Halloween 2017 - Árulás az elhagyatott házban
3 / 6 oldal • Megosztás
3 / 6 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Halloween 2017 - Árulás az elhagyatott házban
Moira Amelia Sheppard
Főiskolai bölcsész hallgató
Játékostárs(ak) neve: Jayden Anderson, Daniel Washington, Effie Blackburn, Caroline Hex
~ Helyszín: Grover's Corners kisváros, elhagyatott ház ~
- kép:
Úgy tűnt, hogy minden igazi, ami még inkább meglepte a lányt, nem számított minderre egyáltalán. A fényképek után még úgy-ahogyan megvizsgálta a dolgokat, kártyákat, sakkbábúkat. Így pedig láthatta, hogy még több furcsaság volt itt, mint elsőre gondolta. Közben választ is kapott a férfitól.
- Én a diplomámhoz gyűjtök anyagokat – mondta. – Városi legendák és azok helyszíneiből írom.
Mondta el azt, hogy miért is van itt igazából. A tekintete utána visszatért a bábukhoz és lapokhoz, furcsa volt, határozottan. Némelyik teljesen újnak tűnt, semmi porral, más pedig ősréginek, sok porral. Ezt így beállítani nem lehetett, bár legalább beleírhatta a diplomába, hogy némi természetfeletti is lehet a dologban. Ez arra hasonlított a leginkább. Mikor végül nem talált semmilyen extra feliratot, se semmit, akkor indult a következő szobába, ahova nem jutott be ténylegesen, mert eltűnt a lába alól a talaj. A telefonját elejtette – csak remélhette, hogy lecsúszik vele az alagsorba – és felsikoltott ijedtében. A szíve hevesen kalapált és sűrűbben kapkodta az ijedtségtől a levegőt, de miután leért még egyben érezte magát. Igyekezett megkeresni a telefonját, hiszen azon volt a zseblámpája is, hogy tudjon világtani. Ha sikerült, akkor azzal, ha nem, akkor a nélkül nézett körbe. Most már látta, hogy egy csúszdán keresztül került ide le. Elsőre lépcsőt keresett, hogy miként tudna visszamenni, ha ilyen nem volt, akkor nézett itt lent körbe. Dobozok és három ajtó. Egyelőre a dobozok miatt nem indult kifelé, hanem ha olyanok voltak, akkor megpróbálta megnézni, hogy mik is vannak bennük. Ha nem tudja kinyitni őket, akkor a balra felé nyíló ajtót – ami az utca felé van – próbálja kinyitni és ott körbenézni.
- felszerelés/egyebek:
"I know I'm not one of your favorites.
I'm not even welcome in your house.
But, I could use a little attention."
Sikerül különösebb nehézség nélkül utolérnem a fiatal hölgyet, és immáron ugyan abban a szobában találom magam, amiben ő is volt. Igyekszem megvizsgálni az elemlámpa fényében a dolgokat, hátha találok valami nyomot amit az a személy hagyhatott aki miatt ide jöttem, és aki nagy bizonysággal lelépett a tegnapi akció után.
- Jól van?! - futok az ajtóhoz, amin Moira belépett, miután hallom a sikolyát. Csupán egy csúszdát látok lefelé, és igyekszem megvilágítani, hátha nem olyan hosszú, bárki is épít ilyet a házába, és remélhetőleg a kiáltás is eléri, és válaszol is rá. Ha válaszol, akkor legalább tudom, hogy semmi baja nincs, vagy épp azt, hogy milyen baja van.
Ha ez minden gond nélkül megtörténik, akkor olyan hangosan, hogy ő is hallja, megkérem, hogy menjen olyan helyre, ahol lehetőleg nem eshetek a fejére, és minden racionális és hasoló dolgot félretéve a fejemből bevállalom a csúszdázást. Remélhetőleg a szándékosság annyira segít, hogy különösebb gond nélkül tudok talpra érkezni, leginkább anélkül, hogy eltörném valamimet, vagyis ismét újabb sérülést szerezni magamnak, arról nem is beszélve, hogy az elemlámpámra is igyekszem ügyelni, mert még jól jöhet.
Ha pedig semmiféle választ nem kapok a kérdésemre, akkor a legközelebbi ajtót veszem célba, hogy valamiféle lejáratot találhassak, hisz ha sérült, vagy eszméletlen, akkor nem lenne a legjobb ötlet a nyakára csúszdázni.
- Jól van?! - futok az ajtóhoz, amin Moira belépett, miután hallom a sikolyát. Csupán egy csúszdát látok lefelé, és igyekszem megvilágítani, hátha nem olyan hosszú, bárki is épít ilyet a házába, és remélhetőleg a kiáltás is eléri, és válaszol is rá. Ha válaszol, akkor legalább tudom, hogy semmi baja nincs, vagy épp azt, hogy milyen baja van.
Ha ez minden gond nélkül megtörténik, akkor olyan hangosan, hogy ő is hallja, megkérem, hogy menjen olyan helyre, ahol lehetőleg nem eshetek a fejére, és minden racionális és hasoló dolgot félretéve a fejemből bevállalom a csúszdázást. Remélhetőleg a szándékosság annyira segít, hogy különösebb gond nélkül tudok talpra érkezni, leginkább anélkül, hogy eltörném valamimet, vagyis ismét újabb sérülést szerezni magamnak, arról nem is beszélve, hogy az elemlámpámra is igyekszem ügyelni, mert még jól jöhet.
Ha pedig semmiféle választ nem kapok a kérdésemre, akkor a legközelebbi ajtót veszem célba, hogy valamiféle lejáratot találhassak, hisz ha sérült, vagy eszméletlen, akkor nem lenne a legjobb ötlet a nyakára csúszdázni.
- felszerelés:
- Golyóálló mellény (rendőri szabvány)
- Jelvény, iratok
- Bilics
- Elemlámpa
- Okostelefon
- Kulccsomó
- Cigi + gyújtó
- Szakértelmek:
- Katonai, rendőri és nyomozói képzés.
- Jogosítvány.
"We do what we must because we can"
"Research is what I'm doing when I don't know what I'm doing."
dr. Erwin Vayne- 6. szint - 14 kredit
- Hozzászólások száma : 450
Hozzászólások régi : 0
Karakteradatok
Főkarakter: Darren Cain
Főkari/multi: Multi
Síkok:
Árulás az elhagyatott házban
Következő körváltás: 2017. november 20. (Hétfő)
Következő körváltás: 2017. november 20. (Hétfő)
- Térkép:
Játékosok: Jayden Anderson, Moira Amelia Sheppard, Daniel Washington, Caroline Hex
Caroline miután felületesen vizsgálta meg a perzselt szobát, inkább visszament a galériából nyíló bal oldali ajtóhoz. Az ajtó mögött egy régi, szoba volt, az ajtóval szembeni falnál egy hatalmas régi orgona állt. Két oldalán sorba padok voltak, mintha csak egy templom lenne. A földön mindenhol kották voltak, amit talán felismerhet Caroline ha jár templomban. A padok háttámláján végig kis rekeszek voltak, az összes csukva. Egy ajtó vezetett ki a helységből, ami a sorok és az orgona között volt a szoba északi oldalán.
Moira gyorsan át tudta nézni a dobozokat, hiszen üresek voltak. Néhányon látszott pár fekete vagy sötétbarna folt, mintha kiömlött volna valami bennük, de ez már régen lehetett. Most már csak valaha kidobásra várt dobozok. Ha tovább ment a keleti szobába, akkor talán gyorsan kitalálhatta mit is cipeltek a dobozokban. Ez a szoba ugyanis egy boros pincének tűnt. Régen igazán impresszív gyűjtemény lehetett, de ez valószínűleg elég régen lehetett. Moira láthat néhány törött borosüveget is, amik körül régóta odaszáradt bor foltok voltak. Természetesen az ehhez illő szag is megvolt.
Danny jól sejti már nincsenek nyomok, legalább is nem itt. Miután bevilágítja a csúszdát, amiről látszik, hogy nem nagyon hosszú. Ha le akar csúszni akkor gond nélkül megteheti, valószínűleg semmi baja nem lesz. Ekkor ugyan oda érkezik, mint Moira.
Karakteradatok
Síkok:
Moira Amelia Sheppard
Játékostárs(ak) neve: Jayden Anderson, Daniel Washington, Effie Blackburn, Caroline Hex
- kép:
Alig volt valamire ideje elsőre, mert fentről hallotta a férfi hangját, ahogyan a hogyléte felől érdeklődött.
- Jól vagyok, csak a büszkeségem – kiáltott vissza. – Odébb megyek!
Azonban nem akart itt maradni, már csak a felszólítás miatt sem. Így hát nekilátott annak, hogy körbenézzen és e szerint a telefonja is megvolt, így világítani is tudott. A dobozok üresek voltak, de némi foltot látott rajtuk, mintha valamilyen színes folyadék festette volna meg őket korábban. Egyelőre nem tudta, hogy mi lehetett ez, így inkább haladt tovább. Már csak azért is, mert az itteni nézelődésének semmi eredménye sem volt. A biztonság kedvéért itt is igyekezett pár képet lekapni, bár abban eléggé biztos volt, hogy amiket itt az alagsorban fényképez nem fognak szinkronizálódni, csak ha felért. Már ott is lassú volt, hát akkor itt lent milyen lesz? Közben figyelte, hogy mikorra érkezik le a férfi, ha már úgyis volt olyan lovagias, hogy nem hagyja őt magára.
