2210 - Az utolsó küldetés

2 / 6 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

2210 - Az utolsó küldetés - Page 2 Empty Re: 2210 - Az utolsó küldetés

Témanyitás by Amara Csüt. 29 Szept. 2011, 23:38

Gunny lövéseinek eredménye, hogy a két nő elterül... esélyük se volt ellenkezni, vagy ellen állni. Scott arcáról a döbbenet olvashat le teljes mértékig és szólni se képes, míg a többiek a csuklyás nyomát keresik aki eltűnt. Gunny halványan érez valami szagot, de képtelen arra hogy megállapítsa mi is a lény, abban viszont biztos lehet, hogy hím volt a szag alapján is... Kérdésére azonban még nem kap választ.
Kalli parancsára egy máris parancs érkezik, s megkezdődik a scannelés miközben Naga a képet vizsgálgatja, de jelenleg nincs aki válaszolhatna neki, Tao pedig hiába kutakodik, mintha sosem létezett volna az amit láttak... De akkor mi volt? Naga indulna a generátorhoz, de egy puska csővel néz farkas szemet hirtelen, mely kis mozgása jelzi, hogy álljon félre, miközben Tyra kilép hátólról.
- Ennél azért érettebb viselkedésre számítottam Hercegnő. És ha a pilóta is az lenne, akkor a hipertérben lőné agyon? - hangja az eddigiekhez képest igen kemény és megrovó. S elölről közben válasz érkezik.
- Mindenki a hajón van, aki felszállt és nem történt teleportáció sem.... Minden rendben ott hátul? A másik hajón is kértem, hogy nézzenek körbe azért. - mondja a pilóta... Azonban furcsa, mert ti egyel kevesebb utast számoltok. Minden kicsit zavaros, mikor hívás érkezik a másik hajóról kihangosítva.
- Itt a Titanic... Itt sincs semmi szokatlan... minden... - sisteregni kezd a vonal, majd recsegni ropogni, s egy Gunny és Tao számára már ismerős hang szólal meg.
- Utolsó figyelmeztetéééés.... forduljatok visssza – majd a hang megszűnik a vonal kitisztul és úgy halljátok a szöveget, mintha semmi nem történt volna.
- ...rendben – fejezi be a Titanic pilótája, majd hátra néz – elégedettek?
Közben Scott mormol csendesen valamit talán imát... majd fel néz.
- Nem tudom kiről beszél...

2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 158
Hozzászólások régi : 99
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Amara
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

vuthadarastrix

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Dr. John Huniver Pént. 30 Szept. 2011, 08:34

Persze miért is menne minden simán egy olyan hajón, ahol egy rókaszőrös némber utasokat lődöz le. Most meg őrá fognak puskacsövet. Régen ettől már úgy megijedt volna, hogy ösztönösen magára öltötte volna a védelmi alakot. Most is megijed, karjai is a magasba lendülnek a megadás jeleként, de Slob'Nyic észnél van. Úgy gondolja jobb nem felfedni képességeit, mert gyanús dolgok történnek itt.
- Jó... ha... öhm nem kell generátorjavítás, akkor itt maradok. - húzódik el oldalt, visszahuppanva székébe, míg megszámolják.
Nyugton marad, nagyban izzadva, egészen a rádióadás zavaráig.
- Egy parazitaadás az egyik alsóbb hangsávban. - szólal meg Naga szájával Slob'Nyic.
- Ha oda engednek, vissza tudnám követni az adás forrását. - ajánlkozik, de nem rohan előre. Most a szimbióta irányít, míg Naga pánikol. Nem mindennap fognak rá fegyvert és ölnek körülötte embereket. Slob'Nyic ehhez jó 250 év alatt már hozzá szokott.

Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. Rolihlahla Zuma NYAN nagykövete az ENSZ-ben
A Végtelen Háború világa: Judy Huniver-Frost
Outsider: Dr. John Huniver (Quad)
Újvilág II/5 A múlt árnyai: Lt. Patrik James O’Connor
2210 - Az utolsó küldetés: Nagamushi Fakamuko/Slob’Nyic
Avalon: Art, a kelta vajákos
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 325
Hozzászólások régi : 206
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Pént. 30 Szept. 2011, 09:39

A szagát még éreztem, fogalmam sem volt, hogy micsoda, egy férfi, vagy hím. Ne aggódj, ha valaha is megérzem a szagodat valamikor tudni fogom, hogy ki vagy. A holttestekkel nem törődtem, csak William Tao-ra néztem egy pillanatra, de nem feleltem arra, amit mondott. Mintha mást szándékomban állt volna lelőni, akkor már régen megtettem, nem, én csak nagyapám leszármazottaira utazok, másra nem. Tyra hangjára elfintorodtam, amikor megjelent, még az ilyen szánalmas korcsokat is mennyire nehéz kiirtani.
- Az biztos, hogy csuklyás férfi volt – morogtam.
Mintha nem akartam volna bántani, az egyik pisztolyt eltette teljesen nyugodtan, majd elindultam hátrafelé, bele-bele szagolva a levegőbe, mintha próbáltam volna megtalálni a csuklyás szagát és hátha erősebben lehet érezni errefelé. Figyeltem Tyra-t, ha támadni készülne, akkor azonnal beleengedek a mellkasába újabb golyókat, majd végül a fejébe. Ha nem, akkor amint közelértem hozzá még megálltam előtte s ridegen néztem rá, majd kissé nekimegyek, mintha el akarnék lépni mellette. Ha sikerült, akkor a szabad kezemmel azonnal nyúlok hátra a tegezhez, ami a hátamon van és az egyik EMP-s nyílvesszőt szúrom a nő hátába, kihasználva valószínűsíthető gyorsaságomat vele szemben. Ha ettől lebénult, akkor közvetlen közelről lövöm tarkón, hogy biztosan ne kelljen fel.
Gúnyosan mosolyodtam el.
- Igen, akkor is! – mondtam. – Nem készültek fel a leckéből, hogy mi a hobbink apámmal.
Újra a hang, hogy forduljunk vissza, nem voltam olyan, hogy megtegyem. Végül a papra nézek és megpróbálom kiszagolni, hogy hazudik-e, már ha a félelem bűzén kívül mást is lehet érezni.
- Dehogynem tudja – mondtam. – Magukkal jött! Ki vele, mit találtak Midgardon, ami ilyen fontos lehet!

Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
2210 - Az utolsó küldetés - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Ko-Rel Pént. 30 Szept. 2011, 09:57

Most már ő is felkelt a helyről, bár még nem ártott volna, ha néhány percig nyugton marad és pihen egy keveset az oltás után. Előről beszóltak, hogy azonnal nekiláttak a scannelésnek, hogy mi is történhetett hátul. Csak azt látta, hogy Tao valamivel ügyködik, míg a másik társuk elindult volna hátra, ahonnan az előbb lelőtt Tyra is előkerült újra. A pilóta szerint mindenki megvolt a hajón, azonban nem, mindenki látta, hogy eggyel kevesebb utas van, vagyis most már kettő, és ha az újabb akció sikeres lesz, akkor még eggyel. A Titanic pillanatokkal később bejelentkezett az előbbi hívásra, hogy náluk minden… ám ezt egy másik hang meg is szakította, hogy forduljanak vissza. Odaátról pedig, hogy minden rendben. A
- Menjen! – mondta Kalli a szimbontás férfinak. – Tao, maga is próbálja lenyomozni! Hogy ki volt az, aki ezt küldte.
A pilótára nézett, amikor az kérdezte, hogy elégedettek-e. Nem, Kalli határozottan nem volt az, valami nagyon nem stimmelt itt.
- Nem, nem vagyunk, energiaingadozásokat is kérek, jó ne csak teleportációt keressen, hanem bármit. Ne csak hőt keressen a hajón, hogy az lehet egy személy, hanem bármit! Azonnal!
Scot-hoz fordult és próbálta leültetni a férfit egy székbe. Miközben igyekezett a bandázsát használni és az az által kapott hatodik érzékére támaszkodni, hogy mennyire lehetnek veszélyben, ha nem fordulnak vissza, illetve ebben a pillanatban.
- Próbáljon megnyugodni és mondjon el mindent, amit tud.

2210 - Az utolsó küldetés - Page 2 BqP9ZjW
Ko-Rel
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1284
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit

Karakteradatok
Főkari/multi: Multi
Síkok:

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 30 Szept. 2011, 14:14

Más módszer kell, a kijelzett kép nem található a hajó memóriájában, valaki nagyon ügyesen tüntette el. A hajón lévő biztonsági kamerákat, szenzorokat, életjel detektorokat és hőérzékelőket kezdem átvizsgálni, hogy láthassam, volt-e itt valaki a felvételek szerint, vagy valóban csak képzelődtünk. Amikor a pilóta jelent és egy újabb Tyra lép elő, már kezdek kicsit összezavarodni. Gunnhild felé pillantok.
-Attól tartok, tévedtem, Gunnhild, bizonyos értelemben. Lehet még egy leszármazott a hajón. Pontosabban volt. Pontosabban a kivetülése volt. Gyanítom, az illúziót csak mi láttuk. Loki módszerei. Hamarosan megbizonyosodhatom efelől, ha a kamerák sem vették fel a plusz egy embert.
Amit már nem mondok ki, hogy azt is gyanítom, nem mindenki hallotta azt az üzenetet, amit én. Asgardi aktivitás esetén gyakori, hogy az asgardi vérrel rendelkezők többet érzékelnek a valóságból, mint mások. Bár halott vagyok, és eredetileg is inkább csak lelkem egy része volt asgardi leszármazott, talán még így is hatással van rám a mágia. Bár ennek alacsony a valószínűsége.
-Erősen ajánlom, lépjünk ki a hiperűrből, azt gyanítom, hamarosan baleset várható. Gunnhild, mit mondtam az utasok fejbelövéséről?

Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Témanyitás by Amara Szomb. 01 Okt. 2011, 14:07

Ahogy Gunny halad Tyra felé a lány is megindul felé, de mindketten falba ütköznek.
- Elég lesz ott hátul ebből! - hallható a pilóta hangja – nincs hangulatomhoz egy lyukhoz a gép oldalán, mivel kétlem, hogy mindenki képes lenne az abszolút nulla fokban életben maradni levegő nélkül hosszú távon a hipertérben! - majd Kalli felé fordul. - Igenis, máris! - ezzel újra megindul a keresés... Miközben Naga egy konzolhoz tud menni és keresni ő is, de semmi... Tao keresése azonban valami eredményt mutat... a kamerák felvételén, egy mozgó nagy folt látható... a hő kamerák képein is kicsit látszik, mint egy nagy kép hiba... majd eltűnik, de az biztos, hogy nem ember volt amit lát ott.
Scot a székbe roskad ahova Kalli segíti, s egyik kezével az arcát rejti el, míg a másikkal a keresztjét markolja. Nagyon nehezen szólal csak meg.
- Se nem ember... Se nem Asgard... Se nem démon... Se nem Bestia... valami más, de mégis ezek... - mondja reszketve és a ruhája alól kihúz egy kis egységet, amit becsatlakoztat a gép rendszerébe. - Nem Isten teremtette őket... Káoszból és pusztulásból születtek, Cselszövés árnyai közé rejtve... - ezzel megjelenik egy igen rossz minőségű felvétel... és akadozva recsegve ropogva lehet hallani némi hangot is... A felvételen egy sötét szobában egy ember és valami előtte a félhomályban... a lényen láncok vannak... Valami kihallgatás lehet.
- Mi maga? - hangzik el a kérdés a férfitől
- Valami amit fel nem tud fogni... valami amit Istenként imádtak... Valami amitől rettegnek...s fohászkodnak egy Istenhez... mely nem létezik... vagy nem is érdekli, hogy a világon vannak... - a lény hangja nem ismerős, de az érezhető, hogy egy nőé
- Ne szórakozzon itt velem! Válaszoljon! - csattan fel a férfi... hát a kihallgatási módszere hagy némi kívánni valót maga után... még a felvételen át is érezhető, hogy fél attól a valamitől amit kihallgat éppen.
- Az új Isteneik vagyunk... - a nő hangja nyugodt... s kicsit se olyan, mint ha érdekelné, hogy láncon van.
- Mi az, hogy Istenek? És mi az, hogy vagyunk?! - csattan fel ismét a férfi, majd folytatná, de a hangja elakad... valami megragadta hátólról...
- Úgy, ahogy mondtam... és most elmegyünk... öcsém.... Tégy vele belátásod szerint... - hogy ki áll a férfi mögött azt nem lehet látni, de azt igen, mikor egy fekete hosszú kard emelkedik a férfi nyakához, s az éj fekete pengén ciánkék rúnák jelennek meg. A kép szemcséssé válik, s megszakad.
Scot kihúzza a csatlakozót
- Az öcsém küldte el nekem, aki szintén az állomáson élt... és nagyon rémült volt... minden félét zagyvált Lokiról... Mephistoról... és az egyesülésről... - mondja csendesen - ...ez az én okom, amiért jelentkeztem... Tyra és Ön hercegnő – néz Gunnyra – hogy itt vannak gondolom egyértelmű, ahogy Lili is hogy miért lettek eme küldetésre valami módon ide küldve. - A többieket kaland vagy tudás vágy hajtja, ha jól sejtem, meg segíteni akarás...
- Nem akarom ezt az egészet megszakítani, de a műszerek megőrültek... Mindhárom hajón... - hallgat el majd felüvölt – KAPASZKODJANAK! - hirtelen lép ki a hajó a hipertérből, s utána észvesztő manőverek közepette halad a hajó és aki esetleg előre tud nézni az látatja, hogy egy roncs mezőn lyukadtak ki és a pilóta próbál mindent elkövetni, hogy semminek ne menjen neki, s minden bizonnyal a másik két hajó pilótája is ezzel küzd jelenleg... Rázós percek óráknak is tűnhetnek, míg a pilóta kiér a romok közül, s az ablakokból jól látszik az úr állomás... legalábbis ami még meg van belőle... legalább a fele felrobbant, s a roncsok az űrállomás részei, vagy épp a hozzá tartozó hajóké. Azonban úgy fest, hogy a maradék sértetlen.
- Mindenki jól van ott hától? - kérdi a pilóta, majd választ nem várva folytatja – Ezt látniuk kell... - Az űrállomás romjai mögött ott a hajdan kék bolygó, mely most jó része inkább sárgás... sivatagos... a rádió is megszólal... s mind két hajó pilótáinak hitetlenkedése hallható... Főleg mert jóval előbb érték el a bolygót is, mint kellett volna...

