Fajok, kasztok, ereklyék

5 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Caedes Szer. 29 Május 2013, 17:37

akkor el van fogadva, a kék lélek jogar? az király

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Avangers_by_draghengfx-d3vy9rm
A halállal játszhatsz, fricskázhatod közelségét, ám ne feledd, mindig a halál győz.
                                         
CAEDES ~~ Kyle Collins
Caedes
Caedes
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 192
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Feb. 08.
Age : 30
Tartózkodási hely : Debrecen

Karakteradatok
Főkarakter: Caedes
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

http://demos13.deviantart.com/

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Szürke Eminenciás Vas. 22 Szept. 2013, 22:22

Csináltam egy rövid leírást az instabil molekuláról. Elbírálja valaki? (Ha eddig jó, akkor megpróbálok belőle páncélt is kitalálni.)

Az instabil molekula neve talán nem sokaknak mond valamit, de ha arra gondolunk, hogy milyen alkalmazkodó és strapabíró ruhát hordanak például a Fantasztikus Négyes tagjai, akkor már ismerős lehet a dolog.

Atommagok és elektronok ismeretlen összetételű ötvözete ez a fejlesztés, amit instabil molekulának nevezünk. Az összetevők együtt egy speciális energiával rendelkező anyagot alkotnak. Reed Richards, a Fantasztikus Négyes zsenije dolgozta ki ezt az anyagot, főként azzal a céllal, hogy egy elasztikus ruhát lehessen belőle készíteni. Ezzel az átváltozásra, testük kiterjesztésére vagy módosítására képes mutánsok és egyéb lények a nagyobb formájukban sem maradnak mezítelenül és a ruha nem akadályozza őket a képességek használatában sem. Természetesen azóta ő maga is ilyet hord és a ruha vele együtt nyúlik, a feleségéé láthatatlanná válik vele együtt, a Fáklyáé pedig nem ég el. Mr. Fantastic találmánya tehát olyan, mint a bőr meghosszabbítása.

Praktikussága ellenére nem igazán terjedt el az instabil molekula használata.

Ez az anyag sem sebezhetetlen, bár elég nehéz komoly kárt tenni benne. Ennek két módja van:

  • 1. A részecskéket mozgékonyság helyett tétlenségre kell rábírni. Ezt bizonyos kémiai anyagok ötvözete képes lehet elérni.
  • 2. Megfelelő frekvenciára hangolt igen erős sugárzással az atomokat egyidejű mozgásra lehet bírni úgy, hogy ez a kötések szétszakadását, a gyakorlatban pedig ez a ruha megsérülését, „széttörését” jelenti.

Ezeket igen nehéz előállítani, minimum egy zseni tudós és egy halom pénz kell hozzá, hogy egy ilyen ruhának a fenti módszerekkel ártani lehessen.

Az instabil molekulából készült ruha jellemzői:


  • Követi viselője alakjának változásait, kiterjed, összehúzódik, ahogy a test teszi.
  • Követi viselője hőmérsékletének változásait, a testből jövő extrém hideg és hő sem árt neki. (Külső hatásokra nem immunis!)
  • Követi viselője anyagának változását. (Porrá alakulón porként működik, folyékonnyá, légneművé, esetleg energiává is tud válni vagy épp nyúlik, mint a gumi, ha a gazdája ezt teszi.)
  • Képes megváltoztatni a színét, így viselője akár láthatatlanná is tud válni. Ezt nem minden ruha tudja, sokkal drágábbak az effélék.

_________________
Reneszánsz: Szürke Eminenciás
X-diák: Zűrzavar
VH: Oszlató, Crystal Panther
Outsiders: Szürke Eminenciás
AoA: Szürke Eminenciás
Szürke Eminenciás
Szürke Eminenciás
9. szint - 20 kredit

Hozzászólások száma : 795
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Jun. 18.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. Zield Jones
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 30 Szept. 2013, 14:45

Köszi a leírást, ha még adsz be valamit később, akkor majd kapsz 1 kredit jutalmat érte.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Kyle Phoenix Pént. 15 Nov. 2013, 13:43

Üdvözlet!

Aegis irománya után eszembe jutott, hogy miután Thor eléggé odacsapott Vasembernek a filmben, miért is nincs valami olyan páncél, ami megfelelő védelmet adna az asgardiak ellen. Nos, mint kiderült van ilyen, és Thorzúzóként szerepel a wikin. Nefi említette, hogy Thor nem igazán járkál a Fölfön, ezért önkényesen változtattam a nevén (ezt természetesen lehet változtatni, hiszen eléggé nagyképű az elnevezés, bár ez Tony Stark karakterébe talán belefér Razz, de ha valakine jobb ötlete van akkor rajta.) A szükséges hozzávalók miatt a páncélt inkább az ereklye kategóriába sorolnám.

Istenzúzó páncél

Hasonlóan névrokonához a Hulkzúzóhoz, ezt a páncélt is Tony Stark tervezte, ezúttal azért, hogy egy esetleges konfliktus esetén olyan erős asgardiakkal is sikerrel szállhassanak szembe, mint Thor vagy Einar.
Az Istenzúzó nagyobb, mint egy normális Vasember öltözék, és elsősorban annak felerősítésére használatos, alapjában nem képez önálló páncélt, lévén, hogy viselője bármikor elhagyhatja azt, hogy a hagyományos öltözékében küzdjön tovább.
A páncél energiáját nem földi technológia, hanem egy asgardi mágikus kristály biztosítja. Enélkül a páncél használhatatlan, mivel a két öltözék működtetése túlságosan megterhelne bármilyen hagyományos páncélreaktort, hiányában a viselőnek nem lenne esélye egy erősebb asgardival szemben.
A kristály tehát egyrészről energiával látja el az Istenzúzót, másrészt képes manipulálni a mágikus erőket. Hatását kifejti az asgardi fegyverekre, a dobófegyvereket megállítja a levegőben, a kézifegyverek támadásának erejét pedig mérsékli.
Ez az energia nem irányítható át lőfegyverekbe, lézerekba vagy más távolra ható harceszközökbe, így a viselőnek közelharcba kell bocsátkoznia ellenfelével.

Program:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Súlya:
Mivel vészhelyzet esetén a használója bármikor elhagyhatja azt, így nem éri el egy Hulkzúzóét, de azért botorság lenne jégre merészkedni vele.

Páncél anyaga:
Miután ez egy második páncélként viselkedik, ezért ugyanaz, mint egy normál páncélnál. Alacsonyabb szinten egy erős csapás könnyebben teszi használhatatlanná.

Páncél ellenálló képessége:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Páncél repülési sebessége:
Bár nem olyan nehéz, mint a Hulkzúzó, mégis szintenként legalább két pont szükséges a megemeléséhez.


Páncél fegyverzete:
A páncél mérete miatt több fegyver is rászerelhető, bár a kristály a lőfegyvereket nem befolyásolja energájával. Mivel elsősorban közelharcban használatos, így extra könyök és csuklórakéták, valamint erősebb szervók növelik az átütő erejét.

Páncél erőnövelése:

-1: Erőkategória 20-as.
-2: Erőkategória 40-es.
-3: Erőkategória 60-as.
-4: Erőkategória 80-as. (min 4. szintű anyag)
-5: Erőkategória 100-as. (min 5. szintű anyag)

Páncél pajzsgenerátora:
A kristály egy mezőt terjeszt ki, ami megállítja az asgardi fegyvereket, de csak azokat. A közelharcban ez a mező zavarja az asgardi harcosokat, így azok támadása gyengébb, mozgásuk lassabb lesz, és zavartan viselkednek. Hagyományos földi fegyverekkel szemben, úgy viselkedik, mint bármelyik másik páncél az anyagától, és ellenállásától függően.

Páncél rugalmassága:
Mivel az Istenzúzóhoz szükség van egy alap páncélra, így a rugalmassága némiképp másként értendő, hiszen a kettős páncél kettős védelmet is ellát. Emellett természetesen szokni kell, hogy az ember egy nagyobb egységet is cipel. Pontok szempontjából ugyanaz, mint a normális páncél, és az aktuális KM józan esze dönti el, hogy a tapasztalat mennyit ad, vagy vesz el belőle.

Szenzorok:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Zavaró eszközök:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Páncél energiaellátása:
Az asgardi mágikus kristály kell a működéséhez, ennek hiányában nem más, mint egy technológiával telezsúfolt jókora fémtömb.

Várom az ötleteket, javaslatokat, észrevételeket.
Köszönettel
Kyle Phoenix
Kyle Phoenix
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 111
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Aegis Pént. 22 Nov. 2013, 19:24

Hell!
Ha megengednéd egy kicsit belekontárkodnék a dologba, már ha nem baj. Az ötlet nekem nagyon tetszik, de szerintem sokkal jobb lenne egy olyan megoldás az Istenzúzónál, hogy ha nem külön álló páncélként kezelnénk hanem egy felszerelhető páncélbővítésként. Például így külön program se kellene neki hanem a normál páncél számítógépe futtatná ezt is legfeljebb lenne egy minimum követelmény, mondjuk 3. vagy 4. szint. Ugyanígy az erőnél is, nem külön adna egy fix sújt hanem a páncél alap erejéhez adná hozzá.
Egy másik dolog a páncél energia ellátása, azt az asgárdi energia kristájt ugyanúgy be lehetne építeni egy alap páncélba is mint egyedi energia forrást és az istenzúzót is meg lehet hajtani egy ARC reaktorral is, emiat én úgy gondolom nem kellene kikötni hozzá egy ennyire specializált energia forrást amit gyakorlatilag lehetetlen beszerezni ( na jó, csak marha nehéz ha nem vagy nagyon jóban az asgárdiakkal). Remélem nem vettem el a kedvedet mert egy remek ötlet és sok lehetőséget látok benne de kicsit jobban ki kellene dolgozni, mert egy ilyet nem csak istenek ellen lehet bevetni.


Tisztelettel: Aegis

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Iron-man-3-fb-banner
Aegis
Aegis
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 317
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 8
Join date : 2013. Feb. 06.
Age : 27

Karakteradatok
Főkarakter: Aegis
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Pént. 22 Nov. 2013, 19:37

Tao elküldte már, amit megbeszéltünk (Z-Tao-én) ezzel kapcsolatban?

Egyébként az volt, hogy ilyen kristályt szerezni 4 kredit lenne + egy magánkaland, amiben meg kell oldani, hogy feljuss asgardra, szerezz valahonnan egy kristályt, amit igazából igen, ahogyan Ageis is mondja kb közel lehetetlen, mert egyetlen asgardi sem fog ilyet önként átadni, hogy ellenük fel lehessen használni. Már a feljutás is kvázi lehetetlen egyébként, révén nem sok Asgardi van, aki egyáltalán felvihet halandót.
Az utolsó megbeszélés szerint ezek: Thor, Sif, Thena, Einar, Halla, Amora és Skurge. Ezekből egyedül Einar az, aki lent jár nyíltan a bolygót, Halla figyeli, a többiek még annyit sem. Szóval igazából, sok szerencsét Very Happy 

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Kyle Phoenix Pént. 22 Nov. 2013, 19:57

Helló mindenkinek!