- Nem kellett volna lejönnie, hamarosan megtaláltam volna a feljáratot, ha pedig nincs, akkor lehet, hogy jobb lett volna, hogyha fent van – mondta. – Egyébként miért jött ide a házba?
Közben ment is a szobába, ahol már látta, hogy mi volt a dobozokban, borok. A régi poshadt borok szaga belengte a helységet, amitől némileg felfordult a gyomra. Kellett néhányszor a száján vennie a levegőt, hogy mindez jobb legyen. Itt is csinált néhány fényképet, biztos, ami biztos. Az otthoni borospincéhez képest ezt roppant aprónak találta. Amennyire látta egy kijárat volt innen, így arrafelé igyekezett elindulni, hacsak nem ütközik akadályba, vagy Dany nem előzi meg, akkor próbálja kinyitni az ajtót és megnézni, hogy mi van a következő helységben.
- felszerelés/egyebek:
~ Caroline Hex ~
Találtam egy ijesztőbb szobát, legalábbis a hideg kicsit kirázott tőle, de lehet csak azért, mert belegondolok valamit, ami talán meg se történt, sőt, még csak hasonló se. Mindegy, jobbnak találtam elhagyni a szobát, amúgy se nagyon van mit nézegetni benne, a korom, a viasz, meg az üvegdarabok, na meg a felfestés, amit nem valószínű, hogy így ránézésre egyből felismerek, ennyire nem olvastam utána az ilyen...szertartásoknak, vagy akárminek is a maradványa ez.
Visszamegyek a kezdethez, de épp csak megteszem az első lépést, sikítás csapja meg a fülem, ki sietek a lépcsőhöz és hallgatózok kicsit, de hallok valami motyogást, talán beszélgetés, akkor nagy gáz nem lehet, mindenesetre, nem megtámadta valami, szóval folytatom a dolgom. Vissza a kezdő szobába, az északiba, onnan pedig baloldali szobába megyek tovább és találok is egy régi, mini, házi templomot. Végig megyek a padsorok közt, vetek egy pillantást a földön szét szórt kottákra. Sóhajtok és leülök az első sok egyik padjára. Nem tudom mi a francot keresek ennyire, de kezdem unni egy kicsit. Leveszem a táskám és kihalászom a vizem, hogy igyak egy kortyot. Az a baj, hogy már kezdtem beparázni és sztorikat kitalálni meg eeh, túl komolyan venni, minek? Ez csak egy szaros öreg ház és eddig csak a képzeletem riogatott, semmi olyat nem találtam, ami úgy önmagban túl gondolás nélkül olyan baromi ijesztő lenne, ez is...előtúrom a rajzot a zsebemből. Ez a firkálmány a hibás az alaphangulatért, mindjárt megoldalak! Kihalászom a gyufát a táskámból, kiveszek egy szálat és meggyújtom, majd a rajzot is megpróbálom. Közben a lámpát a hónom alatt szorítom. Ha sikerült elégetni ezt a vackot megyek tovább az ajtó felé, ami kivezet ebből a szobából.
Találtam egy ijesztőbb szobát, legalábbis a hideg kicsit kirázott tőle, de lehet csak azért, mert belegondolok valamit, ami talán meg se történt, sőt, még csak hasonló se. Mindegy, jobbnak találtam elhagyni a szobát, amúgy se nagyon van mit nézegetni benne, a korom, a viasz, meg az üvegdarabok, na meg a felfestés, amit nem valószínű, hogy így ránézésre egyből felismerek, ennyire nem olvastam utána az ilyen...szertartásoknak, vagy akárminek is a maradványa ez.
Visszamegyek a kezdethez, de épp csak megteszem az első lépést, sikítás csapja meg a fülem, ki sietek a lépcsőhöz és hallgatózok kicsit, de hallok valami motyogást, talán beszélgetés, akkor nagy gáz nem lehet, mindenesetre, nem megtámadta valami, szóval folytatom a dolgom. Vissza a kezdő szobába, az északiba, onnan pedig baloldali szobába megyek tovább és találok is egy régi, mini, házi templomot. Végig megyek a padsorok közt, vetek egy pillantást a földön szét szórt kottákra. Sóhajtok és leülök az első sok egyik padjára. Nem tudom mi a francot keresek ennyire, de kezdem unni egy kicsit. Leveszem a táskám és kihalászom a vizem, hogy igyak egy kortyot. Az a baj, hogy már kezdtem beparázni és sztorikat kitalálni meg eeh, túl komolyan venni, minek? Ez csak egy szaros öreg ház és eddig csak a képzeletem riogatott, semmi olyat nem találtam, ami úgy önmagban túl gondolás nélkül olyan baromi ijesztő lenne, ez is...előtúrom a rajzot a zsebemből. Ez a firkálmány a hibás az alaphangulatért, mindjárt megoldalak! Kihalászom a gyufát a táskámból, kiveszek egy szálat és meggyújtom, majd a rajzot is megpróbálom. Közben a lámpát a hónom alatt szorítom. Ha sikerült elégetni ezt a vackot megyek tovább az ajtó felé, ami kivezet ebből a szobából.
- Felszerelés és ruházat:
- Pulcsi
- Aláöltözős hosszúujjú
- Szürke top
- Sportcipő
- Kék koptatott passzos farmer
- Táska
Tartalma: egy üveg ásványvíz (0,5 l), egy fehér (szentelt) gyertya, gyufa, zseblámpa, pót elemekkel, tárca (benne pénz, iratok), telefon, külső aksi, fél csomag zsepi, csomag sebtapasz.
- Borostyánköves ezüst nyaklánc
- Piros fonott karkötő
Out: x-diák: Roxan
Csatavilág: Mangaverse: Nobuko
Jenna Collins- 8. szint - 18 kredit
- Hozzászólások száma : 680
Karakteradatok
Főkarakter: Jenna Collins
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:
Szerencsére a lánynak semmi fizikai baja nem esett, mint ahogy az ő mondta, csupán a büszkesége sérült. Legalább nem én vagyok a mai nap az egyetlen aki ilyen jellegű sérülést szenved el, remélhetőleg a többieknek a másik sérülésemhez hasonlót nem fog kelleni.
- Add, hogy ne törjem ki a bokám. - mondtam el egy gyors és halk imát, az elemlámpámra rámarkoltam keményen, majd egyetlen mozdulattal bevállaltam a csúszást. Nem tartott szerencsére túl sok ideig és talpra is tudtam érkezni remélhetőleg. Rossz lenne egy bokatörés vagy akár egy ficam is.
Amennyiben gond nélkül leérek gyorsan körbevilágítok és nézek. Először Moirát keresem meg, hisz nem árt, ha tudom hol van, és hogy tényleg nem esett semmi különösebb baja, a helyiséget csak azután vizslatom végig. Szerencsére a lányt is megláthatom és a dobozok se jelenthetnek gondot, hisz csupán pár üres doboz, bárminemű tartalom nélkül.
- Elhiheti, hogy ezek után, fontosnak tartom a biztonságát. - emeltem fel a sérült kezemet nyomatékosításként és ott volt a csúszda ténye is. Különben is kétlem, hogy ez a csúszda lenne az egyetlen hely ahol a földszint és ez a minusz egyedik szint össze lenne kötve. Építészetileg elég kivitelezhetetlennek tartom, és lévén nem egy új házról van szó, még csak azt sem hiszem, hogy ez valakinek a heppje lett volna, hogy ilyen házat építtet.
- Tegnap azért jöttem, hogy egy körözött személyt elkapjak. Azt mondták itt látták a közelmúltban. A tegnapi után, már biztosan lelépett ha volt egy kis esze, viszont hagyhatott nyomokat maga után, azért jöttel ide ma. - válaszolom a kis hölgynek miközben követem a következő szobába. Az itt uralkodó szag régi, elég rossz emlékeket ébresztett fel bennem, és némi belső küzdelembe tellett, hogy ne dobjam ki a taccsot. Nem egy elhanyagolt borospince a legvonzóbb hely egy ex-alkoholista számára. Amikor észrevettem, hogy Moira a legközelebbi kijárat felé siet, igyekeztem eléje kerülni, mármint úgy, hogy attól nyugodtan befejezhesse az oda vezető útját, és ne legyek előtte akadály, majd az elemlámpát a számba vettem, és jeleztem, hogy ha akarja kinyithatja az ajtót. Felkészültem, hogy ha bármi veszélyes, vagy a korábbihoz hasonló kalandosabb, dolog lenne az ajtó másik oldalán, akkor el tudjam őt kapni és ha szükséges meg is védeni attól a bármitől. Fogalmam sincs, hogy mikor kellett legútóbb lovagként vagy testőrként viselkednem, de remélem nem rozsdásodott be ez a dolog nálam.
- Add, hogy ne törjem ki a bokám. - mondtam el egy gyors és halk imát, az elemlámpámra rámarkoltam keményen, majd egyetlen mozdulattal bevállaltam a csúszást. Nem tartott szerencsére túl sok ideig és talpra is tudtam érkezni remélhetőleg. Rossz lenne egy bokatörés vagy akár egy ficam is.
