamantium ötvözet. Törhetetlen. A páncél anyaga ellenáll bármilyen mechanikus hatásnak. Sem rakéták, sem egyéb fegyverek nem tesznek benne kárt. Tökéletes védőburok. Még egy atombomba becsapódását is képes átvészelni a páncél. A benne lévő személyre ez nem feltétlenül igaz. De itt most a páncélzat anyagáról van szó.


Páncél ellenálló képessége:
Különleges kémiai, ötvözési, vagy akár mágikus eljárásokkal a páncélok ellenálló képessége növelhető. Fontos, hogy ezek csak nem mechanikus hatások ellen védenek. Mechanikus hatások ellen a páncélzat anyaga véd. Minden magasabb szint egyértelműen magában hordozza az előző szint ellenállását is.

- 1 : Korrózióvédelem. A páncél védve van a rozsdásodás ellen illetve vízálló. Vízalatti használatra is alkalmas a ruházat, ha a felszerelése tartalmaz oxigénpalackot.
- 2 : Hőmérséglet bevonat. Szokványos, háztartási- , vagy utcai körülmények között előforduló tűz ellen véd, viszonylag hosszabb távon, 1-2 órán keresztül. Csak úgy, mint a folyékony nitrogén ellen is véd, egészen -80C fokig..
-3 : Speciális bevonat, amely nem csak a hő, de a fagyhatásoknak is ellenáll. Ezzel a páncéllal már a Föld külső légköreibe is kirepülhetünk anélkül, hogy a jegesedés érezhetően rontaná a páncél hatékonyságát. Magas ( 2-3 000 °C körüli) hőmérsékletet is képes elviselni a páncél hosszabb távon, mielőtt elkezdődik a hevülés. Emellett akár a -150 fokos hideg sem akadályozza a mozgását. Ezzel a páncél már képes az űrbéli utazásra abban az esetben, ha a felszerelése tartalmaz oxigénpalackot.
- 4 : Saválló, megnövelt hő- , és fagy-ellenállású bevonat. A páncél kiválóan védve van a legerősebb savak, akár 5000 °C fokos hő, vagy a -250 °C fok ellen.
- 5 : Mágikus erősítés. A páncél mágikus rituálén esik át, amivel elképzelhetetlen mértékben megnövelik az ellenállást gyakorlatilag minden ellen. A páncél akár a nap külső légkörében is tökéletesen üzemel, maximum 3 órán át. Bármilyen hideget kibír, szintén maximum 3 órán át, ezen kívül sem savak, sem egyéb hatás nem tud benne komoly kárt okozni. A felülete a mágia általi, folyamatos támadásokat is képes felfogni 15percen keresztül. Ennek az erősítésnek a hátránya, hogy ha a fent említett hatásoknak a leírt időnél tovább van kitéve akkor a mágikus védelem megszűnik. Örökre. Soha többé nem tehető rá.

+
- 3: Nanobot töltésű anyag. A nanobotok ellen véd, amik belűlről rongálnák meg a páncélt. Ez egy teljesen elkülönülő anyag. Az adott fémet, negatív töltésű energiával látják el, ami taszítja az idegen robotokat, amiknem a frekvenciája nem 100%osan eggyezik a ruhával. De ha a nanobot olyan fejlett, hogy tökéletesen alkalmazkodik, úgy nem lehet mit tenni (Ennek esélye 100.000.000:1)
(Csak 2.szinten használható!)Páncél repülési sebessége:
Ha a páncél rendelkezik bármilyen hajtóművel (jetpack, csizmába épített sugárhajtómű, stb. ), akkor képes a repülésre. Az ehhez szükséges felszerelést a - egyéb felszerelései pontnál kell feltüntetni. Fontos, hogy amennyiben a páncél üzemanyag elégetésével működő hajtóművet használ, két dolognak mindenképpen teljesülnie kell: 1: a páncélnak tartalmaznia kell egy üzemanyagcellát. 2: Legalább 3-as ellenálló képességű kell, hogy legyen, különben nem bírja ki a hajtómű gerjesztette hőt. Egyéb energiaforrást alkalmazó hajtóműveknél csak az utóbbinak kell teljesülnie a hőmérséklet elviselése miatt.

- 1 : A páncél képes repülni. A maximális sebessége 200 km/h
- 2 : A sebesség egy erősebb hajtómű beszerelésével 500 km/h -re nőtt.
- 3 : A páncél sebessége 1125 km/h, vagyis Mach 1. Ez már hangsebesség közeli érték.
- 4 : A maximális sebesség Mach 3. Szuperszonikus sebesség. Itt már a páncélnak legalább 4-es ellenálló képessége kell, hogy legyen, és legalább 3-as anyagkeménységgel, mert különben szétégne és szétesne.
- 5 : A páncél maximális sebessége 5 Mach. De ehhez már igen speciális hajtóműre van szükség, amit nem üzemanyag hajt, hanem a páncél energiaforrása. Ebből egyértelműen következik, hogy az öltözéknek megfelelő energiaforrással kell rendelkeznie, mert egy ilyen erejű hajtóműhöz nem tudna elegendő üzemanyagot magával hordozni a használó, viszont különleges energiaforrás nélkül sem működne a dolog. Minimum 3-as anyagkeménység szükséges.


Páncél fegyverzete:
- sugárfegyverek: Különböző sugárvetők a páncélba szerelve.

]b]- 1 : Szonikus sugár: Egyszerű hangsugár, mely megzavarja az embereket, készteti őket a fülük befogására. A sugárral üvegeket lehet törni. Szimbionták ellen különösen hatásos.[/b]
- 1 : Taszítósugár. Sem hővel, sem egyéb hatással nem rendelkező sugár. Egy gravimetrikus sugár, amely leginkább olyan, mintha hozzávágnánk valamit a célponthoz. Csak éppen jóval erősebb és gyorsabb. Egy ilyen sugár könnyedén átszakítja az 3 centi vastag acéllemezt is. Vagy akár csak könnyedén megborzolja egy tollpihe szálait. Az ereje változtatható.ez itt kettes szinttől volt
- 2 : Hő sugarak. Lézer, fagyasztósugár, hevítő sugár. Azon sugarak tartoznak ide, amelyek valamilyen hőhatással járnak. (Megj. : Csak 3-as szinten használható, és legalább 3-as ellenálló képesség szükséges hozzá a páncélt is érő hőhatás miatt.)
- 3 :Elektromos pulzus sugarak. Olyan töltésű löketek, amik magas feszültségű elektromosságot szívnak fel, és azt kilőve, akár elektromos tüzet, rendszerleállást (ha elektromos a dolog), vagy szívleállást okoz. Ennek ereje fokozható. Akár az egy két volttól, a több 10.000-ig. (Csak 4.szinten használható! Továbbá 3.szintű energiaellátottság szükséges az alkalmazáshoz.)
- 4 : Atomizáló sugarak. A legpusztítóbb sugarak. Gyakorlatilag atomszinten pusztítják el az útjukban lévő tárgyakat. Jóformán de-atomizálja azokat. (Megj. : Csak 6 -os szinten használható, és 5-ös ellenálló képesség szükséges, különben a sugár elemészti magát a páncélt is, hiszen a páncél érintkezik magával a sugárral. A használathoz elengedhetetlen az ARC 2.0 energiaellátó. Egyetlen lövés ebből a sugárból leszívja a páncél energiájának 30 %-át. Így nem túl sokat lehet vele pufogtatni.)

- ballisztikus fegyverek: Lőfegyverek. Semmi extra. Sima, hagyományos töltényeket használó fegyverek.


- 1 : A 9x19mm-es pisztolyokban használatos, Parabellum lőszereket használó fegyverzet alkaron, vagy a páncél egyéb részébe építve. Maximum 200 töltény.
A felszerelések között kell legyen lőszertartó!

- 2 : 7.62x51mm töltények kilövésére képes fegyverzet. Maximum 200 töltény.
A felszerelések között kell legyen lőszertartó!ez is kettes szinttől volt
- 3 : .50 kaliberű, különleges acélfejjel ellátott töltények. Szinte bármit átlőnek. (Megj. : Csak 2-es szinttől.)


A képen sorban ( balról-jobbra) 9mm, 7,62, .357SIG, 10mmAUTO, .40S&W, .45GAP, és végül a z .50AE. A mi esetünkben az 50.es kalibert értjük, de nem lapos, hanem csúcsos, hegyes fejjel, mint a középső képen látható 7.62-esnél.

- robbanó töltetek: Rakéták, robbanóanyagok. Minden olyan, ami robbanást idézhet elő.

- 1 : Minirakéták. Összesen 12 lehet a páncélba építve. Nem robbannak nagyot, és a hatótávjuk is csak 500 méter. A robbanás ereje egy szokványos téglafal átütéséhez elegendő. Hosszuk mindössze 10 centiméter.
Ide tartozik még a sima robbanóanyag, mint pl. a folyékony nitroglicerin. Ebből 2 kilónyi lehet egy páncélban. Megfelelő tárolóegységben ( amit szintén fel kell tüntetni az „egyéb felszerelései” pontnál.), mert akár egy kis ütődéstől is berobbanhat.

-2 : Páncéltörő kis-rakéták. Könnyű páncélzattal ellátott tankok, harckocsik, páncélok átütéséhez elegendő robbanóanyaggal ellátott rakéták. A páncélba maximum 4 lehet beépítve. Hosszuk 20-25 centiméter.
Ide tartozik még a C4 robbanóanyag. Maximum 1 kiló lehet egy páncélba építve, megfelelő tárolóegységben.

-3 : Közepes robbanó-rakéta. Akár egy kisebb családi ház teljes eltörléséhez elegendő robbanóanyaggal ellátott rakéta. Csak kettő lehet egy páncélban. Viszont ezekhez már jóval nagyobb tárolóegység kell, mint az előbbiekhez, mert hosszuk 35 centiméter. Ezáltal csak a háton hordhatóak.
Ide tartozik még a C16. Egy négyszer olyan erős robbanóanyag, mint a C4. Maximum 1 kiló lehet egy páncélban. Megfelelő tárolóegységben (Megj. : csak 4 -es szinttől )


Páncél erőnövelése:
Meghatározza, hogy a páncél mennyire növeli meg a használó erejét.