Nefi: Még nem.

Aegis: Valóban helyenként félreérthető amit írtam, amint lesz majd pár percem javítani fogom azok alapján amit írtál.
Az Erőnövelés azonban nem lenne igazságos, első szinten úgy nyomja össze a Hulkzúzót, mint mondjuk én rosszkedvemben a kólásdobozt Very Happy lásd: alap páncél 3 tonna + Istenzúzó 20 tonna a Hulkzúzó 20-asa ellen. De ha kimaxoljuk, akkor a Hulkzúzó 150 tonnája áll az egyesített páncél 180 tonnás ereje ellen, ami mondjuk, ha én székről ugrok ugyanarra a kólásdobozra (és bocs  a párhuzamért). Szóval éppen ezért írtam összesített erőt, ráadásul az Istenzúzó sokkal mozgékonyabb, röpképesebb. A kristály pedig azért van, hogy nehéz legyen megszerezni, viszont akkor erősen gyengíti a szembenálló asgardit, és a kettős páncél szerintem csak indokolatlan tápoláshoz vezethetne. Így kell valami, ami nem arra buzdítja a páncélosokat, hogy nagyobbnál nagyobbakba bújjanak bele. Így az energiaforrás dolog szerintem nem állja meg a helyét.

Nem vetted el  a kedvem, pont azért tettem fel, hogy legyen miről csevegni Very Happy

Üdvözlettel
Kyle Phoenix
Kyle Phoenix
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 111
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Aegis Pént. 22 Nov. 2013, 20:55

Üdv megint!

Az erőnövelést nem úgy gondoltam, hogy az ott leírt értékeket adja, csak mint rendszert vetettem fel. Mondjuk ha minden szintje után 5t-t adna a páncél erejéhez az mondjuk reális lenne. Az energia kristály problémája az hogy amiatt mert beszerezhetetlen nem lesz kihasználva ez a lehetőség az oldalon meg már csak a józan paraszi és is azt diktálja hogy ha a normál páncél és a hulkzúzó is elvan normál energia forrással akkor ez miért nem, mert az alap rendszerei semmiben sem különbözik az előzző ketőtöl. Másrészt meg a táposága elég relatív, ha a mesélő szét akarja verni a páncélod úgy is elintézi teljesen mindegy milyen tápos, más játékosok ellen meg azt tudom mondani a páncélok alapból erősebbek mint a legtöbb mutáns(de pl: sok olyan mutáns erő is van amivel könnyen kijátszható a páncél: telepátia hogy eggyet mondjak) de ittis a mesélő dönt. A szemben álló asgárdiról meg annyit hogy Einar 100t-s erejét ígyis úgyis megérzed benne, Thor meg az Odinforce-ával meg nem az a szint amivel a játékos bármit kezdeni tudna, Tony se sokra ment ellene.

_________________
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Iron-man-3-fb-banner
Aegis
Aegis
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 317
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 8
Join date : 2013. Feb. 06.
Age : 27

Karakteradatok
Főkarakter: Aegis
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Pént. 22 Nov. 2013, 20:59

Halla meg belesüt a páncélba és nem menne közel hozzád.
Igazából lehet, hogy a páncél erős, de egy asgardinak soook év tapasztalata van harcban, az első az lenne h kihámoz a vértből és lehet, hogy a páncél táp, de pusztán tapasztalatból lever + nem minden asgardi rohangál mágikus cuccokban Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Kyle Phoenix Pént. 22 Nov. 2013, 22:50

Helló újra!

Mivel a jelek szerint nincs igazán kereslet az ötletre Very Happy inkább jegelem a témát, meg a páncélt, Thorhalla belesüssön.
Mindenestre idepettyintem a címet, hátha valaki akar még később foglalkozni vele, illetve ha Aegis kolléga esetleg továbbfejleszti az ötletet, és fel tudja használni a kiegészítő páncéljába.

Addig is kellemes hétvégét mindenkinek
Kyle Phoenix
Kyle Phoenix
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 111
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Pént. 22 Nov. 2013, 22:53

Attól meg lehet csinálni, nem árt, ha van kidolgozva, hátha ilyesmivel perverzkedik valaki később, de az elfogadás úgyis Tao meg Z dolga Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Pént. 11 Ápr. 2014, 15:19

Nanotechnologia

A nanotechnologia gyujtonev az alkalmazott tudomany es technika szeles teruleteit fedi le. Ezek legfobb kozos vonasa az anyag tulajdonsagainak meghatarozasa, illetve eszkozok keszitese 100 nanometernel kisebb leptekben. Ezen belul a Marvel vilaganak legujabb es kiaknazhato terulete a nanorobotika. Mirol is szol ez? Nanorobotoknak vagy nanobotoknak hivunk minden olyan gepet vagy robotot, amelynek az elemei vagy teljes merete nanometerben merheto. Fontos eszbentartanunk, hogy mint altalaban a gepek, ezek sem kepesek reprodukalni magukat, igy esetleges elhasznalodasok, vagy lemerulesuk eseten a tovabbiakban nem lesznek hasznalhatok. Nanobotokon belul tobb kulonbozo tipusut hatarozunk meg.

Biochip
Bar tobb fajta biochiprol beszelhetunk egyik jellegzetes nanobot felhasznalasa a jelado nanobotok, melyek valojaban passziv jeladok amik a szervezeten belul kepesek megtapadni (maguk nem bocsajtanak ki jelet, ami specifikus jelre valaszt adnak. Lasd modern RFID technologia). Elsodlegesen orvosi vagy megjelolesi feladatokra alkalmas.

Nubot
Nevuk roviditese a “nukleinsav robot”-nak. Ebbol kovetkezoen elsodleges feladatuk a DNS modositasa vagy annak egyes reszenek aktivalasa/deaktivalasa. Nem kepes csak egyes reszeken hatni, hanem az egesz testben szep lassan elterjed, es beadas utan egy napon belul teljesen hat.

Feluletre tapado
Targyak feluletere tapado nanobotok, amik kepesek egyenletesen am cask nanometer vastagon befedni egy targyat. Ezek altalaban masodlagos funkcioval rendelkeznek, amit a teljes felulet elfedese utan aktivalnak.

Virus tipusu
Nevet virushoz hasonlo viselkedese miatt kapta. Megtapad valahol, megfelelo jelre kioldja tartajaban levo anyagot, ami gyogyszer, drog vagy mereg is lehet.

Intelligens
Egyes nanobotok kepesek egymassal reakcioba lepni. Osszekapcsolodva nagyobb, komplexebb rendszereket hozva, mint a sejtek az emberi testet. Ez minde esetben egy elore megirt program alapjan csinaljak, amely kesobbi technologiakal akar utolag valtoztatni is lehet. Itt fontos megemliteni, hogy a kiber technologiat ilyen nanobotokkal nagyon egyszeru karbantartani, sot ugymond kiberregeneracioval ellatni is lehetseges.

Rombolo
Az epito es hasznos technikak mellett vannak csupan pusztitasra kifejlesztet nanobotok. Ezek minden vagy csak egy meghatarozott anyagu dolgot szo szerint nano reszekre szednek. Minden ilyennel van egy funkciojat kikapcsolo elektromos jel, igy biztositva hogy a nem kivant dolgokba ne tegyen kart. Rombolo kategorianak egy specialis modusulata a gyujto nanobotok, amik nem csak lebontjak az adott anyagot, hanem azt egy adott helyre szallitjak is.

Medibot
A Nanobotok orvosi alkalmazasa volt az elso, amit az emberiseg kihasznalt. A gyogyszerek adagolasa utan hamarosan a regeneraciot segito, majd az izom es ideg javito nanobotok is hamarosan gyartasra kerultek. Fontos megjegyezni hogy ezek kulonbozo nanobotok, igy egy nanobot nem kepes egyszerre regeneralni es izomzatot fejleszteni, viszont lehet valakiben egyszerre akar mind a harom tipusu nanobot. Izom fejleszto, az izom tulajdonsagabol adodoan mind a roved mind a hosszu izmokat noveli, vagyis nem csak az erore, hanem a kitartasra is pzitiv hatassal van. Az ideg javito mind az agyi mind a reakcio teljesitmenyet noveli. A regeneralo nanobotrol fontos tudni, hogy mivel gep, igy nem kepes testreszeket ujranoveszteni, am minden tipusu verzest majdnem azonnal elallit, igy meglehetosen szivassa teve hasznalojat.

Mikor tervezunk egy nanobotot a fo kategoriajan kivul meg nehany mas dolgot meg kell hataroznunk. Hasznalhatosag szempontjabol harom tipusba sorolhatoak a nanobotok. Egyszer hasznalhato, idohoz kotott vagy kornyezethez kotott. Egyszerhasznalhato egy megadott jelre var, barmennyi ideig, mikor az megtortenik, aktivalja magat, majd evvel tonkre is megy. Leggyakrabban a virus tipusu nanobotok ilyenek. Idohoz kotott nanobotok uzemidovel rendelkeznek. Legyartjak, aktivaljak, es onnantol 1 naptol kezdve 1 evig kepesek mukodni. Utana a toltesuk kimerulese miatt tovabbiakban hasztalanok. Az intelligens nanobotok nagyresze ebbe a kategoriaba esik. A harmadik a kornyezethez kotott. Ezek valamilyen megujulo energiaforrashoz kototten mukodnek, vagyis, amikor az jelenvan, akkor mukodnek, mikor az megszunik, akkor leallnak. Ilyen forras lehet a nap, az elektromos vagy eros magneses ter, de akar az emberi test melege. Medibotok kapcsan itt erdemes megjegyezni, hogy mivel az emberi szervezet folyamatosan csereli le magat, igy a benne talalhato medibotok is egy ido utan kikerulnek a szervezetbol. Pont ezert medibotok hatasa egy ido utan gyengul, majd teljesen megszunik.

Uzemido mellett az ellenallasukra is oda kell figyelni. Mint minden robot ok is erzekenyek az eros magnesre valamint az elektromossagra. Am, hogy ez milyen mertekben karositja vagy milyen szinttol karositja oket, azt meg kell tudni indokolni. Konkret peldat nezve egy defiblirator egy vedetlen nanobotot ami az emberi testbe van azonnal kisul, mig egy jol megepitett es vedett esetlegesen kepes a hatas elmulasa utan ujrainditani magat.