2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

vuthadarastrix

Témanyitás by Dr. John Huniver Szomb. 01 Okt. 2011, 20:03

Most, hogy szabad a mozgás Naga megy ellenőrizni a hangsávokat. Ehhez a pilótafülkébe kellett elmásznia. Slob'Nyic minden tudását latba vetve keres, de nem találja meg a hiba okát.
- Ez érdekes... - motyogja, s tanácstalanul tér vissza az utastérbe,
- Hú! Mozizunk? Hozzák pattogatott kukoricát? - élénkül fel Naga, mire Slob'Nyic újfent jelképesen homlokon csapja magát és leülésre kényszeríti gazdatestét, hogy végig nézzék a videofelvételt. Elég furcsa dolgok ezek. Naga elmereng, hogy vajon milyen istenekről beszélhet. Talán az asgardi Lokiról és leszármazottairól? Nagyon akörül pörög ez a rókalány is itt. Eh, hogy undorodik a családi alapokon hatalmat és birtokot szerző egyénektől. Mármint Slob'Nyic, mert Naga számára mindez csak történelem. A szimbióta viszont már találkozott ilyen lényekkel. Sőt, Lokival is...
A két személyiség elmélkedését a hirtelen hipertérből való kilépésből eredő előrevetülés és másik szék hátlapjába történő fejbeverődés téríti vissza a szomorú valóságba.
- Aucs! - nyöszörög Naga. Slob'Nyic rögvest akcióba lép, hogy megszüntesse a fájdalmat, így az eset után hamar helyre jön a ferde szemű.
Kíváncsian szemléli, hogy ez mi miatt történt. Amint meglátja a roncsmezőt és az űrállomás maradékát, már tudja.
- Bakker! Ezt jól meglőtték! - kiált fel Naga és ha meg nem akadályozzák benne, az izgő-mozgó sárga tudós előrenyomul a kilátó ablakhoz.
- Ja igen, jól vagyok. - válaszol közben. Tekintete először nem a roncsokra téved, hanem a bolygóra, mely szokatlanul sárga.
- De régen volt, mikor itt jártam... - motyogja Naga szájával Slob'Nyic. Majd figyelme a roncsokra és az űrállomásra terelődik. Először szemmértékkel akarja megvizsgálni, hogy vajon mi okozhatta a pusztulást. Csak aztán szól oda a pilótának.
- Végezzen teljes letapogatást! Tudni akarom milyen sugárzásokat érzékelnek a műszerek! - hangja parancsoló, hiszen a szimbióta szólott.

Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Vas. 02 Okt. 2011, 08:36

Nem sikerült addig a nőig eljutni, mert a falon végeztem.
- Ne hidd, hogy ennyivel végeztünk – mondtam a kiborgnak.
Közben a Tao a hátam mögött már mondja, hogy valószínűleg még egy Loki leszármazott volt a hajon. Ha nem mondja ostobán halok meg, mintha saját magam nem jöttem volna rá és ne tudnám, hogy a vén kurafi mire is volt képes. Anyám úgy képezte ki az apámat annak idején, hogy megtanítsa a vérvonal vadászatára és arra, hogy őt is megölje, ha úgy hozza a sors. Nos, engem meg apa képzett ugyanerre.
- Tudom! – néztem rá. – Ismerem a nagyapámat és a trükkjeit! Nem vagy Stephanie Miller, hogy így beszélj velem!
Vágtam még hozzá, amikor az utasok fejbelövéséről beszélt. És a papunk hazudott, éreztem, tudtam. Heh! Még nekem is a véremben van, hogy rájöjjek, pedig úgy lemondtam volna róla. Oké, ez még a családom is lehet az elmondottak alapján, ebben nem volt meglepő. Vagy a sötét istenek is lehettek, azok voltak ilyenek még. Nem is volt csoda, hogy az idők kezdete előtt már száműzték őket Asgardról. Mephisto?
- Mephi? – kérdeztem meglepetten. – Vicces fickó, bájos vigyorral. Anyám kedveli, ez egy fődémonról pedig igen sok mindent elmond. Amit mondott ismerős… a Sötét Istenekről mindenki halott? Akiket még 2022-ben Zarathos idézett meg Laaksonen vérével? Nos az elmondás alapján ezek rájuk hasonlítanak. Lehetetlen, a nagyapám halott. Végérvényesen, anyám nagy bánatára. Észhez tért, nem volt őrült, ő mentette meg Asgardot végül, Loki Laufeyson! A fekete tó vizével bemártott pengével szúrta le az anyám, az Ősi Istenek ítélkeztek Loki felett és vitték el a lelkét, hogy soha, de soha se támadhasson fel. A klónokat pedig az apám és az anyám elintézte. Ezért támadhatott fel egyáltalán újra és indíthatta az Istenek háborúját. Ha bármilyen egyesülés is volt, az csak egy leszármazott lehetett. És a Láng Bajnokára gondolnék a tűzóriás mami fiára.
Megkapaszkodtam, amikor kilökődtünk a hipertérből és előttünk pedig Midgard látszott, igaz jóval korábban, mint illett volna.
- Midgardon is végezzenek scannelést, ne csak az űrállomáson és a bolygó körül is – adtam ki a parancsot. – Nehogy leszedjenek minket odalentről egy rakétával – néztem a két hangon beszélő valószínűleg szimbiontás párosra.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Ko-Rel Vas. 02 Okt. 2011, 08:44