- 1 : A páncél lehetővé teszi, hogy használója maximum 3 tonna súlyt megmozgasson.
- 2: A páncél erőnövelése 10 tonna megmozgatását teszi lehetővé. Ehhez a súlyhoz már elengedhetetlen a 2-es anyagkeménység, mert különben a sima acélból készült páncélzat összeroppanna.
- 3 : Erőkategória 20-as.
- 4 : A verbánium kiépítés miatt az erőkategória az előzőhöz képest megduplázódik. 40-es.
- 5 : Az erőkategória legfelső határa a 80. (Szükséges hozzá az Adanamtium keménységű páncél, különben a nagy súly alatt, az öltözet széttörne.)

Páncél pajzsgenerátora:
Egyfajta pajzs, ami elektromos képződmények. Magas ellenállással, de igen-igen sok energiát fogyaszt.

-2: Ruha, egy a reaktorból nyert energiából, hajszál vékony energiapajzsot generál. 500Kg-os ellenállással. Csupán egy 0,5m-es átmérőjű kör alakú pajzs termelődik. Ez egyszeri érintkezés után szétfoszlik, majd újra kell generálni, ami rögtön létrehozható.
-3: Egy ellenállóbb elektromágneses mezőt alkot a páncél, ami már a teljes egy négyzetméteres sugarú kört, bele értve a páncélost is. 1 tonnás ellenállással 10 másodpercig áll fen a folyamatos támadások közepette. Mozogni nem lehet vele.
-4: Egy már a mozgásra is képes 2 tonnás ellenállású energiapajzs. Akár több perces folyamatos támadásnak is ellen áll. (Csak 4.szinten!)
-5: Egy hatalmas energiagömb, ami körbe öleli a használót, és lökéshullámként is haználható, mivel mérete növelhető. Akár 50 négyzetméterre is. 4 tonnás ellenállá, és még egy órányi folytonos rohamnak is ellen áll. (Csak 7. szinten! Szükséges hozzá, a Hidegfúziós hajtómű!)

Páncél rugalmassága:
Nos ez talán a legfontosabb tulajdonsága a páncélnak. Hiszen mire jó az ellenálló képesség, vagy a törhetetlen páncélburkolat, ha a becsapódás rázkódásától a használó gyakorlatilag kocsonyára rázott aggyal marad ott. Vagy mi értelme a vaskos páncélzatnak, ha nem vagyunk képesek mozogni benne. Természetesen a rugalmasságot nem az ötvözetek babrálásával, sokkal inkább az illesztéseket kitöltő anyaggal, illetve a különböző, a becsapódásokból, erőhatásokból származó energiát elvezető szervókkal oldják meg a technikusok.

- 1 : A páncél nem túl rugalmas. Igazából annyi, hogy nem kelti egy darab fém érzését. Némileg könnyedebb mozgást garantál, de a folyamatos harchoz elég edzett izomzattal kell rendelkezni.
- 2 : A ruha már könnyedén használható mozgásra, de azért ha beleeresztenek egy sorozatot egy AK 47-ből, eléggé össze koccannak a használó fogai.
- 3 : A páncélzat már szinte könnyed mozgást biztosít a használónak. Lőfegyverekből leadott tűz sem okoz kárt a használóban, legfeljebb annyit érez, hogy mintha kicsit ringatnák a páncélban. Becsapódó rakéták, közvetlen közelről érő robbanások azonban már kisebb agyrázkódást okoznak.(Már természetesen, ha egyébként a páncél anyaga kibírná a becsapódást.) Természetesen a rakéta, vagy maga a robbanás méretétől függően. Belehajtó gyorsvonattal való találkozást, vagy ennél nagyobb erőhatást nem él túl a használó.
- 4 : A páncél használata a rendkívül kifinomult és szinte tökéletesen beállított szervók miatt olyan, mintha semmi nem lenne a használón. Mintha anyaszült meztelenül mozogna. Lőfegyverekből leadott tűzerőt meg sem érzi a bent lévő személy. Nagyobb becsapódások, mint pl. rakéta, vagy a páncélt közvetlenül érő robbanás már csak éppen, hogy megremegteti a bent lévőt. Busz, kamion, vagy gyorsvonat azonban – a sebességüktől függően – agyrázkódással járnak. Már természetesen, ha egyébként a páncél anyaga kibírná a becsapódást.
- 5 : Az előző könnyed mozgáshoz hozzáadódik az, hogy a páncélban lévő személy, ha a páncél anyaga kibírja a becsapódást, akár egy repülő rázuhanását is túléli egy kis zúgó fejfájással, ne adj' Isten könnyed agyrázkódással.

Szenzorok:
Érzékelők, melyek különböző életszituációkban nyújthatnak segítséget.

-1: 100 méteres körben érzékeli az élőlényeket, mozgásuk, hőképük, biológiai funkcióik alapján, a gépeket az elektromos jelekből stb. Szükséges a nyomkövető raktékák alkalmazásához.
-2: 500 méteres körzetben érzékel.
-3: 1 kilométeres körzetben érzékel.
-4: 5 kilométeres körzetben érzékel.

Zavaró eszközök:
Eszközök, melyekkel különböző elektronikai jeleket lehet zavarni.

-1: 100 méteres körzetben képes az egyszerű telefonok, adóvevők (boltban kaphatóak), csipogók, esetleg mozgás érzékelő kamerák zavarására
-2: 500 méteres körzetben képes akár komolyabb eszközök, számítógépek, katonai adóvevők, jeladók, rádiók, komolyabb biztonsági rendeszerek zavarása
-3: 1 kilométeres körzetben képes komoly eszközök, katonai műszerek, nem elsődleges prioritású biztonsági rendszerek zavarására
-4: 5 kilométeren belül képes zavarni szinte az összes elektronikai eszköz zavarására
-5: Gyakorlatilag minden eszközt képes befolyásolni, teljes rádió, internet, és minden egyéb kommunikációs csatornán képes zárlatot elérni 10 kilométeres körzetben. Akár műholdak, rakéták rendszerét is képes zavarni.

Ez a rész új/megváltoztatott

Páncél energiaellátása:
Ez szintén egy nagyon fontos tulajdonsága a páncélnak. Hiszen megfelelő energiaellátás nélkül nem működik a felszerelés. Sőt vannak olyan újítások, javítások, vagy beépíthető eszközök, amiknek a használatához speciális energiaforrás szükséges.

- 1 : Napenergiával működő páncél. Igen olcsó energiaforrás, de olcsó húsnak híg a leve, ahogy mondani szokták. Ezzel az energiával működő páncélok csak maximum 2-es szintet érhetnek el bármelyik tulajdonságból. Ráadásul a napelemeknek hely kell, így fegyverzetből is csak a megengedett felét hordhatják magukkal. Sugarakat a szükséges energia hiányában egyáltalán nem használhatnak. Éjszaka pedig ( ha nincs akkumulátor a páncélba szerelve ) teljesen feltöltött állapotból háromszor olyan gyorsan merül le a ruházat.
- 2 : ARC reaktorok:
- ARC reaktor 1.0, egy speciális hordozható energia forrás, ami felezi mások energia forrását (páratlan szám esettén duplázza a fogyasztás időtartalmát, pl. a az alappáncél két nap alatt fogyaszt 1%-ot).
- ARC reaktor 2.0, Egy szuper reaktor, ami egy évig 100%-on tartja a páncélt és annak az energiáit, de ha megsérül akkor a páncél egyszerűen használhatatlanná válik.
- 3 : EWA reaktor:
Egy orosz fejlesztés, ami az ARC 2.0 rektor motorján épűlt. Csupán annyival fejlettebb, hogy a reaktor védetebb. Azaz nehezebb sérűl.
- 4 : MARK reaktor:
A Stark vállalatok álltal kifejlesztet energiaellátó. Geotermikus működés, ami azt jelenti, hogy folyamatosan töltődik, ha a körűlmények megfelelők. Repülés közben a kavart levegőt, átalakítja energiává, napellemek szívják be a fényt, és a repülés közbeni huzat szintén energiává generálódik. Így nehezen merűl le, sőt, egyáltalán nem fogy az ellátás, ha nem használ különösebb felszereléseket (Pajzsok, szenzorok stb.)
(Csak 6.szinten használható!)
- 5 : Hidegfúziós hajtómű. A hidegfúzió alapján működő, földön kívüli technológiával működő reaktor. Úgy működik, hogy nem az anyagok hőmérsékletét változtatják meg az energianyeréshez, hanem bonyolult eljárásokkal azok rezgésszámát, ezáltal érve el, hogy a hidegfúzió, amiről Einstein azt hitte, hogy lehetetlen, beinduljon. A reaktor gyakorlatilag soha nem merül le. A páncélt akár évezredekig képes lenne energiával ellátni. Egyetlen hátránya, hogy ha csak egy kicsit is megsérül a fúziós reaktor burkolata, akkor nagy valószínűséggel a teljes világunk elpusztul. Csak moderátori engedéllyel használható, 7-es szinttől!


Kiegészítés:
Ide kerülnek azok a tulajdonságok amiket a fentebbi rész nem tárgyal, így sokkal egyedibb, noha kevéssé szokványos páncélt készíthettek.