Vegul elertunk a vegso kenyes kerdeshez, a nanobotok utanpotlasa. A nanobotokat legolcsobban hatalmas gyarakban specialis technikaval lehet gyartani (mar ha ilyen specialise s draga eszkoznel beszelhetunk egyaltalan olcso megoldastol), am az ilyen tipusu adagolasnal ujra es ujra el kell latogatni a gyarba ujabb adag nanobotert potolni az elhasznaltakat. Masik megoldas sajat mikrogyarat telepiteni az adott helyre/szemelybe. Itt a nyersanyag utanpotlas a poblema, amit ket fele keppen lehet megoldani: a, egy ido utan lebontja magat, b, valamilyen modon a szukseges alapanyagokat bejuttatjuk a rendszerbe. Pelda: Emberunk nagyon gazdak, igy ugy gondolja nanobotokkal szeretne magat superhumanna felturbozni. Rendel is egy mikrogyarat, amely kepes mind a harom medibotot gyartani es amit sebeszi uton a gyomraba helyeznek. A nanobotok gyartasanak folyamatossaga vegett viszont ezert minden evben meg kell innia egy szilicium-vas-activ szen koktelt, hogy az utanpotlashoz szukseges alapanyagok potolva legyenek. Harmadik megoldast Apocalypsesnel lathatjuk. Neki az egyik specialis mutacioja az volt, hogy a teste kepes volt az akarata szerinti nanobotokat alkotni. Igy alkotta meg a Techno-organic virust, mellyel aztan sok mutanst megfertozott.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 12 Ápr. 2014, 19:48

Nah van összegyűjtve, amiket Bishop hiányolt itt kapod meg, ezekkel pótold a leírást.

Bishop írta:Nekem alapvetően tetszik, néhány dolgot hiányoltam belőle. Multifunkciós nanobotok, amelyek a leírt működések kombinációjára is képes, például egyszerre gyógyító és roncsoló stb. Szerves, részben szerves nanobotok és ezekhez kapcsolódó információk, mennyiben mások azok. Valamilyen szinten tudatosan irányítható nanobotok, itt Lance Harris nanokarmaira gondolok elsősorban, ami végső soron agyi parancsra aktiválódott. A nanobotokhoz tartozó programok, és a nanobotok felépítése. Ugye van ami csak egy karika formájú és egy tartállyal rendelkezik, mások karokkal és egészen komplex szerkezettel. Az anyagok típusai amiből készülhetnek, nyilván nem mindenből lehet minden feladatra megfelelőt készíteni. És még utoljára az önmaguk reprodukálására és javítására képes nanobotok. Ezek felvesznek, lebontanak anyagot a környezetből majd program szerint saját mintájukra további nanobotok gyártanak, így "szaporodnak" vagy ha sérülnek állítják helyre magukat. Illetve az egyéb felhasználási területeik, lehet-e más képességgel, meglévő high-tech géppel kombinálni.

Szerintem ezek az információk lehet másoknak is kellene, ha szeretne ilyesmivel foglalkozik, de lehet csak én gondolom így.

Szerk.: Energiaellátásról még annyit, hogy egyes nanobotok képesek-e összekapcsolódva energiatermeléssel, minireaktor szerűen, hogy önmagukat és a többi nanobotot töltsék, függetlenné válva így a környezettől. Vagy akár nagyon fejlett technológia esetén egy bot önmagában átalakulással képes-e erre.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Vas. 13 Ápr. 2014, 05:58

Akkor a kerdesekre valaszok:

Bishop írta:Nekem alapvetően tetszik, néhány dolgot hiányoltam belőle. Multifunkciós nanobotok, amelyek a leírt működések kombinációjára is képes, például egyszerre gyógyító és roncsoló stb.
Itt termeszetesen 2 megoldas van. En ugy gondoltam, h mereti problemak miatt nem engednek 1nel tobb funciot (kiveve a feluretre tapadonal, aminel kimondottan hangsulyozott h ez csak kombinacioban hasznal), hiszen ha tul sok funkciot rakunk bele, akkor lassan kinovi a 100nanometeres hatart, de esetlegesen KM-i engedellyel 2 v x funkcio engedelyezheto. Mivel jelenleg nincs egyetlen multifunkcios se (a legtobb technologia amit irtam most kutatott alapjan keszult, es ezek kifejlesztve hogy tudjak a Marveles dolgokat megvalositani) igy ezert nem irtam.

Bishop írta: Szerves, részben szerves nanobotok és ezekhez kapcsolódó információk, mennyiben mások azok.
A reszben szervest nem ertem. 3 kategoriaju nanotechnologia van. Szerves modositott, szerves epitett, valamint nem szerves. En a cikkben a nonarobotok miatt csak az utolso kategoriarol beszeltem, elsobe a virus/bakteriumok valamint a biofegyver tervezes tartozik, masodikba foleg a genmodositott lenyek/novenyek es a "nemesitett" virusok. (olyan virusok, amik gyogyaszati celra alkalmasak), mivel ebbol max a Hydra erdeklodne az elso resz utan, igy ezeket annyira nem eroltettem, de akkor nekiallok, ezeket is kifejteni.

Bishop írta:Valamilyen szinten tudatosan irányítható nanobotok, itt Lance Harris nanokarmaira gondolok elsősorban, ami végső soron agyi parancsra aktiválódott.
Az ide vago resz: "Ez minden esetben egy elore megirt program alapjan csinaljak, amely kesobbi technologiakal akar utolag valtoztatni is lehet." Vagyis ezek intelligens nanobotok, amik agyi jelre osszekapcsolodva karom format vesznek fel az ujjak vegen. De akkor ezt a reszt bovitetm a konnyebb erthetoseg vegett.

Bishop írta:A nanobotokhoz tartozó programok, és a nanobotok felépítése. Ugye van ami csak egy karika formájú és egy tartállyal rendelkezik, mások karokkal és egészen komplex szerkezettel.
karika tartalyal: viros. (bar a tartaly kapaszkodo karmokkal sokkal gyakoribb mar napjainkba is), masik regenaralo medibot (egyik legkomplexebb, hiszen eloszor azonositani kell hogy serures-e, utana annak megfeleloen eljarni, megkeresve mit mihez kell hozzahuzni, es ezert akar hosszu lancokba is rendezodni)

Bishop írta:Az anyagok típusai amiből készülhetnek, nyilván nem mindenből lehet minden feladatra megfelelőt készíteni.
En ezt kicsit Km-i kezbe raknam pont azert mert marvelbe mar eleg sok mindenre lattunk peldat es felek, h kihagynak valamit. (virbanium nanobotok, szen alapu, a normal acel, uveg, szilicium alapon kivul)

Bishop írta:És még utoljára az önmaguk reprodukálására és javítására képes nanobotok. Ezek felvesznek, lebontanak anyagot a környezetből majd program szerint saját mintájukra további nanobotok gyártanak, így "szaporodnak" vagy ha sérülnek állítják helyre magukat.
Itt a robot epit robot effect. Ezt nem tennem bele 3 egyszeru ok miatt:
a, a nanobotok igazabol nem serulnek. Mivel meretuk miatt olyan kicsik, hogy majdnem hogy semmi nem kepes bennuk kart tenni, igy max a energiatelepuk lemerulese miatt kell aggodniuk. Az viszont mar emlitve volt az irasba erre milyen megoldasok vannak.
b, reprodukalasra ott van a gyar, amely gyart maganak gyujtobotokat, igy ez a resz igazabol meg van oldva. (a beepitheto gyar amugyis meretileg max cm-s nagysagu, igy akar a bor ala is beultetheto.)
c, a nanobotok sajat nanobot reprodukcioja egy nagyon komoly problemat vetne fel: a multik haszna, ill megallithatosag. pelda:
Tegyuk fel xy rendelkezik olyan nanobottal, ami regeneralo, es magat epito ujra, mind ezt test ho alapjan. Kedves hosunk igy teljes testebe megtalalhato ezen nanobot, mert csak igy kepesellatni a feladatat. xy szerelmes lesz egy lanyba. ilyenkor persze az ember megcsokolja. A nyalcsere altal automatikusan nehany nanobot atkerul a lanyba, es ot folytatjak a feladatuk, igy hamarosan olyan mennyisegbe lesznek jelen, h a lany is megkapja a nanobot regeneracio kapesseget. Harc kozben serulest szerez, azt egy tarsa vagy egy orvos megnezi, vagy erintkezik a verevel: +1-1 szemely, az esetleges veradas miatti vertranszfuziokrol mar nem is beszeljunk. Ezen ok miatt nem irtam, hiszen ezt valoszinuleg az allam es a multik is ellenzik, hiszen igy csak ido kerdese lenne, h egy ilyen nanobot midenhol es mindenkin ott legyen. Mellesleg gyartasilag is nagyon magas technologiat es igy nagyobb meretett igenyel, ami megint a 100nanometeres korlat miatt nem igazan lehetseges.

Bishop írta:Illetve az egyéb felhasználási területeik, lehet-e más képességgel, meglévő high-tech géppel kombinálni.
Meg van emlitve a kiborgokat regeneralo, ami ugyan igy pancelra is igaz lehet, ha nagyon akarjatok irok meg, de ugy gondoltam mivel ez az alap modellek programozasatol fugg csak, a jatekosok remelhetoleg lesznek eleg kreativak.

Bishop írta:Szerk.: Energiaellátásról még annyit, hogy egyes nanobotok képesek-e összekapcsolódva energiatermeléssel, minireaktor szerűen, hogy önmagukat és a többi nanobotot töltsék, függetlenné válva így a környezettől. Vagy akár nagyon fejlett technológia esetén egy bot önmagában átalakulással képes-e erre.
Nanobot tervezes hatasara kepes lehet a sajat energiatelepebol a masik nanobotot tolteni. Ebbol adodoan elmeletben letrehozzhatnak olyan telekepet, amik kikapcsoljak a funkciojukat, es csak mint toltoallomas szerepelnek, am ezt nem gondolom logikusnak, hiszen: a, kulso szemlelo nelkul nem tudjak eldonteni melyik kapcsoljon ki, igy lehet egyik se fog, vagy mind kikapcsol. b, a kornyezettol fuggok, amik kepesek energiat termelni de csak meghatarozott energia tipusbol, de azok direkt azert ehhez a tipusu energiaforrsahoz vannak kotve, mert fontos h ne terjedjenek el az energiaforrsatol fuggetlen helyre. (lasd reprodukcios kerdes). Pont ezen okbol kifolyolag nem latom ertelmet ilyen lehetosegnek.
(energia termelo kornyezeti hatasok : elo test, nap, erosebb megneses/elektromos mezo, feluleti feszultseg, savas kornyezet, (hirtelen ennyi jutott eszembe))
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Hétf. 14 Ápr. 2014, 09:00

Akkor a nanobot resz fejlesztve.