A pilótával egyet kellett értenie, valószínűleg Kalli volt az egyetlen, aki mindenféle ruha nélkül könnyedén életben maradt volna odakint az űrben, hála a bandázsoknak. A hőkamera képe eredményt is mutatott, de mintha hiba lett volna a rendszerben és nem emberi lényt láttak a képen, de utána az is eltűnt. Valami nem akarta, hogy visszajöjjenek ide, ez már biztos volt. Igazából ki volt az, aki egy ilyen helyen uralkodni akart, mint amilyen a Föld volt manapság? Rendben, káoszistenek és istennők, hallott már róluk, ahogyan a mágiáról is, tekintve, hogy az Atlantisziak körében sem ritka mindez.
- Sajnálom, hogy ezt mondom atyám, nincs Isten. Annanuki a faj neve, ami életet vitt a Földre annak idején, egy ősi faj, akik a Marsot és a Tiamatot is benépesítették – mondta.
Történelmet ő is tanult, igen átfogóan, kötelező volt számára a királyi családba való születése miatt. Ő két „fiatal” faj leszármazottja volt, az egyiket a kree-k, a másikat az embertelenek kreálták. Nagy Randac-ot tisztelte, de ő is élő Embertelen volt, aki rájött a terrigen-kristályok hasznára. Felsőbbrendű lényben, vagy ilyen Istenben soha sem hitt. Szóval egy új magát istennek tartó faj, valószínűeg valaki készítette őket, vagy máshonnan jöttek ide, ahogyan a hercegnő is mondta. Ahogyan kiléptek a hipertérből és meglátta az űrállomást illetve a Földet a parancsok után ő is megszólalt.
- Ha akarják és kiengednek körbenézhetek az űrállomás körül – mondta. – Körberepülöm és felmérem. De előtte nézzék meg, hogy a fegyverrendszer működik-e és a Földön hol vannak kilövőállomások és aktívak-e – pontosított Gunny szavain.

Ko-Rel
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Témanyitás by Godlaw / Tao Hétf. 03 Okt. 2011, 10:46

-Való igaz, elnézést - válaszolok Gunnhildnak. - Itt a fantom - mutatok a hőkamera és a rendes felvétel kimerevített képére, amin jól látszik az a valami. A kamerák nem vették fel, amit mi láttunk, így egyértelműen mágiáról lesz szó.
A pap által lejátszott filmet rögtön letöltöm, és kimerevítem az utolsó képsorok egyikét, melyen látszanak a felizzó rúnák. Feljavítom a kép minőségét, és próbálom a világítással láthatóbbá tenni a feliratot.
-Gunnhild, ismerősek a rúnák, asgardiak? - Kérdem tőle, mikor kivetítem a feljavított, kimerevített képet.
Közben a hajó megáll, és rázkódik, szerencsére be vagyok kötve, de egy kissé bosszant, hogy nem hallgattak rám.
-Megmondtam, hogy baleset lesz, ha nem lépünk ki a hipertérből. Sosem figyelnek rám.
Az űrállomást csapás érte, az a gyanúm, hogy a csapás nem kívülről érkezett, sokkal inkább belülről. Amíg a többiek a scannelést végzik, és ráállok az összes rádiófrekvenciára, hátha fogok valami jelet, adást esetleg segélykérést az állomásról, vagy a Földről.

Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Karakteradatok
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Témanyitás by Amara Hétf. 03 Okt. 2011, 20:17

Tyra arcán nem igazán jelenik meg ijedség mikor a Gunnyra néz, majd a nő kiselőadása után meg is szólal.
- És miért nem lehet? Lehet még a halála előtt csinált valamit... nem ez lenne az első eset ha jól tudom – morogja, majd leül egy székbe hátul. Az erőtér úgy se engedi, hogy a két Loki vér úl közel kerüljön egymáshoz.
Scot Kallira néz és halványan elmosolyodik.
- A hit akkor is hit marad, mikor tudjuk, hogy nem létezik az akihez imádkozunk, vagy nem épp olyan formában, mint ahogy elképzeljük de ettől függetlenül jó hinni egy személybe, aki talán figyel ránk, főleg rossz időkben. A hit az ami erőt ad és nem a bizonyosság, hogy létezik e vagy sem.
Taonak sikerül a képet kimerevítenie és feljavítania és Gunny fel is ismerheti azt. A pengéről mesél mely használójából táplálkozik. Mágikus fegyver az biztos, de elég sötét mágia járhatja át.
A pilóta elsőre megmozdul, hogy megtegye az első kérést, de aztán csak lekönyököl és megvárja amíg mindenki előadja a kívánságait, s csak utána áll neki. Tao rengeteg jelet fog azonnal, azonban mind csak vészhelyzeti adók, melyek minden bizonnyal a roncsok közt vannak, s egykor az volt a feladatuk, hogy megtalálják a segítségükkel azokat akik kisodródnak. Azonban a rengeteg jel, csak borzalmasabb képet fest az eseményekről.
A pilóta neki áll scannelni, az állomást, és a bolygót, de úgy fest, hogy a bolygóról csak gyenge jelek foghatók és azok is inkább eltévedt kommunikációs jelek, nem segély kérések. Az űrállomás megmaradt része csendes, bár még vannak fegyverek, amik lehet működő képesek is, azonban nem úgy fest hogy bármi aktív lenne jelenleg. A pilóta nem kommentálja az eredményeket, csak kivetíti, hogy tanulmányozhassátok őket, azonban úgy fest egyenlőre, hogy nincsenek életjelek, de az se kizárt hogy csak az állomás burkolata rejti el előletek.
- Jó ideje nincs olyan fegyver a bolygón, amivel leszedhető egy űrhajó, ami a légkörön kívül van... Ha esetleg véletlenül mégis lenne akkor is a roncsmező elég védelmet nyújt előle. - szólal meg végül a pilóta. - Ha akar kimehet és körbenézhet... de legyen óvatos. A hátsó ajtón ki tud menni.