Amennyiben gond nélkül leérek gyorsan körbevilágítok és nézek. Először Moirát keresem meg, hisz nem árt, ha tudom hol van, és hogy tényleg nem esett semmi különösebb baja, a helyiséget csak azután vizslatom végig. Szerencsére a lányt is megláthatom és a dobozok se jelenthetnek gondot, hisz csupán pár üres doboz, bárminemű tartalom nélkül.
- Elhiheti, hogy ezek után, fontosnak tartom a biztonságát. - emeltem fel a sérült kezemet nyomatékosításként és ott volt a csúszda ténye is. Különben is kétlem, hogy ez a csúszda lenne az egyetlen hely ahol a földszint és ez a minusz egyedik szint össze lenne kötve. Építészetileg elég kivitelezhetetlennek tartom, és lévén nem egy új házról van szó, még csak azt sem hiszem, hogy ez valakinek a heppje lett volna, hogy ilyen házat építtet.
- Tegnap azért jöttem, hogy egy körözött személyt elkapjak. Azt mondták itt látták a közelmúltban. A tegnapi után, már biztosan lelépett ha volt egy kis esze, viszont hagyhatott nyomokat maga után, azért jöttel ide ma. - válaszolom a kis hölgynek miközben követem a következő szobába. Az itt uralkodó szag régi, elég rossz emlékeket ébresztett fel bennem, és némi belső küzdelembe tellett, hogy ne dobjam ki a taccsot. Nem egy elhanyagolt borospince a legvonzóbb hely egy ex-alkoholista számára. Amikor észrevettem, hogy Moira a legközelebbi kijárat felé siet, igyekeztem eléje kerülni, mármint úgy, hogy attól nyugodtan befejezhesse az oda vezető útját, és ne legyek előtte akadály, majd az elemlámpát a számba vettem, és jeleztem, hogy ha akarja kinyithatja az ajtót. Felkészültem, hogy ha bármi veszélyes, vagy a korábbihoz hasonló kalandosabb, dolog lenne az ajtó másik oldalán, akkor el tudjam őt kapni és ha szükséges meg is védeni attól a bármitől. Fogalmam sincs, hogy mikor kellett legútóbb lovagként vagy testőrként viselkednem, de remélem nem rozsdásodott be ez a dolog nálam.
- felszerelés:
- Jelvény, iratok
- Bilics
- Elemlámpa
- Okostelefon
- Kulccsomó
- Cigi + gyújtó
- Szakértelmek:
- Jogosítvány.
Következő körváltás: 2017. november 24. (Péntek)
- Térkép:
Játékosok: Jayden Anderson, Moira Amelia Sheppard, Daniel Washington, Caroline Hex
Danny sikeresen megérkezik és Moirával együtt már mennek is tovább. Az üres szobában és a boros pincében nem sok időt töltenek, csak annyit, hogy Moira kényelmesen fotózhasson. A nőnek igaza volt, egyenlőre úgy tűnik, hogy itt lent nem tud majd képeket szinkronizálni. A borospince melletti szoba nem más, mint egy konyha, ami az előző kettő szobához képest viszonylag jó állapotban van. Csak kicsit koszos és az sem az eddig látott széttúrt és otthagyott mocsok, sokkal inkább csak olyan, ami egy kezdő szakács főzése közben keletkezik. A kések még véresek és van egy nyitott borosüveg a tűzhely mellett. A tűzhelyen magán van egy fazék, amin még rajta van a fedele. A konyhában van még egy megterített asztal és egy hűtőszekrény is.
Caroline leül az első sorba. Mint ahogy az várható volt, a pad kényelmetlen. Megpróbálja meggyújtani papírt. Mivel a papír már elég öreg lehetett ez nem volt nehéz feladat. Égés közben a láng szint váltott párszor, előbb pirosból kékbe, majd zöldbe és lilába ment át. AHogy a színe változott úgy változott a füst szaga is. Körülbelül ezzel egy időben templomi zenére emlékeztető dalt kezd el hallani fülében. Ami mintha mindenhonnan jönne. Ha tovább megy a szobából, akkor egy kis kápolnába ér, amiből nincs más kiút. Semmi komoly, inkább ilyen puritánabb oltár van benne, mindössze egyetlen Jézus szoborral. Az oltár előtt egy kosárban mindenféle étel és ital van.
A hozzászólást dr. Erwin Vayne összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 21 Nov. 2017, 16:41-kor.
Karakteradatok
Síkok:
Moira Amelia Sheppard
Játékostárs(ak) neve: Jayden Anderson, Daniel Washington, Caroline Hex
- kép:
Miután Dany is megérkezett feltett a férfinak pár kérdést. Az első válasz valahogyan nem nyerte el a tetszését, még az is lehet, hogy csak a bizalmába akar férkőzni a férfi és utána megtámadná, megerőszakolna. Nem egyszer látott ilyet az egyetemen, így ezért is hordott magánál önvédelmi eszközt. Azonban a férfi mondandójának második fele ezt a gondolatot megváltoztatta. Körözött személyt keresett? Itt? Upsz, ez nagyon nem hangzott jól, bár az megnyugtató volt, hogy lehet, hogy már nem fog visszajönni a tegnap után. Legalább is Moira remélte, hogy nem.
- Ezek szerint rendőr, marsall, fejvadász vagy magánnyomozó? – kérdezte.
Más nem igen lehetett, közben a fényképeknél tényleg tapasztalhatta, hogy nincs idelent térerő, se mobilnet, így majd akkor tudja megejteni a dolgokat, ha felmennek. A borospincéből pedig mentek tovább, egy konyhába érkeztek. Az egész igencsak hátborzongatóan hatott, nyitott borosüveg, készülő étel, véres kések. Az egész…
- Olyan, mintha sietve hagyták volna el a helységet – csúszott ki a száján.
Azt látta, hogy még a főzött ételen is rajta van a fedő és hűtő is van. így igyekezett itt is gyorsan megejteni a fényképeket, a mocsokról, a terítékről, hűtőről, a tűzhelyről, késekről, boros üvegről. Ha mindezekkel megvolt, akkor felkészült arra, hogy roppant büdös lesz a hűtőben és az edényben, mert ki tudja, hogy mennyire rohadt bele bármi. Elsőként a lábos tetejét igyekezett óvatosan levenni, hogy megnézhesse, hogy mi van benne. Igazából összeszáradt maradékra számított, aminek talán már szaga sincs. Ha ez megvolt és nem volt benne semmilyen horrorisztikus dolog, akkor a hűtőt is próbálja kinyitni, hogy annak a belsejét is megnézze.
- felszerelés/egyebek:
- Rendőrnyomozó. - adtam választ a kérdésére. Feltehetőleg nem örült annak, hogy egész őszintén elmondtam neki, hogy miért voltam itt tegnap, de azzal úgysem értem volna el semmit ha eltitkolom és ennél sokkalta rosszabb időpontban közlöm. Így legalább ezek után biztosan óvatosabban is haladunk tovább, nem olyan nyugodtsággal, mint ami a lecsúszását eredményezte.
Szerencsére semmi komoly nem volt az ajtó másik felén, így nem kellett életmentőt játszanom, legalábbis még nem. Kivettem a számból az elemlámpát és követtem a lányt egy konyhába. Fogalmam sincs arról, hogy ki lehetett a tervező, vagy az aki ezt kitalálta, de minek tenni egy konyhát a pincébe? Valószínűleg az ilyen sohasem kelt fel az éjszaka közepén, hogy megigyon egy pohár vizet, mondjuk úgy, hogy a hálószobája az emeleten van. Vagy ha meg is tette, akkor biztosan kiszáradt reggelig, mert félálomba idáig legyalogolni biztos kínszenvedés lett volna.
- De legalább nincs itt váratlan vendég. - tettem hozzá a lány szavaihoz, majd igyekeztem felmérni a terepet valami gyanúsat, vagy oda nem illőt keresve, közben persze fél szememet a kompániámon tartva, hogy ha valami gond lenne, akkor azonnal a segítségére tudjak sietni. Amennyiben konyhaszekrények vagy akár csak fiókok is voltak, igyekeztem azokat is megvizsgálni, hogy hátha van bennük valami, vagy éppen valami oda nem illő.
- Azért elég különös az is, hogy halloween fejében ennyien ebbe a házba keveredtünk. Arról nem is beszélve, hogy elég sokan visszajöttünk ma is. - kezdtem el hangosan gondolkodni kicsit, hogy azért mégse csöndbe tegyünk vegyünk itt, mint két teljesen idegen ember. Különben is elég zavaró lett volna ebben a környezetben a nagy csend, és valószínüleg akkor minden apróságra ugranánk, hogy valami veszélyes vagy tudom is én mi.
- felszerelés:
- Jelvény, iratok
- Bilics
- Elemlámpa
- Okostelefon
- Kulccsomó
- Cigi + gyújtó
- Szakértelmek:
- Jogosítvány.