Nanotechnologia I

A nanotechnologia gyujtonev az alkalmazott tudomany es technika szeles teruleteit fedi le. Ezek legfobb kozos vonasa az anyag tulajdonsagainak meghatarozasa, illetve eszkozok keszitese 100 nanometernel kisebb leptekben. Ezen belul a Marvel vilaganak legujabb es kiaknazhato terulete a nanorobotika. Mirol is szol ez? Nanorobotoknak vagy nanobotoknak hivunk minden olyan gepet vagy robotot, amelynek az elemei vagy teljes merete nanometerben merheto. Fontos eszbentartanunk, hogy mint altalaban a gepek, ezek sem kepesek reprodukalni magukat, igy esetleges elhasznalodasok, vagy lemerulesuk eseten a tovabbiakban nem lesznek hasznalhatok. Nanobotokon belul tobb kulonbozo tipusut hatarozunk meg.

Nanorobotok

Biochip
Bar tobb fajta biochiprol beszelhetunk egyik jellegzetes nanobot felhasznalasa a jelado nanobotok, melyek valojaban passziv jeladok amik a szervezeten belul kepesek megtapadni (maguk nem bocsajtanak ki jelet, am specifikus jelre valaszt adnak. Lasd modern RFID technologia). Elsodlegesen orvosi vagy megjelolesi feladatokra alkalmas.
Pelda: AIM ugy dont az erosebb regisztralt mutansokat egy biochippel latja el. Azon okbol, hogy ezt ne lehessen eltavolitani a nanotechnologiat hasznal. Az ez altal megjelolt mutansok maguk nem sugaroznak jelet, de a varosban elhelyezett megfigyelo allomasok jele alapjan kovetheto a mozgasuk, valamint megfelelo keszulek azonnal azonositja a adatlapjaval egyutt.

Nubots
Nevuk roviditese a “nukleinsav robot”-nak. Ebbol kovetkezoen elsodleges feladatuk a DNS modositasa vagy annak egyes reszenek aktivalasa/deaktivalasa. Nem kepes csak egyes reszeken hatni, hanem az egesz testben szep lassan elterjed, es beadas utan egy napon belul teljesen hat.
Pelda: Sinister probalja megalkotni a tokeletes mutanst. Ehhez eros mutansoktol kell genmintat szerezni, majd ezeket mas mutansokba beepiteni. Meg is szerzi az egyik mutans veret, amibol megfelelo technologiaval kepes az x-genjet kivonni. Ennek a beoltasahoz viszont szuksege van a Nubotsra, amit a testbe fecskendezve az beepiti a megfelelo reszre az X-gent, hogy a beoltott szemely ezen kepesseggel is rendelkezzen. (Itt jegyeznem meg hogy a nubotsok altali modositas nem egzakt tudomany. Vagyis van esely, hogy ketto vagy tobb kepessege lesz, de az is lehet, hogy felulirja vagy egy harmadik kepesseg alakul ki a ketto keveredesebol. Mellekhatasokkal pedig minden esetben szamolni kell.)

Feluletre tapado
Targyak feluletere tapado nanobotok, amik kepesek egyenletesen am csak nanometer vastagon befedni egy targyat. Ezek altalaban masodlagos funkcioval rendelkeznek, amit a teljes felulet elfedese, vagy egy adott jel hatasara aktivalnak.
Pelda: Mr Hammer kap egy igazan kulonleges idegen technologiat. Mivel minden aron meg akarja vedeni, igy rahelyez egy specialis, nagyon eros merget tartalmazo feluleti nanobotot, mely erintes hatasara oldja ki a merget. Hogy o ne legyen ennek aldozata, igy az oraja kibocsat egy specialis jelet, ami a nanobotokat deaktivalja 10 meteres korzetbe, igy ot biztos nem mergezik meg, de egy esetleges tolvaj mar mas tema.

Virus tipusu
Nevet virushoz hasonlo viselkedese miatt kapta. Megtapad valahol, megfelelo jelre kioldja tartajaban levo anyagot, ami gyogyszer, drog vagy mereg is lehet.
Pelda: Will sulyos betegseggel kuzkodik. Csak folyamatos, nagyon eros fajdalom csillapitokkal kepes egyaltalan letezni, am mivel egy multivallalat legfobb tulaja, es halala elott meg mindent el akar rendezni, igy nem er ra a korhazban fekudni. Megrendeli a fajdalom csillapitokat kioldo nanobotokatamit napi egyszer be kell maganak adni injekcio formajaban es a nanobotok gondoskodnak, hogy a megfelelo mennyisegu gyogyszer legyen mindig a szervezeteben.

Intelligens
Egyes nanobotok kepesek egymassal reakcioba lepni. Osszekapcsolodva nagyobb, komplexebb rendszereket hozva, mint a sejtek az emberi testet. Ez minden esetben egy elore megirt program alapjan csinaljak, amely kesobbi technologiakal akar utolag valtoztatni is lehet. Itt fontos megemliteni, hogy a kiber technologiat ilyen nanobotokkal nagyon egyszeru karbantartani, sot ugymond kiberregeneracioval ellatni is lehetseges. Ezen kivul az agyi jel alapjan konkret format felvenni is eleg altalanos, ilyenek lehetnek karmok, pancelzat vagy akar bonusz vegtagok (minnel bonyorultabb egy dolog, agyi jel alapjan annal hosszabb ido megtanulni biztosra hasznalni). Ezek anyaga a nanobotok anyagatol is fugg, igy egy vibranium nanobotbol vibranium karmok lesznek, meg acel nanobotbol acel.
Pelda: Henry intelligens nanobotokat oltatt be magaba. Ezek titanium alapuak, es arra vannak programozva, hogy megfelelo agyi parancs hatasara a borere kivalva pancelkent vedjek. Igy mint testor biztonsagba erezheti magat, ha megprobaljak a vedett szemelyt megtamadni, hiszen o akar a testevel is vedheti, am nem kell a pancel hordasaval kellemetlen erzest kelteni az uzletpartnerekben egy esetleges targyalas alatt.
Kesobbiekben rajon, hogy neki szuksege lenne a pancel mellett egy a karjabol kijovo pengere, hogy a kozel kerult ellenfelett meg tudja lepni. Ehhez nem szukseges ujabb nanobotokat beoltatnia, ami hatalmas kiadas, hanem csak egy nanobot programozot kell felkeresnie, aki feltolti a nanobotokba az uj parancsra adott valaszt.

Rombolo
Az epito es hasznos technikak mellett vannak csupan pusztitasra kifejlesztet nanobotok. Ezek minden vagy csak egy meghatarozott anyagu dolgot szo szerint nano reszekre szednek. Minden ilyennel van egy funkciojat kikapcsolo elektromos jel, igy biztositva hogy a nem kivant dolgokba ne tegyen kart. Rombolo kategorianak egy specialis modusulata a gyujto nanobotok, amik nem csak lebontjak az adott anyagot, hanem azt egy adott helyre szallitjak is.
Pelda: Mr Hammer egy majdnem sikeres lopasi kiserlet soran rajon, hogy neki a feluleti nanobotok vedelme keves, igy rendel nagy mennyisegbe rombolo nanobotot, ami az acelt leszamitva mindent lebont, majd ezzel vekony retegben bevonja a pancelterem acelpadlojat. Az egyszeruseg miatt ennek is a jele megegyezik a masik nanobot jelevel, igy az oraja most is 10 meteres vedelmet biztosit, igy akar latogatonak is meg tudja mutatni a technologiat, am mostmar biztosan nem tudjak ellopni.

Medibot
A Nanobotok orvosi alkalmazasa volt az elso, amit az emberiseg kihasznalt. A gyogyszerek adagolasa utan hamarosan a regeneraciot segito, majd az izom es ideg javito nanobotok is hamarosan gyartasra kerultek. Fontos megjegyezni hogy ezek kulonbozo nanobotok, igy egy nanobot nem kepes egyszerre regeneralni es izomzatot fejleszteni, viszont lehet valakiben egyszerre akar mind a harom tipusu nanobot. Izom fejleszto, az izom tulajdonsagabol adodoan mind a rovid, mind a hosszu izmokat noveli, vagyis nem csak az erore, hanem a kitartasra is pozitiv hatassal van. Az ideg javito mind az agyi mind a reakcio teljesitmenyet noveli. A regeneralo nanobotrol fontos tudni, hogy mivel gep, igy nem kepes testreszeket ujranoveszteni, am minden tipusu verzest majdnem azonnal elallit, igy meglehetosen szivossa teve hasznalojat.
Pelda: Frank jol meno zsoldoscsapat kapitanya. Sok evi gyujtogetes es megfelelo kapcsolatok kialakitasa reven sikerul elinteznie, hogy vasarolhasson regeneralo nanobotot. Ez rogton a kovetkezo harcban mar hasznara is less, hiszen kap egy vallovest. A nanobotok masodperceken belul elallitjak a verzest, am az izmok regeneralasa es a torot csont helyrerakasa ennel joval tobb ido. Ezek utan a tovabbi harcokban egy repesznek hala kettevagodik a keze, es elveszti harom ujjat. A nanobotok ezen esetben is azonnal elzarjak a serulest, am az ujjainak sajnos orokre bucsut kell mondania.

Mikor tervezunk egy nanobotot a fo kategoriajan kivul meg nehany mas dolgot meg kell hataroznunk. Hasznalhatosag szempontjabol harom tipusba sorolhatoak a nanobotok. Egyszer hasznalhato, idohoz kotott vagy kornyezethez kotott. Egyszerhasznalhato egy megadott jelre var, barmennyi ideig, mikor az megtortenik, aktivalja magat, majd evvel tonkre is megy. Leggyakrabban a virus tipusu nanobotok ilyenek. Idohoz kotott nanobotok uzemidovel rendelkeznek. Legyartjak, aktivaljak, es onnantol 1 naptol kezdve 1 evig kepesek mukodni. Utana a energiatelepuk kimerulese miatt tovabbiakban hasztalanok. Az rombolo nanobotok egyresze ebbe a kategoriaba esik. A harmadik a kornyezethez kotott. Ezek valamilyen megujulo energiaforrashoz kototten mukodnek, vagyis, amikor az jelen van, akkor mukodnek, mikor az megszunik, akkor leallnak. Ilyen forras lehet a nap, az elektromos vagy eros magneses ter, de akar az emberi test melege. Medibotok kapcsan itt erdemes megjegyezni, hogy mivel az emberi szervezet folyamatosan csereli le magat, igy a benne talalhato medibotok is egy ido utan kikerulnek a szervezetbol. Pont ezert medibotok hatasa egy ido utan gyengul, majd teljesen megszunik.