Nanotechnológia:
Apró, szemmel láthatatlan robotok sokasága mely elhelyezkedhet a testen belül, illetve azon kívül. Ezek a robotok képesek bármikor felkerülni a testre, és kvázi páncélként funkcionálni. Sok előnnyel, és hátránnyal járnak, ezeket alább olvashatjátok:

Súlya: A páncélnak gyakorlatilag nincsen plusz súlya, maximum akkora mint egy átalgos ruházaté.
Energiaellátás: A páncél képes a test által termelt hő energiát hasznosítani, így ha szükségeltetik is energiaforrás, jóval kevesebbet fogyaszt (2. szintig minden tulajdonságot energia ellátás nélkül képes elviselni, utána feleannyi is elég)
Érzékelhetőség: Ha a páncél nem aktív, csakis a legmodernebb eszközökkel lehet kideríteni, hogy egyáltalán van
Rugalmasság: A páncél nem korlátozza viselőjét semmiféle mozgásban, igaz a páncélosra mért erőhatásokat sem korlátozza olyan mértékben. Az anyag keménységnél meghatározott kaliber nem sebzi, de az erőhatás (pl ütések, fegyver átütő ereje) könnyedén fellökheti a használót
Anyagkeménység: Mivel a nanobot páncél rengeteg apró egységből áll, anyagkeménysége nem haladhatja meg a 3. szintet semmiféle képpen sem
Erőnövelés: Mivel a nanobotok közel sem rendelkezhetnek akkora ellenállással, a használó erejét sem növelhetik meg túlságosan, így a maximális erő 10 tonna megemelése lehet.
Fegyverek: A nanobotok képesek bármilyen egyszerű mechanikus fegyverré átalakulni (kés, kard, kalapács stb.) teljesen ingyen, s ezek anyaga megegyezik az anyag keménység tulajdonságnál meghatározottal, azonban képtelenek lőfegyverré alakulni, vagy azt tárolni. Így a nano páncél fegyverzetét magunkkal kell cipelni, ha éppen nem hordjuk aktív állapotban, mert így csatlakoztathatóak. Ugyanez igaz az energiaellátásra, és ha szükséges az üzemanyagra is.

Ez a rész új

Saját fejlesztések:
Amennyiben a páncélhasználó saját fejlesztésű, saját maga által kitalált szerkezeteket kíván a páncélba építeni, természetesen erre is lehetősége van, kredit fejében.

-Egyszerűbb fejlesztések (-2pont): Azon extrák, mik nem nyújtanak sem konkrét védelmet a harcban, sem pedig fegyvert. Pl: Látás technikák (hő, infra, szerves, szervetlen stb.), Célzó berendezések (infra jel, akár kilóméterre, távcsövek, kilengési elemzők, stb.), Kommunikációs rendszerek (beépített rádió, tv, adattár, fordító, videó és hangrögzítő stb.) és a hasonlók.
-Kissé bonyolultabb technológiák (-3 pont): Amik már akár a harcban is előnyt jelentenek. Pl: Holografikus másoló, és megjelenítő, folyékony nitrogén, acél csápok és a hasonlók.
-Igen bonyolult, nagyhatásfokú eszközök (- 4 pont): Komoly, jelentősen hasznos felszerelések, mik már önmagukban is hatalmas előnyt nyújtanak.

Természetesen a játékosok kreativitása határtalan, és nem is szeretnénk azt visszafogni. Így bármilyen saját magad által kitalált kütyüt beépíthetsz a páncélba, csak előtte szólj nekünk, hogy mi lenne az, és mi majd eldöntjük, hogy az adott technológia mennyi pontba kerül. A páncélok fejlesztése korlátlan, és akármi növelhető még erősebb szintre. Csak bírd megfizetni .
A leírtak, hogy úgy fogalmazzak, az alap felszerelések. De ha már mindent megvettél, még koránt sincs meg minden. Hisz számtalan fejlesztáés lehet. Kialakíthatsz új fegyvereket, anyagkeménységet (Asgardi fém ötvözve verbániummal pl.) és a többit.

Páncél egyéb felszerelései:
Egyértelmű. Ide kerülnek mindazok, amik a fentiekbe nem férnek bele. Lőszertartók, energiacellák a tartalék energiának, robbanószer tárolók, stb.
Nem páncélos karakter, majd még is.
Ha egy olyan karakterrel indultál, aki kezdésként nem páncéllal indult, de te mégis szeretnél egyet, akkor a következő módon teheted meg.
1 kreditért cserébe tied egy nyers páncél. Majd a krdeitek beváltásával pontokra tehetsz szert. 1kredit=3pont.
...és máris kezdheted építnei az öltözéket.


Minden fejlesztést, ki kell játszani!
Értsd; ha megvásárolod a MARK reaktort, akkor az még nincs meg. Ezt példáúl magánkalandban tudhatod megszerezni. Pl: Stark vállalatokba hatolsz be, és ellopod/megveszed/Fejleszted.
Vagy hiába van meg a Verbánium ötvözeted, de életedben nem jártál Wakanda határain belűl, így nem is szereztél belőle mintát. Nem kovácsolták meg neked, hasonló. Ezt is magánkalandban, vagy esetleg egy kalandmesterrel való konzultáció után, egy szereplő kalandodban, miben több játékos van, esetleg beiktatódik.Megváltoztattam néhány dolgot a leírásban, többek közt megszűntettem az abszolút nulla fok alatt lévő hőmérsékleteket ( Shocked ) illetve néhány dolog szint követelményét lejjebb vettem, mert kissé nem volt reális a szuperszonikusan repülő páncélos, 20 tonnákat dobálva, de nem lehet gépfegyvere sem...
Illetve kicsit kiegészíttem a nano tech részt.


A hozzászólást Genocide összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 02 Ápr. 2012, 20:45-kor.

_________________
Genocide (Főkarakter); Lance Harris (Lupine njk); Aisha Ayo (X-Diák)
Lance Harris
Lance Harris
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 314
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: Jeff
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Hétf. 02 Ápr. 2012, 20:37

Kérlek sorold fel tételesen, hogy miket írtál át, esetleg emeld ki azokat a részeket (félkövér vagy ilyesmi), mert őszintén szólva nincs kedvem ezt a kilenc oldalt az eredeti kilenc oldallal összehasonlítani betűről betűre, hogy lássam, miről beszélünk egyáltalán. Köszönöm!

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Lance Harris Hétf. 02 Ápr. 2012, 20:46

Szépen kiszíneztem neked (nem jelöltem a nagyon brutál helyes írási, logikai hibák változtatását)

_________________
Genocide (Főkarakter); Lance Harris (Lupine njk); Aisha Ayo (X-Diák)
Lance Harris
Lance Harris
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 314
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: Jeff
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Hétf. 02 Ápr. 2012, 21:41

Változtatások, kiegészítések elfogadva, kicserélve.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Kedd 03 Ápr. 2012, 14:34

Apróság a nanopáncélokhoz. Ha a nanobotok mindegyike saját energiapajzsot bocsájt ki, és csillapító mezővel rendelkezik akkor a páncél elérheti azt az anyagkeménységet amit a 4-es, 5-ös szintű hagyományos anyag. Ehhez mondjuk több energia kell. A nanobotok ha megfelelően vannak kialakítva akkor fejlesztésként ugyanúgy kaphatnak reaktort mint más. Viszont 3. szint fölött a nagy előny(gyakorlatilag érzékelhetetlen) miatt legyenek drágábbak a fejlesztések. A fegyverek közül valóban a szilárd lövedékeket(rakáték, puskák) használó fegyvereket valóban külön kell, hordozni. Legalábbis a lőszert.

Ez egy apró kiegészítés Jeff számára. Ha nektek is tetszik írd bele.

Valamint egy már a régi oldalon is felvetett apróság.

Ahhoz a páncélos, egy helyben tudjon maradni mikor nagy súlyt mozgat meg valamint túlélje a heves irányváltoztatásokat. A rugalmasság 4. 5. szintjét át lehetne írni tehetetlenségi csillapításra. Ami kivédi a viselőre, és a páncélra ható erőket. Jelentős mértékben. Mondjuk lehetne valami ilyesmi.:

Tehetetlenségi csillapítás:
- 3: A tehetetlenségi csillapító rendszer már része páncélnak. A rendszer még csak a viselőre ható erőhatásokat képes felfogni. Viszont azokat 3G-ig teljesen ellensúlyozza. Így a levegőben a páncél extrém fordulásoknál, vagy egyéb manővereknél is védi a pilótát. (előfeltétel a legalább 2. szintű energia ellátás.)
- 4: A tehetetlenségi csillapítás már az eredetinél kétszer nagyobb energiákat is elnyelni. Akár 6G-s erőhatások is teljesen elnyel. Ez a rendszer már képes a páncélra ható erők egy részét is ellensúlyozni. Így a páncéltömeg tízszeresének megfelelő erőhatás sem mozdítja el. (3. szintű energiaellátás alapkövetelmény.)
- 5: A páncél egy magasan fejlett gravitációs kiegyenlítő rendszerrel van ellátva. Ez a rendszer képes elnyelni szinte korlátlan mennyiségű fizikai erőhatást. Az egyetlen akadályozó tényező a páncél energiaforrása, és anyaga. Képes akár 100 tonnás erőhatásokat is elnyelni egyetlen milliméter elmozdulás nélkül, ha a páncél anyaga ellenáll ilyen erejű erőhatásoknak. A rendszer optimális használatához 5. szintű energiaforrás kell, és még úgy is rengeteg energiát fogyaszt. Ezért a páncél más rendszerei is leállhatnak amikor túl nagy erőhatás éri a burkolatot.(előfeltétel a 4. szintű energia ellátó rendszer.)

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Steven Kedd 03 Ápr. 2012, 21:30

Azért figyelembe vehetnétek, hogy már van egy olyan kari az oldalon aki nanit páncélzattal rendelkezik, elfogadták és ami pláne az egészben, az ő páncéljának tulajdonságai nem felelnek meg az itteni szabályzatban.