Túl jutottam az első szobákon és most kezdek kicsit a ház mélyére menni, de mintha kezdeném elveszteni az érdeklődésem, eddig feszülten vártam a történéseket, felkészülve a meglepetésre, de semmi...kezd elérni a csalódás, hogy csak egy régi öreg ház, néhány színes fantáziával ellátott ember meséivel megturbózva. Ahogy bementem a mini házi templomszerű dologba, le is dobtam magam az első padra, gondoltam eljött egy kis pihi idő, egy kis ivás, közben merengés az élet nagy dolgain, például azon, hogy mit is vártam ettől a kis kiruccanástól. Végül kicsit felszívom magam és úgy döntök elpusztítom a para forrást, szerencsére hoztam gyufát. Egyik kezemben a gyufa, másikban a rajz, kill it with fire! Kiáltok fel magamban és meggyújtom a rajz sarkát. Nézem ahogy ég, szeretem a tüzet, ahogy táncol meg minden, de ez most érdekesebb mint szokott, színt vált...hmm és ceruza rajznak néztem, de ha zsírkréta vagy kréta rajz lehetséges, hogy színezi a tüzet, nem? Mindenesetre szép, de az már furcsább, hogy a szaga is változik. Ja és most jön a jó rész, kellett nekem vergődni, hogy nem történik semmi, zenét hallok...zenét, ilyet templomit, gregoriánt vagy olyasmit. Merjek nézelődni? Nem hajítom el a kották közé az égő rajzot mert itt kőkövön nem marad, de azért körül nézek, először arra amerre bejöttem, utána a sarkokat, hogy épp megviccelnek-e, de lehet rejtette hangfalak vannak valahol, ez könnyű követni kell a hangot...de mindenhonnan jön! Vagy a terem akusztikája ilyen f*sza, vagy ez kajak a fejemben szól...eddigre a rajz már valszeg elégett, úgyhogy a felszabadult kezeimet a fülemre tapasztom, vajon elhalkul-e a zene. Az viszont nyugtató, hogy eddig semmi mozgást nem láttam, de vajon ezt a rajz elégetése váltotta ki? Mindegy, ha nem jelenik meg semmi, se Lucifer se Isten, tovább megyek a másik szobába, ami innen nyílik. Na, itt a ház vége, innen nincs hová menni, egy ilyen kegy...izé oltár, egy Jézus szoborral, előtte pedig kaja és innivaló van. Nem tudom, hogy most a szemem káprázik-e, de nem megyek oda megtapogatni, hogy szilárd dolgokról van-e szó a valóságban. Megnézem itt is, mint a tornateremnél, hogy vannak-e idegen nyomok, mert bár nem tudhatom, régen milyen tartósítási formák létezte, de a kosár tartalma nem tűnik romlottnak, ha minden igaz. Még megnézem magamnak a Jézus szobrot, hátha látok valami furát rajta, még egy gyors szoba körbe világítás és inkább lelépek innen, vissza a lépcső előtti részre. De itt legalább történt valami...érdekes, ezek után nem tudom, hogy az összeégett szobából nyíló ajtók mögé mennyire akarok bekukkantani. Te, amúgy a zene ismerős volt, már a szöveg, nincs ebből feldolgozása a...Guns n Roses-nak vagy valamelyik hasonló rock bandának? Mintha hallottam volna az egyetemi nyílt napon az egyik standnál...
Túl jutottam az első szobákon és most kezdek kicsit a ház mélyére menni, de mintha kezdeném elveszteni az érdeklődésem, eddig feszülten vártam a történéseket, felkészülve a meglepetésre, de semmi...kezd elérni a csalódás, hogy csak egy régi öreg ház, néhány színes fantáziával ellátott ember meséivel megturbózva. Ahogy bementem a mini házi templomszerű dologba, le is dobtam magam az első padra, gondoltam eljött egy kis pihi idő, egy kis ivás, közben merengés az élet nagy dolgain, például azon, hogy mit is vártam ettől a kis kiruccanástól. Végül kicsit felszívom magam és úgy döntök elpusztítom a para forrást, szerencsére hoztam gyufát. Egyik kezemben a gyufa, másikban a rajz, kill it with fire! Kiáltok fel magamban és meggyújtom a rajz sarkát. Nézem ahogy ég, szeretem a tüzet, ahogy táncol meg minden, de ez most érdekesebb mint szokott, színt vált...hmm és ceruza rajznak néztem, de ha zsírkréta vagy kréta rajz lehetséges, hogy színezi a tüzet, nem? Mindenesetre szép, de az már furcsább, hogy a szaga is változik. Ja és most jön a jó rész, kellett nekem vergődni, hogy nem történik semmi, zenét hallok...zenét, ilyet templomit, gregoriánt vagy olyasmit. Merjek nézelődni? Nem hajítom el a kották közé az égő rajzot mert itt kőkövön nem marad, de azért körül nézek, először arra amerre bejöttem, utána a sarkokat, hogy épp megviccelnek-e, de lehet rejtette hangfalak vannak valahol, ez könnyű követni kell a hangot...de mindenhonnan jön! Vagy a terem akusztikája ilyen f*sza, vagy ez kajak a fejemben szól...eddigre a rajz már valszeg elégett, úgyhogy a felszabadult kezeimet a fülemre tapasztom, vajon elhalkul-e a zene. Az viszont nyugtató, hogy eddig semmi mozgást nem láttam, de vajon ezt a rajz elégetése váltotta ki? Mindegy, ha nem jelenik meg semmi, se Lucifer se Isten, tovább megyek a másik szobába, ami innen nyílik. Na, itt a ház vége, innen nincs hová menni, egy ilyen kegy...izé oltár, egy Jézus szoborral, előtte pedig kaja és innivaló van. Nem tudom, hogy most a szemem káprázik-e, de nem megyek oda megtapogatni, hogy szilárd dolgokról van-e szó a valóságban. Megnézem itt is, mint a tornateremnél, hogy vannak-e idegen nyomok, mert bár nem tudhatom, régen milyen tartósítási formák létezte, de a kosár tartalma nem tűnik romlottnak, ha minden igaz. Még megnézem magamnak a Jézus szobrot, hátha látok valami furát rajta, még egy gyors szoba körbe világítás és inkább lelépek innen, vissza a lépcső előtti részre. De itt legalább történt valami...érdekes, ezek után nem tudom, hogy az összeégett szobából nyíló ajtók mögé mennyire akarok bekukkantani. Te, amúgy a zene ismerős volt, már a szöveg, nincs ebből feldolgozása a...Guns n Roses-nak vagy valamelyik hasonló rock bandának? Mintha hallottam volna az egyetemi nyílt napon az egyik standnál...
- Pulcsi
- Aláöltözős hosszúujjú
- Szürke top
- Sportcipő
- Táska
Tartalma: egy üveg ásványvíz (0,5 l), egy fehér (szentelt) gyertya, gyufa, zseblámpa, pót elemekkel, tárca (benne pénz, iratok), telefon, külső aksi, fél csomag zsepi, csomag sebtapasz.
- Piros fonott karkötő
Karakteradatok
Síkok:
Következő körváltás: 2017. november 28. (Kedd)
Következő körváltás: 2017. november 28. (Kedd)
- Térkép:
Moira és Danny nekilát, hogy megvizsgálják tüzetesebben a konyhát. Moira lefotózott mindent, amit tudott, közben Danny benézett a fiókokban valami gyanús után kutatva. A fiókokban főleg csak a szokásos konyhai felszereléseket is találta. Lábosok, fazekak, evőeszközök. Érdekes módon fűszereket nem talált. Egy-két késen látszott, hogyha a szükség úgy hozza akár fegyverként is használhatóak. Mikor végeztek, akkor Moira a fazékhoz lép és lassan felemeli a fedelét. Benne elsőre valami barna kicsit állott szaft volt. Ha jobban megnézték akkor láttak pár disznó részt benne. Egy körmöt. Egy farkat. Egy fület. Ha ezek után még a hűtőt is kinyitják akkor megtalálják a disznó többi részét, ami viszonylag friss, ahhoz képest hogy mennyi ideje lehet itt.
Ahogy Caroline a fülére teszi a kezét mintha halkulna a zene. Még hallani, de lehet, hogy csak az agya játszik. Hiába keres hangszórókat, de nem talál, úgy tűnik senki sem tréfálkozik vele. Legalábbis amennyire meg tudja mondani. A kápolnában a kirakott étel tényleg nem volt romlott, pedig főleg gyümölcsökből állt. Ahogy jobban megvizsgálta a Jézus szobrot nem látott rajta semmi különöset. A nyomokat sem talált, de közben nem tudta lerázni azt az érzést, hogy Jézus figyeli őt. Akárhova is ment, ezt az érzést nem tudta lerázni magáról. Még ha kiment vissza a lépcsőhöz, az érzés akkor is megmaradt.
Karakteradatok
Síkok:
Moira Amelia Sheppard
- kép:
A férfi szavaira picit összeráncolta a homlokát. Igazából az ilyen városi legendák mindig vonzották az embereket, így ő maga nem találta furcsának azt, hogy ennyire sokan visszajöttek a tegnapi után.
- Nekem muszáj volt, vagy bukom az iskolát – mondta. – Vagy legalább is egy évet csúszok, ami nem lenne jó.
