Central Park, Manhattan

11 / 11 oldal Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Go down

Central Park, Manhattan - Page 11 Empty Re: Central Park, Manhattan

Témanyitás by Ultimate Guru Kedd 15 Szept. 2015, 17:02

Újvilág – II. korszak

6. fejezet: Az ördög maga – Epilógus I.

2012. március 31., szombat, 9:00.

A Central Park egy csodás tavaszi reggelen. Élettel teli, vidám, békés. Amilyennek mindig is lennie kéne boldog, sétálgató párokkal, nevetgélő gyerekekkel, lágy szellővel és madárcsicsergéssel. Loki seregeinek pusztítása már a múltba vész, a park nagy része újjáépült, de azért természetesen még itt-ott látni egy-egy sárkány pusztító nyomát, egy összecsapás emlékeztetőit vagy egy troll harcos tombolásának romjait.

Egy napsütötte tisztáson, egy padon magányosan üldögél egy meggyötört tekintetű, csapzott kinézetű, szőke férfi. A ruhái gyűröttek, a haja kócos, az arcát többnapos borosta borítja. Nem éppen szívderítő látvány.

Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10

Egy vörös hajú nőt és egy kisgyermeket figyel szomorú szemekkel. A nő láthatóan nagyon boldog, és a gyermek, aki feltehetőleg a fia, vidáman szaladgál a virágok között. Mintha fogócskáznának.

Central Park, Manhattan - Page 11 Roxann10

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Megengedi, hogy leüljek?

A nő mintha csak a semmiből termett volna ott a férfi mellett… de az is lehet, hogy a férfi annyira elbambult, hogy nem vette észre, ahogy közeledett. Vele ellentétben ez a szőke hölgy sokkal ápoltabb, kedvesebb kinézetű, gyönyörű, hosszú szőke hajjal, vidám, életteli tekintettel.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barbar10

A férfi kicsit hunyorít, majd pár pillanat múlva végre felismeri, és elmosolyodik.


Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Hogyne. Barbara, igaz? Vagy legyen Valkűr? Ne haragudj, így, élő emberként nehezen ismertelek meg.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Ahogy én is téged, Johnny Blaze. Már kereslek egy ideje.

Ezzel Valkűr leül Johnny mellé, majd ő is a nőre és a gyermekre pillant.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Ő lenne Roxanne?


Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Ő. De kérlek, akármit akarsz, őt hagyd ki belőle. Amióta Mephisto törölte az emlékeit cserébe a szolgálataimért, végre újra boldog… és ez így van jól.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Ugyan, ne sérts meg, persze, hogy békén hagyom. Csak kíváncsi voltam. Néha azt kívánom, bárcsak az én szerelmem is elfelejtene engem… úgy könnyebb lenne mindkettőnknek.

Valkűr sóhajt egyet, majd Johnnyra pillant.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Mindenre emlékszel, igaz?


Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Igen… A Limbó, a múlt, a jelen, a jövő… Mephisto legyőzése után mindhárom idősík emlékei megmaradtak bennem, én pedig itt találtam magam, élő, lélegző emberként. A szerződésem Mephistóval véget ért, és rettegtem, hogy ez Roxanne-t is érinti, és újra emlékezni fog… de szerencsére nem.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Valóban szerencsésen alakult több esemény is az új időfolyam kialakulásakor, de sajnos vannak veszteségeink is… mint például te.

Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Én?

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Hasonlóak vagyunk, te meg én, Johnny. Mindketten meghaltunk, majd visszatértünk egy nem e világi hatalom szolgájaként azzal a küldetéssel, hogy holt lelkeket kísérjünk át a birodalmába… és a munkánk során nem egyszer keresztezték egymást az útjaink. Emlékszel? Több vitánk is adódott olykor-olykor abból, hogy egy-egy lélek a Valhallába vagy a Sötét Létsíkokba kerüljön-e. És ez nem kerülte el az úrnőm figyelmét.

Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Ó. Szóval most bosszút áll rajtam.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Ellenkezőleg, Johnny. Ő nem olyan, mint egykori gazdád, Mephisto. Meglátta benned a lehetőséget, és mindig is tisztelettel tekintett arra, milyen hatékonyan végzed a dolgodat. Szeretne neked felkínálni… mondjuk úgy, egy új állást.

Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Heh… Milyen áron?

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Nos, attól tartok, ismét halottá kell válnod… Ez afféle alapkövetelmény nála, meg aztán csak így kaphatod vissza a Szellemlovas erejét. Utána pedig gyakorlatilag azt kellene csinálnod, amit eddig is tettél. Bevallom, rám férne egy megbízható segítőtárs.

Johnny pár másodpercig némán gondolkodik az ajánlaton, majd komoly tekintettel néz Valkűrre.


Central Park, Manhattan - Page 11 Johnny10 – Tény, hogy az élők között már nem találom a helyem… de nem leszek soha többé senki szolgája. Visszatérek a holtak közé, leszek ismét Szellemlovas, de a magam ura akarok lenni. Ha ezt megkapom, akkor cserébe természetesen hajlandó leszek szívességeket tenni az úrnődnek, amikor szüksége lesz rám. Ez az ajánlatom.

Valkűr láthatóan elgondolkodik, majd végül mosolyra húzza a száját. Talán telepatikusan kapott választ Helától Johnny feltételeire.

Central Park, Manhattan - Page 11 Barb_www.kepfeltoltes.hu_ – Szerencséd van, Johnny Blaze, az úrnőm ma rendkívül adakozó kedvében van… Jöjj velem, és megbeszélhetitek a részleteket.

Ezzel Valkűr kinyújtja a kezét Johnny felé… a férfi megfogja… majd egy apró villanás kíséretében mindketten eltűnnek a parkból és az élők világából.

Folytatás a második epilógusban!

_________________
Central Park, Manhattan - Page 11 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4264
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 39
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

11 / 11 oldal Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.