Az én véleményem amúgy az, hogy súlyosan alábecsülitek mit is jelent a nanotechnológia az által, hogy határokat szabtok neki. Abban egyetértek hogy legyen drágább (szerintem pl 2x-se) az előnyei miatt, de abban hogy csak maximális védelme 3. szintű legyen meg az erőkategória max 10 abban nem. Az hogy mennyivel tudnák megnövelni egy ember erejét az a nanitok alakja és összeállásuk módja határozza meg, ez pedig csak is kizárólag a tervező és a programozó leleményességétől függ. Az hogy milyen keménységű páncélt tudnak létrehozni, megint csak a nanitok tervezője és programozója leleményessége, valamint itt a felhasznált anyag minősége az ami számít. Az pedig hogy milyen alakzatokat tudnak létrehozni, teljes mértékben csak a programozótól függ, vagy ha az alany tudja őket gondolati úton irányítani, akkor a használójának a találékonyságától. Egy nanit páncélnak pont ugyan olyan határtalan lehetőségekkel rendelkezőnek kéne lennie, mint egy sima páncélnak.
Ám azt is meg kell említenem, amit ti kifelejtettetek. A hátrányait. Ugyan is abból is akad. A nanit páncélnak drágának kéne lennie, ezt mindenki elismeri szerintem, de nem ennek kell lennie legnagyobb hátrányának, inkább az a sebezhetőség, amit nyújt. Először is hogy csak akkor véd ha bekapcsolod. Tudom, tudom „Bekapcsolni miből tart, egy gondolat folyamat, vagy egy gombnyomás és már kész is”. Azonban az egyik előnynek azt hoztátok fel, hogy nem érzékelhető. Addig amíg nincs bekapcsolva ez igaz, de utána ugyan úgy láthatóvá válik mint egy sima páncél (különben nem tudna megvédeni). Aztán a második, hogy nem lehet levenni. Ha a testedben vannak, akkor már ki nem tudod szedni őket, ami miatt ha mindegyik leáll, vagy ha feltörik akkor pillanatok alatt kaphat szívér elzáródást bárki aki rendelkezik vele. Soha nem mehetne a használója erős mágnes közelébe, mert darabokra szaggatná a testét. Ha gondolattal irányítod (és valljuk be, senki sem úgy képzeli el egy ilyen páncélt, hogy gombokkal irányítja), akkor az azt jelenti, hogy rá kell kapcsolódnia a nanitoknak a használójának agyára. Ha leállnak, mondjuk egy EMP miatt, pillanatokon belül agyhallott lesz az illető, vagy legjobb esetben is teljesen lebénul és megfullad. Azt hiszem még is a legrosszabb lehetőség az, hogy ha egyszerűen feltörik és átveszik az irányítást a teste felet, elvégre egy ilyen páncélnál a teste minden porcikájában vannak nanitok. Anélkül hogy bármi jelét tudná adni, hogy nem ura a testének, egy hacker bármit megtehetne vele.

Szóval összességében én azt mondom, hogy semmilyen külön határ ne legyen a nanit páncéloknál, mivel legalább annyi hátrány van, mint előny. Egyszerűen legyen drágább mint a sima páncél. A test által termelt energia csak 1-es szintű fejlesztésekhez legyen elegendő, ehhez kapcsolódjon a napenergia, hogy 2-es szintűeket is el lehessen érni. A többihez már valamilyen erőforrásra legyen szükség. Bármit létre lehessen hozni, de vagy nagyon sokat kelljen ezért a tulajdonságért fizetni (és ekkor is legyen egy mennyiségbeli határ), hogy tényleg bármit létrehozhasson, amit csak elképzel az illető, vagy pedig mindent előre meg kelljen vennie és így előre le programozva használhassa azokat. Egyedül kémiai alapokon működő eszközöket ne lehessen létrehozni, mivel hát ahhoz nem csupán energia és mechanikus alkatrészek szükségesek.

Remélem senki se vette sértésnek a hangnemet. Attól előre is bocsánatot kérek.

_________________
Steven Storm
Jake Hamilton - Raziel
Daniel Hamilton
James Hamilton
James Goldman
Steven
Steven
6. szint - 14 kredit

Hozzászólások száma : 505
Hozzászólások régi : 215
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 7. szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 33

Karakteradatok
Főkarakter: Steven Storm
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Lance Harris Kedd 03 Ápr. 2012, 21:44

Hát Steven amit leírsz itt abban van igazság, de én azt hogy egy apró mikroszkopikus robotokból álló páncél a világ legerősebb anyagának keménységével felérjen, egy kicsit túlzásnak érzem. Ha azt nézzük, hogy a páncél néhány nanit vastagságú (több ugye nem fér el a testben) akkor sehogy sem tudom elképzelni, ugyanazt, vagy akár hasonló jelentőségű védelmet, mint az adamantiumnál. Ha molekuláris szinten lennének megoldva a dolgok (mint ahogy nincsenek, hiszen akármilyen kicsik is, nyilván több részből állnak, mindegyikben van kapcsolódási pontok stb. Egy emberi sejtnél is nagyobbak) akkor azt mondanám, elhiszem, de itt nem ez a helyzet. Az ilyen erős ellenállás tanulmányaim szerint molekuláris kötődést igényel, méghozzá nem is akár milyet.

_________________
Genocide (Főkarakter); Lance Harris (Lupine njk); Aisha Ayo (X-Diák)
Lance Harris
Lance Harris
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 314
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: Jeff
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Kedd 03 Ápr. 2012, 21:47

Steven te a testeden belül hordozod a páncélod. De annak ellenére, hogy te is nanopáncélt használsz nem te vagy az első vagy az egyetlen aki használt ilyet. Szóval a lényeg, hogy a nanopáncélnál én azt írtam, hogy 3. SZINT UTÁN DRÁGÁBB. Valamint az, hogy a nanobotokra hat a mágneses mező feltételezi, hogy mágnesezhető fémből készült. Ami viszont nem lehet igaz. Mivel az emberi szervezet nem túl toleráns a vassal és acéllal szemben. Jah és még valami. Az anyagkeménysége sem éppen a legjobb. A te páncélod is pl.: 3-as védelmi kategória. Ami azt jelenti, hogy valamilyen acélnál erősebb ötvözetből készült. A nanitok ellenálló képességét pedig meghatározza az, hogy az összetartó erő korlátozott. Viszont ha egy energiamezőt bocsájtanak ami szinkronizálva van az akár adamantium szintű védelmet is biztosíthat. A hátrányok amiket említesz pl.: az, hogy érelzáródást okozhat marhaság. Mivel ahhoz, hogy képesek legyenek áthatolni a sejtfalakon nem lehetnek nagyobbak mint a vörös vérsejtek. Akkor pedig nem állíthatják meg a véráramot sem. Nem értem miért állna be bénulás attól, hogy egy az idegrendszerből impulzusokat felvevő és visszabocsájtó rendszer leáll. Ez egyáltalán nem logikus. Mivel az eredeti idegrendszer létezik, így az továbbra is ellátja eredeti feladatát. Az már más kérdés, hogy aki fel tud törni egy ilyen programot átveheti az irányítást a viselő felett. Viszont ez bármilyen más páncélnál ugyanúgy fennáll. Mivel a mozgató rendszer az emberi komponens nélkül is mozoghat. Szóval az minden páncélosnál fennáll.

Jeff:
Igazad van az olyan szintű ellenállás molekuláris szintű kapcsolódást igényel. Ezért is mondtam, hogy energia mezővel megoldható a védelem praktikusan. Ha egy nagy erejű homogén elektromágneses mező tartja a helyén a nanobotokat akkor azok extrém szilárdságot érhetnek el. Ugyanez a mező könnyedén megállítja a beérkező támadásokat is.

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Albert Shear Kedd 03 Ápr. 2012, 22:12

Szerintem a nano páncél elv eleve halva született ötlet.

_________________
Quis custodiet ipsos custodes? ~ Britannia kapitány ~

Az igazi férfi nem hősködik a fegyverrel, hanem diszkréten viseli, és bölcsen használja. - B.G. ~ Albert Shear ~

Just keep your head down a few more minutes and you're out of this. ~ Mallory Danica Walsh ~

Rendszerben látni és gondolkodni. Az a modern művészet. ~ Madeleine Eleanor Delacourt ~

Kiss, kiss, bang, bang ~ Tariq Kudrjawizki ~
Albert Shear
Albert Shear
8. szint - 18 kredit

Hozzászólások száma : 730
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 07.
Age : 43
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Steven Kedd 03 Ápr. 2012, 22:29

Mint azt írtam három befolyásoló tényező van, hogy milyen kemény lehet és ebből csak az egyik az anyag minősége, a másik kettő közül az egyik, hogy egy nanit hogy van megtervezve fizikailag, a másik pedig az, hogy milyen alakzatban áll össze páncéllá. Mert ha tök egyenesen a bőrmentén csak összekapcsolnak, akkor sokkal kisebb erőhatást bírnak ki, mint ha egy geometrialiag megfelelő alakzatban kapcsolódnak össze. Kell hozzá a megfelelő nyersanyag, ez nem kétséges, de nem csak az számít. Nem azt mondtam, hogy olcsón gond nélkül lehet megcsinálni hasonló erősségű páncélt, csak azt hogy nem lehetetlen.
Adam: Nem egyetlen egy darab hanem több együtt véve tudná eldugítani jó néhány részét az emberi érrendszernek és bár külön-külön talán nem is jelentene olyan nagy gondot egy ilyen eset, egyszerre túl sok helyen lenne belső vérzés emiatt. Túlnyomás képződik, és az szakítja át az érfalakat nem maguk a nanitok. Azt Jeff is megírta, hogy egy nanit szerinte nagyobb, mint egy sejt. Nos ezzel kapcsolatban én sokat vitáztam már másokkal, ugyan is nagyobb is lehet meg kisebb is, ez elképzeléstől függ de ez teljesen mindegy mert akár milyen kicsi is lehet úgy is képes lehet elzárni megfelelő mennyiségben az ereket. Nos ha egy pár ezernyi kis fickó csüng az idegrendszereden anélkül, hogy ezt bármivel orvosolná, elhiheted hogy azonnal tönkremenne. Bármilyen élőlény idegrendszere, legalább is a Földön ismert lények idegrendszere egy nagyon sérülékeny rendszer, amit nem arra terveztek, hogy mikroszkopikus méretű robotok csüngjenek rajta. Ezt a problémát persze meg lehet oldani, ha a gépek azaz a nanitok működnek és teljesen nullára redukálják le azt a kártékony hatást, amit okoznának normál körülmények között, de ha leállnak akkor semmi sem akadályozza meg, hogy tönkre tegyék az idegrendszert. Már csak azzal, hogy lógnak rajta, könnyedén tönkretehetik. És végül , ha egy szerkezetben vagy és nem tudod irányítani, szerintem közel sem olyan félelmetes, mint hogy a saját testedbe vagy bebörtönözve és nem tudod irányítani.