Már csak azért sem, mert munkához diploma kellett, a nélkül pedig nehéz elhelyezkedni…
Végül nagy levegő után felemelte a lábos tetejét és megcsapta az orrát a pörkölt szaga. A gyomra élből felfordult, ez valami undorító volt, hús, állati dolgok. De mivel szükséges volt, így undorodva lefényképezte, majd visszaejtette a fedőt a lábosra. Ezek után már tényleg aggódott azon, hogy mit is fog találni a hűtőben. Amint kinyitották azt is a disznó maradványai voltak benne. Ez már Moira számára sok volt, öklendezve fordult el, majd pár lépést odébb szédölgött, ahol aztán mindent kihányt magából, amit ma evett. Nem csak a szag volt elég a számára, ami hús szag votl, de a látvány, hogy egy disznó volt odabent. Még egy kicsit öklendezett, próbál előhalászni egy zsebkendőt a táskájából, hogy megtörölje a száját és egy rágót is bevenni, egy másik zsebkendőt pedig az orra alá tenni.
- Vegán vagyok – mondta öklendezések közepette. – Lefényképezné nekem? Utána pedig menjünk innen…
Ha a férfi megteszi, amit kért, akkor igyekszik kinyitni az ajtót, ami innen kivezet, remélve, hogy ott már jobb lesz a légkör.
//Bocsánat, hogy rövid lett.//
- felszerelés/egyebek:
Azt hiszem csak most éreztem igazán, hogy mennyit öregedtem. Azt hittem, hogy megszoktam már a világ hülyeségeit, de hogy valakinek azért kell egy elhagyatott öreg házba menni, mert hogy ettől függ a diplomája, az azért meglepő volt. Jobbnak láttam nem rákérdezni, hogy mégis mi lehet az, amilyen szakra jár, mert a végén még olyan információt kapnék amitől a hajam is égnek állna.
A konyhában semmi furcsaság nem volt, mind hétköznapi eszközök, egy közepesebb kést azért magamhoz vettem, hogy ha netán úgy adódna, hogy szükség van rá egy kötél, vagy bármi hasonló elvágásához, akkor jól jöhet. Remélhetőleg nem járok úgy vele, mint a lőfegyverrel, hogy legközelebb egy kést hajítanak belém azért, mert kés van nálam. Nem lenne valami kellemes, mert legközelebb már attól is félnék, hogy villával egyek valamit.
Viszont a következőkben elég komikus jeleneteknek lehettem tanúi. Nem is kellett mondania a lánynak, hogy vegán, rájöttem én magamtól is a reakcióiból, és legalább a kedvemen javított ezzel kicsit.
- Persze. - igyekeztem nem kitörni nevetésben, de azt hiszem egy kis vigyor azért becsúszott, és amennyiben a lány ideadta a telefonját készítettem pár képet. Igazán kár, hogy azt már nem láthatom, hogy milyen lesz, amikor újból meg kell néznie a képeket. Őszintén az is megfordult a fejemben, hogy csináljak pár szelfit, amolyan trollkodás szempontjából, de ezt végül elvetettem. Elég lesz neki a darabolt disznó, nem kell egy élő és vigyorgó is mellé. A képek készítésének végeztével visszaadom a készülékét és becsukom a hűtőszekrény ajtaját, majd következik ugyan az, mint ami az előző szobában volt. Elemlámpát a számba és az ajtó közelében álltam meg, hogy amennyiben valami rá akarna ugrani közbeléphessek., de továbbra is reménykedem benne, hogy erre nem lesz szükség.
A konyhában semmi furcsaság nem volt, mind hétköznapi eszközök, egy közepesebb kést azért magamhoz vettem, hogy ha netán úgy adódna, hogy szükség van rá egy kötél, vagy bármi hasonló elvágásához, akkor jól jöhet. Remélhetőleg nem járok úgy vele, mint a lőfegyverrel, hogy legközelebb egy kést hajítanak belém azért, mert kés van nálam. Nem lenne valami kellemes, mert legközelebb már attól is félnék, hogy villával egyek valamit.
Viszont a következőkben elég komikus jeleneteknek lehettem tanúi. Nem is kellett mondania a lánynak, hogy vegán, rájöttem én magamtól is a reakcióiból, és legalább a kedvemen javított ezzel kicsit.
- Persze. - igyekeztem nem kitörni nevetésben, de azt hiszem egy kis vigyor azért becsúszott, és amennyiben a lány ideadta a telefonját készítettem pár képet. Igazán kár, hogy azt már nem láthatom, hogy milyen lesz, amikor újból meg kell néznie a képeket. Őszintén az is megfordult a fejemben, hogy csináljak pár szelfit, amolyan trollkodás szempontjából, de ezt végül elvetettem. Elég lesz neki a darabolt disznó, nem kell egy élő és vigyorgó is mellé. A képek készítésének végeztével visszaadom a készülékét és becsukom a hűtőszekrény ajtaját, majd következik ugyan az, mint ami az előző szobában volt. Elemlámpát a számba és az ajtó közelében álltam meg, hogy amennyiben valami rá akarna ugrani közbeléphessek., de továbbra is reménykedem benne, hogy erre nem lesz szükség.
- felszerelés:
- Jelvény, iratok
- Bilics
- Elemlámpa
- Okostelefon
- Kulccsomó
- Cigi + gyújtó
- Kés (?)
- Szakértelmek:
- Jogosítvány.
A templomi részen megpihentem kicsit és levezettem némi feszültséget, amit a hirtelen kiábrándultságom okozott, erre megszólalt valami környezethez illő zene. Megfordult a fejemben, hogy valaki trollkodik velem, el is kezdtem nézelődni, de lehet, hogy a ház játszik az elmémmel. A füleimre tettem a kezem, hogy változik-e valami és igen, halkult, párszor még levettem a fülemről a kezem és visszatettem, hogy jól hallom-e, hát ja, úgyhogy ez jön valahonnan. Nézelődtem kicsit, hangfalat nem találtam, a forrást nem tudtam kiszúrni, mert mindenhonnan jön, így nehéz eldönteni merre induljak, egy szobában amúgy se akartam sokáig vacakolni, ezért inkább tovább mentem. A másik szobában az oltárnál, kaja volt, frissnek tűnt, de továbbra sincs semmi nyom, úgyhogy, ha csak nem tud valaki repülni, nem tudom hogy teremtette ide.A gyümölcsök nem tűnnek műanyagnak, de azért nem fogdosom meg, hogy biztos legyek benne. Más furcsaságot nem találtam a szobában, de ahogy elhagytam, mintha követne egy tekintet, figyel valaki. Ha kiderül, hogy ez valami átverés show kicsit pipa leszek, de akkor eddig is éreztem volna, hogy figyelnek. Idegesít, hosszútávon meg főleg fog. Párszor hátra nézegettem a vállam fölött amíg átmentem vissza az utolsó szobához, az égett kormos mindenbe. Innen folytattam az utam, na most van itt három ajtó is, gondolom mindben zsákutca lesz, ha csak nem találok valami olyat...kezdem a balomon lévővel és így szépen sorba. Visszatérek a fokozott óvatossághoz és már azt az ajtót is figyelem amin bejöttem. Nyitom a keleti ajtót ééés lendület.
A templomi részen megpihentem kicsit és levezettem némi feszültséget, amit a hirtelen kiábrándultságom okozott, erre megszólalt valami környezethez illő zene. Megfordult a fejemben, hogy valaki trollkodik velem, el is kezdtem nézelődni, de lehet, hogy a ház játszik az elmémmel. A füleimre tettem a kezem, hogy változik-e valami és igen, halkult, párszor még levettem a fülemről a kezem és visszatettem, hogy jól hallom-e, hát ja, úgyhogy ez jön valahonnan. Nézelődtem kicsit, hangfalat nem találtam, a forrást nem tudtam kiszúrni, mert mindenhonnan jön, így nehéz eldönteni merre induljak, egy szobában amúgy se akartam sokáig vacakolni, ezért inkább tovább mentem. A másik szobában az oltárnál, kaja volt, frissnek tűnt, de továbbra sincs semmi nyom, úgyhogy, ha csak nem tud valaki repülni, nem tudom hogy teremtette ide.A gyümölcsök nem tűnnek műanyagnak, de azért nem fogdosom meg, hogy biztos legyek benne. Más furcsaságot nem találtam a szobában, de ahogy elhagytam, mintha követne egy tekintet, figyel valaki. Ha kiderül, hogy ez valami átverés show kicsit pipa leszek, de akkor eddig is éreztem volna, hogy figyelnek. Idegesít, hosszútávon meg főleg fog. Párszor hátra nézegettem a vállam fölött amíg átmentem vissza az utolsó szobához, az égett kormos mindenbe. Innen folytattam az utam, na most van itt három ajtó is, gondolom mindben zsákutca lesz, ha csak nem találok valami olyat...kezdem a balomon lévővel és így szépen sorba. Visszatérek a fokozott óvatossághoz és már azt az ajtót is figyelem amin bejöttem. Nyitom a keleti ajtót ééés lendület.