2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

vuthadarastrix

Témanyitás by Ko-Rel Hétf. 03 Okt. 2011, 22:12

Kalli a kivetített holoképekre nézett, de azon igazából semmi olyan nem volt, amit érdemes lett volna látni. semmilyen jel, semmilyen adat, mintha minden teljesen üres lett volna és lakatlan. Persze hozzátette a pilóta, hogy a burkolat árnyékolhat is és még fegyverek is lehetnek odakint, de a romok és törmelékek megvédhetik itt és odakint is. Még a hajót is, egy embertelen odakint pedig túl kicsi ahhoz, hogy csak úgy le tudják verni.
- Rendben, kimegyek – mondta.
Ezzel elindult hátrafelé, majd ha senki sem akadályozta meg, akkor a zsilipet magára zárta, majd kiengedte a levegőt belőle. Mivel saját maga a bandázsoknak hála könnyedén életben maradt, így kirepült az űrbe. Igyekezett a roncsok mögött maradni és úgy indult körbe az űrállomás körül. A hatodik érzékét folyamatosan használta, hogy mikor kerülhet veszélybe és energiapajzsot vont maga köré, hátha végül valami mégis rálőne. Ha nem történt meg ez, akkor közelebb repül az űrállomáshoz és rajta valamilyen repedésen igyekszik berepülni, vagy az egyik dokkba beszállni, hogy onnan indulhasson majd az űrállomás felfedezésére.

Ko-Rel
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Kedd 04 Okt. 2011, 10:35

- Mert minden tette semmisé lett! Visszavonatták az ősi istenekkel – morogtam fel. – Istenek háborúja legvége? Amikor minden vére szabad lett és nem volt Loki-nak többé hatalma felettük? Amikor visszatért az őrületből és olyan lett újra, mint mielőtt a hatalom és a féltékenység megrontotta? Történelemkönyvekből rémlik valami? Vagy a Barokk eseményei, amik leginkább kedves nagyapó tetteit semmisítették meg, hogy a realitás túlélje?
Csak tűnjön el az erőtér és kifilézem ezt a némbert. Tao szavai után a képre néztem, ami talán még ismerős is volt, bár arra nem mertem megesküdni, hogy asgardi rúnák, hiszen minden mágia rúnákat használ. De valami rémlett a „nagyanyám” és anyám tanításai révén. Ha kimondom, hogy mágikus, akkor hülyének néznem.
- Ismerős, hallottam már róla valamikor – mondtam. – Ha jól emlékszem ez a penge a saját tulajdonosából táplálkozik és úgy nyeri a hatalmát. Sötét mágia alkotta és élteti, lehet asgardi, de ne feledjük el, hogy nem csak mi használunk mágiát, hanem sokan mások is. És mind máshonnan táplálkozik. Az emberi valóságmanipulálás, a mienk a kozmikus erőket használja, igen, azokat, amiket még Galactus is használ.
Hátradőltem a székemben, így az energiapajzzsal körülöttem nem hiszem, hogy olyan sok mindent tudnék tenni.
- Ha dokkolunk, vagy leszállunk, szóljanak, addig nem igen tudom mivel elfoglalni magam.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Godlaw / Tao Kedd 04 Okt. 2011, 12:46

Az erőtér távol tartja Tyrat és Gunnhildet, de a feszültség tapintható, nem lesz ennek így jó vége. Istenek háborúja, Barokk, régvolt események, mára elég, ha mindenki annyit megtanult, Loki nincs többé. A scannelés nem hoz eredményt, a rádiófrekvenciák keresése pedig túl sok eredményt hozott, de egy sem élő csatorna, mind csak előre felvett kereső üzenetek, még arra sem volt idejük hogy vészjelzést leadjanak.
Valami nagyon gyorsan végzett ezzel az állomással. A leszakadt darabokat kezdem vizsgálni, van-e rajtuk külsérelmi nyom, a szakadások és törések környékén a burkolat merrefelé deformálódott, az egészből arra próbálok rájönni, hogy kívülről, vagy belülről érte a támadás, a robbanás vagy más fizikai behatás a hajótestet.
Gunnhild közben azt mondja, a mágia nem bizonyíthatóan asgardi eredetű, így nem jutottunk sokkal előrébb.
Ráállítom egy programomat az űrállomás rendszerének feltörésére, hátha még működik a fedélzeti számítógép, vagy a központi komputer, ha így van, bizonyosan hozzá tudok férni néhány igen hasznos adathoz, hajónaplóhoz, felvételekhez.
-Gunnhild, van olyan esemény, információ vagy feltétel, amely előfordulása esetén elállnál Tyra megölésétől?

Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Karakteradatok

Témanyitás by Dr. John Huniver Kedd 04 Okt. 2011, 16:47

Megint ez a sok unalmas hadova a múlt eseményeiről. Slob'Nyic már unja. Naga meg mered a képernyőre, de semmi.
- Akkor nem nukleáris támadás volt... sem pedig energia, lézer vagy ionfegyver. Ezek mind hagynának nyomott maguk után. Talán... - és ezt ő maga is erőteljesen feltételes módban mondja ki - ... mágia műve ez. - Ezt az egy eshetőséget is csak azért tartja fenn, mert mágikus nyomokat a műszerek nem tudnák kimutatni. Már ha egyáltalán van olyan műszer, ami képes lenne rá. A másik ok a következtetésre pedig az emlegetett Loki. Bár Naga ezt nehezen hiszi, Slob'Nyic élt akkor és tudja, hogy ez a lény valóságos személy volt.
- És az a sok régészeti lelet mind odavan! - kiált fel szomorúan Naga.
- Minek is jöttem el... Nem vagyok fosztogató, hogy a roncsok között mazsolázza. - emeli tekintetét az ablakra.
- Roncs, semmi extra. Esetleg ötszáz év múlva. - von vállat. Tekintetével Kallit kezdi el keresni. Vajon merre száll a lány?

Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Amara Kedd 04 Okt. 2011, 22:04

Kalli még mielőtt kimehetne kap egy fülest, hogy könnyebb legyen a kommunikációhoz, majd teljes nyugalommal ki tud menni a hajóból.
Tao vizsgálódása mind egy borzalmas tényt kezd el mutatni... belülről végzett valami vagy valaki a hajókkal, s minden bizonnyal igen drasztikus hirtelenséggel. Azt viszont nem tudni, hogy volt e valaki a hajón, vagy sem. AZ állomás felrobbant részén is hasonló árok, mintha karom nyomok lennének.
- Talán ezért uram – mutat a pilóta a képekre és egy hatalmas hüllő szerű lény csontvázára, mely egy nagy átlátszó konténerben lebeg az egyik roncsban... Közben egy 3D scannelt változat után készült holografikus kép jelenik meg a csontvázról.
Közben Kalli repülését semmi nem zavarja meg. Az űrállomás maradványa vagy teljesen halott vagy csak nem veszi fenyegetésnek. Bár lehet inkább csak az utóbbi, mert mikor egy dokkhoz megy Kalli, akkor az ajtó automatikusan nyílik, majd záródik... bent a levegő lélegezhetőnek tűnik, de minden teljesen csendes. A rádiója megszólal.
„Hercegnő... talált valamit? Közelebb mehetünk?” a pilóta az, de ezen kívül semmi más forrásból nem jön hang vagy zaj... minden csendes.
Az űrhajón Gunny ücsörög miközben halk és egyre erősödő röhögést hall.
- Úgy élvezem, mikor így téved egy testvér... Az idősebb Istenek se mindenhatók... az ő kezük se ér el addig, hogy minden gonoszat semmissé tegyenek... vagy lehet te és anyád se lenne – hallja a gúnyos hangot, s megüti a szag az orrát... olyan mint az előbb a férfi hang is. Ott ül előtte a csuklyás az erőtéren kívül és látszólag senki más nem veszi észre. Lassan tolja le a csuklyát a fejéről és függőleges pupilláival és zöldes szemével néz bele egyenesen Gunny szemébe.
- Furcsa... korcs vagy... mégis mííí tökéletes... szemrevaló vad... agresszív... de mégis... csupán játékszer... semmi több... - furcsa ahogy kirajzolódik az aránylag ember kinézetű gyermek körül a nagy bestia formája... egy sárkány...de közel se olyan, mint Vutha... erősebb izomzatú, de mégis kisebb. - … most jegyezd meg a szagom jól... még szükséged lehet rá... kis cica... - a férfi visszahúzza a csuklyát a fejére egy démoni mosollyal az arcán, majd egyszerűen eltűnik.
Tao gépe jelez ha még figyeli a hőkamerákat, egy alakot Gunny előtt, de addigra már sehol sincs mire odanézhetne. A pilóta is közben hátra pillant.
- Amennyiben a Hercegnő jelez, hogy minden rendben közelebb megyünk az űrállomáshoz.

2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

vuthadarastrix

Témanyitás by Ko-Rel Szer. 05 Okt. 2011, 14:31

Kalli átvette még bent a kommunikátort és azzal együtt ment ki. Odakint semmi sem lőtt rá az űrállomásról. Nem volt benne biztos, hogy csak azért, mert túlságosan kicsi-e és nem tűnt fenyegetőnek, vagy, mert tényleg nem volt már semmi sem azon az űrállomáson ahhoz, hogy ezt annak vegye. Vagy csak nemes egyszerűséggel nem működik az egész. Bár ennek az ellenkezőjéről meg tudott győződni, amikor közel szállt az űrállomáshoz, mert a dokk ajtaja kinyílt és Kalli könnyedén be tudott repülni a belsejébe. Itt már érzékelte, hogy rendesen volt levegő is, amit be lehetett lélegezni, legalább is így gondolta. Ha nem, akkor majd oxigénmaszkot használnak a többiek. Azonban csend volt, még hallgatózott volna egy kicsit, de a rádiója megszólalt, hogy várták az eredményt.
- Itt minden csöndes, a dokk is beengedett minden gond nélkül, levegő van, jöhetnek – mondta.
Még mindig a levegőben odébb repült és igyekezett egy olyan helyet keresni, ahol nem lesz útban a beérkező hajónak, vagy hajóknak.

Ko-Rel
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Szer. 05 Okt. 2011, 16:01

Tao-ra néztem a kérdése után, majd elvigyorodtam.
- Ha valaki megöli helyettem – feleltem.
Ekkor újra megéreztem a szagát, és elégedetten mosolyodtam el. Csak elő lehetett csalni azzal, hogy felidegesítjük, azaz hibáznak. Annyira halandó és emberi vonás. Ennyit arról, hogy istenek vagytok, apa és anya jól kitanított. A röhögés felé néztem unottan és közönyösen, mintha nem érdekelne, hogy itt van. A szaga pedig most már erős volt, így meg tudtam jegyezni, legközelebb tudni fogom, ha ott lesz valahol.
- Ne aggódj korcs, megjegyzem! – mondtam és gúnyosan mosolyodtam el. – Nem tévedhetetlenek, túl sokat képzelsz magadról ocsmányság. Az, hogy hagyják, nem azt jelenti, hogy tévedhetetlenek. De csak azért, hogy még magasabbra érhess és onnan még nagyobbat zuhanhass. Ahogyan Loki is tette. A csúcsról elveszteni mindent, veletek is ez fog történni, majd körberöhögöm a sírotokat drágám. Főleg, mert már most úgy tettél, ahogyan vártam. Pici-pici bábocska és meg sem erőltettem magam még. Az anyám nem volt gonosz, nagyapó tette azzá, és én sem vagyok. Pech, ugyebár?
Felnevettem, amikor eltűnt.
- Barom! – mondtam. – Te vagy a játék, nem én. Nem tűnt fel? Volt valami, amit anyámtól örököltem, és az ez… elbuktatok gyengék.
Nyújtóztam egyet, majd előrekiáltottam a pilótának.
- Hé pilóta, mióta lett a hajó ostoba korcsok átjáró háza? – kérdeztem. – Az a démonsárkányszerű förmedvény megint bejutott.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Godlaw / Tao Szer. 05 Okt. 2011, 18:42