_________________
Steven Storm
Jake Hamilton - Raziel
Daniel Hamilton
James Hamilton
James Goldman
Steven
Steven
6. szint - 14 kredit

Hozzászólások száma : 505
Hozzászólások régi : 215
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 7. szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 33

Karakteradatok
Főkarakter: Steven Storm
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Kedd 03 Ápr. 2012, 23:34

Steven: Látom kicsit nem vagy tisztában az emberi test és a sejtfal működösével. Nos mivel a nanobotok a te esetedben teljesen a testeden belül dolgoznak, és csak a bőrfelszínen létrehozott vékony réteggel védik a testet ezért méretüknek lehetővé kell tennie a diffúziót. Valamint ha a méretük és a diffúziós képességük egyezik a vörösvérsejtekkel akkor nem lehet képes eltömíteni az ereket mert magától is áramlik a vérrel. Az idegrendszeri probléma amit felvázoltál abban az esetben lenne igaz, ha a nanobotok valóban beépülnének az idegrendszerbe. Viszont már ma is vannak technológiák amik képesek felvenni az elektromos impulzusokat, valamint elektromos töltés révén stimulálják az idegrendszert. Nos az első verzióval elve már az is gond, hogy megfelelő kémiai jeleket tudjon leadni. Valamint az idegrendszer egészébe lehetetlen beépülni. Egyszerűen az túl nehéz lenne. Valamint meg kéne, hozzá szakítani az idegrendszert több ezer helyen. Ami önmagában leállítaná az életfunkciók egy részét. Szóval nem éppen megoldható.

Albert: Ez az ötlet nem éppen halva született. Már most is dolgoznak műtéti eljárásokon melyek során a testen belülre juttatott robotok vérzik a műtétet. Valamint dolgoznak különböző nanobotokon. Szóval egy nanobotokból álló és belőlük épített páncél megalkotása egyáltalán nem lehetetlen. A kérdéses dolog az energia ellátás. Amit meg kell oldani. Steven esetében a képessége bőven elég. Szóval alapvetően több féle nanobottal és némi szilárd rendszerrel(vezérlés, energiaforrás stb. megoldható. Amúgy a vasember páncélok is nanopáncélok voltak. Csak ott a nanotechnológiával készült sejtek páncélzattá álltak össze.

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Albert Shear Szer. 04 Ápr. 2012, 00:11

Köszönöm, tisztában vagyok a "nanotechnológia" létezésével és tevékenységével. Ellenben a kulcsszó a NANO. Ami az előző mondatot leszámítva felettébb apró. Mármint a jelentése. A lényege, hogy olyan helyekre jut be és olyan helyen tevékenykednek a nano méretű robotok, ahol egyébként nagyon nem tudnánk. Onnantól kezdve, hogy ezek láthatóvá válnak máris nem nanotechnológiáról beszélünk...mert már nem nano, mert látjuk.

Amire egyébként amire ti "használnátok" a nanotechnológiát, az inkább hasonlít a StarGate-ben látott, legós replikánsokhoz. Amik elvileg apró mikroszkopikus robotokból állnak...amíg össze nem állnak "legókká"...gondolom mindenki vagy a többség ismeri a rendszert...de az már nem nano, mert felettébb látható.

Ha meg nem látható szinten tartjátok őket, de mégis rohadt sokat juttattok a testetekbe, onnantól kezdve elkezdik kitölteni a szöveteket...ami megint felettébb egészségtelen...


Kicsit más:
Egy nanométer tíz a mínusz kilencediken méter. Az emberi test felülete 1,8 négyzetméter. Nálam okosabbak kiszámolhatnánk, hogy hány darab nanorobot kéne az emberi test befedéséhez.

_________________
Quis custodiet ipsos custodes? ~ Britannia kapitány ~

Az igazi férfi nem hősködik a fegyverrel, hanem diszkréten viseli, és bölcsen használja. - B.G. ~ Albert Shear ~

Just keep your head down a few more minutes and you're out of this. ~ Mallory Danica Walsh ~

Rendszerben látni és gondolkodni. Az a modern művészet. ~ Madeleine Eleanor Delacourt ~

Kiss, kiss, bang, bang ~ Tariq Kudrjawizki ~
Albert Shear
Albert Shear
8. szint - 18 kredit

Hozzászólások száma : 730
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 07.
Age : 43
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Szer. 04 Ápr. 2012, 00:19

Albert egy nanobot lehet kisebb mint egy nanométer. Ahhoz, hogy egy ember testét befedjük nagyjából néhány tízmillió db kell. Szóval abban igazad van, hogy ha túl sok nanobotot viszünk be a testbe akkor az erőteljesen egészségtelen. Adam nanopáncélja nem véletlenül a testen kívül hordozott 100kg-os szerkezet. Alapvetően csak egy vezérlő rendszer volt a mellkasában. Azon kívül a páncél többi része csak kívülről vette fel a teste alakját, és viselkedett páncélként. Steven esetében nem tudom mi a magyarázata annak, hogy képes a testében hordani a páncélját, de minden bizonnyal van. Esetleg képregényes példát használt alapul. Nem igazán tudom ezt. Erről Stevent és az őt elfogadó KM-et kéne megkérdezni.

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Szer. 04 Ápr. 2012, 00:33

Én Stevennek mondtam, hogy szerintem legalább 30-40kg plusz súlyt cipel így minimum a nanobotok miatt... amikor erről még anno beszéltünk.
Képregényben nem olyan elterjedt a nanopáncél, arrafelé képességből oldják meg, vagy sima szuperpáncél.
És eredetileg Tao volt, aki elfogadta, én nem szóltam bele, mert beismerem, hogy a páncélok az egyetlen dolog az oldalon, amihez nem értek.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Albert Shear Szer. 04 Ápr. 2012, 00:34

Azt hiszem valahol te is elmatekoltad magad. A nanométer az a méter 1 milliárdod része. Tehát nem néhány tízmillió nanorobotról beszélünk...bár tévedhetek.

_________________
Quis custodiet ipsos custodes? ~ Britannia kapitány ~

Az igazi férfi nem hősködik a fegyverrel, hanem diszkréten viseli, és bölcsen használja. - B.G. ~ Albert Shear ~

Just keep your head down a few more minutes and you're out of this. ~ Mallory Danica Walsh ~

Rendszerben látni és gondolkodni. Az a modern művészet. ~ Madeleine Eleanor Delacourt ~

Kiss, kiss, bang, bang ~ Tariq Kudrjawizki ~
Albert Shear
Albert Shear
8. szint - 18 kredit

Hozzászólások száma : 730
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 07.
Age : 43
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Szer. 04 Ápr. 2012, 01:04

Igazad van Albert elírtam inkább néhány tíz milliárd vagy még több. Bár akár a néhány ezer milliárd sem lehet irreális szám. Alapvetően a nanobotok akár pár száz molekulából is összeállíthatóak. Ennyit nemhogy szabadszemmel, de a legtöbb hagyományos mikroszkóppal sem lehet látni. Szóval jah. Arról meg, hogy mennyire álrtalmasak hát érdekes. Igazából kis mennyiségben pár helyen tárolhatóak a testben. Viszont akkora mennyiségben ami már eléri a kívánt hatást(emberi test befedése). Szerintem ahhoz már komoly tömegű és mennyiségű anyag kell ami befolyásolja a használó életfunkcióit. Szerintem negatív irányba. Az Albert által is említett sejtfeltöltés miatt. Hajnalban már nehezen megy a gondolkodás. Viszont eszembe jutott valami. Ha a páncélokban nincs létfenntartó rendszer ellenséges környezetben, hogy él túl a viselője. Ezért eszembe jutott megint egy kisebb kiegészítés.

Létfenntartó rendszer:
- 1: A páncél fel van szerelve egy alapvető gázmaszkkal és ahhoz elegendő hőszigeteléssel/légkondícionálással, hogy kényelmes és harckész állapotban tartsa a viselőt szinte minden helyzetben.
- 2: A páncél már saját levegő tároló rendszerrel is el van látva így akár a víz alatt is életben tartja a viselőt. Emellett egy folyadékot tartalmazó tartály is van, hogy a kiszáradást meggátolja. Így akár egy napig is viselhető a páncél ellenséges területen.
- 3: A páncél már nem csak a viselő környezettől való védelmét látja el, hanem egyes helyzetekben képes elszorítani a végtagokon keletkezett sérüléseket. A környezeti védelem jelentősen fejlődik és képes pár napig ellátni a viselő levegő és víz szükségletét.
- 4: A páncél nagy teljesítményű orvosi programja és a beépített injektor és érszorító rendszer segítségével képes életben tartani viselőt könnyebb sérülések esetén is. Mivel a beépített biometrikus szenzorok érzékelik az idegszakadásokat is ebben az esetben a páncél lezárja a mozgást. A további idegi sérülések elkerülésének érdekében. Emellett az alapvető létfenntartó rendszerek jóvel fejlettebbek. A páncél már képes a környezetéből ivóvizet és szükség esetén tápanyagot szintetizálni a viselő számára. Így képes akár pár hétig is életben tartani a viselőt. Ellenséges körülmények között.(előfeltétel a 4-es szintű program.)
- 5: A létfenntartás csúcsa a páncél már képes akár hónapokig életben tartani a viselőt. A létfenntartó rendszer képes szükség esetén hibernálni is a páncél viselőjét. Valamint az egyszerűbb orvosi beavatkozásokat nanobotok segítségével megoldani.

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 06 Ápr. 2012, 12:33

Srácok, a páncélos mindig is játékosok által fejlesztett dolog volt, én pedig úgy voltam vele, hogy amit a játékosok szeretnének beleírni, az fog belekerülni. Szóval beszéljétek meg egymással ezeket a dolgokat, mint pl. nanopáncélos szabályok és hasonlók, és aztán szóljatok, ha valami végleges, kompromisszumos verzió született.