- Pulcsi
- Aláöltözős hosszúujjú
- Szürke top
- Sportcipő
- Táska
- Piros fonott karkötő
Karakteradatok
Síkok:
Következő körváltás: 2017. december 2. (Szombat)
Következő körváltás: 2017. december 2. (Szombat)
- Térkép:
Danny és Moira gyorsan lefotózzák a konyhát és aztán tovább mennek. Ahogy kinyitják az egyetlen kivezető ajtót egy csempézett szobában találják magukat. A falakon végig szekrények és polcok vannak rajtuk, néhány helyen egy-egy törött kémcső meg üvegtartó edények látszanak. Az egyik falon a polcok alatt van egy pult, ahol ugyan úgy van egy csap mintha egy konyha lenne ez a helység is. A csap mellett kémcsövek vannak, néhány törött és néhány épp. A szobában van még egy fém asztal rajta szikékkel, Bunsen égőkkel, fém fogókkal, és különböző flaskákkal. Az asztal alatt pár nagyobb hordó volt, mindegyiken rajta van a vegyi veszély jele. A szobában van még egy kisebb hűtő is zárva. Az egész helyet belengi a különböző kémiai oldatok csípős szaga.
Caroline megpróbálja lerázni magáról a megfigyeltség érzését és tovább halad a házban. Átsétál a galérián, ki a folyosóra majd be az égett szobába. Közben a megfigyeltség érzése folyamatosan végig kíséri. Ennek ellenére benyit a keleti szobába. Bent egy elhagyott hálószobát talál. A szembe falnál van egy hatalmas francia ágy, alváshoz előkészítve, mellette két éjjeli szekrénnyel. Az ajtó mellett egy nagy, feltehetőleg, ruhás szekrény van. A padlón mindenfele ruhák voltak, szinte mindenféle korból. Ezenkívül még lóg egy nagy családi festmény az ágy fölött a falon, amiről a férfit és a fiú gyereket felismeri Caroline a galériából. Az ágy előtt egy régi láda van, ami úgy nézz ki mintha csak egy régi kalózfilmből szedték volna. Ha Caroline közelebb lép akár az ágyhoz akár a ládához nagyon felerősödik benne a megfigyeltség érzése.
Karakteradatok
Síkok:
Moira Amelia Sheppard
- kép:
Moira szerencséjére a férfi lefényképezte a dolgokat, így legalább neki nem kellett ezt tennie. Szerencséje a rosszullét és elfordulás miatt nem látta a fickó vigyorát nem is lehetett volna tudni, hogy ki járt volna abban az esetben rosszabbul. Visszavette a telefonját, majd ahogyan átmentek a másik szobába, a lány orrát azonnal megcsapta a kémiai vegyszerek szaga. Ahogyan körbenézett valóban meg is látta ezeket a dolgokat, szikék, kémcsövek és efféle dolgok. Ez a hely határozottan nem illett az épület többi részéhez, túlságosan is modernnek gondolta mindezt. Kissé idegesen nézett körbe itt és a szokásos fényképeket is megejtette, bár itt nem volt olyan dolog, ami igazából érdekes lett volna a diplomamunkájához. Lehet, hogy a nyomozó pont ilyen jeleket keresett, mint ami ez volt? Mindenen felül még látott egy hűtőt is.
- Azt hiszem, hogy ezt a hűtőt nem nyitjuk ki – mondta. – Maga szerint is valamilyen droglabor lehet?
Tette fel igazából a teljesen egyértelműt. Igyekezett a ruhája ujját a lehető leghamarabb az orra és a szája elé emelni, nehogy legyen valami a levegőben, ami rájuk is hathat. Nem szeretett volna valamilyen savas dolgot, vagy drogot belélegezni. A hűtőt meg amiatt sem akarta kinyitni, mert lehet, hogy berobban, ha megteszik.
- Egyetért, hogy menjünk tovább, vagy ön körbenéz, mert itt lehetnek nyomok? – érdeklődött.
Remélte, hogy nemleges lesz a válasz és nem akar körbenézni. Végtére is annyira nem volt fontos, bármit is mondott a férfi Moira igyekezett az északi ajtóhoz – az egyetlenhez, ami csukva van itt – és óvatosan próbálja kinyitni, majd megnézni, hogy mi is lehet a másik helységben, ha semmi különös, akkor átmegy oda.
- felszerelés/egyebek:
~ Caroline Hex ~
Isten mindent lát...és most engem néz, vagy mi? Irritáló, amikor érzed ahogy egy bájos szempár a hátadba fúródik, mint valami penge. Nehéz eldönteni, hogy ez az idegesítőbb vagy az amikor valaki nem ismeri a személyes tér fogalmát és rááll a nyakadra...Mindegy, próbáltam ignorálni, és folytatni a felfedezést, át mentem az utolsó szobába, még 3 szoba és kivégeztem az emeletet. A kiválasztott szoba ajtajának felszülve, kívánok egy harmadik szemet a tarkómra, mert így elég szar két ajtót figyelni, legalább. Az megosztott figyelem nem olyan hatékony, mint amikor egy dologra fókuszál az ember és minél többfelé osztódik, annál rosszabb, de nem szeretném, ha meglepnének. Amúgy is, nőből vagyok vagy mi, jól kéne menjen ez nekem. Benyitok, üres, mármint egy lelket se látok, bezzeg ha médium lennék, hehe...legalább némi gyenge elbaszott humorérzékem még van. Úgy néz ki, megtaláltam a hálót, legalábbis az egyiket, és valaki nagyon kereshetett itt valamit, legalábbis, az én szobám akkor szokott így festeni. Éééés a kötelező festmény az ágy felett, látok rajta "ismerős" arcokat, nem meglepő, gondolom ők voltak az utolsó lakók is. Ráadásul találtam egy kincsesládát is, yuhé! Lépek is egyből felé, hogy kinyissam, ekkor kés ként hatol a hátamba az a bizonyos tekintet, meg is állok így egy lépésnél, gyors terep szemle, ezúttal bármi után, ami nem tárgy. Áh, akkor is kinyitom, ki akarom, kíváncsi vagyok, mit vigyáz ez a figyelő izé annyira. Uff, az kicsit fail lenne, ha valakinek a feje lenne a dobozban...hu basszus, mi van ha nem is tévedek olyan nagyot, mondjuk akkor dög szag lenne, bááár ha jól zár a láda, hmmm....MI legyeen? Meg van, gyorsnak kell lennem, gyorsabbnak, mint amikor az ajtókat nyitottam az elején, koncentrálj Caroline. Izgek mozgok közben. De mi van, ha becsapódik mögöttem az ajtó? Helyben szörnyet halok! Most legszívesebben rá szónék a valamire, hogy ne leskelődjön, mert így nem megy, szégyenlős vagyok,de alapszabály, hogy nem beszélgetünk az ilyen földöntúli dolgokhoz direktbe, főleg nem poénkodunk, úgyhogy szájzár és...befeszülök és...neki rugaszkodok és...villámlépésekaztánfelrúgomaládatetejéthogykinyíljonéssprintvisszaahelyemreaholpármásodperceálltamazajtóba...huh, na vajon túléltem? Akárhogy is a szívem azon van hogy kitörjön és elmeneküljön a testemből. Ha még élek, csak innen kukucskálok bele a ládába, nem merek messze menni az ajtóból. Ha valami izé megindult felém, akkor meg szögegyenest az ellenkező irányba kezdek futni, remélhetőleg bentről támad és lesz alkalmam lebukfencezni a lépcsőn.
Isten mindent lát...és most engem néz, vagy mi? Irritáló, amikor érzed ahogy egy bájos szempár a hátadba fúródik, mint valami penge. Nehéz eldönteni, hogy ez az idegesítőbb vagy az amikor valaki nem ismeri a személyes tér fogalmát és rááll a nyakadra...Mindegy, próbáltam ignorálni, és folytatni a felfedezést, át mentem az utolsó szobába, még 3 szoba és kivégeztem az emeletet. A kiválasztott szoba ajtajának felszülve, kívánok egy harmadik szemet a tarkómra, mert így elég szar két ajtót figyelni, legalább. Az megosztott figyelem nem olyan hatékony, mint amikor egy dologra fókuszál az ember és minél többfelé osztódik, annál rosszabb, de nem szeretném, ha meglepnének. Amúgy is, nőből vagyok vagy mi, jól kéne menjen ez nekem. Benyitok, üres, mármint egy lelket se látok, bezzeg ha médium lennék, hehe...legalább némi gyenge elbaszott humorérzékem még van. Úgy néz ki, megtaláltam a hálót, legalábbis az egyiket, és valaki nagyon kereshetett itt valamit, legalábbis, az én szobám akkor szokott így festeni. Éééés a kötelező festmény az ágy felett, látok rajta "ismerős" arcokat, nem meglepő, gondolom ők voltak az utolsó lakók is. Ráadásul találtam egy kincsesládát is, yuhé! Lépek is egyből felé, hogy kinyissam, ekkor kés ként hatol a hátamba az a bizonyos tekintet, meg is állok így egy lépésnél, gyors terep szemle, ezúttal bármi után, ami nem tárgy. Áh, akkor is kinyitom, ki akarom, kíváncsi vagyok, mit vigyáz ez a figyelő izé annyira. Uff, az kicsit fail lenne, ha valakinek a feje lenne a dobozban...hu basszus, mi van ha nem is tévedek olyan nagyot, mondjuk akkor dög szag lenne, bááár ha jól zár a láda, hmmm....MI legyeen? Meg van, gyorsnak kell lennem, gyorsabbnak, mint amikor az ajtókat nyitottam az elején, koncentrálj Caroline. Izgek mozgok közben. De mi van, ha becsapódik mögöttem az ajtó? Helyben szörnyet halok! Most legszívesebben rá szónék a valamire, hogy ne leskelődjön, mert így nem megy, szégyenlős vagyok,de alapszabály, hogy nem beszélgetünk az ilyen földöntúli dolgokhoz direktbe, főleg nem poénkodunk, úgyhogy szájzár és...befeszülök és...neki rugaszkodok és...villámlépésekaztánfelrúgomaládatetejéthogykinyíljonéssprintvisszaahelyemreaholpármásodperceálltamazajtóba...huh, na vajon túléltem? Akárhogy is a szívem azon van hogy kitörjön és elmeneküljön a testemből. Ha még élek, csak innen kukucskálok bele a ládába, nem merek messze menni az ajtóból. Ha valami izé megindult felém, akkor meg szögegyenest az ellenkező irányba kezdek futni, remélhetőleg bentről támad és lesz alkalmam lebukfencezni a lépcsőn.