-Jó hír, Gunnhild, lehet,hogy lesz rá jelentkező. Ahogy gondoltam, az állomást belülről érte támadás. Nincs adásban egyetlen segélykérő üzenet sem, így minden bizonnyal percek alatt ment végbe a pusztulás. Nem látok holttesteket az űrben, de ez nem jelenti, hogy telejsen üres volt az egész állomás. Az mindenesetre feltételezhető, hogy... Egy szörny volt. Egy szörny karmokkal. Pontosabb definíció talán majd később várható. Esetleg a hajónaplóban lévő bejegyzésekből.
Tovább pötyögök a gépen, és megjelenik egy hőkép, majd Gunnhild magában kezd beszélni.
-Ezúttal csak te láttad, sikerült előcsalogatnod. Mondott valami használhatót is, vagy csak fenyegetőzött, és dicsekedett? - Loki stílusából ítélve sosem lehet tudni.
Közben ráállok Kallira, már bent van az állomáson, az ajtók beengedték, ez jót jelent, az elsődleges funkciók működnek, ami vagy sértetlen energiaellátásra, vagy egy igencsak kiterjedt tartalékgenerátorra enged következtetni.
-Mikor kaptuk az utolsó jelentést az állomásról? - Kérdem a kapitányt, miközben megpróbálok felcsatlakozni az állomás rendszerére, hátha hozzá tudok férni innen is a hajónaplóhoz. Jobb lenne azelőtt megtudni többet az utolsó pillanatokról, minthogy leszállnánk erre a lebegő kriptára.

Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Karakteradatok

Témanyitás by Dr. John Huniver Csüt. 06 Okt. 2011, 16:29

Kallit figyeli, ahogy eléri az állomást, bántalom nélkül. Jó, talán valami megmenekült. Nem robbant fel az egész. A hüllőszerű csontváztetem egy újabb érdekességet vett fel az ügyben.
- Talán valamilyen mutáció eredménye. - vélekedik Naga.
- A XX. század végén elég gyakori jelenség volt a földiek körében. Nem kizárt, hogy az folytatódott. Főleg ha nukleáris energiák szabadultak el. Azok könnyedén tudják megváltoztatni a DNS-t. Nem biztos, hogy idegen faj egyedéről van szó. Esetleg... be tudnánk gyűjteni a csontvázat? Ha elemeznénk, akkor kiderülne, hogy melyik eset áll fenn. Van valami transzporter vagy vonósugár, ami behúzhatná? Vagy nekem kell kimenni? - sóhajt fel, de a téma Slob'Nyicot is érdekli, így ez nem fog problémát okozni.

Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Amara Csüt. 13 Okt. 2011, 16:45

Gunny szavaira a pilóta értetlenül néz hátra... úgy fest ő semmit se tapasztal ezekből a megjelenésekből.
- Nem értem mire is gondol pontosan Hercegnő. - közben Tao próbálkozása a hajó naplóhoz létre jön, de sajnos a jó része kódolt és a kulcs nélkül semmit nem ér egyenlőre. Azonban az látszik, hogy három hajó naplózás is futott egyszerre... Civil, kutatási és katonai. A civil szerint bármi is történt tragikus hirtelenséggel robbant fel az űrállomás egy része előjel nélkül és csak a hibák sorozatát írja, ahogy a hajók is sorban vesznek el. A pusztulás percek alatt bekövetkezett... És mintha egy ajtó meghibásodása indította volna el a láncreakciót az egyik kisebb dokkban. Tao hozzá fér az alap civil adatokhoz, mint az utolsó üzenetek, személyzet, kereskedelmi és civil hajó forgalom. Közel 50.000 személyről nincs adat jelenleg, hogy merre is van. A kutatási naplók egy része titkos, vagy részben titkos. De a hatalmas adat mennyiség átnézése se lesz kevés idő, hiszen régészeti, orvosi, informatikai, termelés és fejlesztési kutatások is zajlottak itt. A legtöbb a bolygó újra teljesen lakhatóvá tevésére irányult. Azonban minden adat jó 5 éves.
- Az utolsó üzenetet úgy nem is tudom... max 3 éve, de inkább 2. - válaszolja a pilóta, miközben megindul közelebb az űrállomáshoz, s közben Naganak is válaszol – A csontvázat begyűjtik az újoncok, legalább kapnak egy kis érdekes feladatot. Ne aggódjon, meg fogja tudni vizsgálni. - közben a hajó egyre közelebb és közelebb ér az állomás épp részéhez, mikor bejelentkezik a központ számítógép.
- Itt az Új kezdet űrállomás. Köszöntjük önöket. Kérem landolás után szíveskedjenek követni a biztonságiak utasításait... Köszönjük – Tyra eddig csendesen üldögélt, de most megszólal.
- Nem automata szövegnek kéne minket fogadni... Pilóta! Úgy landoljon, hogy baj esetén azonnal leléphessünk innen! - adja ki parancsba, miközben az erőtér megszűnik körülötte és Gunny körül is amint a kiborg lány elment a gép hátsórészébe és becsukódott mögötte az ajtó.

Kalli jól láthatta, hogy a másik szállítógép irányt vált, hogy az egyik roncshoz menjen és megszerezzen valami nagyobbacska tartályt aztán amint végeztek mindhárom hajó a dokk felé tart, hogy szépen egymás mellé beálljanak. Közben az állomáson minden csendes, legalábbis addig, míg a hajók közelebb nem érnek. Ekkor a dokkban kigyulladnak a fények és a hangosbemondó több nyelven figyelmeztet, hogy hajók érkeznek, így mindenki hagyja el a kivilágított leszálló állásokat. De továbbra sincs semmi mozgás bent ezen kívül... se zajok...