Peace!

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Kusumi Ayani Hétf. 21 Május 2012, 16:50

Misztikumok
A Misztikumok a Dragen dimenzióban laknak, amit a Földről lehet leggyorsabban megközelíteni. A Misztikumok az ereklyékbe zárt szellemek valódi alakját tudják felvenni, és ezzel a misztikus szellemnek megszerzik képességeit. Az ereklyéknek viszont van hátulütője. A szellemet először le kell győzni ahhoz, hogy uralhassuk erejét, ám ha a szellem győz le, akkor felfalja a vesztes lelkét.

Faj neve: Misztikum
Faj keletkezése: A Misztikumok is ugyanúgy születtek, mint az emberek, csak nekik kicsit tovább tartott, amitől megjelent ez a képességük a génjeikben, ám a képességük még nm jelentek meg. Volt egy időszak, amíg egy korai időszakukban, még csomó misztikus lény jelent meg a dimenzióban, és az ottani emberek ,,játszópajtásnak’’ használták. A női emberek a ,,játéktól’’ teherbe estek, és született félember gyerekük emberként néznek ki, ám egy misztikus lény érintésével átalakulnak. Későbbiekben a misztikus lények elpusztultak, ám az átváltozó képesség tovább öröklődött. Későbbiekben az erősebb Misztikumok átmentek a földre, és begyűjtötték a szellemeket az ereklyékbe, hogy használhassák a képességeket.
Faj keletkezési ideje (Föld születési ideje előtt): 500.000 évvel ezelőtt
Előnyök: ereklyék szellemeinek, alakjának és képességeinek felvétele
Hátrányai: az ereklye gyűjtésénél, ha elveszti a csatát a szelem ellen, akkor elveszti lelkét, és teste átalakul a szellem formájára, és a szellem átveszi a test irányítását.

Ereklyék:

Sárkányos amulett, ezüst nyakláncon
Kinézet: egy ezüst láncsor közepén van a sárkánymedál, ami egy S alakban helyezkedő sárkányt ábrázol.
Valódi alak: magasság változó, pikkelyszín az elemnek megfelelő szín, két hatalmas szárny, karmos végtagok, hegyes fogak. Tűz alakban a pikkelyei tűzállóak. Eleméhez tartozó képességei, például tűzokádás tudja használni.
1.szint: 15 m magas, 1 elem ura: Tűz
2.szint: 30 m magas, 2 elem ura: Tűz, Víz
3.szint: 45 m magas, 3 elem ura: Tűz, Víz, Szél
4.szint: 60 m magas, 4 elem ura: Tűz, Víz, Szél, Föld
5.szint: 100 m magas, 4 elem, váltás nélkül + a növények ura
Sebessége: négy lábon 40 km/h, repülve 130 km/h
Darabszám: 3 db

Minotaurust szobor
Kinézet: 10 cm magas Minotaurust szobrocska, aminek alján egy pecsét tartja fogva a gonosz szellemet, ám a pecsét eltűnik, ha legyőzik a szelleme.
Valódi alak: Bika fejű, ember testű lény, fején két szarv van, ami 10 cm hosszú. Emberi teste mindenhol izmos. Normális ember méretű: kb 180 cm magas.
1.szint: semmi különleges
2.szint: nagyobb izmai lesznek, így sokkal erősebbeket üt
3.szint: hatalmas kőkalapács lesz a hátán, amit bármikor levehet, és azzal küzdhet tovább
Darabszám: 5 db

Sellőmintás aranytallér
Kinézet: egy női sellőt ábrázoló arany tallér, amit általában a papok szívük választottjának adnak, vagy annak, akit legjobban kedvel.
Valódi alak: alsó teste hal, felsőteste női alak, aminek gyönyörű dalával csábítja el a gyanútlan férfiakat.
1.szint: víz alatt lévő légzés, csábító dal
2.szint: tökéletes célzás íjjal
3.szint: szárazföldön lévő járás (haltest lábbá tud változni)
Darabszám: 8 db
Sebessége: vízben: 80 km/h, szárazföldön 10 km/h
(női karakter használhatja)

Unikornis amulett, aranyszínű kötélen
Kinézet: Egy aranyra színezett kötélre felakasztott unikornis amulett
Valódi alak: Egy fehérszőrű ló, egy hegyes szarvval a homlokán. A fiatal unikornis aranyszőrű. Az unikornist nem lehet megsebezni mágia alapú támadással, csak fegyverekkel lehet megsebezni
1.szint: megvédi a mágia típusú támadásoktól
2.szint: szarvából fénytámadást idéz elő ( egy fehér villám támadja meg ellenfelet)
3.szint: sebessége meg 10x-eződik
Darabszám: 4 db
Sebessége: 70 km/h

Szatírmintás öv
Kinézet: Egy normális bő öv, amit szatír mintázatok díszítenek.
Valódi alak: Kétlábú félig kecske, félig ember lény. Felsőtest emberi, alsótest kecske, ám az arc is kecskeszerű, és általában van kecskeszakáll is. Használója idézéskor mindenképp perverzebb lesz, mint valójában, éppen ezért hiába van belőle rengeteg, kevesen használják.
1.szint: sebessége eléri az 50 km/h-át
2.szint: fején két kis szarv nő, amitől ereje megduplázódik
Darabszám: 15 db
Sebessége: 50 km/h
(csak férfi használhatja)

Griff mintás karkötő
Kinézet: Egy griffet ábrázoló bőrkartkötő, aminek széleit gyémánttal díszítik.
Valódi alak: teste oroszlán, ám feje, szárnya és mellkasa sas.
1.szint: semmi különös
2.szint: sebessége megduplázódik
Darabszám: 9 db
Sebessége: 70 km/h

Gorgon pajzs
Kinézet: Egy ezüst körpajzson, egy gorgon fej díszeleg.
Valódi alak: Kígyó alsótestű, ember felsőtestű női lény, akinek gyönyörű arca van, és általában valami szemtakaró dolog van a szeme előtt, és haját eltakarja. Ha a kiszemelt áldozata elég közel van, ledobja álcáját, és belenéz áldozata szemébe, ha az visszanéz, akkor kővé válik. A hiedelemmel ellentétbe a Gorgon nem pusztul el a saját tükörképétől.
1.szint: kővé változtató képesség
2.szint: kígyó alsótestét át tudja formálni lábakká
3.szint: szemét, és haját normálissá tudja változtatni, ám ezt bármikor visszaváltoztathatja
Darabszám: 7 db
Sebessége: siklás 30 km/h, futás 15 km/h
(csak női karakter használhatja

Küklopsz szobor
Kinézet: Egy egyszemű emberhez hasonlító lényt ábrázoló bronzszobor
Valódi alak: 15 m magas emberhez hasonló lény, aminek csak egy szeme van, ám roppantul mohók és buták. Használója otromba, és buta lesz átváltozáskor.
1.szint: hatalmas ereje lesz
2.szint: hatalmas kőbuzogánya lesz, amit könnyedén tud forgatni
3.szint: használójának intelligenciája nem változik átváltozáskor
Darabszám: 6 db
Sebessége: 10 km/h

Cerberus gyűrűk
Kinézet: Három darab fekete kutyafejet ábrázoló aranygyűrűk.
Valódi alak: 20 m magas háromfejű, szurokfekete kutya, ami elképesztően agresszív, és kitartó.
1.szint: semmi különös
2.szint: szemfogai és karmai megnőnek, így még pusztítóbb lesz
3.szint: elegendő egy ember az átalakuláshoz.
Darabszám: 3x8 db
Sebessége: 60 km/h
(3 ember szükséges az átalakuláshoz, és mindegyikük irányít egy fejet, ám a középső irányítja a testet.)

Kimérás nyaklánc (kecskés, oroszlános, kígyós minta a hátulján)
Kinézet: Egy egyszerű nyaklánc, aminek elején egy kiméra található, hátulján kecske-, oroszlán-, vagy kígyófej található.
Valódi alak: Oroszlántestű lény, aminek két feje van. Az egyik kecske, a másik oroszlán. A lény farka kígyó, aminek vége a kígyó feje.
1.szint: a furcsa lényt külön-külön irányítható
2.szint: a kígyó eddig csak mart, ám ekkor már mérget is termel
3.szint: külön tudnak válni, ám bármikor össze tudnak olvadni
Darabszám: 3x10 db
Sebessége: 80km/h
(3 ember tudja használni, ám csak akkor változnak át kimérává, ha összerakják a nyakláncokat. E nélkül csak állattá tudnak változni (kecske, oroszlán, kígyó))

Phoenix mintás kristály
Kinézet: Egy rubinban lévő alakzat, ami egy Phoenixet ábrázol.
Valódi alak: Lángoló madár, aminek rengeteg élete van. Minden halálánál elhamvad, ám mindig újjáéled. Tüzének hőmérséklete 200°C.
1.szint: megéget mindent, amihez hozzáér.
2.szint: a lény halálával a használó is újjászületik (hátránya, hogy ismét csecsemő lesz)
3.szint: hőmérséklete megtriplázódik
Darabszám: 4 db
Sebessége: 120 km/h

Egyenlőre csak ennyi majd ha lesz még írok (persze előbb engedélyt kérek)

Misztikumok rangjai: elnevezés/rang elnevezés
Halandók: I
(ereklyét nem használó emberek, általában egy földi ember, akit Misztikum választott élettársának)
Amatőr ereklyehasználók: II
- 1 ereklye birtokosa: < zöldfülű
- 2 ereklye birtokosa: << újonc
- 3 ereklye birtokosa: <<< kezdő
- 4 ereklye birtokosa: <<<< vándor
Haladó ereklyehasználók: III
- 5 ereklye birtokosa: > harcos
- 6 ereklye birtokosa: >> lovag
- 7 ereklye birtokosa: >>> nemes
Mester ereklyehasználók: IV
- 8 ereklye birtokosa: ° tiszt
- 9 ereklye birtokosa: °° százados
- 10 ereklye birtokosa: °°° ezredes
Hatalmasok: V
- 11 ereklye birtokosa: # céhvezető
- 11 ereklye maximális szinten: ## tanácstag
- Misztikus Barlang teszt elvégzése: ### kisúr

Vezetők:
- Főpap rang megszerzése: * Főpap
(persze minden egyes céhnek saját főpapja van)
- Legfelsőbb Uralkodó rang megszerzése: ** Legfelsőbb Uralkodó
(1 személy, az ő helyére, csak akkor juthatunk, ha sikerül legyőzni)

Különleges épületek:
- Fény Temploma
Ezen a helyen születik meg a legtöbb Misztikum. Ezt a helyet spirituális erő veszi kőrbe, aminek az a feladata, hogy az itt összegyűlt energiát elszívja. Egyszóval a Templom területén lehetetlen képességet aktiválni.