- Pulcsi
- Aláöltözős hosszúujjú
- Szürke top
- Sportcipő
- Táska
- Piros fonott karkötő
Karakteradatok
Síkok:
Most sem volt probléma az ajtónyitást követően, viszont belépés után automatikusan emeltem a kezemet a szám és orrom elé. Bármit is csináltak itt, igazán felírhatták volna az ajtóra, hogy milyen szoba következik. A kislány itt is csinál pár képet, bár ez nem tudom mennyire segíti a diplomamunkáját, valószínűleg annyira, mint a disznós hűtő.
- Reménykedjünk benne, hogy nem, mert lehet, hogy a további szobákban akkor rózsaszín elefántokat fogunk látni. - igyekeztem elsütni valami humorosat, bár nem ez a legmegfelelőbb hely és idő a nevetésre. Ha ténylegesen droglabor és netán a levegőbe is került némi vegyszer, akkor nem kizárt, hogy tényleg nagyon boldog lesz a következő néhány szoba.
- Megfelelő védőfelszerelés esetén körbenéznék, de ezt inkább most kihagyom. Csak utánad. - válaszolok a lány kérdésére, majd mint minden eddigi esetben, most is felvettem a szokásos, vészhelyzet esetén lánymegmentős állásomat.
- Remélem nem zavar, hogy mindenhova előre engedlek. - szólaltam meg, némiképp bocsánatkérésként is mondva, hisz mégis csak egyfajta csalinak van használva, még akkor is, ha épp a saját testi épségemet kockáztatva is menteném meg az esetleges zűrös helyzetből.
- Reménykedjünk benne, hogy nem, mert lehet, hogy a további szobákban akkor rózsaszín elefántokat fogunk látni. - igyekeztem elsütni valami humorosat, bár nem ez a legmegfelelőbb hely és idő a nevetésre. Ha ténylegesen droglabor és netán a levegőbe is került némi vegyszer, akkor nem kizárt, hogy tényleg nagyon boldog lesz a következő néhány szoba.
- Megfelelő védőfelszerelés esetén körbenéznék, de ezt inkább most kihagyom. Csak utánad. - válaszolok a lány kérdésére, majd mint minden eddigi esetben, most is felvettem a szokásos, vészhelyzet esetén lánymegmentős állásomat.
- Remélem nem zavar, hogy mindenhova előre engedlek. - szólaltam meg, némiképp bocsánatkérésként is mondva, hisz mégis csak egyfajta csalinak van használva, még akkor is, ha épp a saját testi épségemet kockáztatva is menteném meg az esetleges zűrös helyzetből.
- felszerelés:
- Jelvény, iratok
- Bilics
- Elemlámpa
- Okostelefon
- Kulccsomó
- Cigi + gyújtó
- Kés
- Szakértelmek:
- Jogosítvány.
Következő körváltás: 2017. december 6. (Szerda)
- Térkép:
Moira és Danny gyorsan végeznek a kémia anyagokkal teli szobában. A lány lefotózza gyorsan a dolgokat, bár valószínűleg tényleg nem sokat fog segíteni neki a diplomamunkájában. Ezután tovább mennek, de a kémiai vegyületek szaga követi őket a következő szobába. Itt egy hatalmas víz alatti tavat találnak. A vége nem látszott és úgy tűnt, hogy még a padlót is átszagatta. Ha valaha volt is itt ajtó mára teljesen eltüntette a zöldes színű víz. A víz felszíne mozdulatlannak tűnik és a ha lenéznek a mélybe akkor sem látnak semmit.
Caroline még mindig nem lát semmit a közelében. Amennyire meg tudja mondani teljesen egyedül van. Ennek ellenére még mindig érzi a szúrós figyelő tekintet. A rákészülés után a lány gyorsan mozog. Egy pillanat alatt ott van a ládánnál és mindenféle elővigyázat nélkül felcsapja azt. Elsőre csak egy laborköpenyt lát benne, úgy tűnik valamilyen ruhás láda lehetett. Ám, ha jobban megnézi, akkor a ládában van egy barna foltos kis méretű ruha is, ami legfeljebb egy gyerekre lenne jó. Ami még feltűnhet, hogy a ruha szaga eléggé büdös, mintha valami fura vegyszerbe mártották volna. Ha felnéz a ládából, észre veheti, hogy a falon lévő kép megváltozott. Most már csak a férfi van rajta, aki úgy tűnik egyenesen Carolinera nézz. Ha a lány meg is mozdul, akkor is úgy tűnik, hogy a festmény egyenesen ránézz. Így Caroline-t már két dolog is nézi. Legalábbis így tűnik.
//sorry a késésért
Karakteradatok
Síkok:
Moira Amelia Sheppard
- kép:
A lány Dany szavaira csak elhúzta fanyarul a száját, nem akart semmilyen rózsaszín elefántot látni. Remélte, hogy annyi hallucinogén anyagot nem lélegeztek be, hogy mindez előforduljon. Mégis miféle nyomozó az olyan, aki látásból betippelni sem tudja, hogy egy droglabort lát-e vagy sem? Vagy ez nem így működött? Nem nézte korábban sem a nyomozós sorozatokat, így nem tudta. A következő választ már sokkal profibbnak hatott, hogy akkor nézne csak körbe a fazon, ha lenne rendes felszerelése.
- Magánál a pont – értett egyet. – Akkor menjünk tovább.
Ki is nyitotta a következő helység ajtaját, ahol aztán szomorú dolog fogadta. Egyrészt ide is érződött a vegyszerek szaga, másrészt feljött a belvíz a talajból és az egész helységet belepte.
- A feminista énem már magába szeretett érte – jegyezte meg jókedvűen.
Remélte, hogy nem veszi magára a férfi. Ahogyan azt is remélte, hogy nem veszi flörtölésnek, mert esze ágában sem volt flörtölni vele. itt is csinált néhány fotót, de egyértelmű volt, hogy ez zsákutca.
- A csúszdás szobában volt még két ajtó, menjünk vissza – javasolta.
Igazából, ha a férfi nem jött ő maga akkor is elindult vissza. A még itt próbált nagy levegőt venni, hogy a vegyszeres és disznóhúsos szobában ne kelljen. Ha szükséges volt, akkor rohant végig egészen addig, amíg vissza nem ért a csúszdás helységhez. A lába elé ügyelt, nehogy elessen. Ha sikerült megérkeznie oda, ahonnan indult a körbenézéssel, akkor még egyszer végigméri a helységet majd úgy döntött, hogy a déli ajtó irányába fog elindulni. Itt felmerült benne, ha a férfi követi, akkor vajon most is fogja, vagy majd a másik irányba megy? Elhessegette a gondolatot és megpróbálta kinyitni óvatosan a déli ajtót is és belesni a másik helységbe.
- felszerelés/egyebek:
~ Caroline Hex ~
Egyedül vagyok, mégsem érzem úgy és nem azok miatt az emberek miatt van, akik lent járkálnak, talán ugyanazt keresve, amit én,...amit talán meg is találtam. Mert 100, hogy valami követ, ezt érzi az ember, ez nem csak a horror utáni paraérzés, ez erősebb. Hiába próbálom elnyomni, nem tudom, és azt sem tudom, hány felé kéne figyeljek egyszerre, az tuti, hogy túl sok. De nem soká vége, aztán remélem nem viszek innen haza semmit magammal, főleg ezt az idegesítő érzést, rövid időn belül diliházban kötnék ki. De próbálok a feldúlt szobára figyelni, ágy, szekrény, festmény, láda és szétdobált holmik. A ládára vetek szemet, ahogy az a valami is, ami figyel, nem örül, hogy ki akarom nyitni, szerintem. De akkor is kinyitottam, villám üzemmódba kapcsoltam, olyan gyorsan történt, hogy még én is alig tudtam követni a mozdulataim. A végén kiugró szívvel álltam az ajtóban, futásra készen, remegő kézzel a körbe körbe világítva a szobában. Túl éltem és nem jön semmi, ez eddig jó jel. De még mindig nem szándékozok elmenni az ajtó közeléből. Innen világítok bele a ládába, valami fehér cucc van benne, talán köpenyféle, kicsit jobban behajolok, egy lábat hátra hagyva, nyújtom a nyakam. Látok még valami foltos dolgot, ruha lehet az is. Nem tudom megmondani, innen nem. Ekkor felnézek a képre, a családból csak egy ember maradt rajta, az apa. Mi a sz...? Érzem, ahogy végig fut a hideg a hátamon és hirtelen bevágom az ajtót és sprintelek kifelé, le a lépcsőn. Ez nem f*sza, ez már nem vicces, ez nagyon nem jó jel, itt kajak van valami. Ha eljutok a lépcsőig, a végén az utolsó pár foknál sikerül elvágódni, de annyi reflexem van, hogy a lámpát védem, mert ha az összetörik végem. Vaktában egy ilyen házban? Ezek után? Még nem láttam magát a kísértetet, de lehet ennyi elég is nekem. Ráadásul a gyerek kísért, ő tűnt el a képről, elvileg az tűnik el róla, lehet nem is az apa a hunyó, lehet azért nézett úgy rám, hogy meneküljek. B*ssza meg! Ebbe lehet nem kellett volna beletenyerelni. Jó ötletnek tűnt, de már nem vicc. Közben felkapartam magam a földről és az ajtónak vetettem a hátam, világítok mindenfele. Pihenek egy kicsit, aztán lehet lelépek, a szelleműzéshez vagy a háztisztításhoz sajnos nem értek, úgyhogy csak magammal cseszek ki ha itt maradok tovább szaglászni. Vettem a figyelmeztetést. Vicces, mert azt hittem bátrabb leszek és nem csinálom össze magam egyből, ahogy meglátok egy ilyet. De nagyon más ebbe így belefutni, meg képernyőn keresztül látni. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha egy türköt találok és abban látok valamit.