Uzemido mellett az ellenallasukra is oda kell figyelni. Mint minden robot ok is erzekenyek az eros magnesre valamint az elektromossagra. Am, hogy ez milyen mertekben karositja vagy milyen szinttol karositja oket, azt meg kell tudni indokolni. Konkret peldat nezve egy defiblirator egy vedetlen nanobotot ami az emberi testbe van azonnal kisul, mig egy jol megepitett es vedett esetlegesen kepes a hatas elmulasa utan ujrainditani magat.

Vegul elertunk a vegso kenyes kerdeshez, a nanobotok utanpotlasa. A nanobotokat legolcsobban hatalmas gyarakban specialis technikaval lehet gyartani (mar ha ilyen specialise s draga eszkoznel beszelhetunk egyaltalan olcso megoldastol), am az ilyen tipusu adagolasnal ujra es ujra el kell latogatni a gyarba ujabb adag nanobotert potolni az elhasznaltakat. Masik megoldas sajat mikrogyarat telepiteni az adott helyre/szemelybe. Itt a nyersanyag utanpotlas a poblema, amit ket fele keppen lehet megoldani: a, egy ido utan lebontja magat, b, valamilyen modon a szukseges alapanyagokat bejuttatjuk a rendszerbe. Pelda: Emberunk nagyon gazdak, igy ugy gondolja nanobotokkal szeretne magat superhumanna felturbozni. Rendel is egy mikrogyarat, amely kepes mind a harom medibotot gyartani es amit sebeszi uton a gyomraba helyeznek. A nanobotok gyartasanak folyamatossaga vegett viszont ezert minden evben meg kell innia egy szilicium-vas-activ szen koktelt, hogy az utanpotlashoz szukseges alapanyagok potolva legyenek. Harmadik megoldast Apocalypsesnel lathatjuk. Neki az egyik specialis mutacioja az volt, hogy a teste kepes volt az akarata szerinti nanobotokat alkotni. Igy alkotta meg a Techno-organic virust, mellyel aztan sok mutanst megfertozott.

Beszerezhetoseg es ar
A nanobotok meg mindig nagyon titkos es a kormanyok altal kontrolalt technologiak. Pont ezert aki ilyent akar szerezni, annak magas korokben kell ismeroseinek lenni, vagy valami miatt az esetleges ilyen gyarak tulajonosainak kell valami miatt fontosnak lennie, esetleg maganak a kormanynak. ILYEN GYAR CSAK ALLAMI ENGEDELLYEL INDITHATO. (ez nem azt jelenti hogy nincs illegalisan, am azok mukodese nagyon titokban mukodik es az allami szervezetek mindent megtesznek, hogy felkutassak es likvidaljak) Minden gyar csak egy fajta nanobotot gyart, illetve penzszerzes celjabol az egyszeru gyogyszeradagolo virus nanobotokat meg szoktak masodlagoskent gyartani, hiszen ilyennek megrendelhetoek akar korhazakban is. (1 adag ami 1 napra eleg 1.000$) Az ar a bonyorultsagnak megfeleloen novekszik. Vagyis: biochip < virus < rombolo < nubot < medibot < intelligens. Termeszetesen specialis anyag meg magasabb arat eredmenyez, es legtobbszor a megrendelonek kell az anyagrol gondoskodni. Az alap gyar acel, szen es uveg alapu nanobotokat gyart, a katonai gyaraknal meg a titanium is megtalalhato. A megrendelt nanobotok egy eloregyartott programmal jonnek ki, minden tovabbi programozast mar erre szakosodott programozo cegek vegeznek. Ezek mar nem minden esetben allamiak, pont ezert vallogatjak meg, hogy kik vehetnek nanobotot, hiszen azok aztan rossz kezekben atirva konnyen komoly problemat kepesek okozni.

Nanobotok es mas technologia
Nanobotok az elet nagyon sok teruleten felhasznalhatok. Alapvetoen a nanobotok ujraprobramozhatoak, vagy a probramjukat lehet boviteni, am a tipusukat es elerheto funkciojukat nem lehet modositani. Vagyis: egy gyogyer adagolo virus nanobot atprogramopzhato, hogy egyszerre adagoljak a bennuk levo osszes gyogyszert, igy gyogyszermergezest okozva, am arra nem hogy rombolo modjara szetszaggasak a testet. Pont igy egy rombolot at lehet programozni, hogy a lebontot anyagot egy helyre gyujtse, de arra nem, hogy epitsen is belole valamit.
Ezen kivul foleg az intelligens nanobotok multifunkcionalitasa miatt rengeteg mas technologiaval kambinalhato. A lentebb soroltak csak peldak, ezen kivul meg vegtelen mennyisegben lehetne sorolni oket.
Kibertechnologia/Pancelok
Ezek javitasi feladatait megfeleloen programozott intelligens nanobotok kepesek ellatni.
Multi jarmu.
Igazan draga jarmu, amely egy kontrolellel modosithato kinezetu es funkcioju. Igy a kocsi atalakithato teherjarmuve, vagy motorra is. Fontos megjegyeznunk hogy itt a atalakithatosag a strapabiras hatranyara valik, vagyis sokkal serulekenyebbek a normal autohoz/motorhoz/teherkocsihoz kepest.
Demonstralo asztal
Egy kor alaku asztal kozepen intelligens nanobotokkal toltve. Ezek csippek alapjan barmilyen format kepesek felvenni, igy akar modellek mutatasara vagy akar atrendezheto munkaasztalkent is funkcionalhatnak. (Megjegyeznem, hogy nagyon magas ara es a hologrammok ezen fukciora alkalmassaga miatt nem tul gyakori sokkal inkabb a multimilliomosok gazdagsaganak es hatalmi magamutogatasanak egyik peldaja)

Nanobotok es a nem emberek
A nanobotok gepek. Pont ezen okbol kifolyolag minden olyan elony es hatrany jellemzi okat, ami a gepeket. Avagy mindennel es mindenkivel kompatibilisek, akik kepesek gepeket hasznalni, viszont nem kompatibilisek, akikkel nem. Ez jelen esetunkben sok mindent jelent.
Barki kerhet a testebe nanobotot aki nem hasznal magiat es rendelkezik testtel. Valami miatt a magia zavart okoz a nanobotoknal, igy azok magia hasznalo testen belul kepesek teljesen maskepp, akar a testre artalmas modon viselkedni. Ezen kivul nem kompatibilis olyan lenyekkel, akik szinten csak birtokoljak a testet. Ilyenek lehetnek a demoni megszallottak, vagy a szimbiotak.
Ezen felul: a nanobot test idegen. Vagyis pont ezert a tul jo immunrendszerrel rendelkezo szemelyek teste kepes azonositani es kivetni magabol. (Ilyen eset volt amikor Rozsomakot Apocalipses megprobalta megfetozni a techno-organic virussal) Pont ezert barki, aki alap regeneracioval rendelkezik alkalmatlan nanobotok beoltasara hiszen a szervezete nagyon gyorsan megprobalja blokkolni azt valamilyen modon, igy allando allergias reakciot mutat a teste, mig azok ki nem kerulnek.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Bishop Hétf. 14 Ápr. 2014, 23:28

Ez a kiegészített változtat a példákkal és módosításokkal még megfelelőbbnek tűnik. Azonban a hiányos pontok, amiket írtam továbbra is megvannak. Én értem az indokaidat és, hogy miért nem raknád bele a leírásba, de mégis közelíteni kellene az oldal világához. Korábban már nanopáncélzatok esetében, AIM technológiáknál vagy más nanotechnél volt példa ezek használatára és visszafelé módosítani nem lenne túl jó, ezért lenne szükséges, hogy a már használt funkciók is bekerüljenek. Ezek a multifunkciós nanobotok, amikhez ugyan az intelligens közel áll, mégsem ugyanaz. A reproduktív képesség, ami mellett szintén ott van a minigyár, de az sem ugyanaz a hatás. És végül a saját maguk által létrehozott energia telepek.
Valamint még a medibotok nagy részét sajnos ki kell venni. Nem foglalkoztak ilyennel, mivel az AIM Rozsomák véréből készített regeneráló szérumot és ennek használata került a helyébe. Azonban az izomnövelő funkció maradhat, csak a regeneráló nem.

Szerk.: Értelemszerűen az oldal világának nanotechnológiája más mint a mai, lehet, hogy valamiben előrébb tart más tekintetben viszont elmaradottabb. Lehet olyan elem is benne, aminek nem találunk valós alapot, lévén Marvel. Kérlek még ezt is vedd bele.

_________________
Reneszánsz: Bishop, Shepherd, Liza, Lev Hudson (Légió), Tony Price VH: Andrew Ramirez, Such, Un Nefer Ramirez Ulti: Andrew Ramirez Egyéb: Andrew Ramirez Little SW: Such Tavres, Vlimtron Xreldacho
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3706
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit
Reputation : 72
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 27
Tartózkodási hely : ARMOR főépület

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, FSK, Litttle SW, VH, AoA, Outsiders, Ultimate

bisur13

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Kedd 15 Ápr. 2014, 08:56

Bishop írta:Ez a kiegészített változtat a példákkal és módosításokkal még megfelelőbbnek tűnik. Azonban a hiányos pontok, amiket írtam továbbra is megvannak. Én értem az indokaidat és, hogy miért nem raknád bele a leírásba, de mégis közelíteni kellene az oldal világához. Korábban már nanopáncélzatok esetében, AIM technológiáknál vagy más nanotechnél volt példa ezek használatára és visszafelé módosítani nem lenne túl jó, ezért lenne szükséges, hogy a már használt funkciók is bekerüljenek. Ezek a multifunkciós nanobotok, amikhez ugyan az intelligens közel áll, mégsem ugyanaz. A reproduktív képesség, ami mellett szintén ott van a minigyár, de az sem ugyanaz a hatás. És végül a saját maguk által létrehozott energia telepek.
Valamint még a medibotok nagy részét sajnos ki kell venni. Nem foglalkoztak ilyennel, mivel az AIM Rozsomák véréből készített regeneráló szérumot és ennek használata került a helyébe. Azonban az izomnövelő funkció maradhat, csak a regeneráló nem.

Szerk.: Értelemszerűen az oldal világának nanotechnológiája más mint a mai, lehet, hogy valamiben előrébb tart más tekintetben viszont elmaradottabb. Lehet olyan elem is benne, aminek nem találunk valós alapot, lévén Marvel. Kérlek még ezt is vedd bele.