- Misztikus Barlang
Ezen a helyen tehetik le a vizsgát, a Misztikum a kisúr címért. A feladat arról szól, hogy le kell győzni az összes ereklyében lakozó szellemet egy nap alatt, és csak a kezdő ereklyét lehet használni.

- Ereklyék csarnoka
Itt találhatóak az összes ereklyének a másolata, így lehet nyomon követni, hogy eddig még mit nem szereztünk meg.

- Legfelsőbb bíróság
Itt hozzák meg a bűnös fejére az ítéletet a tanácstagok, kisurak és a főpapok. Az ítéletet szavazással hozzák meg, és miden rétegnek más a szavazati aránya: 4 tanácsos szavazat= 1 teljes szavazat, 2 kisúri szavazat= 1 teljes szavazat, 1 főpapi szavazat= 1 teljes szavazat. A Legfelsőbb Uralkodónak is joga van szavazni, ám neki nem kötelező. Az ő szavazati aránya 1 Uralkodói szavazat= 10 teljes szavazat.

- Uralkodói székház
Itt tölti minden napjait a Legfelsőbb Uralkodó. Az épületet több mint 100 ember őrzi, így képtelenség az észrevétlenül bejutás látszólag, ám három alkalommal mégis sikerült valakinek bejutnia, ám kijutni egyiknek sem sikerült.

- Harcok csarnoka
Itt tudnak gyakorolni a Misztikumok a harcokat, persze csak két személy+ 1 bíró felállásban lehet itt edzeni.

- Ezerévi szenvedések börtöne
Ezen a helyen tartják fogva az elítélteket, szörnyű életviszonyok között. A börtönből már-már lehetetlen kijutni, mivel minden egyes szökés után felújítják a ,,hibás’’ részeket. Ennek köszönhetően egy 20 méter magas L alakú fal veszi körbe az épületet, és a bejárati kapuban áram, és bénító méreggel feltöltött tüskék találhatóak, és még sok más is.

Kérdések, válaszok:
1.Mire jók a rangok?
- A Misztikumoknál, akkor parancsolhatsz valakinek, ha neked nagyobb a rangod, mint annak, akinek parancsolsz. Éppen ezért van egy olyan törvényük, hogy egy alacsonyabb rendű Misztikum, nem parancsolhat egy magasabb rendű Misztikumnak.
2. Hogyan szerezhető az ereklye?
- Ereklyét csakis küldetésen lehet szerezni, ám halandóknak nem ajánlatos, mivel könnyen elveszthetik lelküket egy puszta érintéssel.
3. Hogyan lehet irányítani egy ereklyét?
- Először le kell győzni a szellemet harc formájában (egy másik karakter irányítja a szellemet). Az ereklyéket, csak Misztikumok használhatják.
4. Mik azok a céhek?
- Mivel nincsenek országok, így a területeket céhekre osztják. Minden céhnek megvan a saját területe, és a határt csak engedéllyel lehet átlépni. A területet háborúkkal lehet növelni.
5. Hogyan eljutni a dimenzióba a Földről?
- A Misztikumoknak van egy különleges építményük, aminek a közepén egy teleportáló van. A teleport közvetlenül a Földre viszi át az utazót, a Fény Átjáróhoz, amit a földiek Bermuda Háromszögnek neveznek. Az átjáró instabil változatban mindent beszippant maga körül, így csak akkor szilárdul meg, ha valaki a másik oldalról aktiválja, ám ez rengeteg energiát igényel, így naponta csak egyszer lehet megnyitni az átjárót.
6. Hogyan kerülnek a dimenzióba a misztikus lények szellemei?
- A szellemeket a legelső Misztikumok zárták be az ereklyékbe, még földön élőkből, és szépen lassan összegyűlt néhány darab ereklye. A mostani időkben, csak a Legfelsőbb Uralkodónak van elég ereklye a művelethez.
avatar
Kusumi Ayani
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 71
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. May. 16.

Karakteradatok
Főkarakter: Kusumi Ayani
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Hétf. 21 Május 2012, 19:17

Szia!

Ilyen még nem igazán volt velem, de őszintén bevallom, nem tudom, hogy mit akarsz leírni. Nem értettem meg, hogy mi ez a faj. A leírást addig értem, hogy másik dimenzióban élnek, de ott is voltak emberek, és lettek félvérek is. De aztán itt elvesztettem a fonalat: "későbbiekben az erősebb Misztikumok átmentek a földre, és begyűjtötték a szellemeket az ereklyékbe, hogy használhassák a képességeket."

Szóval milyen szellemeket gyűjtöttek be? Milyen ereklyékről van szó? Eddig ilyesmiről szó sem esett, és úgy írsz róla, mintha érteni kéne. Az sem igazán tiszta, hogy mivé változnak át, mert írtad, hogy az átváltozóképességük öröklődik.

És innentől kezdve nem értem, hogy miről van szó, honnan kerültek elő ezek az ereklyék, kinek a szelleme van benne, miért jöttek a Földre ezek a lények egyáltalán? Az ereklyének van szintje is, de arról nem esik szó, hogy hogyan lehet magasabb szintre lépni, vagy egyáltalán mit jelképez ez a szint. Viszont olyan baromi erősek ezek az ereklyék, hogy az valami vicc: például az unikornis ereklye megvédi első szinten a viselőt az összes mágiától a világon. Jah, az asgardi istenek meg elbújhatnak.

Ezután jönnek ezek a rangok meg helyszínek, amik hangulatkeltőnek esetleg jók lehetnek, de amíg ilyen alapvető hiányosságok vannak, az egész értelmét veszti. A végén a kérdéseknél azt hittem, hogy majd választ kapok a saját kérdésemre is, de ettől, hogy a szellemeket a Földön élőkből zárták a misztikumok az ereklyékbe... Hát nem lett okosabb. Kinek a szelleme? Hogyan zárták a Földön élőket a másik dimenzióban egy tárgyba? És még mindig: miért? Na meg összejött néhány ereklye: 65 darab.

Összességében tehát ez a fajleírás így használhatatlan, mindössze annyi derül ki erről a valóban misztikus fajról, hogy ereklyéket gyűjtögetnek. Olyan alapvető dolgokra viszont nem derül fény, hogy például hogyan néz ki ez ilyen lény, egyáltalán emberszabású-e? Vagy hogy milyen fejlettségű technológiával rendelkeznek? Milyen kapcsolatban állnak az emberekkel a Földön? Merthogy elvileg itt járnak köztünk, és keresik ezeket az ereklyéket. A dimenzió, amiben élnek, miért nem elég nekik? Miért építik a hatalmuk mércéjét olyasvalamire, ami csak másik világban található meg? Létezik-e náluk egyáltalán a mágia, ha már van olyan ereklye, ami ezzel kapcsolatos? És ha igen, miért olyan nagy szám nekik egy ereklye, ami mondjuk erősebbé teszi őket?

A fajt tehát elutasítom ebben a formájában, és nem is vagyok biztos benne, hogy szükség van erre igazából, mert az egyetlen itt szereplő lényegi része nagy átfedésben áll a görögöknél leírtakkal.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty javított változat

Témanyitás by Kusumi Ayani Kedd 22 Május 2012, 18:40

Akkor szeretnék engedélyt kérni arra, hogy az ereklyéket forgalomba hozzhassam (bárki meg tudja szerezni küldetésen). Ám szeretnék kicsit módosítani: Mostmár bárki használhatja, ám még mindig le kell győzni az ereklyébe zárt lelket. A szellemeket mágiával kiszedték testükből, és belezárták az erklyékbe, ám napjainkban erre csak a nagyon erős mágiával rendelkezők képesek. A lények szellemeit, pedig innen-onnan gyűjtötték össze. Az ereklyéket több dolog után lehet használni. Első küldetésen megszerezni, ám szükséges hozzá megfelelő kredit mennyiség. Ha ez megvan utána meg kell venni, és ha ez is megvan, akkor le kell győzni a szellemet csata formájában (a szellemet egyik stafftag irányítja, ám engedéllyel bárki irányíthatja). Csak azután lehet irányítani a szellemet, ha ezek megvannak.

Az átalakuláshoz ki kell mondani a faj nevét, és hozzá a szintet (az 1.szintet nem kell kimondani), és meg kell fogni az ereklyét.
pl. ,,Sárkány evuloció!'' illetve ez második szinte: ,,2.szintű Sárkány evuloció''
Az átváltozás csak akkor sikeres, ha meg tudjuk érinteni az ereklyét. A használó rügtün átváltozik, amint kiejti a szavakat.
Az átváltozás időtartama addig tart, míg használója eszméleénél van, amint elveszti eszméletét az átváltozás megszakad.
Visszaváltozáshoz ki kell mondani a varázsszót, ami ,,Evuloció kikapcsol!''-ként hangzik. A varázszót minden faj a maga módján közli (pl sárkány gondolatokkal)
Szint lépés: szintlépéshez 3 kredit szükséges, és le kell győzni ismét a szellemet, ám most a második szintű alakját (mostmár ilyenkor használhatjuk az első szintű alakot a harc közben).
A darabszám nem függ semmitől. Lehetsége, hogy régen kevés volt abból a lényből, vagy túl erősek voltak, szóval ez változó tényező. Azon kívűl azt jelzik, hogy hány darab létezik a világon, ám az erősebb mágiahasználók tudnak még csinálni.
Szint: Minél nagyobb a szintje az ereklyének, annál erőssebb lény.