Egyedül vagyok, mégsem érzem úgy és nem azok miatt az emberek miatt van, akik lent járkálnak, talán ugyanazt keresve, amit én,...amit talán meg is találtam. Mert 100, hogy valami követ, ezt érzi az ember, ez nem csak a horror utáni paraérzés, ez erősebb. Hiába próbálom elnyomni, nem tudom, és azt sem tudom, hány felé kéne figyeljek egyszerre, az tuti, hogy túl sok. De nem soká vége, aztán remélem nem viszek innen haza semmit magammal, főleg ezt az idegesítő érzést, rövid időn belül diliházban kötnék ki. De próbálok a feldúlt szobára figyelni, ágy, szekrény, festmény, láda és szétdobált holmik. A ládára vetek szemet, ahogy az a valami is, ami figyel, nem örül, hogy ki akarom nyitni, szerintem. De akkor is kinyitottam, villám üzemmódba kapcsoltam, olyan gyorsan történt, hogy még én is alig tudtam követni a mozdulataim. A végén kiugró szívvel álltam az ajtóban, futásra készen, remegő kézzel a körbe körbe világítva a szobában. Túl éltem és nem jön semmi, ez eddig jó jel. De még mindig nem szándékozok elmenni az ajtó közeléből. Innen világítok bele a ládába, valami fehér cucc van benne, talán köpenyféle, kicsit jobban behajolok, egy lábat hátra hagyva, nyújtom a nyakam. Látok még valami foltos dolgot, ruha lehet az is. Nem tudom megmondani, innen nem. Ekkor felnézek a képre, a családból csak egy ember maradt rajta, az apa. Mi a sz...? Érzem, ahogy végig fut a hideg a hátamon és hirtelen bevágom az ajtót és sprintelek kifelé, le a lépcsőn. Ez nem f*sza, ez már nem vicces, ez nagyon nem jó jel, itt kajak van valami. Ha eljutok a lépcsőig, a végén az utolsó pár foknál sikerül elvágódni, de annyi reflexem van, hogy a lámpát védem, mert ha az összetörik végem. Vaktában egy ilyen házban? Ezek után? Még nem láttam magát a kísértetet, de lehet ennyi elég is nekem. Ráadásul a gyerek kísért, ő tűnt el a képről, elvileg az tűnik el róla, lehet nem is az apa a hunyó, lehet azért nézett úgy rám, hogy meneküljek. B*ssza meg! Ebbe lehet nem kellett volna beletenyerelni. Jó ötletnek tűnt, de már nem vicc. Közben felkapartam magam a földről és az ajtónak vetettem a hátam, világítok mindenfele. Pihenek egy kicsit, aztán lehet lelépek, a szelleműzéshez vagy a háztisztításhoz sajnos nem értek, úgyhogy csak magammal cseszek ki ha itt maradok tovább szaglászni. Vettem a figyelmeztetést. Vicces, mert azt hittem bátrabb leszek és nem csinálom össze magam egyből, ahogy meglátok egy ilyet. De nagyon más ebbe így belefutni, meg képernyőn keresztül látni. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha egy türköt találok és abban látok valamit.
- Pulcsi
- Aláöltözős hosszúujjú
- Szürke top
- Sportcipő
- Táska
- Piros fonott karkötő
Karakteradatok
Síkok:
Sorry guys, elhavazódtam. Úgy tűnik nem kellett volna mindent az utolsó pár napra hagyni.
Következő körváltás:
December 10. Vasárnap
Következő körváltás:
December 10. Vasárnap
Karakteradatok
Síkok:
- Akkor majd pasi választásnál ne hallgass rá. - válaszoltam a lánynak zsigerből, egyrészt humorosan, másrészt elég nagy önkritikával, bár ez nincs ahogy feltűnjön neki, hisz az életemről semmit sem tud. Ami azt illeti lehet, hogy sokkal jobban is járt emiatt.
- Fogalmam sincs, hogy ki pénzelte ennek a háznak az építőjét, de úgy érzem becsapták. - jegyzem meg, immáron hangosan az építész szakmai képességeinek hiányára utaló észrevételemet miközben az indokolatlanul jelen lévő tavat néztem. Ha ekkora tó lenne a lakásomba, akkor eddig már kétszer kidobtak volna. Dobásról jut eszembe, hogy érdekes lenne kísérletet végezni arról, hogy mennyire mély ez a tó, de nem igazán van, amit beledobhatnék.
- Támogatom az ötletet, úgyse menne most az úszás. - bólintok Moirának és az ő tempójában igyekszem követn vissza a csúszdás szobához.
- felszerelés:
- Jelvény, iratok
- Bilics
- Elemlámpa
- Okostelefon
- Kulccsomó
- Cigi + gyújtó
- Kés
- Szakértelmek:
- Jogosítvány.
Moira és Danny eldöntik, hogy a tavat most ott hagyják. Ahogy Danny azon gondolkodik, hogy mit lehetne beledobni a tóba, észreveszi, hogy a konyhában látott boros üveg a lábánál van. Ha akarja beledobhatja a tóba, ami ebben az esetben pár pillanat múlva eltűnik a sötét zöld mélységben. Ha bedobja hanem a páros gond nélkül visszasétál a csúszdához, meghallják, ahogy valaki rohan le a nagy lépcsőn, majd egy hangos puffanást, ahogy ez a valaki elesik. A szoba nem látszólag változott amióta itt voltak, és ha Moira akarja, akkor gond nélkül be tud nyitni a déli szobába. Bent úgy tűnik valamilyen hálókörlet van. Két oldalt két emeletes ágy, egy paraván, ami mögött át lehetett öltözni és két szekrény, mindkettő csukva.
Caroline végre hallgatott az ösztöneire és lefutott az emeletről, egyenesen a bejárati ajtóhoz. A lépcsőn rohanás és az elesés is elég hangos volt, és szinte visszhangozni hallotta a lány a saját esésének hangját. Ahogy a lámpával körbenézett semmit sem látott. Sem lebegő szemeket sem démoni gyerekeket nem látott. Legalábbis a szemével nem.
Következő körváltás: 2017. december 14. (csütörtök)
Következő körváltás: 2017. december 14. (csütörtök)
- Térkép:
Moira és Danny eldöntik, hogy a tavat most ott hagyják. Ahogy Danny azon gondolkodik, hogy mit lehetne beledobni a tóba, észreveszi, hogy a konyhában látott boros üveg a lábánál van. Ha akarja beledobhatja a tóba, ami ebben az esetben pár pillanat múlva eltűnik a sötét zöld mélységben. Ha bedobja hanem a páros gond nélkül visszasétál a csúszdához, meghallják, ahogy valaki rohan le a nagy lépcsőn, majd egy hangos puffanást, ahogy ez a valaki elesik. A szoba nem látszólag változott amióta itt voltak, és ha Moira akarja, akkor gond nélkül be tud nyitni a déli szobába. Bent úgy tűnik valamilyen hálókörlet van. Két oldalt két emeletes ágy, egy paraván, ami mögött át lehetett öltözni és két szekrény, mindkettő csukva.
Caroline végre hallgatott az ösztöneire és lefutott az emeletről, egyenesen a bejárati ajtóhoz. A lépcsőn rohanás és az elesés is elég hangos volt, és szinte visszhangozni hallotta a lány a saját esésének hangját. Ahogy a lámpával körbenézett semmit sem látott. Sem lebegő szemeket sem démoni gyerekeket nem látott. Legalábbis a szemével nem.
Karakteradatok
Síkok:
3 / 6 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Halloween 2017 - Árulás az elhagyatott házban
» 7. Árulás
» A Földalatti "város" (Elhagyatott)
» Elhagyatott Kabin New Jersey erdőiben
» X Halloween (X event)
» 7. Árulás
» A Földalatti "város" (Elhagyatott)
» Elhagyatott Kabin New Jersey erdőiben
» X Halloween (X event)
3 / 6 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.