Ezert mondtam, h ezek alap peldak, a programozas leven termeszetesen lehet egy csomo mas dolgot is megcsinaltatni veluk, peldaul az energia telepre mondtam, h megoldhato, csak nem latom ertelmet. Hogy azert alljanak ossze h evvel az energiateleppel mast toltsenek, annak van, az szimpla intelligens atprogramozas energiateleppe (a nanobot alapu jarmuvekben is igy van, ezzel kepesek aztan haladni, mint elektromos jarmuvek).
Ha atkuldod, hogy milyen gyakorlati eseteket kellene ezekkel megoldani, akkor irok ra, egy megoldast, mert pl a reproduktiovra is lehet alternativ megoldas, hogy elore vannak programozva, hogy epitsenek magukbol egy gyarat, es annak esetleges pusztulasa eseten egy ujabbat, de ezek mar igazabol programozas alapuak.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Rocor Csüt. 24 Ápr. 2014, 19:22

Helló Sziasztok!
Én egy új fajt szeretnék bemutatni ami nem más mint a " Földféreg "

Amit Tudni kell róla: A föld alatt olyan tizenötöt méter mélyen élnek, legsűrűbben régi metróalagutakban lehet őket megtalálni.
Ő igazság szerint egy hüllőfajta ami tojással szaporodik. De, hogyha sokáig (kb olyan 3-4 hónap) azonos fajúakkal van együtt akkor képes megváltoztatni nemét vagy akkor egy plusz "szaporosító" szervet tud növeszteni.

Erősségük-képességeik: Mérgező fullánkokat tudnak lőni amik halálhoz erősebb szervezetűeknél kómához vezetnek.
Gyenge lények de annál inkább mérgesebbek. Testfelületük hasonló a nyílméregbékához, igaz nincsenek rajta pöttyök és kék,sárga,stb... szín Igen is mérgező. Ha egy ember (lehet bármi az) hozzáér akkor nagy valószínűséggel meghal. Ez fordítva is igaz, persze nem a Földféreg hal meg.

A  fertőzés: Ha egy lény legyen az ember,mutáns,stb... hozzáér a Földféreghez vagy a Földféreg hozzá akkor először éles fejfájást kezd érezni. Tíz perc múlva homályosan kezd látni és egyre jobban kezd izzadni. Három  perc múlva látása felmondja a szolgálatot. Két perc múlva hallása felmondja a szolgálatot. Egy perc múlva a lábai és karjai felmondják a szolgálatot. Tíz másodperc múlva az áldozat meghal.

Gyengeségeik: Kizárólag csak a fény végezhet velük. Lőfegyver pl:.Shothgun,AK47 stb... belehatol ugyan a bőre alá de sebezni nem igazán sebzi. Teste kilöki az idegen szervezetet és a Földféreg csak egy szúnyogcsípésnyit érez az egészből. Az elemlámpa fénye a leghatékonyabb ellene a reflektorfényről és a napról nem is beszélve. A gyufát,fáklyát meg sem érzi. Az áram és a tűz nem sebzi hiszen bőre nagyon vastag.

Érdekesség a fajról: A Földférgek vakok de viszont ötvenszer jobban hallanak mint az emberek

Kép a Földféregről:
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Themonster
Rocor
Rocor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 4
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 19.
Tartózkodási hely : Föld,azon belül Jack Parrish

Karakteradatok
Főkarakter: Rocor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Csüt. 24 Ápr. 2014, 19:32

Adminok dontenek, de nekem egy valami megragadta a figyelmem. Ha a feny sebzi, akkor a faklya es a tuz is, hiszen annak is van feny komponense, sot, sokkal erosebb es a napfenyhez kozelebb allo, mint az elemlampa. Referencianak a 22 evente sotetseget ajanlanam, ami tele van hasonlo gyengesegu szornnyel, es ott is a feny, illetve a tuz volt, ami segitett nekik tulelni.
Masik, nincs olyan hogy nem sebzi maximum nem hatekonyan, mivel a testuk bogarhoz hasonlo belso felepitesu, igy a kisebb seruleseket nem igazan veszik fel, de igy is lehet oket pl csonkolni, illetve a granat szinten eleg hatekony fegyver ez esetben ellenuk. Ezeket szerintem gondold at, de adminok ugy is irnak bovebb jellemzest.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Darren Cain Csüt. 24 Ápr. 2014, 21:24

Nekem csak annyi megjegyzésem van, hogy marvelben már van egy földalatti faja. Tudom, hogy nem ugyanolyanok, de gondoltam megjegyzem. Egy másik dolog, hogy van egy földalatti birodalom is. Persze ettől még megoldható, csak kötődjön valahogy ezekhez. Persze ez csak szerény véleményem és semmilyen módon nem képviselem a staff álláspontját.

_________________
Reneszánsz: Darren Cain
X-diák: Tarzan
Exiles: Hektor Burroughs
Fagyos Sötétség kora: Baku Albani
Darren Cain
Darren Cain
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 414
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Aug. 03.
Age : 29

Karakteradatok
Főkarakter: Darren Cain
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 24 Ápr. 2014, 21:28

Mond a staff Razz
Én is ezt írtam neki egyébként, hogy van földalatti faj a marvelben és nem igazán van szükség olyanra, ami nem a világba tartozik, nem játszható faj és igazából elő sem fog fordulni. Linkeltem is az aktuális pályázatok topicot, hogy ott van kiírva, hogy jelenleg mire is lenne szükség éppen.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Szomb. 26 Ápr. 2014, 02:06

Akkor se adom fel. 0.3as verzio. Very Happy

Nanotechnologia I

A nanotechnologia gyujtonev az alkalmazott tudomany es technika szeles teruleteit fedi le. Ezek legfobb kozos vonasa az anyag tulajdonsagainak meghatarozasa, illetve eszkozok keszitese 100 nanometernel kisebb leptekben. Ezen belul a Marvel vilaganak legujabb es kiaknazhato terulete a nanorobotika. Mirol is szol ez? Nanorobotoknak vagy nanobotoknak hivunk minden olyan gepet vagy robotot, amelynek az elemei vagy teljes merete nanometerben merheto. Fontos eszbentartanunk, hogy mint altalaban a gepek, ezek sem kepesek reprodukalni magukat, igy esetleges elhasznalodasok, vagy lemerulesuk eseten a tovabbiakban nem lesznek hasznalhatok. Nanobotokon belul tobb kulonbozo tipusut hatarozunk meg.

Nanorobotok

Biochip
Bar tobb fajta biochiprol beszelhetunk egyik jellegzetes nanobot felhasznalasa a jelado nanobotok, melyek valojaban passziv jeladok amik a szervezeten belul kepesek megtapadni (maguk nem bocsajtanak ki jelet, am specifikus jelre valaszt adnak. Lasd modern RFID technologia). Elsodlegesen orvosi vagy megjelolesi feladatokra alkalmas.
Pelda: AIM ugy dont az erosebb regisztralt mutansokat egy biochippel latja el. Azon okbol, hogy ezt ne lehessen eltavolitani a nanotechnologiat hasznal. Az ez altal megjelolt mutansok maguk nem sugaroznak jelet, de a varosban elhelyezett megfigyelo allomasok jele alapjan kovetheto a mozgasuk, valamint megfelelo keszulek azonnal azonositja a adatlapjaval egyutt.

Nubots
Nevuk roviditese a “nukleinsav robot”-nak. Ebbol kovetkezoen elsodleges feladatuk a DNS modositasa vagy annak egyes reszenek aktivalasa/deaktivalasa. Nem kepes csak egyes reszeken hatni, hanem az egesz testben szep lassan elterjed, es beadas utan egy napon belul teljesen hat.
Pelda: Sinister probalja megalkotni a tokeletes mutanst. Ehhez eros mutansoktol kell genmintat szerezni, majd ezeket mas mutansokba beepiteni. Meg is szerzi az egyik mutans veret, amibol megfelelo technologiaval kepes az x-genjet kivonni. Ennek a beoltasahoz viszont szuksege van a Nubotsra, amit a testbe fecskendezve az beepiti a megfelelo reszre az X-gent, hogy a beoltott szemely ezen kepesseggel is rendelkezzen. (Itt jegyeznem meg hogy a nubotsok altali modositas nem egzakt tudomany. Vagyis van esely, hogy ketto vagy tobb kepessege lesz, de az is lehet, hogy felulirja vagy egy harmadik kepesseg alakul ki a ketto keveredesebol. Mellekhatasokkal pedig minden esetben szamolni kell.)

Feluletre tapado
Targyak feluletere tapado nanobotok, amik kepesek egyenletesen am csak nanometer vastagon befedni egy targyat. Ezek altalaban masodlagos funkcioval rendelkeznek, amit a teljes felulet elfedese, vagy egy adott jel hatasara aktivalnak.
Pelda: Mr Hammer kap egy igazan kulonleges idegen technologiat. Mivel minden aron meg akarja vedeni, igy rahelyez egy specialis, nagyon eros merget tartalmazo feluleti nanobotot, mely erintes hatasara oldja ki a merget. Hogy o ne legyen ennek aldozata, igy az oraja kibocsat egy specialis jelet, ami a nanobotokat deaktivalja 10 meteres korzetbe, igy ot biztos nem mergezik meg, de egy esetleges tolvaj mar mas tema.

Virus tipusu
Nevet virushoz hasonlo viselkedese miatt kapta. Megtapad valahol, megfelelo jelre kioldja tartajaban levo anyagot, ami gyogyszer, drog vagy mereg is lehet.
Pelda: Will sulyos betegseggel kuzkodik. Csak folyamatos, nagyon eros fajdalom csillapitokkal kepes egyaltalan letezni, am mivel egy multivallalat legfobb tulaja, es halala elott meg mindent el akar rendezni, igy nem er ra a korhazban fekudni. Megrendeli a fajdalom csillapitokat kioldo nanobotokatamit napi egyszer be kell maganak adni injekcio formajaban es a nanobotok gondoskodnak, hogy a megfelelo mennyisegu gyogyszer legyen mindig a szervezeteben.

Intelligens
Egyes nanobotok kepesek egymassal reakcioba lepni. Osszekapcsolodva nagyobb, komplexebb rendszereket hozva, mint a sejtek az emberi testet. Ez minden esetben egy elore megirt program alapjan csinaljak, amely kesobbi technologiakal akar utolag valtoztatni is lehet. Itt fontos megemliteni, hogy a kiber technologiat ilyen nanobotokkal nagyon egyszeru karbantartani, sot ugymond kiberregeneracioval ellatni is lehetseges. Ezen kivul az agyi jel alapjan konkret format felvenni is eleg altalanos, ilyenek lehetnek karmok, pancelzat vagy akar bonusz vegtagok (minnel bonyorultabb egy dolog, agyi jel alapjan annal hosszabb ido megtanulni biztosra hasznalni). Ezek anyaga a nanobotok anyagatol is fugg, igy egy vibranium nanobotbol vibranium karmok lesznek, meg acel nanobotbol acel.
Pelda: Henry intelligens nanobotokat oltatt be magaba. Ezek titanium alapuak, es arra vannak programozva, hogy megfelelo agyi parancs hatasara a borere kivalva pancelkent vedjek. Igy mint testor biztonsagba erezheti magat, ha megprobaljak a vedett szemelyt megtamadni, hiszen o akar a testevel is vedheti, am nem kell a pancel hordasaval kellemetlen erzest kelteni az uzletpartnerekben egy esetleges targyalas alatt.
Kesobbiekben rajon, hogy neki szuksege lenne a pancel mellett egy a karjabol kijovo pengere, hogy a kozel kerult ellenfelett meg tudja lepni. Ehhez nem szukseges ujabb nanobotokat beoltatnia, ami hatalmas kiadas, hanem csak egy nanobot programozot kell felkeresnie, aki feltolti a nanobotokba az uj parancsra adott valaszt.