Sárkányos amulett, ezüst nyakláncon
Kinézet: egy ezüst láncsor közepén van a sárkánymedál, ami egy S alakban helyezkedő sárkányt ábrázol.
Valódi alak: magasság változó, pikkelyszín az elemnek megfelelő szín, két hatalmas szárny, karmos végtagok, hegyes fogak. Tűz alakban a pikkelyei tűzállóak. Eleméhez tartozó képességei, például tűzokádás tudja használni. Marmagassága: 5-6 m.
(4 k.)1.szint: 5 m hosszú, 1 elem ura: Tűz
(7 k.)2.szint: 10 m hosszú, 2 elem ura: Tűz, Víz
(10 k.)3.szint: 15 m hosszú, 3 elem ura: Tűz, Víz, Szél
(13 k.)4.szint: 20 m hosszú 4 elem ura: Tűz, Víz, Szél, Föld
(16 k.)5.szint: 25 m hosszú, 4 elem, váltás nélkül + a növények ura
Sebessége: négy lábon 40 km/h, repülve 130 km/h
Darabszám: 3 db
(a sárkány azt az elemet tudja használni, amilyet éppen ural, persze mindenki megválaszthatja az elemek sorrendjét, mivel csak példaként írtam. Néhány képesség:
-Tűz: tüzet lehet, tűzálló a pikkelye (persze csak 1000°C-ig), ám nem véd a mágiától
-Víz: kap levegőt a víz alatt, képes megfagyasztani a vizet
-Föld: pikkelyei keményebbek lesznek (kb annyira, mint egy acélváz), könnyedén megrepeszti a sziklákat is (+ 10 erőkategória)
-Szél: tornádókat kelt, sebessége megduplázódik
-Növény: a legkissebb magból is kifejlett növényt tud csinálni, pár másodperc alatt, irányítása alá tudja vonni a növényeket (pl inda rácsavarodik az áldozat kezeire)

Minotaurust szobor
Kinézet: 10 cm magas Minotaurust szobrocska, aminek alján egy pecsét tartja fogva a gonosz szellemet, ám a pecsét eltűnik, ha legyőzik a szelleme.
Valódi alak: Bika fejű, ember testű lény, fején két szarv van, ami 10 cm hosszú. Emberi teste mindenhol izmos. Normális ember méretű: kb 180 cm magas.
(4 k.)1.szint: semmi különleges
(4 k.)2.szint: nagyobb izmai lesznek, így sokkal erősebbeket üt (kb 5 tonnát is felemel, és a kősziklát is széttöri)
(4 k.)3.szint: hatalmas kőkalapács lesz a hátán, amit bármikor levehet, és azzal küzdhet tovább
Darabszám: 5 db

Sellőmintás aranytallér
Kinézet: egy női sellőt ábrázoló arany tallér, amit általában a papok szívük választottjának adnak, vagy annak, akit legjobban kedvel.
Valódi alak: alsó teste hal, felsőteste női alak, aminek gyönyörű dalával csábítja el a gyanútlan férfiakat.
(6 k.)1.szint: víz alatt lévő légzés, csábító dal, ám a dal ellen véd a mentális védelem (a dal csak a férfiakra hat)
(5 k.)2.szint: tökéletes célzás íjjal
(5 k.)3.szint: szárazföldön lévő járás (haltest lábbá tud változni)
Darabszám: 8 db
Sebessége: vízben: 80 km/h, szárazföldön 10 km/h
(női karakter használhatja)

Unikornis amulett, aranyszínű kötélen
Kinézet: Egy aranyra színezett kötélre felakasztott unikornis amulett
Valódi alak: Egy fehérszőrű ló, egy hegyes szarvval a homlokán. A fiatal unikornis aranyszőrű. Az unikornist megvédi a szőre a gyengébb mágia típusú támadásoktól, ám fegyverek ellen hatástalan.
(5 k.)1.szint: megvédi a gyengébb mágia típusú támadásoktól (kezdő karakterek mágiája)
(5 k.)2.szint: szarvából fénytámadást idéz elő (egy fehér villám támadja meg ellenfelet) (két körönként lehet használni)
(4 k.)3.szint: sebessége meg 10x-eződik
(6 k.)4.szint: megvédi az erősebb mágia típusú támadásoktól (csak a 3. szintű asgardi mágiáig, illetve a magasabb szintű földi mágiáig hatásos))
Darabszám: 4 db
Sebessége: 70 km/h

Griff mintás karkötő
Kinézet: Egy griffet ábrázoló bőrkartkötő, aminek széleit gyémánttal díszítik.
Valódi alak: teste oroszlán, ám feje, szárnya és mellkasa sas.
(4 k.)1.szint: semmi különös
(4 k.)2.szint: sebessége megduplázódik
Darabszám: 9 db
Sebessége: 70 km/h

Gorgon pajzs
Kinézet: Egy ezüst körpajzson, egy gorgon fej díszeleg.
Valódi alak: Kígyó alsótestű, ember felsőtestű női lény, akinek gyönyörű arca van, és általában valami szemtakaró dolog van a szeme előtt, és haját eltakarja. Ha a kiszemelt áldozata elég közel van, ledobja álcáját, és belenéz áldozata szemébe, ha az visszanéz, akkor kővé válik. A hiedelemmel ellentétbe a Gorgon nem pusztul el a saját tükörképétől.
(6 k.)1.szint: kővé változtató képesség
(5 k.)2.szint: kígyó alsótestét át tudja formálni lábakká
(5 k.)3.szint: szemét, és haját normálissá tudja változtatni, ám ezt bármikor visszaváltoztathatja
Darabszám: 7 db
Sebessége: siklás 30 km/h, futás 15 km/h
(csak női karakter használhatja)

Küklopsz szobor
Kinézet: Egy egyszemű emberhez hasonlító lényt ábrázoló bronzszobor
Valódi alak: 5 m magas emberhez hasonló lény, aminek csak egy szeme van, ám roppantul mohók és buták. Használója otromba, és buta lesz átváltozáskor.
(5 k.)1.szint: hatalmas ereje lesz (titánt is fel tudja emelni, könnyen meg tudja repeszteni a vastömböket is)
(4 k.)2.szint: hatalmas kőbuzogánya lesz, amit könnyedén tud forgatni
(5 k.)3.szint: használójának intelligenciája nem változik átváltozáskor
Darabszám: 6 db
Sebessége: 10 km/h

Cerberus gyűrűk
Kinézet: Három darab fekete kutyafejet ábrázoló aranygyűrűk.
Valódi alak: 10 m magas háromfejű, szurokfekete kutya, ami elképesztően agresszív, és kitartó.
(5 k.)1.szint: semmi különös
(4 k.)2.szint: szemfogai és karmai megnőnek, így még pusztítóbb lesz a harapása, és karmolása
(6 k.)3.szint: elegendő egy ember az átalakuláshoz.
Darabszám: 3x8 db
Sebessége: 60 km/h
(3 ember szükséges az átalakuláshoz, és mindegyikük irányít egy fejet, ám a középső irányítja a testet. Küldetésen csak egy gyűrű szerezhető, vagyis ahhoz, hogy átváltozzunk 3 sikeres küldetés kell.)

Kimérás nyaklánc (kecskés, oroszlános, kígyós minta a hátulján)
Kinézet: Egy egyszerű nyaklánc, aminek elején egy kiméra található, hátulján kecske-, oroszlán-, vagy kígyófej található.
Valódi alak: Oroszlántestű lény, aminek két feje van. Az egyik kecske, a másik oroszlán. A lény farka kígyó, aminek vége a kígyó feje.
(4 k.)1.szint: a furcsa lényt külön-külön irányíthatják (az oroszlános nyaklánc birtokosa irányítja a teste, a kecskés a kecskefejet, míg a kígyós az oroszlán kígyófarkát irányítja)
(5 k.)2.szint: a kígyó eddig csak mart, ám ekkor már mérget is termel (mérge halálos, egy átlag emberre)
(7 k.)3.szint: külön tudnak válni, ám bármikor össze tudnak olvadni
Darabszám: 3x10 db
Sebessége: 40km/h
(3 ember tudja használni, ám csak akkor változnak át kimérává, ha összerakják a nyakláncokat. E nélkül csak állattá tudnak változni (kecske, oroszlán, kígyó))

Phoenix mintás kristály
Kinézet: Egy rubinban lévő alakzat, ami egy Phoenixet ábrázol.
Valódi alak: Lángoló madár, aminek rengeteg élete van. Minden halálánál elhamvad, ám mindig újjáéled, ám ezt aképességét csak 2.szintű alakjában használható, vagyis ha valaki meghal 1.szintűként, akkor nem éled újjá. Tüzének hőmérséklete 200°C.
(5 k.)1.szint: megéget mindent, amihez hozzáér.
(10 k.)2.szint: a lény halálával a használó is újjászületik (hátránya, hogy ismét csecsemő lesz.)
(4 k.)3.szint: hőmérséklete megtriplázódik (600°C)
Darabszám: 4 db
Sebessége: 120 km/h

Egyenlőre csak ennyi majd ha lesz még írok (persze előbb engedélyt kérek)


A hozzászólást Abakura Ryuu összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 24 Május 2012, 08:31-kor.
avatar
Kusumi Ayani
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 71
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. May. 16.

Karakteradatok
Főkarakter: Kusumi Ayani
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Sam Kedd 22 Május 2012, 18:46

Ha szabad egy kicsit beleszólnom, akkor gondolva az eddigi ereklyékre a "bárki meg tudja szerezni küldetésen"-t cseréld le arra, hogy valaki segítségével bekreditezed. Mivel ilyen cuccokat csak úgy senki sem kaphat egy küldetés teljesítéséért. Smile

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 29

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 3 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.