2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

vuthadarastrix

Témanyitás by Ko-Rel Pént. 14 Okt. 2011, 10:18

Egyelőre még mindig csak várakozott, hogy mikor érnek be a hajók ide, látta, hogy a másik egy tartályt gyűjtött be, majd ahogyan nekiálltak a hajók dokkolni Kalli körbenézett odabent és próbált valamiféle terminált keresni, ami még működőképes lehet, ezen a halott helyen. Ez a lehetősége azonban megdőlt, mármint ami a halott részre vonatkozott, tekintve, hogy a fények az egész helyen kigyulladtak a hajók dokkolására és még automata üzenet is fogadta őket. Wz számára csak jó lehetőség volt, a levegőbe emelkedett és ismét egy működő terminált keresett, amit még használni is lehet. nem volt elég neki az, hogy elektromosság van benne.
Ha sikerült ilyesmit találnia, akkor leszáll a terminál elé és nekiáll kibogarászni belőle a legutolsó naplóbejegyzést és térképeket, hogy mi működhet még itt. ha nem talált ilyet, akkor értelemszerűen tovább keresgél a dokkban és megnézi a kivezető ajtókat is, hogy melyik működik még és merre vezethetnek.

Ko-Rel
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Thorhalla Pént. 14 Okt. 2011, 10:40

A pilóta nem tud semmit sem! Milyen meglepő, de legalább Tao szavai megnyugtatóak, hogy lehetséges, hogy lesz másik jelentkező Tyra megölésére. Bár én akartam volna a kis kiborgot darabokra szedni, de semmi sem lehet tökéletes sajnos.
- Arról beszélek pilóta, hogy a potyautasunk megint itt volt! – mondtam. – Hogy mindenki csak úgy ki-be teleportál a hajóból, mintha csak átjáró ház volnánk.
Közben dokkoltunk, még mindig unalmasan üldögéltem az erőtérben, majd végre a gyávaság feltállt és parancsokat osztogatott. Ahogyan kilépett az ajtón és az becsukódott körülöttem is eltűnt az erőtér. Gyáva féreg!
- Mire jöttél még rá? – kérdeztem Tao-t.
Felkeltem a helyemről, a fegyvereimet ellenőriztem, a tegezemmel egyetemben, az összecsukható íjamat meg a combomra erősítettem a legkisebb formájában, hogy bármikor elő tudjam kapni, ha szükség lenne rá. a pisztolyokat újra a kezembe vettem, ha kimegyünk szükség lesz rájuk. De addig is türelmetlenül vártam, hogy végre landoljunk és kiengedjenek minket a fedélzetre.

Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Karakteradatok

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 14 Okt. 2011, 12:43

Az adatokat böngészve rögtön észreveszek egy egészen fejlett kódolási mechanizmust, amivel titkosították a bejegyzések egy részét, ezzel megvédik az információikat, csak az a baj, hogy nem előlünk kéne titkolózniuk, és nekünk nincsenek meg a kódok.
-Nem túl biztatóak az eredmények, Gunnhild - magyarázom, ahogy a gépen pötyögök. - Ahogy gyanítottam, nagyon rövid idő alatt semmisült meg az állomás, pontosabban egy része, és a rendszer hibaüzenetei egy dokk ajtajának hibás záródásával kezdődött. Ez persze bármit jelenthet, de talán egy dokkolás után a vákuumot nem tudták elzárni a hajótest többi részétől, ez pedig fatális meghibásodásokhoz vezethetett a hajó elektromos rendszerein kívül a létfenntartó szisztémákban is.
Kivetítem az adatokat, hogy a többiek is láthassák.
-Ezek itt a civil bejegyzések, nem sokra megyünk velük, az utolsó pillanatokról nincs feljegyzés. A kutatási naplók túlságosan sokrétűek, rengeteg területtel foglalkoztak. De ami ennél is zavaróbb, hogy annak ellenére, hogy 2 éve még kapcsolatban álltunk a hajóval, az utolsó kutatási eredmény 5 éves. Mintha azóta leállítottak volna minden műveletet, vagy legalábbis nem dokumentálták tovább őket, ami elég szokatlan lenne. A harmadik lehetőség, hogy valaki törölte az adatokat, de egyelőre nem találtam erre utaló nyomokat.
Elindítok közben egy kódfeltörő programot, hogy hozzáférhessek a katonai hajónaplóhoz is.
-Ami számunkra a legérdekesebb lesz szerintem, az a katonai napló, valószínűleg feljegyeztek minden dokkolást, hiszen nyilvántartást kellett vezetniük mindenkiről az állomáson, csak így járhatnak el tökéletesen egy esetleges incidens során. Ha megtudjuk, ki dokkolt utoljára, rájöhetünk arra is, mi vagy ki okozta a katasztrófát. Az adatokat viszont kódolták, már dolgozom rajta.
Közben ellenőrzöm, hogy az állomás mely részén történt a meghibásodás azzal a bizonyos dokkoló ajtóval, valószínűleg az a rész már megsemmisült, de lehet, hogy hasonló problémák felléptek ezen a részén is az állomásnak.

Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Karakteradatok

Témanyitás by Dr. John Huniver Vas. 16 Okt. 2011, 07:02

A csontvázat begyűjtik. Remek! Lesz mivel dicsekedni otthon. Kezdetnek nem rossz, de a következő tudományos kitüntetéshez még kevés.
Tao közben az állomásról letöltött naplókat vizsgálja. Naga, mintha csak álmából ébredt volna fel, úgy kapja fel fejét.
- Kutatási naplók?! - széles mosoly jelenik meg arcán.
- Azokat csak tessék rám bízni! - keres magának is egy terminált és a már letöltött naplók közül keresi ki a kutatásiakat. Főleg a régészetiek érdeklik, hogy ha már meg is semmisültek a tárgyak, azért tudja sejteni, mint is találhattak, hátha még van belőlük. A kódolás feltörését segíti Slob'Nyic, a szaki. Figyelmük is dupla, így sokkal gyorsabban tud szelektálni a hasznos és érdektelen témák között. Talán itt talál valami infót a csontvázzal kapcsolatban.

Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

2 / 6 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.