Rombolo
Az epito es hasznos technikak mellett vannak csupan pusztitasra kifejlesztet nanobotok. Ezek minden vagy csak egy meghatarozott anyagu dolgot szo szerint nano reszekre szednek. Minden ilyennel van egy funkciojat kikapcsolo elektromos jel, igy biztositva hogy a nem kivant dolgokba ne tegyen kart. Rombolo kategorianak egy specialis modusulata a gyujto nanobotok, amik nem csak lebontjak az adott anyagot, hanem azt egy adott helyre szallitjak is.
Pelda: Mr Hammer egy majdnem sikeres lopasi kiserlet soran rajon, hogy neki a feluleti nanobotok vedelme keves, igy rendel nagy mennyisegbe rombolo nanobotot, ami az acelt leszamitva mindent lebont, majd ezzel vekony retegben bevonja a pancelterem acelpadlojat. Az egyszeruseg miatt ennek is a jele megegyezik a masik nanobot jelevel, igy az oraja most is 10 meteres vedelmet biztosit, igy akar latogatonak is meg tudja mutatni a technologiat, am mostmar biztosan nem tudjak ellopni.

Medibot
A Nanobotok orvosi alkalmazasa volt az elso, amit az emberiseg kihasznalt. A gyogyszerek adagolasa utan hamarosan a regeneraciot segito, majd az izom es ideg javito nanobotok is hamarosan gyartasra kerultek. Fontos megjegyezni hogy ezek kulonbozo nanobotok, igy egy nanobot nem kepes egyszerre regeneralni es izomzatot fejleszteni, viszont lehet valakiben egyszerre akar mind a harom tipusu nanobot. Izom fejleszto, az izom tulajdonsagabol adodoan mind a rovid, mind a hosszu izmokat noveli, vagyis nem csak az erore, hanem a kitartasra is pozitiv hatassal van. Az ideg javito mind az agyi mind a reakcio teljesitmenyet noveli. A regeneralo nanobotrol fontos tudni, hogy mivel gep, igy nem kepes testreszeket ujranoveszteni, am minden tipusu verzest majdnem azonnal elallit, igy meglehetosen szivossa teve hasznalojat.
Pelda: Frank jol meno zsoldoscsapat kapitanya. Sok evi gyujtogetes es megfelelo kapcsolatok kialakitasa reven sikerul elinteznie, hogy vasarolhasson regeneralo nanobotot. Ez rogton a kovetkezo harcban mar hasznara is lesz, hiszen kap egy vallovest. A nanobotok masodperceken belul elallitjak a verzest, am az izmok regeneralasa es a torot csont helyrerakasa ennel joval tobb ido. Ezek utan a tovabbi harcokban egy repesznek hala kettevagodik a keze, es elveszti harom ujjat. A nanobotok ezen esetben is azonnal elzarjak a serulest, am az ujjainak sajnos orokre bucsut kell mondania.


Nanobotok adatai
Mikor tervezunk egy nanobotot a fo kategoriajan kivul meg nehany mas dolgot meg kell hataroznunk. Hasznalhatosag szempontjabol harom tipusba sorolhatoak a nanobotok. Egyszer hasznalhato, idohoz kotott vagy kornyezethez kotott. Egyszerhasznalhato egy megadott jelre var, barmennyi ideig, mikor az megtortenik, aktivalja magat, majd evvel tonkre is megy. Leggyakrabban a virus tipusu nanobotok ilyenek. Idohoz kotott nanobotok uzemidovel rendelkeznek. Legyartjak, aktivaljak, es onnantol 1 naptol kezdve 1 evig kepesek mukodni. Utana a energiatelepuk kimerulese miatt tovabbiakban hasztalanok. Az rombolo nanobotok egyresze ebbe a kategoriaba esik. A harmadik a kornyezethez kotott. Ezek valamilyen megujulo energiaforrashoz kototten mukodnek, vagyis, amikor az jelen van, akkor mukodnek, mikor az megszunik, akkor leallnak. Ilyen forras lehet a nap, az elektromos vagy eros magneses ter, de akar az emberi test melege. Medibotok kapcsan itt erdemes megjegyezni, hogy mivel az emberi szervezet folyamatosan csereli le magat, igy a benne talalhato medibotok is egy ido utan kikerulnek a szervezetbol. Pont ezert medibotok hatasa egy ido utan gyengul, majd teljesen megszunik.

Uzemido mellett az ellenallasukra is oda kell figyelni. Mint minden robot ok is erzekenyek az eros magnesre valamint az elektromossagra. Am, hogy ez milyen mertekben karositja vagy milyen szinttol karositja oket, azt meg kell tudni indokolni. Konkret peldat nezve egy defiblirator egy vedetlen nanobotot ami az emberi testbe van azonnal kisul, mig egy jol megepitett es vedett esetlegesen kepes a hatas elmulasa utan ujrainditani magat.

Vegul elertunk a vegso kenyes kerdeshez, a nanobotok utanpotlasa. A nanobotokat legolcsobban hatalmas gyarakban specialis technikaval lehet gyartani (mar ha ilyen specialise s draga eszkoznel beszelhetunk egyaltalan olcso megoldastol), am az ilyen tipusu adagolasnal ujra es ujra el kell latogatni a gyarba ujabb adag nanobotert potolni az elhasznaltakat. Masik megoldas sajat mikrogyarat telepiteni az adott helyre/szemelybe. Itt a nyersanyag utanpotlas a poblema, amit ket fele keppen lehet megoldani: a, egy ido utan lebontja magat, b, valamilyen modon a szukseges alapanyagokat bejuttatjuk a rendszerbe. Pelda: Emberunk nagyon gazdak, igy ugy gondolja nanobotokkal szeretne magat superhumanna felturbozni. Rendel is egy mikrogyarat, amely kepes mind a harom medibotot gyartani es amit sebeszi uton a gyomraba helyeznek. A nanobotok gyartasanak folyamatossaga vegett viszont ezert minden evben meg kell innia egy szilicium-vas-activ szen koktelt, hogy az utanpotlashoz szukseges alapanyagok potolva legyenek. Harmadik megoldast Apocalypsesnel lathatjuk. Neki az egyik specialis mutacioja az volt, hogy a teste kepes volt az akarata szerinti nanobotokat alkotni. Igy alkotta meg a Techno-organic virust, mellyel aztan sok mutanst megfertozott.

Beszerezhetoseg es ar
A nanobotok meg mindig nagyon titkos es a kormanyok altal kontrolalt technologiak. Pont ezert aki ilyent akar szerezni, annak magas korokben kell ismeroseinek lenni, vagy valami miatt az esetleges ilyen gyarak tulajonosainak kell valami miatt fontosnak lennie, esetleg maganak a kormanynak. ILYEN GYAR CSAK ALLAMI ENGEDELLYEL INDITHATO. Minden gyar csak egy fajta nanobotot gyart, illetve penzszerzes celjabol az egyszeru gyogyszeradagolo virus nanobotokat meg szoktak masodlagoskent gyartani, hiszen ilyennek megrendelhetoek akar korhazakban is. (1 adag ami 1 napra eleg 1.000$) Az ar a bonyorultsagnak megfeleloen novekszik. Vagyis: biochip < virus < rombolo < nubot < medibot < intelligens. Termeszetesen specialis anyag meg magasabb arat eredmenyez, es legtobbszor a megrendelonek kell az anyagrol gondoskodni. Az alap gyar acel, szen es uveg alapu nanobotokat gyart, a katonai gyaraknal meg a titanium is megtalalhato. A megrendelt nanobotok egy eloregyartott programmal jonnek ki, minden tovabbi programozast mar erre szakosodott programozo cegek vegeznek. Ezek mar nem minden esetben allamiak, pont ezert vallogatjak meg, hogy kik vehetnek nanobotot, hiszen azok aztan rossz kezekben atirva konnyen komoly problemat kepesek okozni.
Vagyis kaland kozben csak jatekkal tudsz ilyenhez jutni, am ha indulaskor akarsz elotortenet alapjan hasznalni valamilyen nanobotot, akkor a kovetkezo kepp teheted meg:
Gyarral nem rendelkezo nanobot: 1 adag 0.5Kredit (mivel ezek nem potoljak magukat igy az esetleges potlasukrol neked kell tudni gondoskodni.)
Gyarral rendelkezo nanobotok: 1 gyar 2kredit. (Itt egy programmal jonnek ki, ez csak megfelelo programozo tudja modositani)

Nanobotok es mas technologia
Nanobotok az elet nagyon sok teruleten felhasznalhatok. Alapvetoen a nanobotok ujraprogramozhatoak, vagy a programjukat lehet boviteni, am a tipusukat es elerheto funkciojukat nem lehet modositani. Vagyis: egy gyogyer adagolo virus nanobot atprogramozhato, hogy egyszerre adagoljak a bennuk levo osszes gyogyszert, igy gyogyszermergezest okozva, am arra nem hogy rombolo modjara szetszaggasak a testet. Pont igy egy rombolot at lehet programozni, hogy a lebontot anyagot egy helyre gyujtse, de arra nem, hogy epitsen is belole valamit.
Ezen kivul foleg az intelligens nanobotok multifunkcionalitasa miatt rengeteg mas technologiaval kambinalhato.

Nanobotok es a nem emberek
A nanobotok gepek. Pont ezen okbol kifolyolag minden olyan elony es hatrany jellemzi okat, ami a gepeket. Avagy mindennel es mindenkivel kompatibilisek, akik kepesek gepeket hasznalni, viszont nem kompatibilisek, akikkel nem. Ez jelen esetunkben sok mindent jelent.
Barki kerhet a testebe nanobotot aki nem hasznal magiat es rendelkezik testtel. Valami miatt a magia zavart okoz a nanobotoknal, igy azok magia hasznalo testen belul kepesek teljesen maskepp, akar a testre artalmas modon viselkedni. Ezen kivul nem kompatibilis olyan lenyekkel, akik szinten csak birtokoljak a testet. Ilyenek lehetnek a demoni megszallottak, vagy a szimbiotak.
Ezen felul: a nanobot test idegen. Vagyis pont ezert a tul jo immunrendszerrel rendelkezo szemelyek teste kepes azonositani es kivetni magabol. (Ilyen eset volt amikor Rozsomakot Apocalipses megprobalta megfetozni a techno-organic virussal) Pont ezert barki, aki alap regeneracioval rendelkezik alkalmatlan nanobotok beoltasara hiszen a szervezete nagyon gyorsan megprobalja blockolni azt valamilyen modon, igy allando allergias reakciot mutat a teste, mig azok ki nem kerulnek.

Legalis nanotechnologiak:
Ezen nanotechnologiak megfelelo kapcsolattal megszerezhetoek. Mind egy alap programmal jonnek ki, es a kiadasuknal a vevo felnek ala kell irni, hogy az alapprogramon kivul masra nem hasznalja, valamint az esetleges program upgradekrol a gyarat tajekoztatja.
Kibertechnologia/Pancelok
Ezek javitasi feladatait megfeleloen programozott intelligens nanobotok kepesek ellatni. Altalaban magaba a pancelba egy intelingens nanobot gyarat epitenek bele, mely megfelelo utanpotlassal gyartja a javito nanobotokat. Amit fontos itt megjegyezni, hogy ez egy 1-3 cm3es kics kocka, ami viszont serules eseten a tovabbiakban hasznalhatatlanna valik. A nanobotok minden serulest ami a pancelon keletkezik, vagy esetleges muszaki hibat, ami fellep javitanak. Egy golyonyi lyuk javitasa par masodperc, mig a teljes pancel felepitese egy nap. A pancel alatti serulest nem javitjak, de megfelelo ido eltelte utan mar ismet teljes ertekuen ved.
Multi jarmu.
Igazan draga jarmu, amely egy kontrolellel modosithato kinezetu es funkcioju. Igy a kocsi atalakithato teherjarmuve, vagy motorra is. Fontos megjegyeznunk hogy itt a atalakithatosag a strapabiras hatranyara valik, vagyis sokkal serulekenyebbek mint a normal autohoz/motorhoz/teherkocsihoz kepest. A magja szinten egy gyar, ami inteligens nanobotokat gyart.
Demonstralo asztal
Egy kor alaku asztal kozepen intelligens nanobotokkal toltve. Ezek csippek alapjan barmilyen format kepesek felvenni, igy akar modellek mutatasara vagy akar atrendezheto munkaasztalkent is funkcionalhatnak. (Megjegyeznem, hogy nagyon magas ara es a hologrammok ezen fukciora alkalmassaga miatt nem tul gyakori sokkal inkabb a multimilliomosok gazdagsaganak es hatalmi magamutogatasanak egyik peldaja)
Gyogyszeradagolo
Legaltalanosabb virus tipusu nanobot, majdnem minden korhazban rendelheto. A gyogyszert kulon kell venni hozza.
Regeneralo nanobot
Harom verzioja van. Az elso a medibotok voltak, amik erre alkalmassa tettek az embert, igy hihetetlen gyorsan regeneralodott, hiszen ezek a kis nanobotok osszehuztak a sebeket, es a csontok epuleset is segitettek. Nagyon draga es allando utanpotlast igenyel. Masik verzioja a rozsomak immunrendszerebol izolalt hatoanyaggal toltott virus tipusu nanobot. Gyartasa olcso, am minden regeneracional csokken a testben levo koncentracioja, igy folyamatos utanpotlast igenyel. A harmadik a rozsomak verebol eloallitott nubot, ami a genallomanyt alakutja at, regeneralo mutacioval valo felruhazassal. Ez egy 3 lepesbol rozsomak szintu regeneraciot biztosit (elotte meg gyengebb, am ugyan ugy mukodo regeneraciot ad), am mivel ez mutancio genbe ultetese, igy az erre vonatkozo jarulekos szabalyok vonatkoznak ra. (mutansoknal kereszthatas,
Fontos megjegyezni, hogy a harom regeneracio kozul csak az elso hasznalhato egyutt mas nanobotokkal, hiszen a tobbi jellegebol adodoan olyan regeneraciot add, mely nem kompatibilis a nanotechnologiaval.


Black Market
Itt jonnek azon technologiak, ami vagy be lettek tiltva, vagy nem hivatalos atprogramozasokbol szulettek.
Mutans gyilkos
Az AIM fejlesztette ki ezt a nubot tipust, mely egyetlen funkcioja az X-gen blockolasa. Injekcio lovedekbe toltottek, am kesobbiekben a X-gen blokolo mutansok verevel toltott virus nanobot felvaltotta oket olcsobb gyartasi koltsege miatt. Mind a ketto utanpotlas hijan kiurul a szervezetbol, elobbi 1 ev alatt, utobbi negyed ev alatt.
Rejtett fegyver
Inteligens nanobotok a szervezetbe fegykendezve, es idegi parancsra annak bizonyos pontjain penget alkotnak. Mivel ezekkel nem lefegyverezhetoek lesznek a szemelyek, valamint lehetetlen kiszurni, igy a fegyverviselesi torveny ertelmeben minden ilyen nanobot illegalisnak minosul. Egyik legkeresettebb aru a testpancelt alkoto nanobotok mellett. A vasarlo mind ket esetben egy bor ala beloheto nanbot gyarat kap, a belovo pisztollyal egyutt.
Szefnyito (konzerv nyito)
Rombolo tipusu nanobot, amely specialisan fem tipusu anyagot eszik. Betoresnel hasznaljak massziv femajtok vagy szefek kinyitasahoz.
Szuper katona szerum
Ez egy 3 lepesben beadando szet, mely a harom medibot tipusbol all. Elso lepesben a izomnovelo medibotot adja be aszervezetbe, mely nagy dozisban elkezdi fejleszteni az izmokat, masodik lepesben kovetkezo nap az idegstimulalo medibotok jonnek, melyek szinten elkezdik fejleszteni az idegrendszert, majd vegul egy regeneralo medibot gyarat tartalmaz, melyet a bor ala helyeznek. Eredetileg katonai celokra fejlesztettek, am szamos mellekhatasa miatt vegul a sulyesztoben landolt, am a raktar a feketepiacon kotott ki a sulyeszto helyett. Mellekhatasok: Izomnoveles, mivel nem beloheto mennyiseg, igy voltak esetek, mikor az illeto csontjait a sajat izma torte el, illetve rengeteg esetben maga a fejlesztes alatt allt be halal foleg szivelegtelensegek miatt. Idegi stimulacio is kepes melekhatasokkal jarni, legtobb esetben valamilyen elmebajt okoz az agyat ert sok inger, vagy szimplan katatoniaba zuhan tole az illeto.


Fentiek csupan kiragadott peldak a sok kozul, amenyiben mast kivansz tervezni figyelembeveve a nanobotok lehetosegeit a staffal egyeztes.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Bishop Csüt. 01 Május 2014, 10:19

Sajnos ezt sem tudom elfogadni. Azokból, amit kértem privát üzenetben és chaten is beszéltünk nem írtál bele semmit, a hibákat csak a páncélnál javítottad és nem vetted ki a regeneráló nanobotokat sem. Kérlek ezeket tedd meg és utána rátérhetünk a továbbiakra.

_________________
Reneszánsz: Bishop, Shepherd, Liza, Lev Hudson (Légió), Tony Price VH: Andrew Ramirez, Such, Un Nefer Ramirez Ulti: Andrew Ramirez Egyéb: Andrew Ramirez Little SW: Such Tavres, Vlimtron Xreldacho
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3706
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit
Reputation : 72
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 27
Tartózkodási hely : ARMOR főépület

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, FSK, Litttle SW, VH, AoA, Outsiders, Ultimate

bisur13

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by David Wolfie Csüt. 01 Május 2014, 15:19

A legalais technikaknal van leirva, azon modszer, amiket mondtatok, es ott emlitem meg, hogy az elso technologiat a masodik miatt nem hasznaljak. Abban igazad van, hogy en figyelmetlensegem, hogy ez nem AIMville hanem AIM technologia, vagyis blackmarket nem pedig legalis (bar ezt igazabol nektek kell eldonteni melyik hova tartozo, lehet az AIMville is hasznalja, es akkor legalis.) De ha mindenkepp a masik technologiat tiltolistara akarod teni, akkor termeszetesen kiveszem.

A tovabbi kert dolog:
Rejtett fegyver
Inteligens nanobotok a szervezetbe fegykendezve, es idegi parancsra annak bizonyos pontjain penget alkotnak. Mivel ezekkel nem lefegyverezhetoek lesznek a szemelyek, valamint lehetetlen kiszurni, igy a fegyverviselesi torveny ertelmeben minden ilyen nanobot illegalisnak minosul. Egyik legkeresettebb aru a testpancelt alkoto nanobotok mellett. A vasarlo mind ket esetben egy bor ala beloheto nanbot gyarat kap, a belovo pisztollyal egyutt.
Szefnyito (konzerv nyito)
Rombolo tipusu nanobot, amely specialisan fem tipusu anyagot eszik. Betoresnel hasznaljak massziv femajtok vagy szefek kinyitasahoz.
Aims regeneralo:
Masik verzioja a rozsomak immunrendszerebol izolalt hatoanyaggal toltott virus tipusu nanobot. Gyartasa olcso, am minden regeneracional csokken a testben levo koncentracioja, igy folyamatos utanpotlast igenyel.


A tobbi dolgot megbeszeltuk, hogy egyszeru programozas, de ha akarod, beleirom, mint peldakat.
Konkret szamokat ezzel kapcsolatban azert nem irtam, mert ahoz kene konkret egyeztetes, valamilyen chaten, hogy milyen dolgok alapjan mi mennyi ideig jo, ill hogyan lehet esetlegesen utanpotolni, vagy kell-e egyaltalan.
David Wolfie
David Wolfie
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 79
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 08.
Tartózkodási hely : London

Karakteradatok
Főkarakter: David Wolfie
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

loke-loki

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 01 Május 2014, 15:28

Akkor mondom úgy, hogy amit nem találtak fel JK-k vagy cégek nincs, Bishop azért huzatta le azokat a dolgokat, amiket. Nem érdekel, hogy jelenleg van a világban, az oldalon nincs.
A regeneráló nanobot pontosan ilyen az oldalon. Nem csinált soha senki, így felesleges leírni, mert nincs. Az AIM Logan és Sakura (manapság Dr. White) véréből gyártott szérumot, és ennyi. Már mondtuk, hogy nem fogunk visszamenőleg retconolni semmit.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék - Page 5 Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

5 / 7 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.